Dodaj do ulubionych

KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM

06.12.05, 23:41
W piątek o godz 15.30 jest posiedzenie
Komisji do rozpatrzenia uwag składanych,
przez mieszkańców,do studium,podobno
w sali nr,5 w Urzędzie Gminy,chociaż
może się okazać że będzie gdzie indziej?
Ciekawe gdzie się wszyscy pomieścimy.
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 07:54
      Ciekawe co będzie z uwagami wysłanymi poczta 8.12?
      Najprawdopodbniej na Piątek nie dotrą.
      Gdzie im się tak spieszy?
    • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 10:40
      Ja wysłałem uwagi wczoraj - poleconym, mam potwierdzenie. Może jak się w piątek
      wyrobię, to pójdę i jak mojego dokumnetu nie będzie to zrobię awanturę?
      • krzysiom1 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 10:59
        jeżeli możesz to idź koniecznie.
        Zobaczysz jak są w naszej gminie traktowane opinie mieszkańców.
        • lolaxyz Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 11:08
          Krzysiom nie napuszczaj go, podejrzewam, że frags ma skłonnosci do radykalizmu
          a my tu juz jednego papirusa mamy.
          • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 11:25
            Eee, nie tam, radykalizm??? Trochę to wcześnie jak dla mnie ale spróbuję. Ktoś
            jeszcze będzie?
            • papirus22 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 11:36
              no chyba, że Ciebie znają to nawet może posłuchają. Były juz takie przypadki
              przychodzi facet, i mówi, ja nie wierzę w to wszystko co WY o naszym wspaniałym
              b. mówicie, i proszę o to o tamtmo. A GTW, no wspaniale, mamy tu przykład
              wspaniałego człowieka, który rozumie, że jesteśmy w trudnej sytuacji
              finansowej, jednak za takie ciepłe słowa zobaczymy co da się zrobić i cyk mamy
              CŚR.
              • mwsylwia Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 11:41
                Jeszcze inny przykład: na ostatniej sesji, ktoś z mieszkańców (którzy głosu nie
                mają jak wiecie) chciał w czasie wolnych wniosków cos powiedzieć i
                przewodniczący Mazan kategorycznie odebrał mu głos a kiedy wstała jakać pani z
                Rolniczej i chciała podziękować panu Burmistrzowi to jak najbardziej wyrazono
                zgodę na tą przemowę.
                • kmsanczia Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 11:43
                  Bo trzeba wiedzieć co mówić. ;)
                  • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 12:05
                    Są na to sposoby. Wszystko zależy od skonstruowania wypowiedzi. Np mój znajomy
                    chcial zablokować na długi czas audycję Rozmowy Niedokończone w radiu Maryja.
                    Podpuścił jakąś babcię, wykręcił numer i babcia zaczęła na antenie odmawiać
                    różaniec w intencji ojca prowadzącego. Nie mogli jej przerwać bo to
                    świętokradztwo. Minął kawał czasu. Kiedy dochodziła do końca szepnął jej do
                    ucha o jakiejśc długaśnej litanii. Znów zaczęła klepać. I tak mu się udało. Na
                    spotkania z burmistrzem można się przygotować i zacząć np - Chciałbym wyrazić
                    podziękowanie obecnym władzom miasta Łomianki za zorganizowanie tego spotkania
                    i za przygotowanie potężnego bądź co bądź dokumentu, jakim jest studium - i
                    dalej powoli przejść do meritum. Moi drodzy retoryka to piękna rzecz!
                    • lolaxyz Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 12:27
                      Młody jesteś i niedoświadczony - to Cie tłumaczy. Jakbyś tylko zaczął dochodzić
                      do meritum podziękowano by Ci za ten cenny głos (moze nawet zacytowano w GŁ),
                      zapropnowano inny temat bo przecież jest tyle ważnych spraw do omówienia i nie
                      mozna czennego czasu mieszkańcow poświecić na słuchanie wystąpienia jednej
                      osoby ... aczkolwiek masz 100 procent racji, włożono wielki wysiłek, w trosce o
                      przejrzystość gminy zaproszono mieszkańców ... retoryka to piekna rzecz!
              • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 11:44
                Mhm. A potem zedrę z twarzy maskę fragsa i ujawnię twarz brata bliźniaka
                Łucjana Sokołowskiego.
                • papirus22 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 11:46
                  no bez przesady, ale ja jestem podejrzliwy.
                  • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 12:08
                    Zauważyłem.
                    • mazowianka Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 17:29
                      frags życzę ci powodzenia,ale jak znam życie,
                      P.radny Sternicki powie ci że nie udzielił ci
                      głosu,a jak ci się nie podoba to nie musisz na tej
                      komisji być bo to jest dobrowolne uczestnictwo,
                      potem radny Rozmarynowski będzie za tym co chcą
                      zebrani,a po godzinnym wywodzie przyzna rację P.B
                      którego zaraz poprze P.Sternicki,jak zrobi się już
                      bardzo głośno,bo w pewnym momęcie już krzyczą wszyscy,
                      to radny Sternicki zarządza przerwę i 10 radnych
                      udaje się na naradę do gabinetu P.B a chołota czeka,
                      tak wygląda demokracja w wydaniu radnych i naszej
                      władzy.Przyjdz i zobacz sam mam nadzieję że powalczymy
                      razem,każde wsparcie się przyda.
                      • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 20:13
                        mazowianka, spróbuję, wiesz co, mam pewien pomysł. Cholera nie wiem sam czy
                        wypali. No hmmm nie mogę go za bardzo zdradzić bo to niespodzianka ma być dla
                        komisji. Pora fatalna, bo powinienem siedzieć jeszcze w pracy, ale spróbuję.
                        • krzysiom1 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 07.12.05, 20:39
                          Już żałuję że nie mogę być.........
                        • lolaxyz Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 09:33
                          frags napisał:

> mazowianka, spróbuję, wiesz co, mam pewien pomysł. Cholera nie wiem sam czy
                          > wypali. No hmmm nie mogę go za bardzo zdradzić bo to niespodzianka ma być dla
                          > komisji. Pora fatalna, bo powinienem siedzieć jeszcze w pracy, ale spróbuję.

Frags, ustosunkuję sie tutaj do Twoich dwoch postów. Po pierwsze cieszy mnie,
                          że masz spore doświadczenie zawodowe dzieki któremu mozesz mieć właściwy osąd
                          sytuacji, wycofuję wiec zarzut o braku doświadczenia zastępując go argumentem
                          braku rozeznania w sprawie. Ponieważ wybierasz sie na to spotkanie,
                          podejrzewam, że jako profesjonalista (ale sie podlizuje :))) chciałbyś się do
                          niego odpowiednio przygotować aby móc obiektywnie ocenić co się dzieje. W tym
                          celu sugeruję zapoznanie się z nagraniem ze spotkania mieszkańców Łomianek z
                          burmistrzem, zorganizowanym przez tego drugiego w ramach "konsultacji
                          społecznych". Ta akcja z pismami to taka nasza extra inicjatywa, w przepisach
                          jest mowa o konsultacjach i mozna uznać, że takowe się odbyły głównie na tym
                          spotkaniu (potem jeszcze były spotkania osiedlowe), dlatego te wypowiedzi są
                          niezwykle ważne i należałoby żądać ustosunkowania się do zgłoszonych wtedy
                          ustnie wniosków. Co do pisemnych wniosków, urząd ma obowiązek powiadomić
                          wnioskodawcę o sposobie załatwienia sprawy w terminie jednego miesiąca, więc
                          prosze o tym pamietać.
                          Nie wiem gdzie jest to nagranie, Papirus napewno będzie wiedział, polecam je
                          Twojej uwadze bo mysle, że niezależnie od jutrzejszego spotkania to jest
                          maretiał niezwykle ciekawy i wiele mówiący o relacjach burmistrz-mieszkańcy
                          relacjach.
                          • krzysiom1 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 09:36
                            Pan Krystecki z NŁ nagrywa wszystkie spotkania i ma pełne archiwum.
                            Służę telefonem w razie potrzeby.
                          • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 09:53
                            Dzieki, Lola, chcę pójść, troche się boję zostawić swoją pracę. Spróbuję -
                            jednak na początku chciałbym posłuchać burmistrza, zobaczyć jaki jest i wyrobić
                            sobie pogląd o nim. Masz rację, że te nagrania moga być cennym materiałem. Czy
                            papirus może je ma?
                            • labes Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 09:59
                              frags napisał
                              > jednak na początku chciałbym posłuchać burmistrza, zobaczyć jaki jest i
                              wyrobić
                              > sobie pogląd o nim.
                              Gratuluję dobrego samopoczucia. Otóż p b będzie czekał do końca jaka będzie
                              atmosfera w sali a potem w zależności do wczesniejszych wypowiedzi podziękuje
                              za nie, oceni bardzo wysoko itd. Nie licz, że na początku się wychyli.
                              • randolff Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 10:14
                                Żaden opis na forum nie zastąpi doznań z kontaktów "na żywo". Ja tez myślałem
                                że wiem dużo o burmistrzu z forum ale co innego było obejrzeć i posłuchac go na
                                żywo. Ten miękki, spokojny głos, pełna kultura wypowiedzi, ta frazeologia pod
                                mieszkańców typu "dla naszego dobra" "nie jestem przywiązany do tych
                                zapisów" "nie mieszkam ale bardzo się utożsamiam" itd to wszystko buduje
                                ciekawy obraz tym bardziej ciekawy, że za tymi słowami idą zupełnie inne czyny.
                                • papirus22 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 10:23
                                  ale chociaz raz powiedzał prawdę "nie mieszkam..."
                              • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 11:59
                                Labes Ty tak specjalnie, czy z natury? "Na początku..." bo pierwszy raz idę na
                                spotkanie. To miałem na myśli.
                                • labes Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 12:04
                                  frags napisał:

> Labes Ty tak specjalnie, czy z natury? "Na początku..." bo pierwszy raz idę
                                  na
                                  > spotkanie. To miałem na myśli.
                                  Ja też tak myslałam na początku. olśniło mnie po pierwszym spotkaniu.
                                  • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 12:09
                                    Ok, więc jak pójdę na spotkanie z b., które będzie POCZĄTKIEM mojego spotykania
                                    się z B. to sobie wyrobię pogląd na jego styl działania. Na POCZĄTKU spotykania
                                    takiego poglądu nie mam. Chociaż hmmm... wierzycie w miłość od pierwszego
                                    wejrzenia???
                                    • krzysiom1 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 12:20
                                      Tylko w Piątek to będzie Komisja, burmistrz będzie miał małe pole do popisu.
                                      Ale kabaret w wydaniu radnych też jest ciekawym widowiskiem.
                                      • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 12:23
                                        Mnie już nic nie zdziwi. W wieku 22 lat za karę byłem wysyłany na całodniowe
                                        obrady ROP Jana Olszewskiego.
                                        • krzysiom1 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 12:24
                                          Cięzkie przeżycie.
                                          Nie skrzywiło Cię to trochę?
                                          • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 12:25
                                            Przecież mnie widziałeś. Nie rzuciła Ci się w oczy wada postawy?
    • mazowianka Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 13:12
      frags,czy będziesz miał jakiś znak rozpoznawczy,
      żebym w ferworze walki nie napadła na ciebie,jak
      taktycznie będziesz chwalił P.B.
      • frags Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 13:13
        Jak to jaki???? pomarańczowy beret i szalik w paski!
      • papirus22 Re: KOMISJA W SPRAWIE UWAG DO STUDIUM 08.12.05, 13:21
        chyba mocherowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka