Dodaj do ulubionych

Endoma -tajemnicza misja

03.05.06, 10:54
To ciekawe, ale wszystkich zwolenników burmistrza, którzy maja tajemniczą
misję na forum, łaczy jedno brak odpowiedzi na zadawane pytania, a może to
dwie góra trzy osoby, zresztą nawet niezaprzeczali na taki zarzut. Każde
trudne pytanie kończy się ich ucieczką -ciekawe dlaczego?
Nie będę dochodził, czy to ta sama osoba czy inne jednak postawiłbym znak
równości między nimi. Wiem, jak bardzo denerwuje Was wolne medium forum, bez
cenzury, kontroli. Trudno musicie się z nim pogodzić czy to Wam się podoba
czy nie. fakty świdczą przeciew Sokołowi, a te widać na ulicach i w pół roku
tego nie zmienicie. Choć sokołowski, dziwnie w tym roku zabrał się za
chodznik na warszawskie, ale to wciąż mało. Wodociagi i kanalizacja stoja od
półtora roku, nie wybudowano nawet metra i niewiele się tu zmieni.I to sa
fakty, dla nas przykre ale prawdziwe...
Obserwuj wątek
    • j46 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 18:30
      Edoma pisze obecnie w dwóch wątkach. Ja pozwole sobie odpowiedzić w trzecim.

Poczytałem od poczatku watki edomy i stwierdzam że jest coś nie tak z ta starszą
      panią. No chociażby:... „Udzieliłam ci odpowiedzi na poprzednim wątku. Zero to
      jest w matematyce. W przyrodzie znam "układ zero-jedynkowy".”.. Jak może być
      przyrodniczy układ zero-jedynkowy jeżeli twierdzisz, że nie ma zera w
      przyrodzie. Nonsens logiczny. ...”Prawda tak wygląda, że jak ktoś zaczyna pytać
      o konkrety a potem sam je podaje, to jest od razu okrzyknięty zwolennikiem b.
      albo że siedzi u niego w kieszeni albo że jest w ogóle brzydki i stary.”...
      Sama nazywasz się stara, przeszukaj nasze forum wyraz stara i brzydka występuje
      sporadycznie i innym znaczeniu. ...”Gdzie ten zakrótki basen Dokument
      homologacji jest do wglądu, tak, tak, w sekretariacie . Może go udostępnić
      Dyrektor lub kierownik techniczny”... Nie omieszkam sprawdzić u żródeł o wyniku
      powiadomię. ...” Dlaczego robicie wielki krzyk z powodu głupiej pomyłki
      pisarskiej ?? Dlaczego straszycie ludzi obcym kapitałem, który jak przyjdzie to
      ceny na wodę i ścieki wzrosną ?? „...Tak to jest krzyk rozpaczy i próba obrony
      mieszkańców Łomianek przed zawłaszczeniem ich mienia. Więc zanim zaczniesz
      ponownie o tym pisać pójdź do Sądu Gospodarczego koło Hali Banacha, zajrzyj do
      akt spółki z twoim adwokatem i niech skomentuje kto miał rację ja czy Ty. Pisząc
      o obcym inwestorze stwierdzasz..„A może niech przyjdzie i niech nareszcie
      dopłaci do deficytowej działalności ??”.. Toż to czysta wiara w duchy, czego
      kościół katolicki zabrania. ...”za stara jestem i na wszystkim się nie
      znam.”... Ja natomiast o spółkach wiem coś niecoś. ...”Autorzy legendy snutej na
      tej podstawie o jakimś obcym kapitale, to klasyczni populiści, tylko bardzo
      słabi merytorycznie.” ... I tu tkwi sedno. Ktoś, choć ciut sprawny w zakresie
      spółki mienia gminnego, dbający należycie o interes gminy i jej mieszkańców
      nigdy, przenigdy by takiego aktu założycielskiego nie uchwalił. A jeżeli
      uchwalił to jest ...” bardzo słaby merytorycznie” ... . ....”że osoby
      publikujące wątpliwości np co do aktualnego składu organów spółki, po prostu nie
      czytają właściwie postanowień sądu rejestrowego.”... A kto o tym pisał nie
      pamiętam i wskaż autora, jako osoba ciut starsza od ciebie mam prawo do
      sklerozy, więc wybacz że o to Cię proszę. Ja czytałem całość akt do końca
      stycznia br. analizując słowo po słowie. ...”To bardzo proste, jak masz trochę
      czasu to się przespaceruj na ul. Szpitalną do wodkanu i poproś o rozmowę z kimś
      z władz spółki”... Masz racje to najprostsze, ale nie jest to materiał źródłowy.
      ...”sprawdziłam, cały "skandal" wokół aktu notarialnego spółki wod-kan to wielka
      lipa”... i pewnie masz rację bo oparłaś się w dobrej wierze na oświadczeniach
      pracowników spółki, którzy nie są wiarygodni, bo takie postępowanie jest dla
      nich korzystne. O reszcie pisałem w poprzednich postach i nie mam zamiaru
      powtarzać. Acha jeszcze jedno ściśle tajny numer rejestru spółki. Napewno
      podadzą ci w siedzibie spółki i pamiętaj muszą, bo takie jest prawo. A jak nie
      to zacznij nowy wątek pytając o numer rejestru s-ki wod-kan.
      • edoma Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 20:03
        Papirus , przestań wmawiać mi jakąś tajemniczą misję na forum. Albo uznajesz ,
        że forum jest dla wszystkich albo nie.
        Nie opowiadaj ludziom bajek o spiskach, podstawionych osobach itd.
        Ośmieszasz się tylko.
        Drogi j46, co do składu osobowego, to przypomnij sobie publikacje o tym, że
        jadna pani jest i nie jest w trm składze. Właśnie na ten fragment zwróciła moją
        uwagą moja koleżanka-prawnik. Sprawdzę ten wątek i podam.
        Dla jasności, nie mam swojego prawnika, nie pójdę z nim do rejestru .

Czy przyjmujecie czcigodni Panowie do wiadomości, że ludzie przcują ??
        Jutro zaczynam kierat , nie będzie mnie na forum przez kilka dni.
        Nie mogę się rozpraszać mam nazbyt odpowiedzialną pracę.
        Swoją drogą to podziwiam zapaleńcó którzy tyle czasu spędzają nad klawiaturą.
        Może to będzie nietaktowne pytanie _ale czy wy coś jeszcze robicie w życiu, czy
        tylko staracie się zwalczać na forum Sokołowskiego, do tego przy użyciu dosyć
        niewybrednych metod, które właśnie mnie najbardziej przeszkadzają.

J46 - już wiem, że jeszcze na kilka pytań z pewnością odpowiem.

Postaram się zweryfikować wasze rewelacje , jak pisałam mam fajne sąsiadki, one
        nie pracują , może się zgodzą pozbierać informacje na tak "poważne" tematy jak
        np zamiar sprzedania spółki wodkan.
        Może dowim się czegoś ciekawego. Chętnie się podzielę z innymi czytelnikami
        forum, a zwłaszcza z iod, która miała wątpliwości i której odpowiadałam w tzw
        wolnym czasie.
        Właśnie, poświęciłam już tyle mojego czasu na to forum, nie uległam radom abym
        z niego znikła, uzyskałam bardzo obszerne odpowiedzi, zadałam pytania raczej
        trafne, że myślę iż nie zmarnowałam czasu ,
        a wię cjak mawia młode pokolenie : dozo miłe pysie !
        (Papirusie, tylo bez teorii, proszę , nie ma tu podtekstów.)
      • robert_58 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 20:22
        J46,
        jeżeli dobrze zrozumiałem, to poszukiwanie dokumentów spółki w sądzie
        rejestrowym jest chyba jednoznaczne z zarejestrowaniem tejże przez sąd. A tym
        samym, spółka spełniła wymagane przez polskie prawo kryteria (statut, umowy, itd).

I taka refleksja ogólna.
        Czy nie wydaję się Tobie, że jeżeli ktoś z dystansem potrafi odnieść się do
        swojego wieku lub wiedzy, to można to dowolnie wykorzystywać? Czyżbyśmy mogli
        zdemaskować Ciebie np. w kolejce po chleb po okrzyku "posuń się stara"? Czy może
        w realu nie pozwalasz sobie na takie stwierdzenia (bez wiedzy o czyimś mniemaniu
        o sobie ale wystarczająco oceniając wiek)?
        • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 21:40
          Droga Endomo
          Z kolejnych postów widzę że my się jednak znamy, świetnie przynajmniej wiem,
          dlaczego tak bardzo popierasz Sokołwoskiego i jego pomysły na studium
          Łomianek:))
          A reszte popierasz tak przy okazji, nie wierzyłbym Sokołowi skoro nie potrafił
          załatwic Twoich spraw przez tyle czasu. No ale to Twoja sprawa i Twoja ziemia.
          pozdrawiam
          • krzysiom1 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 21:59
            Endomo!
            Wyobraż sobie że ludzie pracujący w kieracie tak jak Ty znajdują czas na to by
            walczyć z Sokołem i Grądzkim.!
            Bezinteresownie poświęcają czas aby zwalczać szkodników szkodzących im i ich
            dzieciom.
            Wiem że w powszechnym mniemaniu prawdziwi warszawiacy w Powstaniu zginęli,
            jednak kilku idealistów się uchowało.
            Robercie. Pomimo mojego szacunku do Twojej osoby(w przeciwieństwie do fragsa),
            w świetle ostatnich informacji z UG nie powinienieś ani jednego słowa więcej na
            tym forum napisać.
            Chyba, że dokonasz samokrytyki, pokajania i uznasz że łgałeś tu jak z nut.
            Takie życie Robku!
            Tylko po po co łgać?
            Prawda też jest strawna i zrozumiała przez większość forumowiczów.
            Takie życie! Czasami dla kasy trzeba się sprzedać...
            Ja akurat tego nie popieram ale z natury jestem wyrozumiały....
            www.lomianki.abc.pl/
            www.lecsokole.pl/
            • robert_58 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 22:25
              Krzysiom,
              ja również mam szacunek dla Twojej osoby. Jak również i do pozostałych
              forumowiczów. Co chyba jest moją słabością. Przecież o wiele łatwiej insynuować,
              obrażać itd.
              Niestety Krzysiom, nie jesteś autorytetem, abymś mógł mi zabraniać pisać lub też
              nie, na niniejszym forum jak i na innych, jak mniemam (nie czytaj powyższego i
              poniższego jako jakiś atak personalny na Ciebie).
              Co więcej - nie łżę (choć modne to słowo tutaj). Nie zarzucam również łgarstwa
              nikomu (no chyba, że masz w zanadrzu jakieś moje posty z inwektywami,
              zarzucaniem kłamstwa, nawoływaniem do ostracyzmu, wytykania rodzinie rozmówcy,
              ingerowanie w czyjeś życie prywatne lub zawodowe - jeżeli tak było, to zupełnie
              nieświadomie i chyba bedą to sporadyczne przypadki). Moja prawda życia
              prywatnego i zawodowego nie mieści się w konwencji tegoż forum jak i wielu
              innych publicznych, otwartych. Nie mieści się w tej konwencji zarówno
              jakakolwiek próba obrony mojej skromnej osoby.
              Doceniam Twoją wyrozumiałość. Nie licz jednak na nic więcej. Tym bardziej, że
              tzw obiektywizm poniektórych tu, śledzących moją karierę (co miłe jednakże),
              pozostawia wiele do życzenia.

Ps. ta sprzedaż dla kasy - wytłumaczysz czy opuścimy kutrynę?
              • krzysiom1 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 22:37
                Robercie. Jestem pod wrażeniem Twojej baaaaardzo rozbudowanej odowiedzi.
                Pisz, pisz, pisz jak najwięcej..
                Podobnie jak Tobie zależy mi na jak nawiększym udziale łomiankowiczów w
                dyskusji na forum.
                W Twoim wypadku unikanie odpowiedzi lub brak uczciwej odpowiedzi na pytania,
                chyba papirusa, dotyczące związków Twojej firmy z gminą zakrawają na absurd!!!!!
                Po co się tego wypierać?
                Co chcesz osiągnąć?
                Zyskać na popularnośći?
                U kogo?
                Samego siebie?
                Sokół jest megalomanem to fakt ale Ty?
                • robert_58 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 22:45
                  Krzysiom,
                  chyba nie zrozumiałeś, więc powtórzę wprost:
                  - nie życzę sobie aby moje życie prywtane i zawodowe było dyskusją forum, tegoż
                  jak i jakiegokolwiek innego. I żadne teorie i publicznych finansach tego nie
                  zmienią (tym bardziej, że nie ja jestem dysponentem środków publicznych).
                  - mając na uwadze powyższe, nie zamierzam zarówno tłumaczyć się jak i wyjaśniać.
                  • krzysiom1 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 22:51
                    Amen!
                    Tylko po co było się wypierać?
                    • robert_58 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 22:54
                      Krzysiom,
                      jednak nie rozumiesz..
                      nie wypieram się ani nie potwierdzam. Na forum taki temat dla mnie nie istnieje.
                  • krzysiom1 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 06:35
                    Robercie. Trzeba było tak od początku..
                    Nie było by problemu.
    • athlon_linux Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 23:17
      Czytam z niezwykłą uwagą wypowiedzi papirusa i dochodzę do wniosku,że jest to
      człowiek na etacie, zatrudniony przez konkurentów Sokołowskiego do czarnego
      pijaru. Wniosek swój opieram na tym, że zna się na wszystkim, wszystko wie,
      wszystkich zna (piszących na forum), krytykuje KAŻDĄ decyzję burmistrza, ma czas
      nienormowany, nie chce kandydować.

Żart. Ale czy nie jest to myslenie właśnie papirusa????
      • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 23:22
        postaraj sie to udowodnić, jak bajmot czy linux pisze o b. , że jest wspaniały
        to znaczy, że tak musi bo płaci mu sokołowski za dostarczany internet, jak
        robert pisze ładnie o burmistrzu to tez musi, bo rozwozi na nasza gminne
        pieniądze gazetę Łomiankowską. ja poświęcam swój prywatny czas i nie oczekuje
        niczego poza odejściem stąd sokoła, chciałbym aby moimi Łomiankami rządził
        dobry gospodarz, o ten po 8 latatch rzadów sie po prostu nie sprawdził. Czas na
        zmiany:)
        • athlon_linux Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 23:32
          Nigdy kolego nie napisałem, że Sokołowski jest wspaniały.
          A ty się poplątałeś w swych dociekaniach na temat nicków.

Nawiasem mówiąc to Straż Łomiankowska przeciez rozwozi GŁ. (czyt. lecsokole)
          • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 03.05.06, 23:35
            nawiasem mówiąc to sam widziałemstrażnika przynoszącego gazety do jednego z
            przedszkoli, pewnie roberta firma nie wszędzie dociera i tzreba było zapełnić
            luke:)
            • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 00:04
              No i co wszysyc zwolennicy zależni od Sokoła juz się pochowali, przestraszyli
              się dyskusji na temat pryszłości Łomianek. Moi drodzy oponenci, no naprawdę
              sami brniecie z Sokołem w nicość. Zastanówcie się dlaczego go popieracie i
              dlaczego zawsze jest tak, że sokoła popierają Ci którzy muszą, bo Ci co nie
              muszą to mają go już dośc. Czy nie widzicie, że ludzi jednoczą się przeciwko
              złej władzy (toksycznej). Gdyby był dobry burmistrz to pewnie zajmował bym sie
              sprawami które bardziej mnie interesują, ale wiem, że teraz albo nigdy,
              nadszedł czas na nowych ludzi i zróbmy wszystko, aby Ci nowi byli lepsi od
              aktualnych radnych zaleznych i nieudolnych panów Sokołowskiego i Grądzkiego.
              Chodzi tylko o to aby władza była naszym sługą, a nie odwrotnie. Na tym polega
              demokracja, więc zróbmy wszystko aby było normalnie!!!
              • robert_58 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 00:20
                a cóż to Papi za zarzut - pochował się ktoś? Czyżbyś miał pretensje do kogoś, że
                już poszedł spać,kiedy Ty siedzisz przed komputerem o 00:20?
                I znów teoria poplecznictwa - cudooooo
                Reszta całkiem OK
                • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 00:20
                  ok wiec ja tez musze isc spac no to idę!
                  • edoma Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 05:42
                    Dzień dobry !
                    Nie chowaj się, już dzień.
                    No widzisz, ty tu sobie śpisz a ja już się śpieszę do pracy.
                    Każdy ma swój rytm , a ty nie jesteś na posterunku.
                    Papirusie, mylisz się - my się nie znamy, nie znam nikogo na tym forum.
                    Sokóło nie załatwia moich spraw, nie mam ziemi o której mowisz.
                    Po prostu nie lubię jak się kłamie, przekręca fakty i napuszcza jednych
                    mieszkańćów na drugich.
                    Odezwę się jak obiecałam, a tymczasem śpij dalej.
                    • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 08:20
                      Endoma Ty zaczełaś dyżury i to o jakiej porze-nie daj się Sokołowi tak
                      zacharować. No przyznaj się, wiem kim jesteś i nie powinnaś się wstydzić. To
                      może jednak spotkamy sie blizej Twojego mieszkania czyli gdzies w Warszawie:)
                      • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 09:13
                        Im dłużej tutaj jestem, tym bardziej się przekonuję, że rupa skupiona wokół
                        papirusa, oględnie mówiąc kontestująca poczynania władz Łomianek ma jakąś misję
                        do spełnienia. Nie kryją się zresztą z tym - chodzi o zmianę obecnego układu
                        łomiankowskiego i zastąpienie go bliżej niewiadomym nowym. podobno ma być
                        lepszy, skuteczniejszy, uczciwszy, na razie nie wiadomo jaki, bo ujawnienie się
                        nie leży w operetkowo-anonimowym duchu nowego układu. Cel swój zamierzają
                        osiągnąć w stylu sowieckiej rewolucji - kto nie z nami, ten przeciw nam. Mówiąc
                        wprost - jak nie myslisz tak jak papek, jesteś agentem burmistrza i można cię
                        obrażać, wyśmiewać, postponować. Forum, które mogło być miejscem spotkań i
                        miejscem wymiany użytecznych informacji o Łomiankach, gdzie można i pożartować i
                        dowiedzieć się gdzie pójść na spacer, zamienili w witrynę politycznych burz w
                        szklance mętnej wody. I śmieszne to i straszne. Ale - na pewno małomiasteczkowe.
                        • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 09:18
                          fragi juz wróciłeś, nawet sie nie przywitałeś i od razu z grubej rury. Tak
                          chciałbym zmienić złe zarządzanie gminą i dalej uważam, że praktycznie każdy
                          inny będzie lepszy od Sokoła. Łomiankowskie zarządzanie sięgnęło dna. A czy
                          forum jest polityczne, tak, ale nie tylko ja o tym piszę, zróć uwagę, że Ty
                          również. Zresztą sam zacząłeś dawno temu. Wiem, jedno każdy ma prawo do
                          wyrażania swoich opinii ale dobrze aby przy tym umiał jeszcze uzasadnić swoja
                          wypowiedz odpwoiedziec na pytanie, nie wszyscy to potrafią. Zaczynając od
                          Ciebie i Roberta a kończąc na Endomie...
                          Tak to jest małomiatseczkowe, bo Łomianki są małym miastem i chciałbym aby
                          takim pozostały, byle zielonym i bez dziwnych 4 pietorwych bloków do których
                          przywykłes przez lata.
                          • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 09:21
                            uderz w stół...
                            • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 09:27
                              fragi pisałeś o mnie, jak zawsze prowokowłaeś, to czemu sie dziwisz, że
                              odpowiadam.
                              Tak chce zmian, bo nie podoba mi się to co robi Sokołowski, masz prawo myśleć
                              inaczej i masz prawo iśc na wyborach i zgodnie z deklaracją zagłosować na
                              niego. Ja uważam inaczej i potrafię to umowtywować, potrafię pokazać przykłady
                              szkodliwego działania i potrafie porównac z innymi gminami.
                              Czy dalej będziesz popierał Sokoła czy nie ja zamierzam dalej zrobić wszystko,
                              aby odleciał...
                              • athlon_linux Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 10:17
                                papi: jak już pisałem, jesteś chory z nienawiści.Podejrzewam, że gdyby b.
                                zgłosił TWOJĄ kandydaturę na burmistrza to też byś go skrytykował.
                                • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 11:18
                                  linuxie czyli bajmocie, nie jest tak jak piszesz. Nie wmawiaj mi swoich utopi
                                  podam Tobie przykład w czym burmistrza od początku wspieram.
                                  Po pierwsze wspieram go w dążeniu do odejcia, a tak na poważnie od początku
                                  zgadzam się, że nowi mieszkańcy powinni sie tutaj meldować, szkoda że u
                                  burmistrza konczy się to na słowach, a nie czynach-brakuje tu zachęt i ułatwień
                                  Nie jestem chory z nienawiści, po prostu probuję przełamac system jaki stowrzył
                                  b.Sokołowski, niestety nalezysz do tego systemu i dlatego z taka zapalczywością
                                  go bronisz. Czy Ty naprawdę nie widzisz że w Łomiankach zatrzymano kanalizacja
                                  i wodociągi, ulice są dziurawe i nieodśnieżane, a mieszkańców traktuje się jak
                                  zło konieczne, KMŁ nie ma piniędzy na nowy tabor, bo b. nie wywiązał się z
                                  deklaracji, ogrniaczono wolnośc obywateli poprzez zmiany statutu, a rady
                                  pozbawiono wpływu na najważniejsze decyzje w mieście. Spróbuj patrzeć na to
                                  obiektywniej. Trudno mi z Toba polemizowac, bo jesteś tutaj stroną, a ja
                                  mieskzańcem. Taka jest moja ocena i diagnoza i nie zabronisz mi pisac tego co o
                                  tym myślę.
                        • drabbu Re:Endoma-Fragsie i szanowni oponenci oponentów 04.05.06, 10:20
                          Zauważcie łaskawie, że chyba popadacie w sprzeczność.
                          Coraz częściej pod adresem widocznych tu oponentów burmistrza padają pytania:
                          dlaczego krytykujecie? kogo reprezentujecie? mieszkańców?
                          jak liczni jesteście?

Powodów do krytyki jest bardzo dużo, zarówno bardzo poważnych, jak i
                          pomniejszych. Nie będę ich powtarzał.
                          Co do liczebności: sądzę, że w ostatnim czasie dyskutantów przybywa i liczba
                          uczestników forum powiększa się.
                          Pytanie "czy reprezentujecie mieszkańców" jest zwyczajnie nietrafne
                          - sami jesteśmy mieszkańcami.
                          Myślę, że inni forumowicze (ci krytyczni)
                          piszą podobnie jak ja - we własnym imieniu, bez zamiaru i chęci
                          samozwańczego "reprezentowania" kogokolwiek innego.

frags napisał: grupa kontestująca poczynania władz Łomianek ma jakąś misję
                          > do spełnienia. Nie kryją się zresztą z tym - chodzi o zmianę obecnego układu
                          > łomiankowskiego i zastąpienie go bliżej niewiadomym nowym. podobno ma być
                          > lepszy, skuteczniejszy, uczciwszy, na razie nie wiadomo jaki, bo ujawnienie
                          się
                          > nie leży w operetkowo-anonimowym duchu nowego układu.

Nowy układ jeszcze się nie ujawnił, ale Frags już wie, jaki duch mu przyświeca.
                          Frags jasnowidzący to jakaś zupełnie nowa odmiana fragsów.
                          Rzeczą oczywistą jest, że idzie o zmianę obecnego układu na lepszy.
                          Mówiłem już, że chętnie przeczytam wypowiedź obronną wobec burmistrza - ale
                          rzeczową, nadającą się do dyskusji, nie polegającą na powtarzaniu tych samych
                          złośliwości i tymi samymi słowami ("szklanka mętnej wody") bo to nudne i
                          ograne.

>Forum, które mogło być miejscem spotkań i
                          > miejscem wymiany użytecznych informacji o Łomiankach, gdzie można i
                          pożartować
                          > i
                          > dowiedzieć się gdzie pójść na spacer, zamienili w witrynę politycznych burz

Przede wszystkim - nie ma żadnego przymusu, by uczestniczyć w tym forum.
                          Zawsze można założyć własne. Użyteczne informacje o Łomiankach nadal
                          się pojawiają, żarty i porady np. ogrodnicze. Krytyku wielkomiejski, może choć
                          raz spróbujesz sam podpowiedzieć "dokąd pójść na spacer"?
                          • frags Re:Endoma-Fragsie i szanowni oponenci oponentów 04.05.06, 10:51
                            drabbu, zbaczasz ze ścieżek mądrości. Napisałem wyraźnie - jest układ
                            kontestujący, dążący do zmiany obecnej władzy i jest to układ anonimowy - vide
                            OIOM, czyli stwórcy Lećsokoła. Dla mnie anonimy są dowolnie rozszyfrowywane -
                            OIOM czyli Ogólna Indolencja Okropnych Mamutów. Na przykład.
                            • papirus22 Re:Endoma-Fragsie i szanowni oponenci oponentów 04.05.06, 11:29
                              Fragi krytyk wielkomiejski, no podoba mi się:)
                              a może czas rozszyfrować skrót frags, nie-raczej się nie poniże do poziomu
                              fragiego. Fragi czy jest jakaś organizacja lub człowiek którego byś nie obraził?
                        • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 14:51
                          w ramach odpolitycznienia tego politycznego mocno forum może nam fragi napisze
                          jak było u bratanków?
                          • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 15:17
                            U Bratanków już lato w pełni, kwitną jeszcze kasztany, bzy, ale na czereśniach
                            już zawiązały się owoce - to informacja dla sadowników. Poza tym ciepło, miło i
                            pełen luz. Odwiedziliśmy stare kątki. Poza Budapesztem Szentendre. W mieście
                            jeszcze wysoka woda, przęsła mostów do 3/4 wysokości co najmniej zalane.
                            Pojedliśmy, popiliśmy, wypoczęliśmy. fajny długi weekend.
                            • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 15:22
                              winko jakies przywiozłeś?
                              egribikaver, kekfrankos, czy inne czerowne, bo za Tokajem nie przepadam...
                              Jeżeli tak to jakiego producenta?
                              • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 15:26
                                Win był ogromny wybór, moi znajomi polecili nam Szekszardi Egribikaver z 2001
                                roku. Wczoraj go sprwdziłem, żeby pozostać jeszcze jeden wieczór w klimacie.
                                Odczucia pozytywne. W restauracjach sympatyczne karty win, ale najmilej
                                wspominam wina domowe. Ot, dla zaostrzenia apetytu. Najedliśmy się porkoltu,
                                halaszle, bogracsu na zapas.
                                • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 21:42
                                  o tak ten rejon węgier jest monco polecany, południe to jednak południe, moze
                                  będę w tym roku...
                                  • robert_58 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 21:52
                                    Hm,
                                    chyba zaraziłem się spiskową teorią ...
                                    najpierw Papi zagaduje o bratanków...
                                    Frags odpowiada ...
                                    i natychmiast ciociafragsa się uaktywnia pisząc o bratankach ...
                                    hm...
                                    • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:40
                                      ciocia Robert tak już ma. Nie bardzo wie co i jak, ale przylepić się lubi. Są
                                      takie lepkie placki na ziemi...
                                      • robert_58 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:42
                                        aha
                                    • iod Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:49
                                      robert_58 napisał:

> Hm,
                                      > chyba zaraziłem się spiskową teorią ...
                                      > najpierw Papi zagaduje o bratanków...
                                      > Frags odpowiada ...
                                      > i natychmiast ciociafragsa się uaktywnia pisząc o bratankach ...
                                      > hm...

no no, tu też ładnie dzisiaj w temacie....A kmsanczia nawoływała - poznajmy
                                      się!!! byłoby z głowy...
                                      Z drugiej stony forum straciłoby zapewne na swojej "tajemmniczości". A nie ma
                                      jak tajemnice ;)
                                  • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:38
                                    Popatrz papi, jaki śmieszny błąd mi się przytrafił. Oczywiście Szekszardi
                                    bikaver, a nie Szekszardi Egribikaver - byłoby masło maślane. Eger jakoś chyba
                                    spada w oczach Bratanków - mało o nim słychać. Ale poza tym jeśli np lubisz
                                    białe wina proponuję spróbować Szurkebarat - najlepiej Badasconyi. Nic
                                    wielkiego, ale aromat się niesie piękny. Ot, na ciepły wieczór po upalnym dniu.
                                    • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 05.05.06, 09:58
                                      Węgry prawdopodobnie zaliczę przejazdem, no chyba, że mi się spodoba...
                                      Byłem juz dwa razy ale za krótko.
                                      • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 05.05.06, 10:03
                                        zawsze warto chociaż na jeden wieczór zatrzymać się w Budapeszcie. Jedyny minus
                                        tokorki, słabe oznakowanie tras wylotowych itp. Niby dróg sporo, ale ciężko na
                                        nie się wydostać.
                                        • papirus22 Re: Endoma -tajemnicza misja 05.05.06, 10:08
                                          w Budapeszcie byłem, choć całego nie zwiedziłem, mnie ciagnie raczej w kierunku
                                          winnic i winiarni:)
                          • ciociafragsa Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 15:32
                            papirus22 napisał: może nam fragi napisze

Byliśmy razem, więc chętnie zaspokoję Twoją ciekawość. Wyżej wymieniony
                            najpierw - w pierwszym napotkanym hotelu - przeżarł się przypalonym gulaszem,
                            a nieco dalej poprawił nieświeżą papryką.
                            Z "panienką z miejscowości zagranicznej" też mu się nie udało i to wcale nie
                            z braku pieniędzy.
                            Tak to naprawdę wyglądało. W dodatku węgierska straż graniczna zarekwirowała mu
                            ów słynny telefon ze specjalnym numerem jako skradziony.
                            Czy to wyjaśnia, dlaczego wyż. wym. jest taki zirytowany po powrocie
                            i sieje głupimi zaczepkami? Wybaczcie, nie stać go na nic więcej.
                            • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 15:34
                              jak widzisz papi, tu już i porozmawiać nie można. Nie martw się, ja tego nie
                              odnoszę do Łomianek jako całości. Słomianki sa i tu i w Warszawie, wszędzie.
                              Chamstwo jest ponadgeograficznym zjawiskiem )))
                              • ciociafragsa Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 15:40
                                frags napisał: jest ponadgeograficznym zjawiskiem

fragsie, przyznaję ci tzw. świętą rację. To zapewne w czasie swoich podróży i
                                wizyt w hotelach nabyłeś aż tyle mądrości, prawda? widzisz teraz sam, jak wiele
                                można zyskać na podpowiedziach serwisu sprzątającego w hotelach.
                                • daisy32 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 19:37
                                  Wy naprawdę jestście niezłomni w dopiekaniu i dogryzaniu sobie nawzajem,
                                  koniecznie musicie wypić kieliszeczek żołądkówki na zgodę.
                                  • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 20:28
                                    Nie Daisy, nie wypijemy. Ja cioci nie znałem zanim mnie nie zaczęła atakować.
                                    Potem poznałem, bo nikt w sieci nie jest anonimowy. Nie wypijemy. A dzisiejszy
                                    atak na mnie? Hmm leczenie kompleksów? Sam nie wiem, zresztą wiedzieć nawet nie
                                    chcę.
                                    • daisy32 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 20:46
                                      Nie bądź taki obrażalski Frags, przecież znasz ciocię nie od dziś.
                                      Zgoda ponad wszystko, są poważniejsze problemy na świecie niż wasze swary
                                      kłótnie.
                                      • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:36
                                        Ja się Daisy nie obrażam, stwierdzam fakt. Ani mi się chce owe swary prowadzić,
                                        ani też jest z kim się kłócić. A ciocię poznaję. Ot, na własny użytek...
                                        • daisy32 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:44
                                          od kiedy to taki poważny jesteś i drobiazgowy?
                                          • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:45
                                            Zawsze, jak mam okazję i czas. A akurat miałem troszkę czasu. ))))
                                        • krzysiom1 Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:45
                                          Fragsiu. Skąd taka odmiana?
                                          Nagle się nie kłócisz i swar nie prowadzisz?
                                          • frags Re: Endoma -tajemnicza misja 04.05.06, 22:46
                                            A jakoś mi się odechciało. Wypocząłem sobie, wiosna na całego. Po co mi kłótnie?
                                            Papatrzę, pośmieję się. Może i ciocia będzie się mogła niebawem zaśmiać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka