Dodaj do ulubionych

Potrzeba zmian

20.09.06, 11:56
Po obejrzeniu www.potrzebazmian.pl wiele się wyjaśniło. Rzadko jak wiecie
bywam w Łomiankach (szesnastokrokowiec) więc nie wiedziałem o co chodzi.
Forum to po prostu przybudówka wyborcza W. Pszczółkowskiego i jego ludzi.

Zabawne, jak teraz wygląda brycezion, który twierdził, że KOŁ jest
organizacją apolityczną, gdy wśród Szanownych Kandydatów widzi p. J.
Serżysko, z którym dzielnie działał właśnie w KOŁ.

Miło zobaczyć twarze Forumowiczów-kandydatów: papirusa22, mwsylwii, j46 (j46 -
to Ty prawda, przepraszam Cię, ale pamiętam Twoją twarz ze spotkania w
Wernisażu i jestem pewien na 95 proc że to Ty).

Oto Wasze forum. Po prostu strona wybrcza i tyle, na której kandydaci
spotykają się ze zwolennikami.

Brycezionie, czy sprawa apolitycznego J. Serżysko będzie w kolejnym
Biuletynie KOŁ???

Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:04
      Fragi jak ty się interesujesz, no no. Jednak forum na ciebie wpłynęło. ;)
      • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:06
        Interesuję się Sanczis hipokryzją polityczną. Już wiem na kogo nie zagłosuję. O
        ile mógłbym rozpatrywać poparcie Pszczółkowskiego, to na pewno nie poprę
        kogokolwiek, kto na swoich stronach ma papirusa22 i ludzi KOŁ!
        • kmsanczia Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:10
          Też miałam wystartować ale jak mi powiedzieli że trzeba sobie zrobić fotkę to
          zrezygnowałam (fatalnie wychodzę).
          • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:11
            Przesadzasz. Lubię blondynki. Chociaż wolę Cię w wersji nie-kandydackiej.
            • kmsanczia Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:15
              Ale wiesz, mamili że żadnych pieniędzy z tego nie będzie, czysto przejrzysto i
              społecznikowsko. Prawie się złamałam, tylko ta fotka... ;-)
        • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:19
          Fragi a jednak się zmieniasz, poprzesz Pszczółkowskiego?
          Niedawno pisałeś, że poprzesz tylko Sokoła, zdecyduj się w końcu.
          Trzeba być męskim i się określić jednoznacznie:)
          Co do mnie to na Ciebie nie liczę, nie chciałbym aby ludzie mieszkający w
          Łomiankach tacy jak Ty nienawidzili swojego miejsca zamieszkania.
          • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:21
            Czytaj uważnie, papirusie22. Napisałem, że nie poprę nikogo, kto ma w swoim
            otoczeniu Ciebie, albo kogokolwiek z władz KOŁ. Dla mnie w tej sytuacji jest
            jasne, że Pszczłkowskiego, jako kandydata nie będę rozpatrywać.
            • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:24
              Po co to więc piszesz, skoro wcześniej wielokrotnie pisałeś, że będziesz
              głosował na burmistrza Sokołowskiego. Rozumiem, że chodzi o zamulanie, jak
              zawsze w Twoim przypadku! Rób co chcesz dla mnie nie ma to znaczeniam na kogo
              zagłosuje fragi.
              • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:25
                Zmieniłeś styl, jak widzę papirusie22. Jakoś złagodniałeś. Ponieważ lubisz
                przypomnienia, to poniżej przypominam jeden z Twoich niedawnych wpisów.
                Postaram się co jakiś czas podrzucać, Twoją metodą, co smaczniejsze "kawałki".
                Ot, żeby Wyborcy znali Twoją retorykę...
                • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:28
                  Złagodniałem? Taki jestem jaki byłem! Mam swoje zdanie
                  nie ma sprawy, ja chętne zacytuję równiez Ciebie, jako zwolennika burmsitrza
                  Sokołowskiego!
                  • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:30
                    Ależ cytuj, papirusie22, cytuj mnie jak najwięcej. Ja w odróżnieniu od Ciebie
                    nie kandyduję i kandydować nie zamierzam. Ale Twoja retoryka może okazać się
                    interesująca dla Wyborców, więc będę ją przywoływał.
                    • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:37
                      przywołuj, nigdy nie wstydziłem się krytyki Sokoła. Mam inne zdanie niż Ty na
                      ten temat, a Ciebie to wyraźnie boli. Masz do tego prawo, ja zapewne również w
                      Twoim stylu odnajde kilka wpisów, pewnie znajdą się osoby chętnie je czytające,
                      niekoniecznie z forum. W sumie to nie moja sprawa, ale skoro chcesz...
                      • kmsanczia Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:38
                        No dobra, już starczy tego rozgrzebywania przeszłości, bo się niedobrze robi.
                      • frags O Sokole pisze się tak: 20.09.06, 12:41
                        papirus22 napisał:

dla ludzi nie znajacych języka angielskiego, takich jak sokoł i jego banda może
                        to jest i szpan.

Sokół i jego banda. Kandydat na Radnego, przeciwnika w wyborach określa mianem
                        jedynie słusznym. Ciekawe, czy mieszkańcy popierający Sokołowskiego to też
                        BANDA???
        • drabbu Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:25
          Fragsie. Mylisz zdecydowanie kategorie i pojęcia, tak bardzo, że jest to aż
          zaskakujące. "Hipokryzji politycznej" użyłeś w sposób bardzo naciągany. Myślę,
          że uległeś właściwej Ci chęci prowokacji i sprzeciwu, tyle, że przestrzeliłeś.
          To, co napisałeś byłoby na miejscu, gdyby którykolwiek z kandydatów deklarował
          swoje orientacje czy sympatie polityczne. Tymczasem pod żadnym nazwiskiem (za
          wyjątkiem p. Pszczółkowskiego) nie ma takich deklaracji. O ile mi wiadomo,
          wielu kandydatów jest bezpartyjnych - o niektórych z nich wiem to na pewno.
          Żadnych politycznych wypowiedzi nie było nigdy na stronach KOŁ. Jaki interes
          polityczny można mieć w kandydowaniu na radnego powiatowego? To, że wielu
          kandydatów nie kryje swej niechęci wobec obecnie miłościwie panujących nam
          władz, to stanowczo za mało by mówić o "polityce". Polityka na malutkim gminnym
          szczeblu to doprawdy nieporozumienie. Uczestnicy forum, na którym jesteśmy
          też nie ukrywali nigdy swojej antySokołowej orientacji, nie możesz więc
          twierdzić, że odkryłeś ją dopiero teraz. A zatem, dla swego braku poparcia
          (wolno Ci, oczywiście!) Papirusa22 i in. osób znajdź lepszą przyczynę,
          niż "politykę".
          • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:29
            Drabbu, pozwole sobie nie zgodzić się z Tobą z dwu powodów.

Po pierwsze p. Pszczółkowski jest, był i będzie kojarzony z Platformą
            Obywatelską, partią polityczną. Jest jej lokalnym politykiem.

Po drugie start w wyborach samorządowych, ewentualne uzyskanie mandatu radnego
            to wejście do polityki. lokalnej, ale jednak polityki.

Pozdrawiam Cię.
            • drabbu Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:59
              frags napisał: pozwole sobie nie zgodzić się z Tobą z dwu powodów.
              > Po pierwsze p. Pszczółkowski jest, był i będzie kojarzony z Platformą
              > Obywatelską,

Fragsie, sam o tym napisałem, więc pozostał tylko jeden powód, ten drugi,
              w którym rzeczywiście się nie zgadzamy - dlatego, że uważam, że po prostu
              odwróciłeś kolejność. Najpierw było forum, komitet wyborczy - później.
              Komitet oraz takie a nie inne grono kandydatów na radnych to konsekwencja
              forum i wymiany opinii właśnie tu - dzięki forum poznało się wiele osób.

Co do reszty, mamy całkiem różne pojęcia "polityki" na względzie. Dla mnie
              mówienie o potrzebach infrastrukturalnych Łomianek, o wyjaśnieniu sprawy
              zadłużenia itd. (vide program na tej stronie) - polityką nie jest.
              Gdyby zaś miało nią być - to ponieważ sam sporo pisałeś o tych sprawach, trzeba
              by uznać, że sam również politykowałeś całkiem dzielnie. Co, jak myślę, odbiera
              Ci możliwość, aby komuś innemu stawiać zastrzeżenia tej natury. Pozdrawiam
              również.
        • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 15:03
          a tu w kwietniu nastąpiła frasowa deklaracja:
          "Zagłosuję na Sokoła"
          a dziś się znowu zastanawia, fragi zmienny jest:)
    • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:05
      Brycezionie, przepraszam Cię, Jan Umiastowski to też działacz KOŁ, a w wyborach
      kandyduje. Czy KOŁ zmienił zdanie i jednak nie będzie apolitycznym Komitetem???
      Hahahahaha, pęknę ze śmiechu. KOŁ nie jest komitetem wyborczym, ale w wyborach
      wystartuje, za pośrednictwem dwóch przedstawicieli swoich władz. Chytrze.
      Jejku, ja naprawdę pęknę ze śmiechu...
    • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:15
      Forum jest mieszkańców, każdy może tu pisać, choćby Ty.
      Cóż Ty od miesięcy propagujesz burmistrz Sokołowskiego, robisz to i jest to
      polityka, a ja go krytykuję i też jest to polityka. Fragi nie udawaj, że nie
      wiesz o co chodzi, a co do mnie to żadna tajemnica bo i tak wszyscy od dawna
      wiedzą. A co nie mam prawa pisać na forum, kandydować, każdy ma prawo-nawet Ty-
      16 krokowiec:)
      Kandydowanie nie oznacza bycia radnym, kandydowanie oznacza odwagę wystawiena
      sie na atak i krytykę, ja się nie boję, choćby spotkało mnie to co było wczoraj.
      Wielokrotnie na spotkaniach mówiłem burmistrzowi co o nim myślę prosto w oczy,
      a tu to tylko piszę. Fragi tez możesz startować np. z komitetu p. Gradzkiego
      albo załóż swój własny, ale musisz jak nie chcesz, nie ma obowiązku.
      Wracając do forum to nie jest żadna przybudówka, bo nie jest to forum prywatne
      komitetu, cenzurowane (choć wczoraj zniknął post mnie obrażający)tylko
      ogólnodostępne. Zapewne nie zakończy działalności i po wyborach będzie
      działało, krytykując władze. I bardzo dobrze, bo taka jest jego rola!
      • ptasznik11 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:21
        Frags odkrył rzecz niebywałą, że ludzie zaangarzowani, mający własne zdanie,
        niezadowoleni z nudolności władz gminy chcą realizować swoje pomysły nie tylko
        na forum. A kto ma kandydować, jak nie oni ?
        • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:25
          no jak to kto, prawo kandydowania w Łomiankach ma burmistrz i jego świta, a
          reszta won do rynsztoka!
        • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 12:27
          zaangażowani. Oczywiście, niech kandydują ptaszniku, jednak mam obawę, czy
          brycezion wytrzyma nerwowo polityczną apolityczność swojego KOŁ. Brycezionie,
          przyznam się, że żal mi Cię - ot prywatnie po ludzku.
    • frags Styl przyszłego Radnego 20.09.06, 12:24
      papirus22 napisał:

Frags Ty jednak biedny jesteś, taki nieświdomy. Miałem Ciebie ignorować, ale
      jak piszesz kłamstwa i oszczerstwa w swoim chamskim stylu nie mogę nie odpisać.
      Mylisz się jednak, w ocenie faktów, zapewne wynika to z twoich niepełnych
      informcji albo co gorsza z pewnej manipulcji jakiej dokonałeś.
      Stajesz sie wiernym sługą swego pana, twoja sprawa masz prawo sie podlizywać:)))
      Rozumiem, że wg. Ciebie mieszkańcy mają oddać swoja prywatną ziemię za darmo,
      abyś ty mógł sobie na niej jeździć.

Oto styl przyszłego Pana Radnego (jeśli Wyborcy go poprą). Radzę się poważnie
      zastanowić...
      • papirus22 Re: Styl przyszłego Radnego 20.09.06, 12:27
        Fragi zabawa w cytaty, czy na pewno tego chcesz?
        Co do cytatu nie rozumiem, jaki masz problem, piszesz głupoty i kłamstwa to je
        po prostu prostuję i tyle.
        • frags Re: Styl przyszłego Radnego 20.09.06, 12:31
          Chodzi mi papirusie22 o styl. Twój napastliwy, niesympatyczny styl wypowiadania
          się. Myślę, że Wyborcy z chęcią przypomną sobie co ciekawsze wypowiedzi.
          Powinni wiedzieć kogo wybierają.
          • papirus22 Re: Styl przyszłego Radnego 20.09.06, 12:38
            no cóż są też środowiska zainteresowane Twoimi wpisami...
            Myślę, że powinni wiedzieć kogo znają:)
            • jaco2001 Re: Styl przyszłego Radnego 20.09.06, 12:43
              z tego co pamiętam to gdzieś dane fragsa były podane choć czy prawdziwe to nie
              jestem pewien:)
              a gwoli uściślenia papirus22 to p. serzysko ?
            • frags Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 12:43
              papirus22 napisał:

> no cóż są też środowiska zainteresowane Twoimi wpisami...
              > Myślę, że powinni wiedzieć kogo znają:)

Szntaż? Trudno - pisałem, bawiłem się - przeprosiłem za to dwukrotnie. Jeśli to
              Twoje metody zamykania innym ust - ja przed szantażem nie zamierzam się ugiąć.

• krzysiom1 Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 12:47
                Przyznam frags że Cię nie rozumiem.
                Dlaczego odbierasz KOŁ prawo posiadania swoich przedstawicieli w radzie powiatu
                czy gminy?
                Nie widzę w tym jakiejkolwiek "politycznośći".
                • frags Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 12:56
                  Ależ nie odbieram nikomu prawa do kandydowania. Jednak brycezion deklarował, że
                  KOŁ - jak rozumiem ludzie KOŁ, a juz na pewno władze, nie będą "upolityczniać
                  się" w wyborach, bo chcą być niezależnym Komitetem arbitrem kontrolującym
                  poczytania władzy. Tej i następnej. To może być trudne do wykonania, gdy
                  hipotetycznie dwaj członkowie władz KOŁ zasiądą w radach.
                  • kmsanczia Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 12:57
                    Na razie jeszcze nie wygrali, pewnie potem się zrzekną uczestnictwa w koł.
                  • krzysiom1 Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 13:00
                    Po ewentualnym zwycięstwie mogą zrezygnować z członkostwa w KOŁ ale po co?
                    Przyznam że nie widzę aż tak strasznej sprzeczności.
              • papirus22 Fragi dzinnikarz szantażuje 20.09.06, 12:51
                Przepraszam bardzo zabawę w szantaż rozpocząłes Ty.
                Frags a co Ty myślisz, że jak pisałeś i się bawiłeś obrażając, wyzywając ich
                chamsko, to było minęło i już wszyscy mają zapomnieć. Dlaczego ktokolwiek ma
                zapomnieć Twoje wprost niebywałe momentami chamstwo. Wyzywanie równiez i mnie,
                wyzywanie innych ludzi, KOŁ, stowarzyszeń walczacych o prawa mieszkańców.
                Prawdę powiedziwaszy to nie mam ochoty cytowac Twoich wypowiedzi, nie
                szantażuję, ale na pewno nie boje się ani Ciebie ani nikogo.
                Mam prawo wyrażać swoje zdanie i będę to robił, bez względu co Ty o tym myslisz!
                Przeprosiny nie wystarczą, bo wczoraj też mnie ktoś przepraszał, ale wcześniej
                mocno nawyzywał, no cóż nic na to nie poradzę.
                • frags Re: Fragi dzinnikarz szantażuje 20.09.06, 13:00
                  Zabawę w cytaty zacząłeś Ty mój papirusie22, nie mijaj się z prawdą. Ja
                  odpisałem Ci, że cytuj, jesli Cię to bawi. Zwykle wśród ludzi cywilizowanych
                  przeprosiny kończą debatę, Ty uważasz inaczej, Tobie moje dwukrotne przeprosiny
                  nie wystarczyły, Twoja sprawa.

Zabawa w szantaż to też Twoja domena - ja cytuję Twoje wypowiedzi, nie
                  szantażuję Cię w sposób taki: papirusie22, jak nie zrobisz tego a tego, to będę
                  cytował. Po prostu uważam, że Wyborcy powinni mieć możliwość oceny retoryki
                  ewentualnego kandydata. Ty działasz inaczej - piszesz mniej więcej tak: fragsie
                  jak się nie uspokoisz to Twoje dawne posty pokażę Twoim znajomym i zobaczymy co
                  z tego wyniknie. To właśnie jest szantaż, mój papirusie22. Ale ja przed
                  szantażem nie zamierzam się uginać.
                • lomek2 Re: Fragi dzinnikarz szantażuje 20.09.06, 13:01
                  Dajesz się w ciągnąć w bezsensowną wymianę postów. Zaraz wyjdzie na to, że nie
                  potrafisz przejść nad pierdołami i głupimi uwagami do rzeczy ważnych. I po co Ci
                  to? Rozumiem, ze kandydujesz na radnego. Radny skuteczny to radny który się nie
                  rozdrabnia. Mamy dość patałachów na Wiejskiej i chrzanienia o niczym na koszt
                  podatnika, w łomiankach nie musi tak być. Więc jeszcze raz Cię, jako potencjalny
                  wyborca, proszę - psy kijem, i do przodu.
                  • kmsanczia Re: Fragi dzinnikarz szantażuje 20.09.06, 13:12
                    lomek2 napisał:
                    > Dajesz się w ciągnąć w bezsensowną wymianę postów. Zaraz wyjdzie na to, że nie
                    > potrafisz przejść nad pierdołami i głupimi uwagami do rzeczy ważnych. I po co C
                    > i
                    > to? Rozumiem, ze kandydujesz na radnego. Radny skuteczny to radny który się nie
                    > rozdrabnia. Mamy dość patałachów na Wiejskiej i chrzanienia o niczym na koszt
                    > podatnika, w łomiankach nie musi tak być.

Niezłę, niezłe... (szkoda że nie działa :/ )
              • mortimerr Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 12:56
                nie zapedzajcie sie, to do niczego nie prowadzi.
                fragsie, blagam, nie mow, ze z powodu nielubienia tego czy owego bedziesz
                glosowal na Sokola. ja tez moze nie jestem do konca zachwycona tym czy innym
                kandydatem, ale wiem jedno: nie chce aby Sokolowski dalej nieudolnie rzadzil
                Łomiankami. on nic nie zrobil i nic juz dobrego nie zrobi. a przeciez, my
                wszyscy bysmy chcieli, zeby tu bylo ladnie. i nie mozesz po prostu nie glosowac
                na nikogo. Twoj glos jest dla nas wszystkich bardzo wazny, tak samo jak inne
                glosy mieszkancow.
                burmistrza i jego radnych bedziemy oceniac, a jakze i to bardzo srogo, ale
                najpierw niech wygraja. to powinien byc nasz wspolny cel.
                • frags Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 13:05
                  morti odpowiem tak: Pszczółkowski mnie nie interesuje, bo wizja rady z
                  papirusem22 mi nie odpowiada. Nie poprę go, bo nie popieram stylu papirusa,
                  który jak widzę p. Pszczółkowskiemu nie przeszkadza. Innych kandydatów nie
                  znam. Zostaje Sokołowski, który jak już pisałem jest dla mnie burmistrzem
                  zachowania status quo, na które nie narzekam.
                  • ojciechrzestny Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 15:37
                    Frags, ty to chyba się z choinki urwałeś!
                    To istny ciemnogród i średniowiecze!

Wprawdzie nie mam wiedzy na temat Papirusa22 i twej nienawiści do Niego, (może
                    podzielisz się wiedzą, kto to jest),to wydaje mi się, że przekreślanie
                    wszystkich przez jedną osobę jest śmieszne i żałosne!!!!!
                    • amma6 Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 15:45
                      Utarczki fragasa z papirusem są podstawą funkcjonowania tego forum. Po prostu
                      dostarczają nam codziennej rozrywki.
                      • papirus22 Re: Styl przyszłego Radnego - szantażyk 20.09.06, 15:47
                        z tym, że ja robię to w trosce o żywotność forum, a fragi ze zwykłem
                        złośliwości:)
    • frags Styl dyskusji 20.09.06, 12:45
      papirus22 napisał:

observator, chamski jesteś!
      Może lepiej nie pisz jak chcesz kogoś obrazić, zbyt przypominasz mi bajmota i
      całą bandę sokoła. Wszystkich was łączy jedno ziejące nienawiśc do innego
      zdania, zdania niezgodnego z linia "partii".
      To jest forum dyskusyjne a GŁ pisząca bzdury, takie jak TY!!!

Oto styl dyskusji przyszłego Radnego (ewentualnego). Wspaniały...
    • frags Jeszcze słóko o przeciwnikach 20.09.06, 13:01
      papirus22 napisał:

za publiczne pieniądze p. Grądzki rozwiązuje swoje dolegliwosci psychiczne. Od
      takich problemów jest psychiatra i kozetka:)

Oto jak kandydat na Radnego odnosi się do przeciwników w wyborach. Wyborco-
      uważnie czytaj...

• frags Kolejna próbka stylu dyskusji 20.09.06, 13:14
      papirus22 napisał:

Fragi Ty naprawdę kochasz krzysia, tylko o nim piszesz i tylko on Ciebie
      interesuje, może nawet podglądasz go ze swojego ogródka? Co do linków z filmami
      sa fajne;)
      Fetyszysm nie jest jeszcze najgorszym z możliwych odchyleń, żeby nie napisać,
      że występuje powszechnie:)
      Nie martw się w Łomiankach jesteśmy tolerancyjni dla inności. Natomiast nie
      tolerujemy jedynie marnotrastwa...:)))

Uff, Kandydat na Radnego dopuszcza odchylenia, ba, nawet postrzega je jako
      powszechne. Potencjalny Wyborco - czytaj uważnie...
      • papirus22 Re: Kolejna próbka stylu dyskusji 20.09.06, 13:18
        cytuj, cytuj, nieźle idzie.
        • frags Re: Kolejna próbka stylu dyskusji 20.09.06, 13:23
          Myślę, że w wolnej chwili zbiorę te najcenniejsze wypowiedzi w jeden wątek.
          Wybacz, papirusie22, ale nie mogę się przed tym powstrzymać. Tak mnie zachęcasz
          do cytowania, sam mnie cytowałeś. Widać lubisz cytaty. To dobrze.
          • papirus22 Re: Kolejna próbka stylu dyskusji 20.09.06, 13:25
            szukaj, nie ma to jak promocja:)
            • kmsanczia Re: Kolejna próbka stylu dyskusji 20.09.06, 13:30
              Papi ile płacisz za wyzywanie cię na forum? Może bym się zalogowała jako anty2. ;)
              • papirus22 Re: Kolejna próbka stylu dyskusji 20.09.06, 13:31
                nie muszę, jakoś chętnych nie brak:)
                • frags Zabawne odwracanie kota ogonem 20.09.06, 13:41
                  Sanczis, papirusie22. Zabawnie odwracacie kota ogonem. Że niby żartem można
                  pokryć to, co kandydat na radnego pisał tu nie tak znów dawno. Ja takiego
                  radnego nie chcę i nie zagłosuję na kogokolwiek, kto przeciwników nazywa bandą,
                  ludźmi, którzy powinni się leczyć psychicznie, kto i na mnie nie zostawia
                  suchej nitki szantażując i kłamiąc. Moim zdaniem papirus22 jest zagrożeniem nie
                  dlatego, że chce działać i obalać Sokołowskiego. Jest zagrożeniem dlatego, że
                  jeśli jego styl wypowiedzi przejdzie w styl działania w radzie, to będzie
                  podobnie, jak na posiedzeniu komisji, na którym byłem. Różnica będzie polegała
                  na tym, że w roli krewkiego radnego zamiast Sternickiego będzie papirus22.

Wystawienie papirusa22 na liście Pszczółkowskiego utwierdziło mnie w
                  przekonaniu, że będę głosował na Sokołowskiego. Nie chcę papirusa22 w radzie.
                  • papirus22 Re: Zabawne odwracanie kota ogonem 20.09.06, 13:44
                    Fragi
                    jako autorytet forumowy, wyrażasz zdanie większości, słuszne i pożadane!
                    Ja wolę Ciebie w tej wersji troche starszej. Nie zacytuję, bo szkoda mi
                    kopiowania podam link to jednego z wielu:)
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=39304618&a=39304618

Dla mnie jestes olbrzymim zagrożeniem dla naszego miasteczka, ale każdy ma
                    prawo do wyrażania swoich poglądów, z tymi powyżej nie dyskutuje:)
    • kmsanczia Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 13:42
      Generalnie to tak sobie myślę, że większe pretensje do Papirusa miałbym gdyby
      NIE kandydował. W końcu wymądrza sie tu od dawna, zna Łomianki i ich potrzeby,
      ma tysiące pomysłów jak wyprowadzić to miejsce na prostą - no to niech do diaska
      w końcu coś zrobi!
      ;-)
    • esscort Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 13:43
      No, widzę,że ptaky i ich zwolenników nieźle trzepnęło. Nerwy puszczają. Ja
      uważam, że Papirus jest bardzo dobrym kandydatem na radnego, a cytaty
      przywolywane tu przez fragsa jeszcze bardziej mnie o tym przekonują. Potrzeba
      nam ludzi zdecydowanych, wiedzących czego chcą, umiejących nazywać rzeczy po
      imieniu, tępiących na każdym kroku przeciwnikow demokracji, nieudaczników.
      • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 13:47
        Przestańcie bo broadtym puszczają nerwy, fragi jest tego przykładem, wczoraj aż
        zamilkł z wrażenia, dziś już musi pisać:)
    • pencroff Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 13:49
      Fragsie - sformułowałeś zarzut (o "polityczności") wobec czegoś, czego nikt
      nie obiecywał. Nie obiecywał mianowicie KOŁ, że nikt spośród jego członków
      nie będzie kandydatem, tak jak nie obiecywali tego np. J.Serżysko czy J.
      Umiastowski. A zatem jest inaczej niż chciałbyś tego dowieść: ich kandydowanie
      nie świadczy wcale o upolitycznieniu tego Komitetu, ani tego forum. Prawdziwa,
      godna tego miana polityka, rozgrywa się teraz np. w Budapeszcie, ale w
      Łomiankach??
      Zarówno przez Ciebie wymienieni kandydaci, jak i Papirus, niewątpliwie całkiem
      dobrze znają problemy Łomianek. Czy uważasz - niezależnie od Twoich osobistych
      sympatii i antypatii - że to błąd, że to niewłaściwe, że kandydują dobrze
      przygotowani ludzie?
      Poza tym, proponuję czym prędzej odejść od tak personalnego
      charakteru "polemiki". O wiele chętniej bym przeczytał Twoje zdanie o
      programie (jeśli je masz), niż wycieczki osobiste. A "styl wypowiedzi" bywa
      czasem różny - obaj wiemy, że takie forum wręcz zachęca do większej swobody.
      Jeśli chcesz przez taki pryzmat oceniać np. Papirusa, to oceniaj również
      innych, włącznie z sobą.
      • frags Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 14:02
        pencroff, pozwól, że nie zgodzę się z jednym, o czym już tutaj pisałem.
        kilkakrotnie bryzecion deklarował, że KOŁ będzie niezaangażowanym politycznie
        (na skale Łomianek politycznie) arbitrem, który będzie oceniał i kontrolował
        poczynania burmistrza i radnych - tej i następnej kadencji. Z tego punktu
        widzenia widzę rozdźwięk między deklaracją bryceziona, a wystawieniem dwóch
        członków władz KOŁ na liście Pszczółkowskiego.

Oczywiście masz rację, że kandydować powinni ci, któzy znają problematykę
        miejsca, w którym chcą zostać wybrani. Rozumiem to i spodziewałem się, że
        papirus22 będzie kandydował. Niech jednak swoje "polityczne" aspiracje
        przeniesie na stronę www.potrzebazmian, albo na spotkania z Wyborcami i tam
        bryluje - moim zdaniem będzie klarowniej.

Papirusa22 nie lubię, bo nie odpowiada mi jego styl wypowiedzi, krewkość i
        łatwe wchodzenie w nieistotne spory i awantury. Nie uważam, żeby mimo wiedzy na
        temat Łomianek miał predyspozycje do tego, aby zostać radnym. Właśnie z powodu
        stylu jaki prezentuje. Na papirusa22, ani na listę na której jest nie będę
        głosować, bo mi on po prostu nie pasuje na radnego i takiego radnego nie chcę.

Co do programu - z przyjemnością odpowiem na Twoje pytanie, spróbuję dzisiaj
        wieczorem. Chcę go uważnie rpzeczytać, jak na razie po pobieżnej lekturze
        uważam go za "chciejstwo", czyli dla każdego coś miłego.

Co do ostatniego fragmentu Twojego listu - tak forum pozwala na swobodę, dopóki
        nie pojawia się szantaż, czyli bagnecik papirusa22, albo metoda surena5. Co do
        oceny powiem, że ja w wyborach nie kandyduję i kandydować nie zamierzam.

Pozdrawiam Cię.
        • esscort Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 14:10
          frags napisał: ja w wyborach nie kandyduję i kandydować nie zamierzam

Uff
        • wasila102 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 14:13
          Panie Frags
          Nie jesteś autorytetem dla mnie masz prawo wypowiedzenia się jednak zazwyczaj
          piszesz głupoty. Podobnie jest teraz.
          Musisz kochać bardzo papirusa skoro wymieniasz jego pseudo aż 4 razy w jednym
          wątku.
          • papirus22 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 14:21
            "wasila102 napisała:
            Musisz kochać bardzo papirusa skoro wymieniasz jego pseudo aż 4 razy w jednym
            wątku."

ale na pewno bez wzajemności:)
        • pencroff Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 14:43
          Frags, rozumiem, że nie lubisz niektórych osób, pewnie odbywa się to
          z głęboką i uzasadnioną wzajemnością.
          Temu zresztą służą wybory, aby postawić na kogoś, do kogo ma się przekonanie.
          Ale chciałbym też, żebyś zrewanżował mi się próbą zrozumienia: swoje stanowisko
          co do "zaamgażowania politycznego" naprawdę opierasz na błędnej przesłance.
          To co tu napisałeś byłoby słuszne tylko i wyłącznie wtedy, gdyby dwóch
          kandydatów szło pod godłem KOŁ i gdyby rzeczywiście wystawiał (rekomendował,
          promował) ich Brycezion. Ale na internetowej stronie niczego takiego nie ma!
          Ponadto Brycezion nie może przecież nikomu kandydowania zakazać. Więc Twój
          zarzut jest chybiony.
          Co do programu - zdążyłem już przeczytać go dokładniej i nie mogę powiedzieć,
          aby to było "chciejstwo". Uważam, że trafnie wymienia zasadnicze sprawy, a
          sądząc po lekturze pisali to ludzie, którzy rzeczywiście chcą wyjścia Łomianek
          z zapyziałości w jakiej utkwiły. Każdy program tego rodzaju zazwyczaj jest
          mniej czy więcej ogólnikowy - ten akurat mniej. Wolałbym, żeby był
          bardziej "punktowy" i może nieco krótszy.
          P.S.: ja także nie jestem kandydatem.
          • j46 Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 17:36
            Frags chyba przesadzasz i nie bardzo wiesz, o czym piszesz. Po pierwsze na
            listach kandydatów do wyborów jest więcej niż dwóch członków KOŁ. Po drugie, KOŁ
            nie angażuje się w wybory, nie ma jednak prawa zabronić by aktywni członkowie
            KOŁ nie angażowali się w wybory, ani też nakazać by jego członkowie głosowali na
            określone osoby. KOŁ w swym założeniu to organizacja służąca wymianie myśli i
            poglądów, organizacja śledząca pilnie to, co w Łomiankach się dzieje, starająca
            się przedstawiać obywatelom fakty nie tylko z jednego, jedynego słusznego punktu
            widzenia. Nie uczestniczymy w wyborach jako organizacja, natomiast pragniemy być
            forum, na którym wszyscy kandydaci na radnych i burmistrza przekazali na
            organizowanych przez nas zebraniach, co myślą i jak chcą działać. W tych
            tematach pragniemy być obiektywni i rzeczowi. My chcemy dać mieszkańcom podstawy
            do oceny, którzy z kandydatów są warci ich głosu. I chcemy to robić w sposób
            otwarty, bez cenzury, ale tez bez zgody na demagogię.
            • ziomalreaktywacja Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 19:44
              Frags jeżeli tylko dla tego
              nie oddasz swojego głosu na Pan Pszczółkowski,
              ponieważ w jego otoczeniu znalazła się osoba,
              która podpisuje się na tym forum jako papirus
              to w otoczeniu Pana Sokołowskego jest
              PAN STERNICKI, który kulturą, elokwencją, wiedzą
              w moim przekonaniu nie dorównuje papirusowi.
              Swoją opinię opieram o wypowiedzi papirusa na forum
              a Pana Sternickiego w trakcie posiedzeń komisji i rady.
              Dla mnie to co napisałeś to HIPOKRYZJA

Ja nie bedę głosował na Pana Sokołowskiego
              ponieważ zmarnował przynajmniej ostatnie 4 lata

ODDAM GŁOS na Pan Pszczółkowskiego -
              1) zapoznałem się zprogramem
              2) znam osobę z komisji i rady
              3) Łomiankom potrzeba zmian - i dlatego
              udzielam swojego kredytu zaufania
    • kmsanczia Re: Potrzeba zmian 20.09.06, 22:42
      Jak wynika z biografi na stronie PZ kandydat Wiesław P. obchodzi dzisiaj
      urodziny - cierpliwości i wytrwałości życzę. :)
      www.potrzebazmian.pl/wieslaw_pszczolkowski.html
      • robert_58 Re: Potrzeba zmian 21.09.06, 00:26
        oj,
        faktycznie
        gapcio jestem
        a czego życzyć?
        hm./..
        sam wiem Pan lepiej ... właśnie tego!

Pozdrawiam
        • robert_58 Re: Potrzeba zmian 21.09.06, 00:50
          ale ja lubię Fragsa i Papka,
          każdego inaczej oczywiście;)

do jednej opcji się przychylę - Papek, samokrytyka też ma swoje wartości. Tylko
          nie przepraszaj:)

A żeby być trendy .. jazzy taki ... też mam cytacik po lekturze (pkt 2 zwłaszcza):

Re: ICDS zupełnie serio
          brycezion 24.01.06, 11:23 zarchiwizowany

Pencroff: 1.Niestety,ICDS jest tak rozplanowany,że trzeba by było trochę zadać
          sobie trudu,aby wygospodarować nowe powierzchnie użytkowe.Można jednak to
          napewno zrobić przy dobrych chęciach.
          2.Oczywiście,ani ja osobiście,ani Komitet Obywatelski Łomianek (nie mylić z
          dowcipnymi skrótami KOŁ Fragsa) nie reprezentuje nowej władzy.Nie jest nawet
          komitetem wyborczym.Mamy jednak nadzieję,że dzięki skoordynowanej działalności
          różnych grup,w tym forum i lecsokole,do naszej społeczności dotrą argumenty i
          informacje,których była pozbawiona.
          Reszta będzie należała do wyborców.Wierzę w ich zdrowy rozsądek.

Bry,
          coś w tym jest. I nie oznacza to wg mnie czegoś złego
          Ot jest i tyle ..
      • lolaxyz Re: Potrzeba zmian 21.09.06, 08:32
        Przejrzałam stronę potrzeby zmian, fakt, jeszcze nie dokończona ale już napawa
        wielką nadzieją.
        Jestem wielce usatysfakcjonowana kwalifikacjami i doświadczeniem
        Pszczółkowskiego. Niewiarygodne, że mając kogoś takiego gminą rządzi wokalista.
        Naprawdę będzie dobrze :)).
        No i jeszcze jedno miłe zaskoczenie - Sylwia, nie wiedziałam, że masz takie
        świetne (z punktu widzenia naszych potrzeb) doświadczenia, głosuję na Ciebie !
        Czekam na uzupełnienie strony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka