Dodaj do ulubionych

Tablet zamiast podręcznika

21.04.15, 14:51
Niestety nie u nas.
Choć gdyby włodarze się spięli, to mieliby szansę przed pierwszym września zdążyć. Poklask wśród mieszkańców gwarantowany. Wiem, że starać się już nie muszą, bo już zostali wybrani, ale co szkodzi pomarzyć.

wawalove.pl/Na-Bemowie-rozdadza-pierwszoklasistom-tablety-Zamiast-ciezkich-tornistrow-a18231
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Tablet zamiast podręcznika 21.04.15, 16:32
      To raczej wywalanie kasy
    • garbus84 Re: Tablet zamiast podręcznika 21.04.15, 21:57
      Bardzo fajny ten program eTornister. Poszukaj w Google albo na ich fanpejdżu.
      Dają tablety z podręcznikami i jeszcze do tego internet.
      Szkoda, ze nie u nas :( :(
      Może napisać do władz, żeby to zrobili??
      • ari-vederci Re: Tablet zamiast podręcznika 22.04.15, 00:27
        To raczej wywalanie kasy, szczególnie przy tak szybkim starzeniu się urządzeń oraz oprogramowania.
        Ale, pomarzyć dobra rzecz, jest na deski,jest na nagrody , jest na eventy ,mogłoby pójść na dzieciaki.
        • m3j Re: Tablet zamiast podręcznika 22.04.15, 09:21
          Myślę, że oprogramowanie jest sprawą drugorzędną. Większość tego typu urządzeń ma możliwość aktualizacji. Poza tym ten sprzęt nie ma być dedykowany do gier, pożerających pamięć, czy wykorzystujący nie wiadomo jakie zasoby procesora. To urządzenie, w którym "upchnięto" by wszystko to, co dzieciaki noszą codziennie na plecach. A możecie wierzyć, że taki plecak waży sporo. Przynajmniej dla młodego obywatela. Czasami, to prawie połowa jego własnej wagi.
          Tak czy inaczej, tego typu udogodnień na razie się nie doczekamy. A fizjoterapeuci, rehabilitanci i chirurdzy już zacierają ręce, bo rośnie kolejne pokolenie pokrzywionych i osłabionych kręgosłupów, za których leczenie zapłacimy kiedyś my wszyscy.
          Miłego dnia.
          • ari-vederci Re: Tablet zamiast podręcznika 22.04.15, 10:46
            Ma sens,ale. Rodzice powinni partycypować w mirę swoich możliwości w takich urządzeniach.
            Wiadomo że darowane nie jest nigdy zadbane.
            W momencie gdy rodzic będzie finansowo obarczony częścią kosztu wtedy będzie go trochę więcej interesowało przeznaczenie codzienne tableta.
            W podobny sposób są skonstruowane dotacje unijne.
            Owszem są osoby których nie będzie stać na pierwszy wkład, i wtedy powinny pomóc organizacje do tego przeznaczone.
            • jwc3 Re: Tablet zamiast podręcznika 22.04.15, 13:06
              ari-vederci,
              myślę, że powinieneś przeczytać najpierw post m3j. Jest to inicjatywa Burmistrza Bemowa. Nie sądzisz chyba, że PR będzie powtarzał to co wymyślili inni. On ma inne zadania do realizacji. W Łomiankach liczą się tylko uroczystości, na których burmistrz rozdaje nagrody typu szable i konie. Nie ważne, że nagrody nie mają żadnego umocowania prawnego. Czy nie jest to przypadkiem naruszenie dyscypliny finansów publicznych? Uległy przewodniczący Rady Miejskiej wszystko jednak zaakceptuje. Zapewne i on dostał konia. Myślę że wkrótce może dostać również kopa. Czekam z niecierpliwością na listę osób nagrodzonych - przyjaciół Łomianek? Jakoś nigdzie nie mogę jej znaleźć.
              POzdrowienia.
              • ari-vederci Re: Tablet zamiast podręcznika 22.04.15, 23:49
                Być może jestem w błędzie gdy chodzi o pomysłodawcę.
                Ale jeżeli chodzi o rozdawnictwo kopów, na pewno osoba o której wspominasz/wąchal/
                krzywdy od pozostałych dwu kolegów nie dozna.
                Myślę że cały tercet zabezpieczony jest krzyżowo na wypadek gdyby pozostałej dwójce zachciało się rewolucji.
                • myrek010 Re: Tablet zamiast podręcznika 25.07.15, 13:43
                  Jako że moje wnuki właśnie są w obowiązku wczesnoszkolnym, popieram inicjatywę. Nasz wiceburmistrz na ten przykład nie rozstaje się z tabletem. Na sesjach - grzebie w tablecie, na konsultacjach - grzebie w tablecie, na spotkaniach z mieszkańcami - grzebie w tablecie. Ładny ten tablet, elegancki, luksusowy, nie jakieśtam byleco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka