Dodaj do ulubionych

CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ???

17.09.06, 21:15
Drodzy, mam pytanie czy ktoś wie co będzie z Kościelną Drogą? Czy warto
kupować działki w jej pobliżu czy nie? Proszę o radę.

szalupez
Obserwuj wątek
    • robert_58 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:19
      obawiam się, że muisisz przekopać forum i wyłowić co istotne dla Ciebie.
      • szalupez2 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:23
        no właśnie przekopałem i wciąż nie znam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:

1. Czy Kościelna Droga będzie 4-pasmową trasą?
        2. Kto o tym może zdecydować i zdecyduję?
        3. Kiedy zapadnie taka decyzja?

Pozdrawiam,
        szalupez
        • papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:30
          1. zrobimy wszystko aby nie była
          2.decyduje o tm sokół nas ułomny burmistrz, ale na szczęście akcetuje to
          wojewoda i ostatnio nie pozwolił, bo trasa ma przebiegac po jeziorze.
          3.u sokoła to co u innych trwa miesiąc trwa kilka lat, więc nie wiadomo.
    • papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:22
      8 lat nic sie nie dzieje, mimo obietnic burmistrza sprawa utknęła, a Sokół
      szantażuje mieszkańców. Prawdę powiedziawszy to niewiele wiadomo, planów
      zagosp. nie ma, studium odrzucone przez wojewodę, poczekaj jak możesz
      przynajmniej do wyborów, jak zmieni sie władza na pewno nastąpia zmiany.
      Te tereny powinny być odrolnione, jednak nieudolnośc burmistrza powoduje
      jedynie stagnację i bezwład.
      • szalupez2 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:25
        dzięki za info, problem polega tylko, że nie mogę czekać do wyobrów, decyzję
        muszę podjąć w bardzo niedługim czasie...
        • papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:28
          naprawdę nic niewiadomo przynajmniej na razie, jeżeli działka ma pozwolenie na
          budowę to nie musisz się martwić, ale jak nie to nie ryzykój. Można jeszcze
          wystapić do gminy o warunki zagospodarowania, ale to zajmuje ok. miesiąca, bez
          tego kupisz kota w worku.
        • krzysiom1 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:29
          To współczuję.
          Ja bym nie kupował...
          • robert_58 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:35
            krzysiom1 napisał:

> To współczuję.
            > Ja bym nie kupował...

zgadzam się. Jeżeli masz ciśnienie na szybkie terminy ... odpuść i szukaj dalej.

Moja ocena - Kościelna to jedna wielka niewiadoma (być może i wyborcza). Możesz
            zarobić na wykupie od gminy gruntu (lub wyjść na zero przy dobrych wiatrach),
            możesz mieszkać przy 4x2 pasy ruchu (klops), możesz mieszkać przy drodze
            zbiorczej o rozsądnych parametrach (jakaś wartość jeżeli Ciebie to interesuje).
            Generalnie realne ryzyko iż więcej smutku niż radości.

ps. ciekawe, że przekopawszy forum niewiele znalazłaś. Być może takie forum ..
            • krzysiom1 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:37
              Wyszukiwarka na gazeta.pl jak dla mnie nie jest rewelacyjna.
    • joan3 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 22:09
      Wogóle tu nic nie kupuj!! Chyba że odpowiada Ci życie w ciągłej niepewności
      jutra, losów Twojej posesji i rodziny. Póki burmistrzem jest tandem Sokołowski -
      Grądzki nie znasz dnia ani godziny. Może Ci wyrosnąć za płotem familok 4
      pietrowy. Albo kolejna obwodnica obwodnicy.Może będziesz musiał oddać całą
      działkę za darmo bo Sokół będzie chciał mieć jeszcze więcej obwodnic i dróg
      zbiorczych a przeciez nie będzie kupował ziemi bo Twoim patriotycznym
      obowiązkiem jest ją oddać za darmo. A jak będziesz pyskował to cię oskarżą, że
      jesteś nielegalny i trzeba Cię wyeliminować. I że może należysz do mafii albo
      coś w tym rodzaju.
      • robert_58 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 22:46
        odwołanie (czytaj przegrana) obecnego burmistrza nie daje żadnej gwarancji. O
        ile mnie pamięć nie myli, obecni, czołowi opozycjoniści swego czasu również
        zaufali obecnemu burmistrzowi (szacunek dla nich, że otwarcie mówią o błędzie).
        Z innej beczki - ponoć sprzedaż gruntu pod hipermarket została dokonana za
        czasów poprzedniej władzy.

Generalnie - nie wierzyłbym w 100% deklaracje wyborcze. Zawierane przez gminę
        zobowiązania przedwyborcze będą obowiązywać również po wyborach. Po wyborach
        może zmienić się również optyka zwycięzców wyborczych (aby za przykład nie brać
        wiodącej partii w rządzie RP). Kościelan Droga może być zarówno 4x2 pasy jak i
        mniej. Bez względu kto wygra wybory.

Wg mnie taka sytuacja powoduje oczywisty marazm inwestycyjny, wobec którego mój
        subiektywny wybór nie padłby nigdy na okolice Kościelnej Drogi przez najbliższe
        1,5 roku jako miejsce osiedlenia.
        Co innego ewentualne spekulacje w temacie handlu gruntami w tej okolicy
        • papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 22:54
          no tak, handel ziemią, w zasadzie to nią handluja tylko przy ul. KD, poza tym
          nikt nie handluje, a co to ma do rzeczy. Ziemia budynki sa czyjąś własnścią i
          tylko właściciel decyduje czy sprzeda czy nie.
          Robert napisz wprost że nalezy ufać tylko Sokołowi, bo zapewni obie dalsze
          kontrakty, ja nigdy nie głosowałem na sokoła, 8 lat teu widziałem kim mniej
          więcej jest ten pan i cała jego ekipka, efekty widać
          • szalupez2 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 19.09.06, 12:18
            Dzięki wszystkim za garść opinii, nie wygląda to niestety najlepiej.
            Pozdrawiam,
            szalupez
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka