Dodaj do ulubionych

Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!!

03.04.06, 12:00
Witajcie,

poszukuje nowego segmentu/pół bliźniaka i chce ominąc agencje!
pomozecie? :)))
Może ktoś z Was wie o nowych inwestycjach? ew. macie info o sprzadawanym
segmencie/połowie bliźniaka z super wykończeniem?

Pomocy!
tomek
Obserwuj wątek
    • mwsylwia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:14
      Nie wiem czy mają super wykonczenie ale polecam pół bliźniaka na równej
      (Dąbrowa), niedaleko Nissana. Na tej samej ulicy (dla orientacji) jest klub
      fitness Odnova - taki pomarańczowy duży budynek.

• esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:15
      Spieszy ci się? jezeli nie to widzialem rozpoczeta budowę jakiegos mini-osiedla
      mniej więcej na przeciwko PKO (za pierwszą linia zabudowy warszawskiej)
      • kasztanowa15 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:21
        cześć,

nie nie spieszy mi sie
        mozesz podac blizesz namiary?
        mieszkam na kabatach - dla mie to problem tam podjechac.
        mozesz zerknąc na inwestora?
        tomek
        • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:28
          tak pod ręką to namiarów nie mam. gdy będe tamtedy jechal, to zapiszę.
        • randolff Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:39
          www.dompol.home.pl/osiedle-enklawa/start.php
          domy-i-segmenty.4me.pl/index.php
    • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:22
      Zapomnialem, ze budują dom na ul. Żwirowej (Dabrowa) i wyglada na to, ze w tym
      roku skończą.
      A musi być segment/bliźniak?
      • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:32
        Te przy zwirowej są tutaj:
        www.grupainwest.krn.pl/rynek-pierwotny-7/Osiedle-domow-w-Dabrowie-Lesnej-173.html

Oni chyba tego wprost nie piszą, ale coś mi się wydaje (nie na 100%), że tam są
        4 mieszkania na dom. Czyli nie bliźniak lecz... nie wiem, jak to nazwac.
        • kasztanowa15 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:38
          ćwierć domu :)

pozdrawiam

a to jest dobra okolica do mieszkania?
          słyszałem, że mają powstac przez lomiaki trasy szybkiego ruchu i obwodnice -
          ktos cos wie?
          • krzysiom1 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:40
            Na rogu Spokojnej i Jeziornej zupełnie nową inwestycję zaczął PRK7
            Nieruchomości tel. 0223041872.
            • kasztanowa15 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:49
              dziekuje Wam wszystkim za pomoc - prosze o kolejne info:
              - chciałbym zamieszkać w tej częsci łomianek blizej puszczy - mam dziecko
              chciałbym z nim wiele czasu spędzac w lesie? - dobry jest to pomysł? czy lepiej
              mieszkac bardziej w centrum?

podajcie kolejen info o nowych inwestycjach
              • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:56
                generalnie to chyba najlepiej mieszkać albo blizej puszczy, albo blizej Wisly.
                Ale pamietaj, że w Łomiankach wszędzie blisko i z tzw. centrum (czyli głownej
                ulicy Warszawskiej) masz na rowerze kilka minut zarowno do puszcyz jak i nad
                Wisłę. No ale oczywiscie najlepiej mieszkać tak, żeby wyjśc z domu i mieć dwa
                kroki do jakiejs prawdziwej przyrody a nie wychodzic na glowna ulicę.
                • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 13:00
                  Radzę odwiedizć daną okolicę o różnych porach i w różne dni, przejść się stamtąd
                  do puszczy, do sklepu itp. Każdemu co innego odpowiada i potem efekt jest taki,
                  że się nienawidzi "tych wsiowych słomianek". ;)
                  • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 13:03
                    No właśnie. najlepiej gdy ktorejś niedzieli będzie ladna pogoda, to przyjedź na
                    rekonesans. I sobie popatrz. Na forum jest sporo zyczliwych ludzi, więc jeżeli
                    napiszesz wcześniej, ze sie wybierasz, to może ktos chętny Cie "oprowadzi".
              • lolaxyz Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 13:32
                kasztanowa15 napisała:

> - chciałbym zamieszkać w tej częsci łomianek blizej puszczy - mam dziecko
                > chciałbym z nim wiele czasu spędzac w lesie? - dobry jest to pomysł? czy
                lepiej mieszkac bardziej w centrum?

Miałam zamiar w tamtym roku kupić dom koło puszczy, udałam sie do Urzędu Gminy,
                sprawdziłam mapy, okazało się, że ma przebiegać obwodnica oddzielająca puszcze
                od Dąbrowy wiec zmieniłam lokalizację na Łomianki Dolne. Również po
                przemysleniu - ze względu na dziecko - które będzie mogło za kilka lat
                samodzielnie poruszac się po mieście nie przekraczając trasy E-7. Dąbrwaa jest
                bardzo ładna ale oferty dla dzieci i młodzieży chyba nie ma tam żadnej (w tym
                szkoły). Zresztą, jak się okazało tereny nadwiślańskie też są piękne (jeziorka,
                strare lipy, żaby rechoczą, ptaki). Dompol buduje tam jakies bliźniaki na
                Wspólnej.
            • mmc_lomianki Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 13:35
              To są ci co usypali górkę pod te segmenty deformując naturalne ukształtowanie
              lokalnego terenu? Jeśli tak to odradzam. Interesuje się nimi nadzór budowlany i
              będą mieć zapewne niedługo duży problem...
              • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 14:32
                Może się bali, że to teren zalewowy. ;)
                • mmc_lomianki Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 14:59
                  Taa... :)
                  Tymczasem oni beda zalewac - sasiednie posesje - blotem z ich sztucznie
                  podniesionych dzialek. Nie wiem gdzie ten deweloper mial rozum ;)
        • blaszany_dzwoneczek Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 12:45
          czteropak :-)
          • mazowianka Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 14:40
            Te segmenty na Wspólnej były budowane w 20 stopni mrozu,
            poza tym rozjechali ludziom całą ulicę i nie mają zamiaru
            jej poprawiać,są chamscy i arogancy,to i nie dziwię się
            że interesuje się nim nadzór budowlany.
            • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 15:14
              W którym miejscu na Wspólnej? Chyba mi nic przed nosem nie postawią.
              • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 03.04.06, 15:24
                A, już widzę:
                www.dompol.home.pl/zdjecia/47_d.jpg
                daleko na szczęście. ;)
                • habibi77 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 12:08
                  No mini osiedle jest blisko mojej działki, powiem, że nawet bardzo blisko.
                  • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 12:15
                    Piszą, że wszystkie sprzedane.
                    • lolaxyz Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 12:25
                      A koło Twojej działki Kmsanczia też ruszyli w sobotę z kopyta, no moze nie
                      bezpośrednio ale bardzo blisko. Pomiędzy działką z naprzeciwka a
                      tym "tramwajem" o ktorym rozmawiałyśmy. Chyba gaz Ci doprowadzają :))
                      • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 12:35
                        No proszę siedzi se dziewczyna w domu, a tam jej ludzie gaz prowadzą. Pewnie po
                        swiętach zaczna jej dom stawiać. Taka to pożyje.
                        • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 12:46
                          Ta, pożyję. Gamonie chcieli olejem ogrzewać, ale chyba policzyli że gazem
                          taniej. ;) Wydaje mi się że powinni spytać sąsiadów czy też nie chcą ciągnąć
                          gazu, bo potem się okaże, że podciągnęli dla 1 rodziny i nie można się podłączyć.

Właśnie dzwoniłam do architekta i mnie zniechęcił do kupienia teraz projektu,
                          skoro budować będę najwcześniej za rok. Chyba mu zrobię na złość i kupię. ;-)

Beata a ty już działasz?
                          • lolaxyz Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 12:54
                            Koniecznie kup, nie będzie jakiś cwaniak mowił Ci co masz robić! Pewnie chce Ci
                            inny wcisnąć, pokaż mu kto rządzi :))
                            • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 13:00
                              No! ;-)
                              Jakoś nie czuję, żeby było za wcześnie, przecież wszystkiego nie załatwię pewnie
                              do jesieni, przez zimę i tak się nic nie zrobi i już będzie następna wiosna.
            • bartekr Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 12.04.06, 13:06
              Witam ,

OŚWIADCZENIE DEVELOPERA firmy DOMPOL

Chcę sprostować mity , pomówienia i kłamstwa , i pełne jadą oraz nienawiści i
              zawiści słowa , które pojawiają się na tym forum. Oczywiście każdy ma prawo
              wolnej wypowiedzi , ale nie można kłamać i wprowadzać w błąd osób trzecich.

Uprzejmie informuję ,że nasze osiedle WIERZBOWY PARK przy ul.Wspólnej budowane
              jest zgodnie ze sztuką budowlaną oraz zgodnie z prawomocną decyzją na budowę
              wydanę przez Starostę Powiatu Warszawa Zachód.
              Kłamstem jest ,że nasza firma zniszczyła drogę - dysponujemy dokumentacją
              fotograficzną sprzed 12 miesięcy oraz sprzed 24 miesięcy , która oddaje stan
              drogi sprzed rozpoczęcia inwestycji . Drodzy Państwo droga publiczna ul.Wspólna
              ( będąca własnością samorządu - gminy a nie prywatną drogą ) była w opłakanym
              stanie jeszcze na długo przed rozpoczęciem naszej inwestycji.
              Kłamstwem jest jak twierdzi Pani ukrywająca się pod
              pseudonimem "mazowianka" ,że nie mamy zamiaru posprzątać po budowie i dbać o
              przyległy pas do placu budowy oświadczyliśmy pisemnie ,że po budowie
              posprzątamy zgodnie z prawem budowlanym i tam gdzie uszkodzenia powstały przez
              działania naszych dostawców droga zostanie wyrównana.
              Uprzejmie informuję ,że nasza firma nie wynajmuje ani nie posiada ciężkiego
              sprzętu na stanie , który byłby w stanie zniszczyć drogę.
              Uprzejmie informuję ,że nie toczy się porzeciwko naszej firmy żadne
              postępowanie przed jakimkolwiek urzędem ani sądem jest to KŁAMSTWO Pani
              ukrywającej się pod pseudonimem Mazowianka.
              Kłamstwem jest również stwierdzenie ,że nasza firma buduje przy 20 stopniowym
              mrozie. Przy 20 stopniowym mrozie nie da się fizycznie prowadzić prac
              budowlanych ( nie ma takich plastyfikatorów , które by wiązały przy takim
              mrozie nawet !!)
              Uprzejmnie informuję również ,że nasza firma nie podnosiła i nigdy nie nawoziła
              ziemi na plac budowy os. WIERZBOWY PARK w Łomiankach przy ul.Wspólnej ten kto
              twierdzi inaczej KŁAMIE. Weszliśmy na plac budowy i zaczęliśmy budowę nie
              zmieniając wysokości gruntu - budujemy na gruncie , który zastaliśmy !! Faktem
              jest ,że inni przylegli właściciele podnosili się względem pierwotnego nasypu
              co można sprawdzić na budowie
              Żądam przeprosin od Pani ukrywającej się pod pseudonimem Mazowianka ze względu
              na bezpodstawne i kłamliwe oczernianie naszej firmy w przeciwnym razie sprawę
              skierujemy na drogę sądową z powództwa cywilnego o naruszenie dóbr osobistych i
              działanie na szkodę firmy.

Uprzejmie informuję,że wszelkie pomówienia w stosunku do naszej firmy wynikają
              z zazdrości i z chęci znalezienia kozła ofiarnego ... Drogę ulicę Wspólną
              drodzy Państwo powinna już dawno wykonać gmina.
              Nasza firma nie może z prawno -formalnego punktu widzenia ingerować w drogę nie
              będącą naszą własnością - właścicielem drogi jest Miasto i Gmina Łomianki
              proszę szanownych Państwa.

Zwracam się do Państwa o objektywizm i o skończenie z tymi brudnymi
              pomówieniami i kłamastwami , jezeli mają Państwo trochę cywilnej odwagi proszę
              o rzetelną i rzeczową dyskusje i przedstawienie jakichkolwiek dowodów na
              potwierdzenie swoich rzucanych ślepo oszczerstw.

Proszę również Pani ukrywającej się pod pseudonimem Mazowianka o nie obrażanie
              naszej firmy , nie zniżymy się do Pani poziomu i nie będziemy żadnych
              inwektywów rzucać ,ale jak brak jest argumentów i dowodów do rzeczowej dyskusji
              to niestety rzuca się pomyjami i kłamstwami tak to już jest w naszej Polsce -
              najłatwiej jest wysuwać bezpodstawne oskarżenie anonimowo oczywiście - bo wtedy
              nie trzeba odpowiadać za swoje słowa.

W przeciwieństwie do osób , którzy anonimowo rzucają pomyje na naszą firmę mamy
              odwagę się przedstawić

LESZEK WIĘCKOWSKI ; BARŁOMIEJ RASZEWSKI

współwłaściciele firmy DOMPOL
              • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 12.04.06, 13:23
                To wszystko to odpowiedź na te dwa zdania "Pani ukrywającej się pod pseudonimem
                Mazowianka" z tego wątku?
                • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 12.04.06, 13:34
                  Szkoda, żę pan Bartek nie zauważył ile razy jego firma została na tym forum
                  pozytywnie zareklamowana, wypadałoby podziękować ludziom "ukrywającym się pod
                  tymi nickami". ;)
                  • papirus22 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 12.04.06, 16:27
                    Po co ta panika pBartek. Wiele osób tutaj piszących z uznaniem pisala o Waszych
                    inwestycjach. Niewątpliwie są ladne i w ciekawych lokalizacjach, nie jesteście
                    wielkim developerem budującym osiedla na 10 tyś ludzi, więc macie wielu
                    sympatyków na forum i w Łomiankach, o czym świadczy wykupywanie budynków na
                    pniu. Na forum jest wolność slowa w przeciwieństwie do niektórych
                    Łomiankowksich mediów (ma to swoje plusy i minusy), a nie każdy zna się na
                    budownictwie.
                    • janek9912 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 12.04.06, 16:42
                      Jak Mazowianka zostanie burmistrzem to będą budować ale z klocków lego.
                    • bartekr OŚWIADCZENIE DEVELOPERA - firmy DOMPOL cd 12.04.06, 17:42
                      Witam ponownie ,

Oczywiście dziękujemy za przychylne opinie na temat naszych inwestycji.
                      Zgadzamy się i uważnie przyglądamy każdej konstruktywnej krytyce , wyciągamy
                      wnioski i staramy się oczywiście brać głosy krytyki pod uwagę ,ale nie możemy
                      zgodzić się na różnego typu złośliwości , kłamstwa oszczerstwa , pomyje etc -
                      na to zgody nie będzie.
                      Rozumiem , Panie Papirus22 ,że nie każdy zna się na budownictwie ,ale wtedy
                      dana osoba nie powinna pleść bzdur , tylko najpierw powinna się dokształcić a
                      później wyrażać opinię ( jak czegoś nie wiem to się nie wypowiadam ) a jak
                      wiemy plotka , pomówienie bardzo szybko mutuje i roznosi się jak zaraza.

Na pewno nie panikujemy , - budujemy z najlepszych materiałów , dajemy długą
                      gwarancję i nie obawiamy się o jakość budowanych przez nas domów ( możemy spać
                      spokojnie ) ,ale dbamy o dobry wizerunek naszej firmy i walczymy z KŁAMSTWAMI.

Wszelką krytykę pokornie przyjmujemy , wyciągamy wnioski ,ale musi ona być
                      rzeczowa , nie może opierać się na pomówieniach i kłamstwie.
                      Tolerancji dla KŁAMSTWA , wszelkiego typu pomówień etc. nie ma i nie nigdy
                      będzie.

Przy okazji
                      Serdecznie zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszą nową ofertą na naszej
                      stronie internetowej : www.dompol.waw.pl

Dziękujemy również naszym Drogim Klientom za zaufanie jakim obdarzyli naszą
                      firmę podejmując z nami współpracę i powierzając nam realizację swych marzeń -
                      budowy domu !

Jeszcze raz dziękuję za dobre słowa , na przedmiotowym formum stanowią one
                      dodatkowy impuls do prowadzenia nowych inwestycji i oczywiście za konstruktywną
                      ( opartą oczywiście na faktach a nie na kłamstwie i zazdrości ) krytykę !
                      Pozdrawiamy wszystkich odwiedzających niniejsze forum.

Łączymy Wyrazy Szacunku

LESZEK WIĘCKOWSKI ; BARTŁOMIEJ RASZEWSKI

współwłaściciele firmy developerskiem DOMPOL
    • mamaagi Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 04.04.06, 18:23
      wysłałam maila na gazetowe konto, mogę pomóc :-)
      • jorybka1 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 12:24
        Kasztanowa, pomiędzy ul. Lwowską i Dębową jest do sprzedania segment.
        Wywieszona jest kartka z telefonem . Spisałam dla Ciebie:863-36-70.
        • mortimerr Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 13:01
          na Spokojnej buduja segmenty ale jeszcze nie sprzedaja. wczoraj przypadkiem
          dowiedzialam sie, jaka jest planowana cena za srodkowy. powalila mnie z nog!
          • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 13:09
            Morti, bo na Spokojnej zrobiło się świetne sąsiedztwo, to co mają sobie żałować. ;)
            • mortimerr Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 13:28
              no tak, polowa to wpisowe :)
              • kmsanczia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 13:51
                tO MOżE CI COś ODPALą Z TEGO WPISOWEGO. ;)
          • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 13:24
            mortimerr napisała:
            . wczoraj przypadkiem dowiedzialam sie, jaka jest planowana cena za srodkowy.
            powalila mnie z nog!

To środkowy jest droższy niż skrajne? Dlaczego?
            • mortimerr Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 13:26
              nie, dlaczego drozszy, tanszy, ale wolalam sie nie dowiadywac o cene skrajnego,
              dostalabym naglego ataku epilepsji :)
              • kasztanowa15 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 15:38
                ok, wielkie dzieki za infosy!
                rewelacyjne macie to forum!
                spox.

pozdrawiam wszystkich

trzymajcie sie

jak będziecie mieli ciekawe info prosze o e-mail'ka

słonecznych dzionków
                • mwsylwia Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 15:54
                  Nie e-mailika, nie e-mailika...
                  Zaglądać tu proszę - od czasu do czasu ;)

• lenatka Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 16:01
            to jaka jest ta cena, jeżeli można spytać, przeważnie przy komputerze siedzę,
            nie spadnę niżej niż na podłogę;)
            • krzysiom1 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 18:15
              Morti wal.
              Ja też jestem ciekawy.
              • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 18:23
                Może zgadnijmy. Rozumiem, że segment jest w tzw. stanie surowym zaknietym, ma
                ok 120 m. Ja strzelam: 350 tys.
                • robert_58 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 05.04.06, 20:03
                  350 tys + koszt działki
                  ale może przesadzam
                  czyli 420-450 tys
                  • mortimerr Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 06.04.06, 10:17
                    no, no, no. nie bylo mnie pol dnia a tu zaklady obstawione. skoro jestescie
                    tacy ciekawi, to uszczkne rabka tajemnicy.
                    wiadomosc oczywiscie nieoficjalna, moze jak zaczna sprzedawac to zmienia cene.
                    segment srodkowy (jakies 120 metrow + dzialka jakies 200 metrow)
                    standard warszawski
                    cena: 550 tys.
                    • esscort Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 06.04.06, 10:19
                      Ponad pół duzej bańki?! A co to znaczy standard warszawski?
                      • randolff Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 06.04.06, 10:25
                        Tak jak oddają mieszkania w Warszawie. Tynki, wylewki, wszystkie instalacje.
                        Zostaje do zrobienia: malowanie, podłogi, drzwi wewnętrzne, urządzenie łazienek
                        (tam to nawet tynków nie ma), schodów. Czyli jeszcze ok 60 - 120 tys w
                        zależności od standartu.
                        • robert_58 Re: Segment/pół bliżniaka - kupię - pomocy!!! 06.04.06, 10:31
                          nic, tylko szybko kupować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka