Dodaj do ulubionych

Mam pytanie do KOŁ

22.09.06, 00:50
Jakoś to pytanie umknęło, albo je nie dość dobrze postawiłem. Brzmi ono tak:
KOŁ po wyborach chce nadal być arbitrem oceniającym i kontrolującym poczynania
łomiankowskiej władzy. Jak zamierza się z takim zadaniem uporać, gdy
hipotetycznie członkowie władz KOŁ znajdą się w Radzie gminy i ew. Powiatu?
Będą kontrolować sami siebie?

Brycezionie, bardzo pieknie proszę Cię o odpowiedź, jeśli łaska...
Obserwuj wątek
    • ojciechrzestny Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 00:56
      O pojawił się Frags i znowu stale o tym samym nudzi!!!!!!!!
      Ktoś Ci płaci za czepianie się biednego Bryceziona??????????

I tak nie przyjmujesz żadnych wyjaśnień, których udziela i starasz się siać
      ferment, zresztą jak cała BANDA Sokoła!!!!!!!!!!1
      • frags Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 00:58
        ojciechrzestny napisał:

> O pojawił się Frags i znowu stale o tym samym nudzi!!!!!!!!
        > Ktoś Ci płaci za czepianie się biednego Bryceziona??????????
        >
        > I tak nie przyjmujesz żadnych wyjaśnień, których udziela i starasz się siać
        > ferment, zresztą jak cała BANDA Sokoła!!!!!!!!!!1

Wspaniała, soczysta i merytoryczna odpowiedź. Ojcze, daj się wypowiedzieć
        Brycezionowi, bo do Niego adresowałem swoje pytanie. Twoje, oczywiście cenne
        zdanie, przeczytałem z uwagą, ale pozwól, że nie będę z Tobą dyskutował. Czekam
        na głos Bryceziona.
        • ojciechrzestny Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 01:06
          Dyskutujesz z Brycezionem na tym Forum od jakiegoś czasu stale o tym samym!!!!!
          A i tak nic do Ciebie nie dociera, niczym grochem o ścianę!!!!!

• frags Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 01:08
            Brycezionie, proszę Cię o odpowiedź - jasną, konkretna odpowiedź. Nie zwracajmy
            uwagi na posty "rozmydlające" moje pytanie. Ono pozostaje aktualne i jak do tej
            pory, nie doczekało się Twojej odpowiedzi.
            • ojciechrzestny Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 01:18
              Jeżeli ktoś nie umie czytać i zrozumieć to co do niego się odpowiada, to będzie
              stale zadawać te same pytania!!!!!!!!!!!!
    • brycezion Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 01:30
      Frags: Odpowiem Ci,choć swoje wejście na forum w listopadzie 2005 zacząłeś od
      niewybrednych ataków na KOŁ i ubliżaniu nam od "muzułmanów" i cytując prostytutki.
      Nie rozumiem tego do tej pory,bo ani nie znałeś sytuacji w Łomiankach,ani nie
      zagrażaliśmy Twoim interesom.Pomijam już Twoje późniejsze uszczypliwości pod
      moim adresem,które sądzę,że biorą się stąd,iz sądzisz,że Suren to ja.Zapewniam
      Cię,że nigdy,w poważniejszych znacznie sprawach nie brakowało mi odwagi cywilnej
      aby publicznie wyrażać swoje zdanie.Nie zmieniam nigdy loginu!!!
      Otóż KOŁ założony został z tą myślą,że nie jest to komitet wyborczy i będzie
      trwał i po wyborach.Być może,że po wyborach wielu członków zrezygnuje z
      uczestnictwa w nim,ale przyjdą nowi.Żeby istniało Stowarzyszenie zwykłe
      wystarczą 3 osoby.W stosunku do ewent.nowych radnych czy burmistrza nie mam
      żadnych zobowiązań.Wszystkie błędy lub zaniechania będziemy starać się
      nagłaśniać,tak,jak to robimy obecnie.Każda władza nie kontrolowana degeneruje
      się.I to nie ma najmniejszego znaczenia,że obecni członkowie KOŁ mogą wejść do
      władz później przez nas krytykowanych.Będziemy przypominać im co mówili i pisali
      przed wyborami.
      • ojciechrzestny Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 01:53
        Brycezionie przecież Frags i tak tego nie zrozumie i ponownie będzie zadawać
        swoje irracjonalne pytania!!!!!
        Szkoda Twoich wyjaśnień, i tak głową muru nie przebijesz!!!
        Muru głupoty i ignorancji!!!!!!

pozdrawiam
      • frags Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 20:05
        Brycezionie, bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, która mi w zupełności
        wystarczy. Życzę Ci, aby udało Ci się monitorować dalsze poczynania Rady - tej,
        czy innej, bo władza ma to do siebie, że otumania i odurza.

Cieszy mnie Twoja odpowiedź, ale nie byłbym sobą, gdybym nie zażartował.
        Napisałeś, że swoją obecność na forum zacząłem od ubliżania KOŁ od "muzułmanów".
        Nie wiedziałem, że jest to określenie pejoratywne, uważaj, Brycezionie, papież
        Benedykt XVI już ma z "muzułmanami" kłopoty :))

Pozdrawiam Cię!
        • brycezion Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 20:10
          I ja.
          • brycezion Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 21:42
            Frags: A czytałeś Orianę Fallaci ?
    • esscort Re: Mam pytanie do KOŁ 22.09.06, 09:14
      A mnie wzruszyła troska fragsa o przyszlość KOŁ. Oznacza ona, że autor mimo
      innych deklaracji wciąga się w sprawy miasta. Brakuje mu jeszcze doświadczenia
      w sprawach publicznych, wciąż ma skrzywiony obraz stosunków społecznych jako
      pola walki egositycznych jednostek, które myślą tylko o indywidualnych
      korzyściach, ale postę jest widoczny. Frags, nie obawiałbym się
      kandydowania kilku członków KOŁ do Rady Miasta lub Rady Powiatu. W KOŁ są
      ludzie aktywni i mający kwalifikacje do pełnienia tych funkcji. Byłoby nawet
      trochę dziwne, gdyby w obecnej sytuacji wszyscy czlonkowie KOŁ stanęli na
      uboczu. Ponadto żadna organizacja nie może odbierać swoim członkom praw
      wyborczych. Jak to sobie, frags, wyobrażasz? Mieli dac taki zapis w statucie?
      Natomiast - zgodnie z deklaracjami - KOŁ nie wystawia własnych kandydatów, nie
      jest komitetem wyborczym. Wiele organizacji społecznych oddaje swoich ludzi do
      rządu, parlamentu, samorządów. To jest w demokracji naturalna kolej rzeczy, że
      ludzie aktywni w jakiejś dziedzinie są wykorzystywani na różnych polach. I
      bardzo dobrze, bo w ten sposób ludzie się rozwijają, wykorzystywany jest
      wypracowany w tych organizacjach potencjał i dorobek, idee się rozwijają, świat
      się zmienia. I nie powinno to nikogo dziwić. Ja rozumiem, że w interesie władzy
      jest stagnacja i żeby ludzie aktywni kontestowali na zebraniach KOŁ. Ale na
      pewno nie jest to w interesie Łomianek. KOŁ odegrał bardzo ważną rolę
      konsolidującą środowisko osób, którym nie jest obojetna przyszłość Łomianek,
      nazwał problemy, zaproponował rozwiązania, pokazal, że ludzi, którzy chcą coś
      robić, jest sporo itp. Jak sobie poradzi KOŁ po wyborach z zachowaniem
      niezależności? To jest wewnetrzna sprawa KOŁ. Albo sobie poradzi lepiej, albo
      gorzej. Zobaczymy. Wszystko się zmienia.
      PS. Nie jestem czlonkiem KOŁ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka