szalupez2 17.09.06, 21:15 Drodzy, mam pytanie czy ktoś wie co będzie z Kościelną Drogą? Czy warto kupować działki w jej pobliżu czy nie? Proszę o radę. szalupez Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert_58 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:19 obawiam się, że muisisz przekopać forum i wyłowić co istotne dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
szalupez2 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:23 no właśnie przekopałem i wciąż nie znam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania: 1. Czy Kościelna Droga będzie 4-pasmową trasą? 2. Kto o tym może zdecydować i zdecyduję? 3. Kiedy zapadnie taka decyzja? Pozdrawiam, szalupez Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:30 1. zrobimy wszystko aby nie była 2.decyduje o tm sokół nas ułomny burmistrz, ale na szczęście akcetuje to wojewoda i ostatnio nie pozwolił, bo trasa ma przebiegac po jeziorze. 3.u sokoła to co u innych trwa miesiąc trwa kilka lat, więc nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:22 8 lat nic sie nie dzieje, mimo obietnic burmistrza sprawa utknęła, a Sokół szantażuje mieszkańców. Prawdę powiedziawszy to niewiele wiadomo, planów zagosp. nie ma, studium odrzucone przez wojewodę, poczekaj jak możesz przynajmniej do wyborów, jak zmieni sie władza na pewno nastąpia zmiany. Te tereny powinny być odrolnione, jednak nieudolnośc burmistrza powoduje jedynie stagnację i bezwład. Odpowiedz Link Zgłoś
szalupez2 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:25 dzięki za info, problem polega tylko, że nie mogę czekać do wyobrów, decyzję muszę podjąć w bardzo niedługim czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:28 naprawdę nic niewiadomo przynajmniej na razie, jeżeli działka ma pozwolenie na budowę to nie musisz się martwić, ale jak nie to nie ryzykój. Można jeszcze wystapić do gminy o warunki zagospodarowania, ale to zajmuje ok. miesiąca, bez tego kupisz kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:29 To współczuję. Ja bym nie kupował... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:35 krzysiom1 napisał: > To współczuję. > Ja bym nie kupował... zgadzam się. Jeżeli masz ciśnienie na szybkie terminy ... odpuść i szukaj dalej. Moja ocena - Kościelna to jedna wielka niewiadoma (być może i wyborcza). Możesz zarobić na wykupie od gminy gruntu (lub wyjść na zero przy dobrych wiatrach), możesz mieszkać przy 4x2 pasy ruchu (klops), możesz mieszkać przy drodze zbiorczej o rozsądnych parametrach (jakaś wartość jeżeli Ciebie to interesuje). Generalnie realne ryzyko iż więcej smutku niż radości. ps. ciekawe, że przekopawszy forum niewiele znalazłaś. Być może takie forum .. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 21:37 Wyszukiwarka na gazeta.pl jak dla mnie nie jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
joan3 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 22:09 Wogóle tu nic nie kupuj!! Chyba że odpowiada Ci życie w ciągłej niepewności jutra, losów Twojej posesji i rodziny. Póki burmistrzem jest tandem Sokołowski - Grądzki nie znasz dnia ani godziny. Może Ci wyrosnąć za płotem familok 4 pietrowy. Albo kolejna obwodnica obwodnicy.Może będziesz musiał oddać całą działkę za darmo bo Sokół będzie chciał mieć jeszcze więcej obwodnic i dróg zbiorczych a przeciez nie będzie kupował ziemi bo Twoim patriotycznym obowiązkiem jest ją oddać za darmo. A jak będziesz pyskował to cię oskarżą, że jesteś nielegalny i trzeba Cię wyeliminować. I że może należysz do mafii albo coś w tym rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 22:46 odwołanie (czytaj przegrana) obecnego burmistrza nie daje żadnej gwarancji. O ile mnie pamięć nie myli, obecni, czołowi opozycjoniści swego czasu również zaufali obecnemu burmistrzowi (szacunek dla nich, że otwarcie mówią o błędzie). Z innej beczki - ponoć sprzedaż gruntu pod hipermarket została dokonana za czasów poprzedniej władzy. Generalnie - nie wierzyłbym w 100% deklaracje wyborcze. Zawierane przez gminę zobowiązania przedwyborcze będą obowiązywać również po wyborach. Po wyborach może zmienić się również optyka zwycięzców wyborczych (aby za przykład nie brać wiodącej partii w rządzie RP). Kościelan Droga może być zarówno 4x2 pasy jak i mniej. Bez względu kto wygra wybory. Wg mnie taka sytuacja powoduje oczywisty marazm inwestycyjny, wobec którego mój subiektywny wybór nie padłby nigdy na okolice Kościelnej Drogi przez najbliższe 1,5 roku jako miejsce osiedlenia. Co innego ewentualne spekulacje w temacie handlu gruntami w tej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 17.09.06, 22:54 no tak, handel ziemią, w zasadzie to nią handluja tylko przy ul. KD, poza tym nikt nie handluje, a co to ma do rzeczy. Ziemia budynki sa czyjąś własnścią i tylko właściciel decyduje czy sprzeda czy nie. Robert napisz wprost że nalezy ufać tylko Sokołowi, bo zapewni obie dalsze kontrakty, ja nigdy nie głosowałem na sokoła, 8 lat teu widziałem kim mniej więcej jest ten pan i cała jego ekipka, efekty widać Odpowiedz Link Zgłoś
szalupez2 Re: CO Z KOŚCIELNĄ DROGĄ??? 19.09.06, 12:18 Dzięki wszystkim za garść opinii, nie wygląda to niestety najlepiej. Pozdrawiam, szalupez Odpowiedz Link Zgłoś