Dodaj do ulubionych

tłumy na basenie

08.02.06, 21:07
właśnie wróciłam - naprawdę gęsto dziś było wieczorem. Ja już nie będę tego
aqua aerobiku zachwalać, napiszę tylko, że brodzik dla dzieci - beznadziejny
jest. Wszystko beznadziejne, a woda - sam chlor!!!!! I brudno jest! I kradną!
I biją! I wsiowo! I..... ;))))). Już nie przychodźcie!
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: tłumy na basenie 08.02.06, 21:25
      Wszyscy się przejęli losem wieloryba-molocha i polecieli ratować zwierzę, taki
      lokalny greenpeace. ;)
    • frags Re: tłumy na basenie 08.02.06, 22:17
      Ohydna, niepotrzebna inwestycja zakompleksionego samorządowca. Po cóż w małym
      zielonym miasteczku basen. Ci, których widziała iod to zapewne statyści
      zatrudnieni przez B. który dowiedział się, że iod z Sylwią zamierzają tam byc.
      • mwsylwia Re: tłumy na basenie 08.02.06, 22:35
        Iod - o co chodzi? Nie dotarłam bo remont w pokoju juniora robimy. I jak się
        zorientowałam, która godzina, to Ty już od 5 minut w wodzie byłaś.
        O co chodzi, co się zmieniło od poiedziałku???
        • iod Re: tłumy na basenie 08.02.06, 23:36
          no tłumy były takie, że ja biedna bez pasa musiałam ćwiczyć. Wiosna, panie
          sierżancie :)
      • papirus22 Re: tłumy na basenie 09.02.06, 08:32
        Frags problem z basen nie polega na tym, czy potrzebny czy nie -tylko, za ile
        go wybudowano?
      • mycha70 Re: tłumy na basenie 09.02.06, 09:58
        Akurat zamiast Sylwii ja byłam i potwierdzam, że wyjątkowe tłumy. Może w końcu
        inwestycja zarobi na siebie. A pomijając nakłady (bo to odrębny rozdział), to
        taki basen fajna rzecz. Za nic nie zwlokłabym się, żeby pojechać do Warszawy,
        coby kuper pomoczyć w wodzie. Tutaj można więcej znajomych spotkać, jakoś tak
        integrująco jest.
        • iod Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:11
          o widzicie! Fanów basenu przybywa. Skandaliczna budowa, zarzązanie i
          rozliczanie to jedno, ale mieć pod bokiem miło :)
          Tylko gdzie ta sauna??????
          Ps. Na parterze zauważyłam, że chyba jedno pomieszczenie wydzierżawili komuś od
          refleksologii twarzy - muszę sprawdzić. Może z czasem i przy dobrym zarządzaniu
          da się go sensownie wykorzystać???
          • papirus22 Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:21
            Iod pewnie, że miło. Tak narzekamy na niewygody basenu i narzucony nam projekt,
            ale oficjalne zarzuty dotyczą przede wszystkim niekorzystnie zawartych umów, za
            wysokich kwot za budowę, braku przejrzystości, zatajania umów przed radnymi i
            mieszkańcami, zadłużenia miasta na 20 lat, braku tej inwestycji we wszystkich
            wcześniejszych planach, niegospodarności, obsadzenia stanowisk kierowniczych w
            tym gmachu, dotowania z gminnych środków liceum i dotowania bursy z naszych
            pieniędzy, mimo, że nikt z mieszkańców tam nie nocuje.
            Fajnie też byłoby mieć w Łomiankach np. lodowisko, ale czy od razu nalezy je
            budować za 5 mln zł, skoro w całej polsce takie kosztują 2 mln. i tu jest nasz
            problem!
            • esscort Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:26
              Dobrze, że zwolenników przybywa, bo może deficyt się zmniejszy. Myślę jednak,
              że gdy ludzie, którzy nigdy na basanie nie byli i pewnie sie nie wybiorą,
              uświadomią sobie, że do przyjemności pluskania się w wodzie miłosników basenu
              dopłacają ze swojej kieszeni ok. 100 zł na głowę rocznie, to może być niewesoło.
              • papirus22 Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:32
                Oj chyba więcej, całość kosztowała 52 MLN zł, i chyba tą kwotę trzeba brać pod
                uwagę bo to jest całośc, czyli Integracyjne Centrum Dydaktyczno Sportowe.
                52 mln podzielic na 20 tyś mieszkańców, to wychodzi 2600 zł na osobę, na
                dziecko, i emeryta, na kązdego z nas. No i jeszcze dochodzą koszty tych nowych
                kredytów.
                Co innego gdyby wybudowali oddzielny basen.
                • esscort Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:38
                  No tak, to są koszty budowy. Ale są jeszcze koszty eksploatacji (deficyt
                  bieżący). Wygląda na to, że jednak bardziej opłacałoby się zawozić taksówką
                  kazdgo chetnego na basen do Warszawy i jeszcze zapewne trochę pieniędzy by
                  zostało na powiedzmy zapewnienie fajnego towarzystwa.
                  A tak bardziej poważnie to warto sobie uświadomic, że za to brzydactwo każda 4-
                  osobowa łomiankowska rodzina dała ponad 10 tys zł. Taka świadomość może się
                  przydać przy ocenie tej inwestycji oraz być przestrogą dla przyszłych władz.
                  • kmsanczia Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:57
                    Obawiam się że ten tłum (o ile wszyscy polecieli machać nogami z Iod;) płaci
                    raczej nie na wieloryba, tylko firmie organizującej to machanie nogami.
                    • iod Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:58
                      nie no oni muszą działkę odpalić zarządcy .
                      • kmsanczia Re: tłumy na basenie 09.02.06, 11:00
                        Ale nie od osoby przecież, tylko ogólnie za czas wy(na)jęty. ;)
                        • esscort Re: tłumy na basenie 09.02.06, 11:08
                          Cholera, czyli ani go kijem, ani pałką?!
                        • iod Re: tłumy na basenie 09.02.06, 11:08
                          oj, chyba też za ilość wody, bo jak nas jest mniej, to na jednym torze ćwiczymy
        • mwsylwia Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:12
          Mycha - kto to jest Sławek Wolski - od razu przepraszam za niewiedzę i
          ignorancję, jeśli to ktoś, kogo powinnam znać :))
          • iod Re: tłumy na basenie 09.02.06, 10:51
            mwsylwia, jak wrzucisz w google to znajdziesz powiązania z Lubomskim (np.
            spacerologia)
          • mycha70 Re: tłumy na basenie 10.02.06, 17:49
            Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, wcześniej tu nie zaglądałam. Jeżeli
            mówi Ci coś zespół Yahozna. Chyba mało popularny, ale jak dla mnie, teksty są
            fajne,a dla mnie teksty w piosenkach liczą się najbardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka