kasztanowa15 14.04.06, 12:09 Witajcie - mam pytanie czy ktos cos wie nt. planowanej budowy obwodnicy Łomianek wzdluż Wisły? poniżej ul. Jeziornej? Ważne - sprawa gardłowa Pozdrawiam serdecznie Edu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Ważne pytanie - 14.04.06, 12:12 Sokołowski wymyślił sobie dwie obwodnice -zewnętrzną trasa po wale -wewnętrzną trasa śledem ul. Kościelna Droga. Oba zapisy znajdujące się w studium zostały odrzucone Trasy po wale nie będzie ze względu na przytaczane tu wielokrtoeni argumenty, a po KD równiez bo łamie szereg ustaw, między innymi przechodzi przez Jezioro Fabryczne. A więc jedyna z tras która ma szanse w Łomiankach to trasa S7 w starym zarezewrownym od lat korytarzu przy Dąbrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: Ważne pytanie - 14.04.06, 12:15 OK, SOKOŁOWSKI MUSI ODEJŚĆ a czy sa jakies plany mówiące o takim a nie innym przebiegu? moze linki do map? przygotowuje sie do zakupu nowego segmentu i nie wiem czy nie wdepnę na minę :( pozdro dziekuje za zyczliwość Smacznego Jajka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Ważne pytanie - 14.04.06, 12:17 wiekszośc samych map drogowych jest dostępna na stronie www.siskom.waw.pl Chłopaki mają na stronce prawie wszystko. Jednak napisz jaki Ciebie interesuje aktualnie rejon Łomianek? Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanowa15 Re: Ważne pytanie - 14.04.06, 12:22 szczególnie skręt w wiślaną i dalej do Wisły - tuż nas samą Wisła edu Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: Ważne pytanie - 14.04.06, 12:34 Uważam, że droga po wale jest jedynie "drogą wyborczą" , czysto socjotechnicznym zabiegiem- służy napuszczeniu licznych mieszkańców Dąbrowy na nielicznych nadwiślaków. To rozwiązanie wydaje się tak nieprawdopodobne, że nie powinnaś się obawiać. Mieszikanie nad Wisłą ma wiele walorów o każdej porze roku. Witaj wśród nas. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Ważne pytanie - 14.04.06, 12:34 Łomianki Dolne- w tym rejonie b. Sokołowski jak wspomniałem zaplanował sobie beztrosko w odrzuconym studium dwie trasy, jedną o znaczeniu krajowym (droga ekspresowa-to nie nalezy do jego kompetencji) drugą ulice zbiorcza 4 pasmową w ul.Kościelna Droga. Pierwsza zostanie do końca roku odrzucona- to jest moje zdanie, wielokrotnie tu już motywowane. O tym zadecyduje wojewoda na podstawie własnie opracowanego raportu oddziaływania na środowisko. Odsyłam również do uzasadnienia w sprawie studium, tam tez wspomina o tym. raz odrzucił i zrobi to drugi raz, tym bardziej, że ten raport oddziaływania na środowisko wyraźnie wykaże że nie ma możliwości prawnych do poprowadzenia tej trasy. Pomiajam wymieniane tutaj względy ekonomiczne, ekologicze, drogowe i zdroworozsądkowe. Druga trasa czyli KD na razie tez została przez wojewode unieważniona. To czy w śladzie kościelna droga będzie ul. zbiorcza, czy jak chcą mieszkańcy zwykła lokalna, zależy od nas wyborów. Nie ma natomiast żadnych szans na poprowadzenie tej drogi przez jezioro fabryczne, na co Sokołowi osobiście kilka razy "wykrzyczałem!!!". To również jest jednym z powodów odrzucenia studium przez wojewodę, ale on -Sokół wie lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś