frags 27.08.06, 14:30 Na Warszawskiej maluja pasy, czyli "zebrę". To źle, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuzimka Re: Malują pasy 27.08.06, 15:08 A dlaczego źle? A w którym miejscu? Jeśli tylko robią to przyzwoicie, porządnie, tam gdzie są potrzebne, białą farbą i w poprzek ulicy, a nie wzdłuż, to ja bym się ucieszyła. Chyba przy tak ładnym dniu jak dziś nie poddałeś się nastrojowi ponurego krytykanctwa? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Malują pasy 27.08.06, 15:11 Prawie się poddałem po przeczytaniu wątku o reinkarnacji trupa, która na dodatek rozpłynęła się w nirwanie. Malują w poprzek. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: Malują pasy 27.08.06, 15:13 Nie poddawaj się. "Malują w poprzek" - bardzo właściwie! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Malują pasy 27.08.06, 19:55 A czy farba aby właściwa? Ślisko na farbie nie będzie? A czy w nocy farba będzie odbijać światła reflektorów? A czy podczas deszczu przyczepność na farbie będzie dostateczna? A czy nie "zetrze" się do wiosny? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Malują pasy 27.08.06, 21:00 A u mnie na osiedlu opróżniono kosz na śmiecie.Kolejny sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Malują pasy 27.08.06, 21:04 W gazłomie na pewno będzie na ten temat artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 21:21 ...to ja tradycyjnie przypomnę o dziurze na Rolniczej. Jak dla mnie, po załataniu może być i w paski. Nawet w kropki. Bordo na przykład ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Malują pasy 27.08.06, 21:29 Iod: Jak możesz psuć tak radosny nastrój z sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 21:34 ja bardzo przepraszam, ale ta dziura to chyba wieczna jest - trzebaby jakąś nową metodą łatania zadziałać, bo tu zima idzie....i będzie tylko gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Malują pasy 27.08.06, 21:43 Iod, ta dziura widocznie szykowana jest na zwięczenie kampanii (znaczyt sia jej załatanie) ... tuż przed dniem głosowania ... przechyli szalę zwycięstwa... dziura o wartości zwycięstwa ... Czekaj cierpliwie ... barwy dziury (kampanii) zapewne niebawem będą się mienić w jesiennym słońcu ... postacie sztandarowe polityki łomiankowskiej nie przegapią takiego kąska ! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 21:46 ...niezaleznie od wielokropka ja bardzo proszę, bo z jednej dziury juz się trzy zrobiły (przez podział chyba) , a powiedziałabym, że klimat raczej na razie umiarkowany dla dziur ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Malują pasy 27.08.06, 21:53 Iod,skoro Robert_58 wmieszał się,to sprawę masz załatwioną.Jutro Sokół wyda stosowne polecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 21:59 brycezion napisał: > Iod,skoro Robert_58 wmieszał się,to sprawę masz załatwioną.Jutro Sokół wyda > stosowne polecenie. Naprawdę????????????????? To czekam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Malują pasy 27.08.06, 22:46 rycezion napisał: > Iod,skoro Robert_58 wmieszał się,to sprawę masz załatwioną.Jutro Sokół wyda > stosowne polecenie. vivat mój fanclub!!!!!!!! jestem z Wami!!!!!!!!!!!!!! Wasz Robcio!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Malują pasy 27.08.06, 21:44 Szkoda,że nie kandyduję ani na burmistrza ani na radnego,bo bym chwycił wiadro z betonem,zakleił dziurę przed Twoim domem i zgłosił się nazajutrz z prośbą o poparcie w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 21:48 hm...wiadro z betonem z sąsiadem mi się kojarzy, sam sobie dziurę przed domem załatał. Ta nie przed moim domem, ale "po drodze", niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Malują pasy 27.08.06, 21:50 nie wierz w przypadkowe mnożenie się dziur przedwyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 21:51 no tak...chodzi i dłubie by móc łatać...też dobra metoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Malują pasy 27.08.06, 21:45 A ten przystanek przed graniczką to chyba do wyborów poleży rozgrzebany. (ale zepsułam wątek;) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Malują pasy 27.08.06, 22:07 a mnie się przypomina Gałczyński i "Strasna zaba : wiersz dla sepleniących", w którym społeceństwo mówi tak: "Zecywiście, dobze ze tę zabę złapaliście, dobze, ze pasy pomalowaliście, skoda, ze psystanku nie naprawiliście" i o dziuze tez zapomnieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 22:20 :))) no dobrze, może i ponurego draba tu mamy (choć osobiście nie sądzę), ale jakos daleko Łomiankom do Marszałkowskiej, Nowego Świata; może znajdzie się jaka Wysoka Figura, jesli dobrze poszukać... wierszyk przerobiony cudny; Gałczyński jakoś u mnie wśród "ulubionych" - nie mieszać z Internetem proszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Malują pasy 27.08.06, 22:31 "Dzwonili, dzwonili i po tsech latach wrescie schwytano zabę koło Nowego Swiata, a zeby sprawa zaby nie odesła w mglistość, uządzono historycną urocystość. ustawiono trybuny, spędzono tłumy, "Stselców" i "Federastów" słowem, całe miasto Potem na trybunę wesła Wysoka Figura i kiedy odgzamiały wsystkie "hurra" Wysoka Figura zece tak: -Wspónym wysiłkiem ządu i spoleceństwa..." Czy Gałczyński tylko żartował, czy może pisał to "z natury", przed jakimiś ważnymi wyborami? A może przeczuwał...? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 22:38 moim zdaniem Drabbu świat niewiele się zmienia, tylko nam się zdaje, że madrzejsi o niebo jesteśmy od tych, co przed nami...a tu ciagle sie kręci to samo... a Gałczyński kpic sobie lubił ze wszyskiego (prawie). I dobrze. Przeciez niewiele to wszystko warte. Czytam sobie właśnie o łuskaniu fasoli - prozą...takie prawie "nocne Polaków rozmowy" Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Malują pasy 27.08.06, 22:49 Miłej lektury! Cieszę się, że chociaż ten wątek zmierza w dobrą stronę, a komu to zawdzięcza? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 23:06 aż się bałam napisac, Robert, ale...dziękujemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Malują pasy 27.08.06, 23:13 robert_58 napisał: > potwór jestem .. A o tym to już gdzies kiedyś Papi wspominał...;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Malują pasy 27.08.06, 23:18 iod napisała: > robert_58 napisał: > > > potwór jestem .. > > A o tym to już gdzies kiedyś Papi wspominał...;) nie chciałem sprawić zawodu ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Malują pasy 03.09.06, 12:24 Podbijam, oto wątek o pasach. Mówiłem, że to źle, że malują. Odpowiedz Link Zgłoś