Dodaj do ulubionych

Pamira kebab Warszawska

27.09.17, 18:03
Sporadycznie, ale jednak zdarza mi się korzystać z dostawy jedzenia na telefon. I niestety, nie zawsze lokale oferujące takie usługi są uczciwe i nie zawsze oferują to do czego zobowiązują się w opisie swych dań. Przykładem takiego lokalu jest właśnie Pamira. Jakiś czas temu zamówiliśmy Mega kebab z kurczaka oraz Mega Danie z kurczaka. Dostaliśmy porcje dla dzieci, w których mięsa było w sumie ( w obu daniach) 2 łyżki od zupy, reszta to kapusta i inne warzywa. No cóż, byliśmy głodni, nie robiliśmy rabanu, trudno się mówi.
Dziś po raz kolejny zaszła sytuacja, w której chciałem zamówić taki sam zestaw. Przy okazji zamówienia powiedziałem Pani, że tym razem poproszę mięso z kurczaka jako podstawę obu dań. I tym razem poproszę o porcje w rozmiarze Mega, a nie porcje dziecięce. Bo ostatnie to co otrzymałem i za co zapłaciłem to była jakaś porażka. Zostałem pouczony, że każdy klient ma prawo wyboru i jak się nie podoba, to niech zmieni dostawcę.
Zatem zmieniam, a mieszkańców Łomianek ostrzegam przed nieuczciwymi praktykami.
Smacznego.
Obserwuj wątek
    • anonymous6 Re: Pamira kebab Warszawska 27.09.17, 22:45
      Oprócz baru MIHA omijam wszystko inne w Łomiankach szerokim łukiem. A już szczególnie wszystkie kebaby, na widok których zbiera sie na wymioty.
    • trewal Re: Pamira kebab Warszawska 28.09.17, 09:23
      No to jest fakt, Łomiankowskie kebaby mają jedną wspólną cechę, wszystkie są obrzydliwe.
      A Miha to była OK, ale jeszcze za czasów starej ekipy kucharzy, kiedy lokal mieli na tyłach biedry. Fakt, że cepelia, ale żarcie było pierwsza klasa, dobre z dużymi porcjami i w dobrej cenie. Teraz porcje się zmniejszyły (np. sajgonki), a ryż smażony z warzywami ma dziwny nieprzyjemny zapach i smak. W dodatku sukcesem jest jak się znajdzie w nim kawałeczek marchewki, kalafiora czy jakiegokolwiek innego warzywa. Czasami coś u nich kupię, ale to nie jest już ta sama Miha co kiedyś.
      • boziewicz Re: Pamira kebab Warszawska 28.09.17, 23:14
        A czy wśród obrzydliwych łomiankowskich kebabów jest jakiś mniej obrzydliwy, czyli jadalny bardziej?
        Próbowałem parę razy Balkan na Warszawskiej 79 bodajże, ale jest dość nierówny, ten sam kebab raz bywał niezły, czasem znośny a czasami mało smaczny. Fakt - rotacja przygotowywaczy wydaje się tam być duża.
        • alexir Re: Pamira kebab Warszawska 01.10.17, 17:40
          To w olbrzymiej mierze kwestia gustu. Czasami wpadam do KRALL-a, 100 metrów od Pamiry, przy Warszawskiej, niemal vis'a/vis kościoła. Prowadzi ten przybytek prawdziwy Turek i tam moim zdaniem jeszcze można się pożywić. Tyle że nie prowadzi dostaw na telefon.
          • 2lanser Re: Pamira kebab Warszawska 01.10.17, 19:09
            Ta, prawdziwy Turek ożeniony z Łomiankówką.
            Tylko czy:
            -on osobiście przyprawia mięso baranio wołowe lub drobiowe?
            -on osobiście sprowadza warzywa oraz przyprawy z Turcji.
            Zapewne większość kebabowni działa podobnie, ale ja bynajmniej nie spotkałem się z zaniżaniem porcji ani u w Krallu ani też w Pamirze.
            Czyli chęci i intencje oba kebaby mają dobre, oba też posiadają kuchenki mikrofalowe które niestety nie świadczą
            dobrze o kuchni Się czepiam? Raczej nie gdyż prosta kuchnia jest najlepsza. Liczą się składniki oraz kucharz.
            W Pamirze kiedyś był Marokańczyk nie Turek i kebab był świetny. W Krallu obok ,,Turka,, był Irańczyk/kurdę, Pers/ i też robił świetne kompozycje/nie wiem jak teraz-dawno nie byłem/
            Natomiast jedno wiem jest jeszcze jeden fast food trudno to nazwać kebabem ale ludzie niestety nie przeżuwacze i zjedzą wszystko byle by nie widzieli z czego jest to robione. Baranina z tłuszczu wołowego? drób z e skrawków nafaszerowanego chemią kurczęcia?
            Cały problem w myśleniu właścicieli że im taniej tym lepiej. Na Francuskiej nie pieprzą kebaba nie obniżają cen a jednak ludzie tam stoją po kebaba w kolejce. Jednak w jakości i smaku coś jest, coś co pozwala właścicielom inwestować i rozwijać swój interes. Bo gdy coś jest dobre to cechą drugorzędną, nie dominującą jest cena.
            Natomiast przebijanie sie na koszty prowadzi do utraty klienteli.
            Turki i inne zaczynają o tym zapominać dając wodzić się za nos gó...anym klientom którzy myślą że za dychę najedzą się baraniny i jagnięciny. Proponuję wizytę w naszym Hipermarkecie i zaznajomienie się z cenami jagnięciny i baraniny. Za dychę to dostaniesz mega kichę nie dobre jedzenie i mega kebap.
            hahahaha
    • renata.78 Re: Pamira kebab Warszawska 01.10.17, 23:39
      Dużo, bardzo dużo, tanio , jeszcze taniej. Pracuję w gastronomii od lat i takich "alexirów" również zdarza się gościć.
      On nie potrzebuje wiedzieć że otrzymuje produkt dobrej jakości -świeży, nie mrożonkę, smaczny. To kosztuje. On wie tylko że ma być szybko, najlepiej już, dużo i tanio. Obsługa nie ma prawa do błędu. A on sam może być prostakiem, nie przywitać się przychodząc czy zamówienie akcentować "bo więcej nie zamówię'' czy "bo obsmaruję w necie". Janusz pewnie oczekiwał na gratisy tym razem a tu ktoś chyba zaproponował mu wybór innej knajpy. No to Janusz napisał.
      • alexir Re: Pamira kebab Warszawska 02.10.17, 15:47
        No i to właśnie są całe Łomianki ich mieszkańcy.
        Napisałem tylko że nie polecam Pamiry, że w moim odczuciu Krall jest lepszy.
        W zamian za to zostałem nazwany perioratywnie Januszem, posądzony o to że żądam jak najwięcej i jak najtaniej, mimo że ani słowa nie wspomniałem o cenach. Zostałem nazwany też prostakiem, bo śmiem domagać się uczciwego podejścia do klienta. Posądzono mnie o to, że oczekiwałem jakichś gratisów, widocznie Renata wie lepiej niż ja. Nazwano mnie też "g...nianym klientem" który ma wymagania.
        Im więcej ludzi się tu sprowadza, tym poziom forum coraz niższy. Dziękuję że mi o tym przypomnieliście.
        • leoleo777 Re: Pamira kebab Warszawska 02.10.17, 21:14
          Chłopie, sam się w takim świetle ustawiłeś. Wspomniałeś też że smakowało ci w kralu, to wszystko wyjaśnia. Nikt normalny tam nie zje chyba że ktoś przypadkowy i zje tylko raz. Dużo mamy w łomiankach gastronomii, otwierają się, zamykają. Jednak z takim stażem kilkunastu lat jak pizzeria Parma czy kebab Pamira nie ma żadnej. Bronią się jakością i żaden hejt im nie zaszkodzi.
    • bywalec07 Re: Pamira kebab Warszawska 03.10.17, 11:22
      Błędy popełnia każdy. Mając tak dużą ilość dostaw i to do 23 oraz klientów, noga podwinąć może się każdemu. Tak długi staż świadczy o jakości, zatem sądzę, że Pamirze można wybaczyć. A jadam tam dosyć często, urzekł mnie własnoręcznie przyprawiony i ułożony przez kebabmena kurczak ;)
      • alexir Re: Pamira kebab Warszawska 03.10.17, 16:21
        Owszem, każdy popełnia błędy. Tyle że ja, jako konsument chciałbym w momencie gdy zgłaszam zastrzeżenia usłyszeć coś w stylu:
        "Przepraszam, być może wkradł się błąd. Przy obecnym zamówieniu postaramy się by był pan zadowolony z jakości naszych dań i dołożymy starań by takie błędy nigdy się nie powtórzyły."
        A usłyszałem tekst w stylu: nie podoba się, to spadaj.
        I to dla mnie nie jest OK.
        Jeśli Wam takie traktowanie klienta odpowiada, to ze swej strony życzę smacznego i zamykam temat.
    • majkwiecie Re: Pamira kebab Warszawska 11.10.17, 13:50
      Zacznijmy od tego, ze Pamira to jedyny zjadliwy kebab w Łomiankach.

Ale im wszystkim daleko do choćby sieciówek (nie mówiąc już o takich "kultowych") z Warszawy. Nie wiem czemu.
      • 2lanser Re: Pamira kebab Warszawska 12.10.17, 09:23
        Zacznijmy od tego że większość m kebabowni robi kanapki z tych samych lub podobnych składników dostarczanych przez tego samego dostawcę. Co siedzi w środku?
        Cóż może trzeba czasem zapytać o skład i zawartość ,,mięsa w mięsie,,))))

Faktem jest że gdy jest się głodnym to zje się nawet ten Kebab z Centrum Warszawskiej z kapustą kiszoną.

Tylko że na południu kapusty kiszonej nie mają a u nas na wsi jej w brud.
        I te kuchenki mikriofalowe zabijające wszelkie organizmy żywe i smaki, fuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka