kmsanczia 01.04.05, 00:38 ...rozrasta się i poszukuje jakiegoś pojemnego darmowego serwera. Czekam na propozycje. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiuppo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.04.05, 11:02 kmsanczia napisała: > ...rozrasta się i poszukuje jakiegoś pojemnego darmowego serwera. > Czekam na propozycje. :) > Mozliwosci jest kilka - jedna jest np. taka, ze pojawila sie opcja zalozenia forum-galerii w ramach gazeta.pl. Nie wyglada to jakos rewleacyjnie, ale zawsze cos. Oto przyklad: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=672 Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.04.05, 17:08 Od tego próbowałam zacząć Hiuppo, ale adminostwo Gazety odpisało, że nie ma takiej możliwości w tym przypadku. :( Mam spory darmowy serwer (friko), ale zamiast zdjęć potrafią pokazać się reklamy. Nie wiem jak oni to robią, hakerzy jedni. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 05.04.05, 11:49 A moze konto na yahoo/geocties? Tylko glupi upload tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 05.04.05, 16:11 Hu hu, znalazłam! Zobaczymy jak to działa. Okazuje się, że są specjalne serwery do podlinkowywania plików dla blogów, aukcji, forów itp. 100 MB na jakiś czas wystarczy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 19.04.05, 23:29 Dzięki wszystkim, którzy współtworzą Galerię. :-)) UWAGA! Ogłaszam "przetarg" na najładniejsze fotki gminnych szkół i przedszkoli. Dobrze by było skompletować wszystkie, publiczne i prywatne. Zauważyłam, że co by nie mówić o portalu lomianki.pl, to jednak mają świetnego fotografa. A WGŁ leży i kwiczy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 20.04.05, 05:52 W weekend jak będzie ładnie wezmę rower i coś popstrykam! Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 20.04.05, 13:39 krzysiom1 napisał: > W weekend jak będzie ładnie wezmę rower i coś popstrykam! No i to jest prawidłowe podejście do sprawy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 20.04.05, 22:41 Może ktoś ma pomysł na nową sondę, ankietę lub quiz? Oczywiście do umieszczenia w WGŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 27.04.05, 21:13 Esscorcie, hop hop! Zdaje się, że ty miałeś ochotę spreparować nową sondę? ;) Papirusa natomiast prosiłabym o jakieś pytania do quizu (na maila) bo chyba najlepiej zna Łomianki. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 28.04.05, 08:45 kmsanczia napisała: > Esscorcie, hop hop! Zdaje się, że ty miałeś ochotę spreparować nową sondę? ;) Na co ja mam teraz ochote, to lepiej nie mówmy ;) No ale gdybym ja miał preparować sondę, to pewnie zaproponowałbym coś po pierwsze przyziemnego, a po drugie takiego, ze wynik nie jest oczywisty. Np. którą cukiernię wolisz odwiedzać? Pod kasztanem - Tiramisu (to temat z forum), albo "Czy przy Brukowej jest potrzebny hipermarket?" Gdzie wolisz robić zakupy : globi (czy jak on sie teraz nazywa)-marcpol? Albo czy kapiesz sie w jeziorku kielpińskim/dziekanowskim? - tak-nie Warto dac jakiś apel typu: Sonda jest formą zabawy, ale tez w jakims stopniu pokazuje opinie, dlatego prosimy oddawać tylko jeden glos. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 27.04.05, 21:14 Zadanie domowe na długi weekend dla wszystkich posiadających domy i ogrody: aparaty w dłoń i fotki do WGŁ poproszę! Może być ogród na balkonie. Oczywiście sami mieszkańcy 9oraz ich dzieci i zwierzaki) też mile widziani. Są jacyś odważni? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 12.05.05, 12:04 Hop, hop! Może by ktoś coś podrzucił do WGŁ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 12.05.05, 13:37 Za zimno na sprawdzenie informacji o plazach naturystow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 12.05.05, 13:43 Nie marudź Hiuppo, tylko jazda w krzaki! I fotki mają być! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 13.05.05, 11:42 Czy naprawdę nikt się nie pochwali swoim domem w Łomiankach...........................................................??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 15:59 kmsanczia napisała: > ...rozrasta się i poszukuje jakiegoś pojemnego darmowego serwera. > Czekam na propozycje. :) > no to skoro chcialas to masz moja opinie, narazie przebranalem przez 4 dzialy twojej stronki i o ile strona glowna jest taka a nie inna pewnie z powodu ograniczen "blogowego" wygladu to zawartosc naprawde jest imponujaca, widac ze przykladasz sie do tego co robisz, zreszta widac to tez w postach na forum w ktorych sie upominasz co jakis czas o nowe informacje czy fotki forumowiczow. Galeria przedskzoli i szkol, zeskanowane pisma, mapki, plany ... naprawde pragne pogratulowac i nie rozumiem czemu lomianki.org nie chca nawiazac wspolpracy, konkurencja konkurencja ale z wkladem z ich strony fajnej domenki i miejsca na serwerze a z Twojej taaakiej zawartosci jaka jest teraz moze powstac naprawde imponujacy serwis o Lomiankach. No ale do tego potrzeba porozumienia i dobrej woli z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
iglo_ Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 16:02 nikt nie mowil ze nie chcemy nawiazac wspolpracy....wrecz przeciwnie....:) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 16:12 iglo_ napisał: > nikt nie mowil ze nie chcemy nawiazac wspolpracy....wrecz przeciwnie....:) ups...pomylily mi sie posty, wzialem post krzysiom1 za Twoj Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 16:17 E-legionowo dzięki serdeczne, spodziewałam się gromów a tu takie pochwały. Oczywiście mówię to w imieniu wszystkich współtworzących WGŁ. :)) Przy okazji pozdrowienia dla Legionowa, jak nam most zbudują to już całkiem będziemy sąsiadami. ;) Rzeczywiście układ bloga zupełnie nie pozwala rozwinąć skrzydeł a co do serwera to sprawa jest juz rozwiązana (podlinkowuję zdjęcia z darmowych serwerów). Co do ewentualnego łączenia WGŁ z nowo powstającym portalem to ciekawa jestem co o tym myślą forumowicze? Może wystarczy wymiana banerów w widocznym miejscu strony? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 17:17 Nie łącz się! Obiecuję się poprawić i zacznę więcej fotek cykać. Im nic nie wyślę! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 17:27 krzysiom1 napisał: > Nie łącz się! > Obiecuję się poprawić i zacznę więcej fotek cykać. > Im nic nie wyślę! Krzysiom, a co Ty tak agresywnie? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 17:26 na razie to chyba WGŁ nie ma z kim współpracować, bo nowy serwis jest czymś w rodzaju bardzo wstepnej zapowiedzi jakiegoś zamiaru. Poslugując się porownaniem ze świata prasy, sytuacja jest taka, jakby kmsanczia była wyadwcą powiedzmy gazety wyborczej, a twórcy nowego portalu właśnie wpadli na pomysł założenia gazetki szkolnej. To są obecnie tego typu proporcje. Dlatego dajmy tym ludziom (pewnie młodym)czymś się wykazać, pokazać, że coś chcą, że mają jakis pomysł itp. Nie wmontowujmy ich w jakąś gotową strukturę, bo się ich pomysł rozpłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 18:23 Esscort ale czy od pomysłu właśnie nie powinno się zacząć? A Krzysiomowi chodzi pewnie o to, że ktos może zachęcać do współ-tworzenia, ale na swoich określonych warunkach. Czyli - stworzyłem wam portal, dajcie mi swoje pomysły, a ja zdecyduję co się tam znajdzie, co jest potrzebne itp. Nie mówię, że tak jest ale tak można to rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 18:25 kmsanczia napisała: > Esscort ale czy od pomysłu właśnie nie powinno się zacząć? pewnie, że tak. Ale trzeba zacząć, więc dajcie im zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 18:38 esscort napisał: > pewnie, że tak. Ale trzeba zacząć, więc dajcie im zacząć. Myślałam, że już zaczęli... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 18.05.05, 20:46 kmsanczia napisała: > E-legionowo dzięki serdeczne, spodziewałam się gromów a tu takie pochwały. > Oczywiście mówię to w imieniu wszystkich współtworzących WGŁ. :)) > Przy okazji pozdrowienia dla Legionowa, jak nam most zbudują to już całkiem > będziemy sąsiadami. ;) > > Rzeczywiście układ bloga zupełnie nie pozwala rozwinąć skrzydeł a co do serwera > to sprawa jest juz rozwiązana (podlinkowuję zdjęcia z darmowych serwerów). > > Co do ewentualnego łączenia WGŁ z nowo powstającym portalem to ciekawa jestem c > o > o tym myślą forumowicze? Może wystarczy wymiana banerów w widocznym miejscu str > ony? > nie za ma co :)) pisalem to calkiem szczerze i na podstawie tego co widzialem tam i tu, czyli nawet porownac nie mozna bo tak naprawde nie ma co porownywac za jakas wspolpraca jest to ze posiadaja dobra nazwe domeny, serwer i mozliwoscia instalacji roznego softu, w tym przypadku postawienie na Mambo jak najbardziej pochwalam, teraz tylko trzeba jakos zapanowac nad tym i dopasowac pod wlasne wymagania napewno zaistnialyby jakies minusy ale pewnie po jakims czasie wspolpracy, nikogo nie namawiam poprostu to moze byc ciekawa przemiana Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 24.05.05, 17:12 W związku z tym, że serwer podlinkowujący zdjęcia ostatnio często jest niedostępny (czyli cała WGŁ traci sens) INFORMUJĘ, że jestem w trakcie przekształcania naszego bloga witrynę. Nie wiem kiedy to nastąpi, bo w ciągu najbliższych dwóch tygodni szykują mi się wyjazdy, ale cierpliwości. ;) Oczywiście w stosownej chwili poinformuję forumowiczów. Dla jasności - nie ma to być konkurencja dla mambo, będzie tak jak było tylko pod innym adresem (i już nie blog). Pozdrawiam współtworzących i odwiedzających. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 25.05.05, 15:39 Na razie wersja robocza - komentarze, uwagi i pomoc mile widziane. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 21.06.05, 18:52 Czy ktoś w ogóle zagląda do nowej Galerii Łomianek?? Chyba wszyscy przyzwyczaili się do blogu... Może jakieś uwagi nt nowej wersji? Jakieś problemy w przeglądarkach? Łatwo się poruszać po stronie, wygląd odpowiada? halo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 21.06.05, 22:39 Ja zaglądam ale przyznam że się jeszcze nie przyzwyczaiłem. Czytelna chodzi Ok tylko więcej chętnych do wspóltworzenia trzeba by dorwać. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 29.06.05, 08:44 Troche te reklamy po prawej stronie przeslaniaja czesc menu. Generalnie podzial galerii jest bardzo sluszny. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 29.06.05, 19:07 No niestety, nie ma nic za darmo. :/ Ale na szczęście wszystkie te reklamy można wyłączyć (x w górnym rogu), tyle że za każdym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 07.09.05, 15:19 Czy ktoś tam w ogóle zagląda??????? Listę odwiedzających poproszę! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gebik Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 08.09.05, 17:21 Mam nawet skrót w przeglądarce;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 09.09.05, 09:18 Gratuluje nowego wygladu po wakacjach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 09.09.05, 09:34 hiuppo napisał: > Gratuluje nowego wygladu po wakacjach ;) Nikt nic nie przysyłał to trochę podłubałam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Fotki 14.10.05, 22:05 Może by ktoś porobił foty łomiankowskich knajpek? Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 17.10.05, 08:46 krzysiom1 napisał: > Zawsze prosiłem o wyznaczanie zadań. A u mnie okna takie brudne... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Fotki 17.10.05, 09:12 Fajnie by wyglądał ten dział w WGŁ: "brudne okna w naszych domach". Rozumiem, że mogła by to być forma kary, ale tak na zgłaszać się na ochotnika? Krzysiom, dzasz radę podjechać i pstryknąć kilka fotek brudnych okien Logownicy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 17.10.05, 09:41 Troche co innego miałam na myśli ... bardziej wymagające zadanie, normalnie trudno sprostać, potrzeba ambitnego ochotnika, żadne tam pstykanie, chodzi o cleaning management (konserwacja poiwierzchni płaskich) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 17.10.05, 10:27 krzysiom1 napisał: > w tym przypadku chyba pionowych? płaskich w pionie :-)) Poza tym miło, że się zainteresowałes robotą :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Fotki 17.10.05, 13:03 o, o, to ja mogę pomóc w części "management" - budżet ustalę, biznes plan przygotuję, anazlizkęC&B zrobię, miles stones'y wyznaczę. Ponadzoruję, raporcik napiszę...Nawet jakiś graficzny wykresik załaczę. He, he, nieżle mnie wytresowali, skoro nawet po takim czasie na słowo management prawie staję na baczność :). A taka porządna humanistka byłam... Swoją drogą, moje też brudne. Okna, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Fotki 17.10.05, 14:11 To chyba jakas epidemia, u mnie tez okna brudne. Ale ja to tłumaczę warszawskim smogiem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 17.10.05, 14:58 kmsanczia napisała: > To chyba jakas epidemia, u mnie tez okna brudne. Ale ja to tłumaczę warszawskim > smogiem. ;) A nie wydaje Ci się że u nas to już nie warto sprzątać? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Fotki 17.10.05, 18:11 logownica napisała: > A nie wydaje Ci się że u nas to już nie warto sprzątać? :-)) Trafiłaś w sedno! Po co mamy sprzątać jak już jedną nogą jesteśmy w swoich łomiankowskich hacjendach? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Fotki 17.10.05, 15:21 Macie szczęście, że nie jesteście żonami holenderskich marynarzy. Jeżeli żona holenderskiego marynarza ma brudne okna, to sąsiedzi przypuszczają, że ma coś do ukrycia. Mąż po powrocie z rejsu oczywiscie szybko sie o tym dowiaduje, a co dalej... cholera wie, bo przeciez okna brudne i nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 18.10.05, 09:16 esscort napisał: Mąż po powrocie z rejsu oczywiscie szybko sie o tym dowiaduje, a co dalej... cholera wie, bo przeciez okna brudne i nie widać. No to te żony holenderskich marynarzy jakieś nierozgarnięte, na powrót męża to trzeba szybko okna pomyć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 17.10.05, 14:50 Z ustalaniem budżetu to się nie narobisz bo prawdę mówiąc miałam na myśli czyn społeczny :-)), na reszcie się nie znam ale jak od tego ma być lepszy połysk to chętnie skorzystam z zaplecza know-how :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Fotki 17.10.05, 17:30 no tak, lepszy połysk to i owszem. Okazuje się, że w przypadku okien to nawet ma jakiś sens. Żeby błyszczało. Popatrz, popatrz, dopasowałyśmy teorię managementu do zupełnie niezłej praktyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 18.10.05, 09:18 Cała strategia gotowa tylko wykonawca się dyskretnie wycofał :-/. Eskorta tu gdzieś widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Fotki 18.10.05, 11:06 logownica napisała: > Cała strategia gotowa tylko wykonawca się dyskretnie wycofał :-/. > Eskorta tu gdzieś widziałam. Sorry, ale ja sie do tych okien nie zglaszałem. No, gdyby były jakieś atrakcyjne warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Fotki 18.10.05, 12:16 esscort napisał: > logownica napisała: > > > Cała strategia gotowa tylko wykonawca się dyskretnie wycofał :-/. > > Eskorta tu gdzieś widziałam. > > Sorry, ale ja sie do tych okien nie zglaszałem. No, gdyby były jakieś > atrakcyjne warunki... Pracy czy płacy??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Fotki 18.10.05, 13:17 Nie wycofałem się tylko troszkę chory jestem............ Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Fotki 18.10.05, 15:07 > Pracy czy płacy??? Oczywiście - pracy! Płaca nie ma znaczenia. Z pieniędzmi to tylko jest kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Fotki 18.10.05, 15:15 esscort napisał: > > > Pracy czy płacy??? > > Oczywiście - pracy! Płaca nie ma znaczenia. Z pieniędzmi to tylko jest kłopot. Logownica, jakbyś potrzebowała pomocy coby esscort zadowolony był z warunków pracy to ja mogę pomyśleć. Ale tylko między 12 a 15 kiedy mały śpi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Fotki 18.10.05, 13:27 Dziewczy ale wy macie problemy, lepiej umyjcie te okna. W egipcie nie byłoby z tym problemów. Nie myślcie sobie że jestem szowinistą, ale podaję link jako ciekawostkę, i nie uważam że to jest smieszne: bi.gazeta.pl/im/4/2972/m2972004.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: Fotki 18.10.05, 13:53 No popatrz Iod, tak pomstujesz na ten kraj a my tu mamy tak dobrze. Próbujemy tylko wykazać się przedsiębiorczością i jakoś zorganizować to ognisko domowe, żeby po ludzku wyglądało. Krzysiom pamiętaj wziąć L4 :-)) Mam nadzieje, że to nic poważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Fotki 18.10.05, 15:14 e tam, ja tylko czasami pomstuję, jak tzw. newsy mnie przydołują. Generalnie lubię tu być. Choć ludzie to troszkę dziwni niektórzy. Ale pająki mamy mniejsze :) Chociaż jak moja bratowa usłyszała, że na wychowawczym firma się mnie pozbyła, sugerując oczywiście tzw. porozumienie stron, to o mało z krzesła nie spadła z wrażenia, i już chciała sprawę w sądzie w moim imieniu zakładać. a ja cóż... wzięłam odprawę i ładny samochodzić sobie kupiłam. Bo grzeczniutka jestem i mostów nie palę...Jeszcze nie... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Fotki 18.10.05, 15:14 papirus22 napisał: > Dziewczy ale wy macie problemy, lepiej umyjcie te okna. papierus, nie psuj biznesu! Tu prowadzone są pertraktacje, dogadywana jest robota, a ty mowisz, żeby sobie same umyły. W egipcie nie byłoby z > tym problemów. Nie myślcie sobie że jestem szowinistą, ale podaję link jako > ciekawostkę, i nie uważam że to jest smieszne: > bi.gazeta.pl/im/4/2972/m2972004.jpg No ale o oknach tam nic nie piszą :) U nas żona podobno obrywa głównie za przesolenie zupy. Byłem kiedyś w Egipcie - w hotelu nie pracowała żadna kobieta. Okna, kible, podłogi wszystko czyścili faceci. Niektóre nasze europejskie panie patrzyły na to z satysfakcją. Nie wiem, czy w egipskich domach też sprzątają faceci - obawiam się, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Fotki 18.10.05, 15:25 jak oni tak mają w domu sprzątać, jak w hotelu sprzątają, to ja nie chcę. Chociaż zawsze rozczulała mnie mojakoszulka nocna ułożona estetycznie i zarazem artystycznie na łóżku. A do Egiptu to ja już nie pojadę. Raz byłam, zobaczyłam i wystraczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 02.11.05, 09:47 Krzysiom tu masz źródło do tych forek gastronomicznych: 2cv.lomianki.pl/portal/2cv/!run.Page?Session_=_&PageId_=93&dz=134&wt=168&subm=106&_CheckSum=593611284 Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 11:11 Zapraszam do obejrzenia rezultatów żmudnej pracy Krzysioma w WGŁ: ŁomiankowskaGastronomia Gdyby komuś się rzuciło w oczy coś, czego tam nie ma to proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 11:25 Bardzo ładne. Teraz do każdego obrazka przydałaby się recencja kulinarna i przewodnik po łomiankowskiej gastronomii gotowy. Na pewno wiele osób jadało w tych lokalach. Może ochotnicy prześlą do Km swoje wrażenia, co smakowało, czego nie brać do buzi itp. Kmsanczia, da radę połączyć jakoś obrazki z tekstem na WGŁ? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 11:28 Co ma się nie dać, najwyżej przerobię galerię na pełne recenzje. Było tu już trochę wątków gastronomicznych, trzeba je odszukać i rozwinąć. Podejrzewam, że sporo ludzi nas czyta, tylko może nie każdego interesują nasze odwieczne debaty anty-Sokołowskie. ;) Ja się mogę wypowiedzieć tylko o Parmie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 11:37 Byłem raz w Gościńcu na samym początku ich działalności i wrażenia były kiepskie. Już nie pamiętam ale chyba jakiś trywialny schabowy był lekko niejadalny. Jak na takie miejsce ceny wydały mi się zaporowe ale dawno to było. Pewnie teraz coś sie zmieniło. Za to ze dwa lata temu zapałętałem się do Wilczeńca i też zgrzyt. Szykowali jakąs większą imprezę i niechętnie obsługiwali gości. Piwo było zimne i dobre, grzanki również.(dobre oczywiście nie zimne!) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 12:34 Moja subiektywna ocena Bar Doner Kebab-kiedy otwarcie Kebab Bar-taki sobie Bar orientalny - raz kiedys kupiłem i nie pamiętam, więc chyba nie rzuca na kolana Bar micha - nie kupowałem -kiedys był tam nocny wtedy tak Wilczeniec- jedzenie dobre, ale jedzenie jest tam tylko dodatkiem do działalności Gościeniec- jak ktos lubi polskie jadło to ok.-dwa razy jadłem Jazz cafe- szczerze zaskoczony byłem na plus-raz jadłem Wernisaż-tylko piwo znam -ok Parma-w Łomiankach najlepsza pizza Quatro-patrz wyżej Telepizza-taka jak wszędzie Pub Desperado-znany mi dużo bardziej jako Lena-piwo, duzo piwa Romi-chyba nie byłem Koala-kilka lat nie byłem, ale kiedys jedzenie było Ok Chorwacka-też parę lat nie byłem Malwa-nigdy nie byłem Wrzos-kaczka była niezła U kazia-na razie w odbudowie Tawerna- kiedyś większe menu, teraz szaszłyczki są pyszne Jest jeszcze budka z kurczakiem i tez kebab przy Warszawskiej Nie sugerujcie się moimi ocenami są mocno subiektywne najbardziej to lubie sam gotować, ale najwyżej w weekend jak mam czas. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 12:48 Moje subiektywne oceny: Bar orientalny - 3/10. Nie polecam, za bardzo słowiański w smaku Bar miha - 7/10. Zdecydowanie nr. 1 w kategorii "orient fast-food". Dobre składniki, wyraźne, różne smaki dla każdej z potraw. Jazz cafe - 9/10 przetestowałem tam tylko sałatki. Są naprawdę bardzo OK. Moja ulubina z grillowanym cammembertem. Do każdej sałtki 4 grzanki i 2 sosy. Duży plus za klimatu lokalu Wernisaż - 5/10 ja również tylko piwo Parma - 7/10 zgadzam się - w Łomiankach najlepsza pizza. Minusy: ceny, wystrój lokalu Telepizza - 6/10 taka jak wszędzie Kebab ul. Warszawska vis'a'vis Słoneczka - 7/10 pozytwyne zaskoczenie. Niewiele ustępuje kultowym kebabowniom z kina Bajka w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 11:42 Natyrał się Krzysiom, dobra robota. Wydaje mi się, że nie jestem zbytnio wybredna ale powiem Wam, że do większości z tych lokali nie miałabym ochoty wchodzić :-/ Z zewnątrz albo baraki albo stołówki robotnicze w klimacie późnego Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 11:50 popieram niestety. W większości baraki. Szynk się na tym tle wyróżnia. Ale może obsługa miła, bo mnie ostatnio właśnie miła obsługa zauroczyła. Ostatnio swiętowałam rocznicę ślubu w restauracji w W-wie. No i kelner przechodził samego siebie. Natchnęło mnie, żeby napisać książeczkę o miejscach w W-wie przyjaznych kobietom (takie coś jak W-wa dla dzieci). Jakby kto nie miał co robić, to szukam kobiecego towarzystwa do zwiedzania lokali, na początek :) Tylko mąż mój troszkę jakby knajpką był rozczarowany...Jakoś nie mogę go tam znowu zaciągnąć :( Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 11:56 Raz trafiłam na knajpkę (Włoską, Grecką? nie pamiętam) w Carrefourze na Bemowie, na wejściu moje dziecko dostało koszyk kredek, kartkę i temperówkę (oczywiście temperówka najfajniejsza ;), był zestaw obiadowy dla dziecka itp. Po 10 minutach połamał wszytskie kredki, matka (czyli ja) bliska zawału, a kelnerka spokojnie przynosi drugi zestaw kredek i mówi, że normalka! Dodam, że nic nam do rachunku nie doliczyli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 12:33 chyba zabrakło Czekolaterii z pyszną czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 12:41 mwsylwia napisała: > chyba zabrakło Czekolaterii z pyszną czekoladą. Pamiętamy oczywiście - w przygotowaniu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
logownica Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 12:53 Na czekolaterie potrzebna osobna sesja zdjęciowa :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 04.11.05, 15:13 Już zrobiłem Jakoś nie po drodze było. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 05.11.05, 13:35 Dajcie jakiś pomysł do sondy lub ankiety, bo już mi się inwencja kończy. :O Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 05.11.05, 18:03 Podobno w ostatniej GŁ są wyniki sondy "czy lubicie władze Łomianek" czy coś w tym stylu. Może spróbuj je zweryfikować? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 09.11.05, 11:13 Czy interesujesz się polityką władz Łomianek. I połączone pytanie jeżeli tak to jak ją oceniasz, i oddzielne jeżeli nie to jak ją oceniasz. Wydaje mi się, że może czegoś dowiemy się o nas. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 09.11.05, 09:24 A wogóle gdzie kmsanczia się ukrywa? Opuszcza się ostatnio! Zwalniała się u kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 09.11.05, 11:54 Lola a ty co, klon Logownicy? ;-) Ładnie to tak zmieniać nicki z naniecka? Ja zostałam rozszyfrowana i dzielnie to zniosłam, a ty po jednej wzmiance w prasie wchodzisz do śródziemia? :)) OK, popracuję nad sondami w weekend, teraz zarobiona jestem. Zwolnienie oczywiście dostarczę, tylko jeszcze nie wiem na czyje ręce. Kto tu właściwie rządzi na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 09.11.05, 13:57 Przecież znasz mnie spod Loli z innego forum, postanowiłam się ujednolicić i zlikwidować 25% kont, zresztą zapowiedziałam się, nie byłaś uważna! Naprawde jesteś zarobiona :-(( strasznie Ci współczuję, że coś tak okrutnego Cię musiało spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: *WIRTUALNA GALERIA ŁOMIANEK* 15.11.05, 11:49 Zapraszam do WGŁ - są już nowe sondy. www.lomianki.friko.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś