Dodaj do ulubionych

Łucjan i Lody Bambino

22.02.06, 08:50
Swojego czasu Pan Burmistrz Sokołowski organizował koncerty charytatywne, w
których uczestniczył zespół muzyczny, którego sam był członkiem. Między
innymi zespół grywał koncerty w naszym kościele za przyzwoleniem szanownego
proboszcza o wdzięcznym nazwisku Kiliszek. W końcu wyszło szydło z worka,
członkowie zespołu zauważyli, ze "szanowny" i "szanowany" Pan Sokołowski
pobiera nieduży haracz pod stołem i zrezygnowali z działalności
charytatywnej. Domyślam się, że przyznawał sobie skromne wynagrodzenie za
organizację koncertów.
Co można powiedzieć o kimś takim? Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie.
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 09:03
      a kto słyszał o orkiestrze gminnej?
      Bo tam też nawywijali:(
      • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 09:06
        Strach pomyśleć...co się dzieje z tą całą kasą np. na projekt Centrum
        Rowerowego.
        • mazowianka Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 09:45
          A ja naiwna myślałam że On tak z potrzeby serca
          te koncerty,te śpiewy,te wystąpienia w czasie
          mszy, a tu masz taki klops,no no:))
          • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 09:47
            Mazowianko, to przez to całowanie.:)
            • brycezion Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 10:03
              Daisy32: Czy są świadkowie pobierania tych "prowizji" za koncerty charytatywne
              przez b.Sokołowskiego ?
              • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 10:05
                na priv
                • brycezion Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:03
                  Daisy32: To co najmniej smutne.A ks.Kiliszek ciągle uważa go za uczciwego człowieka.
                  • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:06
                    A propos, był u nas ksiądz z parafii łomiankowskiej, od ks Kieliszka. Hucpa,
                    tak sie to nazywa. Wszedł, na propozycję zdjęcia płaszcza się skrzywił,
                    wyburczał Ojcze Nasz, zostawił dwa obrazki. Skasował 50 złotych i jak je chował
                    do kieszeni... już był za progiem. Całość trwała ok 3-4 minut. Do sąsiadów już
                    nie zajrzał, mimo, że czekali całą rodziną. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że
                    łoomiankowska parafia jest dla księży, nie dla Wiernych.
                    • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:08
                      U nas rok temu było szybciej 2 minutki z zegarkiem w ręku i też skasował 50z.
                      • krzysiom1 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:17
                        W zeszłym tygodniu będąc u znajomych na Ochocie dowiedziłem się że mamy
                        okropnego ks. proboszcza, nieludzkiego,pazernego i nadużywającego alkoholu.
                        Przyznam że o gorzale pierwszy raz w życiu usłyszałem.
                        Tak więc ks. Kiliszek znany się robi również po za Łomiankami
                        • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:20
                          Może nie Kiliszek tylko Kieliszek, Kielonek itp.:)))
                          • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:33
                            Cholerka, a ja byłem święcie przekonany, że on się nazywa Kieliszek. kurcze, a
                            tom Pana Księdza uraził niechcący!
                            • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:34
                              Nie szkodzi, jak widać niedużo się pomyliłeś. Nazwisko się prawie zgadza i
                              przyzwyczajenia również.
                              • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:36
                                Kiedyś słyszałem zabawną teorię o tym, że pan upodabnia się do swego psa a pies
                                do pana. Czy teraz nazwisko upodabnia się do... upodobań :)))
                                • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:38
                                  Mąż do żony albo na odwrót. Ciekawe,to chyba by się zgadzało.
                                  • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:40
                                    Czy to znaczy, że mam zapuścić czarne włosy z grzywką??? No i troszkę, ale
                                    niedużo (!), powinienem schudnąć.
                  • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:07
                    Co do Kiliszka...To uważam, że księdzem to on raczej nie jest z powołania.
                    Swojego czasu, gdy pojawiła się u niego przyszła para małżonków. Ona katoliczka
                    on zielonoświątkowiec. Proboszcz Kiliszek powiedział żeby poważnie się
                    zastanowiła nad małzeństwem bo to na pewno się nie uda. Tak więc obaj są siebie
                    warci.
                    • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:12
                      Myśmy się wycofali z tej parafii po jednej z wizyt wielkanocnych. Kościół był
                      zamknięty, święcenia w korytarzu. Tłok, ścisk, żadnej atmosfery, przestraszone
                      tłumem dzieci. Na moje pytanie jeden z księży nadął się i powiedział,
                      że "oczywiście" nie można otworzyć kościoła, bo wierni to tylko błota nanoszą.
                      Przenieśliśmy się do parafii w Burakowie, ksiądz Kieliszek musiał nam podpisać
                      zgodę na chrzest dziecka w innej parafii, zrobił to, ale z kwaśną miną.
                      • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:14
                        Na Dąbrowie też jest fajny ksiądż Andrzej, malutki kościółek i fajna atmosfera.
                        • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:16
                          Nie byłem, mi się spodobał ten w Burakowie, ujął mnie proboszcz. To bardzo
                          cichy i skromny człowiek. Jak mawiał Bp Chrapek - idzie przez świat tak, aby
                          pozostały po nim ślady jego stóp. Lubię jego kazania.
                        • mwsylwia Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:23
                          Na Dąbrowie jest najfajniejszy ksiądz i najfajniejszy kościółek :)))
                          • krzysiom1 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:26
                            Buraków też wszyscy chwalą.
                            Czy ks Kiliszek jest budowniczym naszego kościoła przy Warszawskiej?
                            Dokładnie chodzi mi o to kto wybierał projekt.
                            • papirus22 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:35
                              znam obu księzy tzn. tego e Burakowie i na Dąbrowei, obaj sa super. Z
                              kieliszkiem miałem kontakt 3 razy i go bardzo nie lubie, jest arogancki,
                              złośliwy, i niekulturalny.
                              • athlon_linux Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:37
                                www.leckiliszku.pl
                                • krzysiom1 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:40
                                  Masz szansę się wykazać.
                              • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:39
                                Z Kieliszkiem o przeniesieniu się do parafii na Burakowie rozmawiała moja żona.
                                Może to i lepiej? Czy za awanturę z Kieliszkiem ma się minus u Pana Boga?
                                • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:45
                                  Tak stajesz się Antychrystem i czekasz na egzorcystę, którego sprowadza
                                  Kiliszek i Sokół. Takie instrukcje ostatnio padały na Ambonie.
                                  • frags Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 12:39
                                    Ok, no to czekam na egzorcystę.
                              • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 11:39
                                Do tego jeszcze Sokoła wychwala na Ambonie i daje mu czas na osobiste kazania
                                podczas mszy. Może Sokół zmienia profesję, ta też jest bardzo dochodowa. :))
                            • drabbu Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 19:19
                              krzysiom1 napisał:
                              Czy ks Kiliszek jest budowniczym naszego kościoła przy Warszawskiej?
                              Dokładnie chodzi mi o to kto wybierał projekt.

Nie on wybierał projekt, budowa zaczęła się na długo przed jego przyjściem do
                              Łomianek. Niestety, nie potrafię podać nazwiska ówczesnego proboszcza. Tak czy
                              inaczej, uważam, że dobrze nie wybrał.
                              Forum Łomianki

Sokołowski do dymisji! i Krogulce niech odfruną!
                              • mazowianka Re: Łucjan i Lody Bambino 22.02.06, 20:51
                                Proboszcz nazywał się Jan Czerwiński,
                                niestety już nie żyje.
                                • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 08:19
                                  Udzielał mi ślubu, ale nie w Łomiankach.
                                  • papirus22 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 16:06
                                    o mi tez -to chyba jakis zbieg okoliczności.
                                    • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:21
                                      A kiedy?
                                      • papirus22 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:22
                                        tojuz tak dawno było, ze nie pamietam.
                                        • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:23
                                          Takie daty powinno się pamiętać i żonce kwiatki kupić :)
                                          • papirus22 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:27
                                            albo zona mężowi:)
                                            • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:29
                                              żona może np.przygotować gorącą kąpiel w wannie z olejkami i kupić winko.
                                              Aha i świeczki zapalić :)
                                              • papirus22 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:42
                                                mąż tez tak może. Nie wszytskie dziewczyny lubia kwiaty.Znałem kiedys taka
                                                dziewczynę co jak jej dałem kwiatki to rzuciła na tył samochodu:(
                                                • daisy32 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:46
                                                  o to jakaś oryginalna dziewczyna, może wolała coś innego np.dostać całusa.
                                                  Kwiatki szybko usychają, szkoda wydawać pieniądze.
                                                  • papirus22 Re: Łucjan i Lody Bambino 24.02.06, 17:48
                                                    tez tak myśle:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka