Dodaj do ulubionych

DO KOMITETU

09.10.06, 09:52
J46 napisał: ...inna podła gadzina

Oto panowie, którzy razem z J 46 kandydują do Rady Powiatu:
Pszczółkowski Wiesław, Bernatowicz Krzysztof, Kolwas Marcin, Perlik Marian,
Serzysko Jerzy, Wierzbicki Józef, Zatwarski Wiktor

Panowie jesteście podobno poważnymi ludźmi, chciaż patrząc na wasze
towarzystwo trudno w to uwierzyć. Czy wasz program, o kandydaci, ma się
składać z wyzwisk? Bo innego na razie nie znalazłem.

Czy też uważacie, że wasi wyborcy, wasz elektorat to "podła gadzina"?
Nie? to wytłumaczcie i przeproście za swego kolegę - J 46.
Co pan na to, kandydacie Pszczółkowski?
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: DO KOMITETU 09.10.06, 10:00
      Ogłaszamy odpowiedzialnośc zbiorową za słowa?
      • zlomianek Re: DO KOMITETU 09.10.06, 10:09
        Fakt stosowania odpowiedzialności zbiorowej można spotkać w trakcie szkolenia
        rekruckiego w służbach mundurowych.
        Zwolennik "pruskiego drylu" na forum nam się objawił.
    • j46 Re: DO KOMITETU 09.10.06, 10:18
      Szanowny panie. Nie ja wszcząłem agresywne i obraźliwe kroki. Uczynił to nik
      zachodni. Jeżeli dziś zmienia <zachodni> swoje miano na <orzech>, bo chce
      uniknąć odpowiedzialności za pomówienie, to Pana, Panie fragsie sprawa.
      Ciekawmy jestem ile jeszcze uników używasz, i kogo jeszcze obrazisz.
      O moralności i etyce nie piszę, bo to słowa nieznane waszym nikom.
      Twierdzę, że nikomu w niczym nie ubliżyłem, i nie mam, za co się kalać.
      Po prostu zwróciłem uwagę wszystkich na niemoralny moim zdaniem proceder obmowy
      gazety Nasze Łomianki, przez nijakiego zachodniego, który stosując pokrętne
      wymówki, nie chce przyznać się do tego, iż przedstawił sprawę w fałszywym
      świetle. Czyn taki nazywam pomówieniem.
    • j46 Re: DO KOMITETU 09.10.06, 10:21
      A w notace o którą orzech wszczyna awanturę napisałem tak:
      <Ciekawym, kiedy plotkarzom i obmawiaczom, takim jak zachodni, będzie bardziej
      opłacała się ucieczka w nicość, zamiast ludzkiego przepraszam. W dodatku w
      moim odczuciu, każdorazowa są to osoby związane z obozem władzy. Pamiętam, że
      kiedyś któryś z tych panów zarzucił, że nie wiem, co to jest reinkarnacja. Jak
      mu odpowiedziałem, to nabrał wody w usta i na pewien czas zniknął z forum. A
      zwykła przyzwoitość nakazuje powiedzieć przepraszam. A zachodni nie dość, że
      szkaluje pismo z zewnątrz, to jeszcze na siłę usiłuje dowieść, że jego plota
      jest prawdziwa.>
      Faktycznie godne to ukamieniowania!!! :-))
      Ja się nie wstydzę tych słów.
    • j46 Re: DO KOMITETU 09.10.06, 10:35
      Frags to inteligentny człowiek. Posiada prawdopodobnie jeszcze kilka ników w
      rodzaju orzech zachodni. Zna moje nazwisko i imię. Sam mu podałem bo prosił. Ja
      znając jego czułem się do tego zobowiązany. On nie czuje się natomiast do
      zachowania w tajemnicy mojej. Czyni to, co prawda w sposób pośredni, ale czyni.
      Po krętacku, orzech wymienia wszystkie nazwiska z listy powiatowej poza moim. Na
      całe szczęście nie jest to lista prawdziwa. Ale jeżeli jesteście ciekawi jak się
      nazywam, to odpiszę wam na priv na każde żądanie, tak jak to uczyniłem w
      stosunku do fragsa.
      • robert_58 Re: DO KOMITETU 09.10.06, 11:03
        jejku,
        Frags czai się za każdym rogiem, na każdym kroku, za potencjalnie każdym nickiem.

:)))
        • frags Re: DO KOMITETU 09.10.06, 11:13
          Robert, niebawem okaże się, że Frags zamieszkał w głowie j46, zjadł mu "muzg" i
          stamtąd dowodzi operacją uwalenia Potrzeby Zmian. A potem już tylko biały, długi
          szpitalny korytarz...
      • frags Re: DO KOMITETU 09.10.06, 11:11
        j46. Głupota i zacietrzewienie musi mieć swoje granice. Oświadczam Ci, że używam
        nicku frags i żadnego innego od lutego, kiedy kilka razy uzyłem nicku Pan Shadow
        - żeby krzysiom zechciał zauważyć pytanie, które do niego miałem. Nie bredź więcej.

Jesli tacy kandydaci jak ty, czy papirus22, ze swoją retoryką znajdują się na
        listach potrzeby zmian, to są to zmiany siekierki na kijek.

Napisałeś do mnie maila i ja jego treści nie ujawniłem. Zacząłem cię atakować po
        tym jak zauważyłem, że już forum wie, że kandydujesz do Rady Powiatu. Wcześniej
        się powstrzymywałem, bo wydawało mi się, że o to mnie prosiłes w dziwacznej
        zresztą formule mailowej. Nie rozumiem jak kandydat w wyborach może bać się
        ujawnić tego faktu potencjalnym wyborcom na forum internetowym i dlaczego, ale
        to twoja sprawa. Dla mnie w ogóle jesteś pokrętny i dziwaczny. Ale podobnie jak
        papirus22 pisz jak najwięcej. Im więcej piszecie, tym większe szanse
        Sokołowskiego, czy Waśniewskiego.
      • torus6 Re: DO KOMITETU 12.10.06, 21:22
        j46 napisał:
        orzech wymienia wszystkie nazwiska z listy powiatowej poza moim.
        > Na
        > całe szczęście nie jest to lista prawdziwa

Pomijając kwestię nazwisk. Mamy tu stwierdzenie co najmniej zagadkowe.
        Obejrzałem przed chwilą listę powiatową podaną na stronie KWW Potrzeba Zmian.
        Co to więc znaczy, że "nie jest to lista prawdziwa" i to na całe szczęście?
        Czy J46 jest wśród kandydatów na tej liście?
        Dlaczego komitet miałby podawać nieprawdziwe listy?

Jeśli nie ta jest prawdziwa - to gdzie jest ta prawdziwa i dlaczego nie została
        ogłoszona? A pod jakim względem nie jest prawdziwa?
        Oznaczać to musi, że
        kandydaci na niej wymienieni (niektórzy nawet ze zdjęciami) jednak nie są
        kandydatami do Rady Powiatu! Wszyscy czy tylko niektórzy z nich? To skąd się
        tam wzięli? Ktoś coś sfałszował (jakiś haker)?
        Czy lista owa uległa może zmianie i są inni kandydaci, na nie niej nie
        wymienieni i nie sfotografowani?
        Gdzie jest jakiś program kandydatów do Rady Powiatu? Wyszczególniający ich
        plany w stosunku do tego ciała i w stosunku do Łomianek - same buźki, nawet
        najprzystojniejsze, to jednak za mało.
        • krzysiom1 Re: DO KOMITETU 12.10.06, 21:23
          Dobre pytanie ale do kandydatów!
          • redakcja.lomianki.info Re: DO KOMITETU 12.10.06, 21:34
            krzysiom1 napisał:
            > Dobre pytanie ale do kandydatów!

Na lomianki.info jak narazie swoja kandydaturę przedstawił jeden kandydat... a
            gdzie reszta? Nie ma czasu, chęci, programu lub czego tam innego???

Wysłałem liatownie info o możliwości do wszystkich 11 zarejestrowanych
            komitetów, a skorzystał tylko jeden - i jeszcze do tego ten do ktorego nic nie
            wysyłałem :)

Za okolo tydzień robimy dużą akcje promocyjną - wiec sie serwer na którym jest
            LOMIANKI.INFO pewnie zagrzeje... w związku z tym i pewnie kilku
            zainteresowanych wyborami obywateli też zajrzy.
            Zapraszam.
          • torus6 Re: DO KOMITETU 12.10.06, 21:37
            krzysiom1 napisał: > Dobre pytanie ale do kandydatów

Pytanie swoje zadaję zarówno Komitetowi PZ, jak i kandydatom. Bo sprawa listy
            jest dziwna. Jak można by zaufać ewentualnemu programowi, a nawet tylko poddać
            go ocenie, gdy się już pojawi, jeżeli nie można poważnie zaufać samej liście?
            • redakcja.lomianki.info Re: DO KOMITETU 12.10.06, 21:44
              oj. tam może to zwykłą pomyłka natury technicznej. nie ma sie co czepiać.
              zaraz pewnie sie naprawią.
            • randolff Re: DO KOMITETU 12.10.06, 22:04
              Jesteś kolejną osobą, która za bardzo utożsamia forum z centrum życia
              kulturalno-politycznego Łomianek. Forum to tylko forum. Skoro chcesz zadać
              pytanie kandydatom to wyślij do nich maila albo list.
              • torus6 Re: DO KOMITETU 12.10.06, 22:17
                randolff napisał: > Jesteś kolejną osobą, która za bardzo utożsamia forum z
                centrum życia
                > kulturalno-politycznego Łomianek.

Być może masz rację, co przyznaję ze smutkiem w głosie. Ale i tak chętnie
                dowiem się jak to jest z tą listą. Jeżeli jakąś listę podaje się pod oficjalnym
                szyldem do publicznej wiadomości na specjalnej stronie internetowej i gdy
                następnie ktoś z tej listy również publicznie stwierdza, że nie jest ona
                prawdziwa, to - według mnie - wyjaśnienie tej sprawy powinno być również
                publicznie udzielone, tu, czyli na forum, albo na stronie internetowej.
                • glupik1 Re: DO KOMITETU 13.10.06, 09:42
                  O ile się nie mylę dziś upływa termin składania list do komisji wyborczych.
                  Dopiero po złożeniu i zweryfikowaniu podpisów i całej dokumentacji listy stają
                  się dokumentem oficjalnym. To, co do tej pory było to listy kandydatów na
                  kandydatów, no chyba, że ktoś wcześniej złożył dokumenty i został zweryfikowany
                  w trybie odpowiednich przepisów. Moja rada poczekaj jeszcze kilka dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka