esscort 18.05.06, 08:20 Przy Warszawskiej, na przeciw koscioła, powstała nowa cukiernia. Kiedyś rozmawialismy na temat wyższości "Tiramisu" nad "Pod kasztanem" (i odwrotnie). Czy są juz opinie na temat wypieków nowej cukierni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mwsylwia Re: nowa cukiernia 18.05.06, 09:17 Na pewno atmosfera, super wygodne fotele i ksiażki do czytania stawiają ją dla mnie na pierwszym miejscu w Łomiankach. Ciastek nie próbowałam, kawy owszem - całkiem w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: nowa cukiernia 18.05.06, 09:27 A ja byłam, kawę piłam,czastka są też super, można spokojnie i miło spędzić czas,jest elegancko i przytulnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: nowa cukiernia 18.05.06, 09:59 Miałam się znowu odchudzać a tu jak na złość nowa cukiernia :(( do tego super ciastka, miło i elegancko :(( Może zacznę od poniedziałku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: nowa cukiernia 18.05.06, 10:12 No właśnie, czy to zawsze musi być cukiernia?? Litości nie mają. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nowa cukiernia 18.05.06, 10:17 kmsanczia napisała: > No właśnie, czy to zawsze musi być cukiernia?? Litości nie mają. ;) Nie zawsze. Trochę wcześniej, bliżej poczty, powstał pawilonik z gorzałą. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: nowa cukiernia 18.05.06, 10:21 Pawilonik z gorzałą cool pomysł, tylko niech tam wstawią te stoliki i regały z książkami. Przecież nie będziemy z Lolą i dzieciakami stały pod monopolem. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: nowa cukiernia 18.05.06, 10:13 A propos otwierania. Czy ktoś wie, czy została już otwarta (co nie tak dawno zapowiadano na tym forum) ta włoska restauracyjka? Jeśli tak, to gdzie się ona znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nowa cukiernia 18.05.06, 10:18 W reżimowej "GŁ" była jakaś reklama nowej pizzeri, ale gdzie, kto, co, z kim itp. to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: nowa cukiernia 18.05.06, 10:29 w gazecie reżimowej powiadasz, no ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: nowa cukiernia 18.05.06, 23:28 Cukiernia nazywa się po mazowiecku "Sweet Home". Wygląda nieźle, ale obsługa coś nazbyt nieśmiała, nie umie doradzić co jest dobre. Kupiłem na chybił trafił ciasto orzechowe na miodzie. Niezłe, ale jednak bez sensacji. Nie umywa sie jednak do dawnego sernika brzoskwiniowego w "Tiramisu". Dawnego, bo jakiś czas temu chyba zmienili recepturę i sie "skiepściło". Jak ktoś juz coś bardzo dobrego namierzy - niech moze da znac. I zeby było mozliwie bez kremu! Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: nowa cukiernia 19.05.06, 15:50 Zdeydowanie wolę Tiramisu, w nowej mi nie smakują. Mają wygodne fotele. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: nowa cukiernia 21.05.06, 22:33 Moja rodzina przetestowała dwa nastepne ciasta ze "Sweet Home". Sernik brzoskwiniowy - nomen omen - słodki jak diabli. Ciasto "Greckie", bez kremu (brawo), nie tak bardzo slodkie, z biszkoptem, cynamonem i bakaliami. Naprawdę smaczne, ale niestety domownicy znaleźli w nim skorupkę z orzecha laskowego, więc uwzgledniajac ceny usług stomatologicznych, wiekszoscią głosów uchwalono, by tego nie kupować. Mam nakazane przeprosić się z Tiramisu. No nie wiem, może jeszcze raz zaryzykować na własną odpowiedzialność? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nowa cukiernia 21.05.06, 22:35 Z cukiernią jak z dziewczyną - nie mozna się zrażac po pierwszej randce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nowa cukiernia 21.05.06, 22:37 Z Tiramisu w Łomiankach jest tak samo jak z TPSA-człowiek najchętniej omijałby z daleka jednak nie ma innego wyjścia.. Wczoraj jadłem struclę serową, małe pączki i tort śmietanowy z Tiramisu- wszystko rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nowa cukiernia 21.05.06, 22:42 generalnie z cukierni interesuje mnie tylko kawa. Dobra? Wybór jest? Ciasta wolę upiec. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: nowa cukiernia 21.05.06, 23:09 Tort śmietanowy - to brzmi dla mnie jak niesłychana rozpusta kaloryczna! Po czymś takim to trzeba chyba zaraz biec do spowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
ka.pi Re: nowa cukiernia 24.05.06, 01:46 Kawa dobra i duzy wybor, herbat tez duzy, serniczek puszysty, duzy i tani :) babeczka z owocami i elkerki tez niczego sobie lody ok Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: nowa cukiernia 24.05.06, 14:46 Pozwolę sobie powiedzieć w imieniu własnym i Kmsanczi, że czekamy na info, że ktoś sie paskudnie struł w tych cukierniach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: nowa cukiernia 24.05.06, 14:50 lolaxyz napisała: > Pozwolę sobie powiedzieć w imieniu własnym i Kmsanczi, że czekamy na info, że > ktoś sie paskudnie struł w tych cukierniach :)) Tudzież że schudł potwornie wyjadłszy pół cukierni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: nowa cukiernia 24.05.06, 16:22 Obawiam się dziewczęta, że nic z tego pozostaje tylko rowerek.:) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nowa cukiernia 02.06.06, 19:58 to co mnie najbardziej ucieszyło to ogródek ze stolikami na zewnątrz, przyklejony jakby do boku lokalu i ...odgrodzony od Warszawskiej bezpiecznie, po prostu zamknięty metalową bramą. Bardzo mi to pasuje - zawsze gdy jestem z dzieciakami w Tiramisu mam oczy dookoła głowy i kawy dopić spokojnie nie mogę...Lokal w środku milutki. Syna ucieszyło zdjęcie tortu przyozdobionego...myszami oraz lody. Zjadł dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nowa cukiernia 02.06.06, 20:43 No tak, mila ta nowa cukiernia. Stojąc w niedzielę po ciasto zastanawiałem się, że brakuje tylko jednego - zeby panie obslugujące zalozyly jakieś fajne firmowe ubrania. W szanującej sie cukierni nie wypada być w rozciągnietych dżinsach i kusym swetrze. Można podpatrzyć w innych cukierniach (choćby w tiramisu) wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nowa cukiernia 02.06.06, 20:53 esscort napisał: > W szanującej sie cukierni nie wypada być w rozciągnietych dżinsach i > kusym swetrze. patrz, Esscort, zupełnie nie zauwazyłam, chyba za bardzo byłam skoncentrowana na odpowiednim doborze smaków lodów dla moich chłopców ;) za to zauważyłam strój służbowy w Baccarze - ciężko nie zauważyć... :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nowa cukiernia 02.06.06, 20:56 Musze się tam wybrać i zobaczyć, chociaż u mnie w domu jakoś nie najlepsze opinie o tej Baccarze po pierwszej wizycie powstały. Że obsługa niesympatyczna... Może to przez te ubrania... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nowa cukiernia 02.06.06, 22:37 a Ty co? Opola nie oglądasz ;) tradycyjnie się nosi...idź, zobacz Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: nowa cukiernia 02.06.06, 22:39 Oooooooopole dzisiaj? To dlaczego ja nie oglądam? ;0 No nie będźcie sępy miłości, powiedzcie innostrańcowi co się nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nowa cukiernia 02.06.06, 22:43 ojojoj, ja juz nie mogę, chyba spać trzeba... płynie płynie i świat kocha... no się nosi tradycyjnie - nie wiem, z jakiego regionu, bo się nie przyglądałam za bardzo, wędlinkę wybierałam, ale dwie Panie odziane swojsko były ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: nowa cukiernia 02.06.06, 22:43 Mają jednakowe ubranka,w kolorze zielonym, jakaś biała bluzeczka,na to zielony kubraczek, i zielona spódnica,coś podobnego do bawarskiego stroju, ładnie wyglądają i mają pyszny okrągły chlebek,ciemny z taką ładną kratką na wierzchu, po 3 złote za sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: nowa cukiernia 02.06.06, 22:46 mazowianka - z nóg mnie ścięło, masz taką pamięć, czy często tam kupujesz???? Potwierdzam, jakoś tak było - może i bawarsko... Chlebek bardzo smaczny też. I kaszanka :) Odpowiedz Link Zgłoś