Dodaj do ulubionych

koscielna droga

22.09.06, 08:54
Moi mili, dalej sie zastanawiam czy kupic dom na ul Chopina. Tak narpawde
zostala mi ostatnia powazna watpliwosc, czyli koscielna droga. Tak naprawde
jakie sa szanse ze jej nie bedzie? Mozecie rzucic troche wiecej swiatla na ta
sprawe?
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: koscielna droga 22.09.06, 09:01
      wszystko zależy od tego kto zostanie burmistrzem.
      Jak Sokół, będzie dążył do zrealizwania swoich interesów(czyli droga zbiorcza i
      sokołowe 4 pasy ruchu, plus opaska ok. 30m), co nie znaczy jeszcze ze mu się to
      uda. Ludzie nie chcą jej jako drogi zbiorczej, ale jakby dało się ja zawęzić do
      lokalnej i 15 m szerokości, to wtedy ruch na KD i chopina rozkładał by sie
      równomiernie. Tylko po co dwie takie szerokie drogi, które kończą się na
      Wiślanej.
      Naprawdę nic nie wiadomo(tak to już jest u SOkoła), nie było nigdy wcześniej w
      żadnych planach robionych rezerw w tej ulicy.
      • piotr1271 Re: koscielna droga 22.09.06, 09:12
        Papi, a kto miałby być inwestorem, znaczy kto miałby ponieść koszty jej budowy?
        Gmina? Jeśli tak, to ja wymiękam - na Dąbrowie nie ma kanlizacji, drogi
        żwirowe, w Łomiankach na większości "ulic" tonie się w błocie nie ma
        oświetlenia, a ten Pan będzie wydawał pięniądze gminy na drogę pod PRZYSZŁE
        (czyje?) inwestycje? To kabaret chyba jakiś?
        • papirus22 Re: koscielna droga 22.09.06, 09:24
          To nie ja wymyśliłem ul. zbiorczą w śladzie KD. Jeżeli Sokół nie dogada się z
          właścicielami terenów, to zapewne częśc z nich wystąpi o odszkodowania do sądu,
          za zajętą drogę. Zamiast na infrastrukturę część pieniędzy będzie musiało iśc
          na odszkodowania.
          Ul. Kościelna Droga ma połaczyć subcentrum w Dziekanowie z Brukową -
          Hipermarket, czyli na razie dwa puste pola. Dokładnie się z Tobą zgadzam
          najpierw należy zaspokoić potrzeby infrastrukturalne obecnych mieszkańców. Mimo
          to jeszcze wcześniej wykonać porządne plany przestrzenne, aby nikt nie był
          nczym zaskakiwany przynajmniej powinno być porządne studium!
          • r314 Re: koscielna droga 22.09.06, 09:48
            Troche mnie ten balagan przeraza. Jakie sa szanse ze burmistrzem nie zostanie
            Sokol? Kto jest jego najpowazniejsza konkurencja?
            • trekkie Re: koscielna droga 23.09.06, 19:48
              Na kościelnej drodze będzie jak na Powstańców Śląskich... ktoś nie odda ziemi na
              drogę i będzie przewężenie ;).

• robert_58 Re: koscielna droga 23.09.06, 20:19
      r314 napisał:

> Moi mili, dalej sie zastanawiam czy kupic dom na ul Chopina. Tak narpawde
      > zostala mi ostatnia powazna watpliwosc, czyli koscielna droga. Tak naprawde
      > jakie sa szanse ze jej nie bedzie? Mozecie rzucic troche wiecej swiatla na ta
      > sprawe?

czyli wiesz, że tak naprawdę nic nie wiesz.

Dodatkowo miej na uwadze, że na forum, m.in. w tym wątku, piszą
      kandydacji/kandydatki na radnych lub burmistrza.

Wszyscy snują wizje co będzie jak obecny burmistrz zrobi ... Miej na uwadze, że
      wizje co zrobi obecny dotyczą inwestycji paroletnich. Czyli domyślnie obecny
      burmistrz Sokołowski wygra wybory.

Dziwne jest dla mnie, że nikt nie napisał (z kandydujących forumowiczów) jaka
      będzie przyszłość tej okolicy po ewentualnej wygranej opcji, którą reprezentują.

Moja opinia - wstrzymaj się. Droga może powstać lub nie. Morze powstać bardziej
      w lewo lub prawo od Twojej upatrzonej działki. Czyli nic nie wiadomo. Jeżeli
      sprzedający naciska na szybkie zawarcie transakcji - weź pod uwagę, czy nie jest
      sprzedający świadom opisywanych tutaj zagrożeń i ponagla do decyzji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka