josi 11.10.06, 09:03 28 października, w auli widowiskowej ICDS, o godzinie 19.30, odbędzie się koncert Stana Borysa wraz z jego nowym zespołem IMIĘ JEGO 44. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syropnakaszel Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 17.10.06, 18:43 Widziałem baner nad Warszawską i plakaty. Super sprawa. Pójdę na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
josi Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 17.10.06, 19:03 Lomianki.info zamieściły szczegółowe informacje na temat koncertu. Jeśli kogoś interesuje, podaję adres: www.lomianki.info/document.php?did=281 Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 19.10.06, 09:26 Czy pierwszy tenor Łomianek też będzie występował? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 19.10.06, 10:50 z dobrze poinformowanych źrodeł wiem, że gmina słabo sie przykłada do organizacji koncertu i jeżeli nie będzie frekwencji to umoczy organizator a nie gmina. Stan wydaje dźwieki też darmowo. Moze warto wpasc? Tzn, ja będę. Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:15 Robicie sobie fajną zabawę z koncertu Stana Borysa . Nie pasuje Wam wszystko sam artysta , organizatorzy , sponsorzy , miejsce koncertu i ceny biletów . Kto musiałby wystąpić w tak małej , nieznaczącej mieścinie jaką są Łomianki City , żeby sprostać Waszym oczekiwaniom ? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:18 Tak to już jest na forum. Ja lubię Elektryczne Gitary od ostatniego koncertu w Łomiankach:) Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:26 Ja nie lubię Elektrycznych Gitar i ostatni koncert zbojkotowałem , ale na Stana pójdę , bo uważam , że warto . Słyszałem próby w ICDS z zespołem Imię Jego 44 i uważam , że stare piosenki w nowych aranżacjach są odjazdowe . Duża dawka mocnego rock'a . Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:31 z gustami się nie dyskutuje, ludność Łomiankowska jest przyzwyczajona do koncertów "za darmo" organizowanych przez burmistrza, ten zaprasza za nasze pieniądze swoich znajomych muzyków i jak nagle trzeba płacić to klaps! Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:34 To wszyscy powinni zmienić przyzwyczajenia . W 4 RP nie ma nic za darmo . Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:37 No o to mi chodzi . Czy płaci burmistrz z naszej kasy czy my sami ze swoich portfeli , to nie jest za darmo . Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:52 oczywiście darmowe koncerty burmistrza kosztują nas całkiem dużo... ahh no cóż mam nadzieję, że sala się zapełni:) Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:13 Wątpię . U nas z odchamianiem się jest troszkę na bakier . Lepiej posiedzieć przed telewizorem . Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:19 btkz napisał: Kto musiałby wystąpić w tak małej , nieznaczącej mieścinie jaką są Łomianki City btkz napisał: > Wątpię . U nas z odchamianiem się jest troszkę na bakier . Lepiej posiedzieć > przed telewizorem . Jeżeli Stan i jego fani mają taki stosounek do społeczności, którą chcą zaprosić na koncert, to może trzeba było poszukać miejsca, które bardziej "zasługuje". Nie nbakręcaj się btkz, bo nie robisz dobrej reklamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 24.10.06, 02:06 Panowie! Dajcie sobie na wstrzymanie! Zaraz się Stanowi oberwie, a nawet go tu nie ma :) Koncert jest. Bilety są po tyle i tyle. Nie ma co debatować. Jeśli ktoś lubi, to pójdzie, nie to nie pójdzie. Drogo czy tanio - rzecz względna. Porównywalne z kinem, chyba nie w tym rzecz. NIe dziwię się, że łomianki nie walą na koncert. Koncert jak koncert. W Jazz Cafe są często koncerty równie i bardziej znanych muzyków, ceny zbliżone. Cieszmy się, że sa takie inicjatywy w Łomiankach, nawet jeśli akurat nam "nie leżą" Lepiej żyć w mieście w ktorym coś się dzieje, niż w podwielkomiejskim zadupiu, gdzie jedynie Plastuś jest kulturalnym wspomnieniem. P.S. Stan powinien zadbać aby wieść o koncercie skutecznie rozeszla się po Wawie. Na pewno by zebrał pełną salę fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:42 btkz napisał: > Robicie sobie fajną zabawę z koncertu Stana Borysa . Nie pasuje Wam wszystko > sam artysta , organizatorzy , sponsorzy , miejsce koncertu i ceny biletów . Kto musiałby wystąpić w tak małej , nieznaczącej mieścinie jaką są Łomianki City , żeby sprostać Waszym oczekiwaniom ? Zwariowałeś? Komu nie pasuje? Raczej sympatyczne glosy pod adresem stana tu przeważają. Nie chcesz chyba powiedzieć, że na temat Stana nie wolno żartować. Spokojnie, koncert na pewno się uda Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:54 To co dla jednych jest żartobliwe i fajne , dla innych jest przykre i krzywdzące . Ciekawy jestem jak czuje się sam zainteresowany - czyli Stan czytając opinie swoich sąsiadów . Odpowiedz Link Zgłoś
danges Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 22:57 To Stan mieszka w Łomiankach? Czy dobrze przeczytałam? Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:07 Tak . Stan borys mieszka od 2 lat w Łomiankach . Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:01 btkz napisał: Ciekawy jestem jak czuje się sam zainteresowany - czyli Stan > czytając opinie swoich sąsiadów No nie przesadzaj, zdecydowanie nic tu nie ma takiego, co mogłoby mu popsuć humor. Nie zapominaj, że Stan jest osobą publiczną. I w zasadzie sam fakt, że sobie tu o nim niewinnie gaworzymy juz powinien go cieszyć. Mysle, ze spotykal się z gorszymi opiniami. Możesz spac spokojnie - na pewno sie nie obrazi :) Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:09 Ja śpię spokojnie , ale nie wiem czy Jemu to się udaje . Zwłaszcza , że za 5 dni ma wystąpić przed naszą , kochaną , łomiankowską publicznością . Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:12 Myslisz, że sie denerwuje koncertem? Nie pierwszy to i nie ostatni jego publiczny występ. Zresztą czym mialby sie denerwować? Ze rozmawiamy o nim jak o normalnym człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:17 Chyba nie to Go martwi , a frekwencja na koncercie . Skoro koncerty w Łomiankach są za zupełną darmochę , to kto pójdzie na koncert płatny i to jeszcze 55 zł. od łebka. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:21 To sprzedaż źle idzie? Ludzie najczęściej kupują bilety w ostatniej chwili... Powinno być stoisko z biletami gdzieś w marcpolu Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:25 to może trzeba zmienić ceny biletów lub sposób dystrybucji. w końcu najdroższy bilet to więcej niż dwa bilety do kina. no ale chyba to nie sprawa pana artysty tylko jego impresariatu:) zresztą uważam że lokalnych ziomalni powinien się poświęcić i zagrać za darmo. jakl wawa czy rzeszów chcą słuchać to niech płacą:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:30 Za darmo to móglby wystąpic na jakims kameralnym koncercie sam Borys, a tu przecież jest też zespół. Granie to jest ich praca. Z tego żyją. Żeby utrzymać dobry zespół, trzeba dać muzykom zarabiać. Jak nie bedą zarabiac, to pójdą do innego zespolu, ktoóy daje zarabiać. Każdy musi z czegoś żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:33 Oprócz opłacenia muzyków są chyba jeszcze inne koszty . Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:35 Oczywiscie. napisalem o muzykach jako przykladu pewnej koniecznosci zebrania kasy Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:35 ess, pracowałeś kiedyś w rozrywce ? myślisz, że stan nie znalazłby ekipy, która z nim zagra. w końcu gość ma jako takie nazwisko i rozeznanie marki w branży. miłoby podeprzeć swoje muzyczne cv takim występem. poza tym - ja nie znam zespołu jego imię 44 i nie wiem czy bym poszedł na ich samodzielny koncert. tu - jakby nie było - grają ze stanem borysem. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:43 jaco2001 napisał: > ess, pracowałeś kiedyś w rozrywce ? Trochę pracowalem, troche mialem okazje przyglądać sie, jak to dziala. I miałem (mam) kilku znajomych z branży muzycznej. Nawet z Borysem kiedyś ze dwa piwa wypilem ;) Myślisz, że stan nie znalazłby ekipy, która z nim zagra. w końcu gość ma jako takie nazwisko i rozeznanie marki w branży. miłoby podeprzeć swoje muzyczne cv takim występem. I tu się mylisz. Zdecydowanie nie jest to jakiś prestiżowy koncert, który ktokolwiek wpisywalły sobie do cv. Poza tym wpisem w cv nie zaplaci się rachunków, nie splaci kredytu. Dobry muzyk koncertowy ma wiele ofert i to raczej organizator zespołu zabiega o dobrego muzyka a nie odwrotnie. > poza tym - ja nie znam zespołu jego imię 44 i nie wiem czy bym poszedł na ich > samodzielny koncert. tu - jakby nie było - grają ze stanem borysem. No i dlatego mieliby grać za frajer? A Ty chodzilbys za darmo do pracy tylko dlatego, że masz szefa, ktory jest jakoś tam znany? Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:45 I tu się zgadzam w 100% . Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 24.10.06, 00:00 esscort napisał: > I tu się mylisz. Zdecydowanie nie jest to jakiś prestiżowy koncert, który > ktokolwiek wpisywalły sobie do cv. Poza tym wpisem w cv nie zaplaci się > rachunków, nie splaci kredytu. Dobry muzyk koncertowy ma wiele ofert i to > raczej organizator zespołu zabiega o dobrego muzyka a nie odwrotnie. > > No i dlatego mieliby grać za frajer? A Ty chodzilbys za darmo do pracy tylko > dlatego, że masz szefa, ktory jest jakoś tam znany? niestety mam inne zdanie i doświadczenia. po pierwsze, lepiej w cv napisać że się grało ze stanem niż w remizie. ilu mamy dobrych muzyków pracujących stale ?? a ilu takich co czekają na byle telefon z propozycją. według mnie podaż muzyków przewyższa popyt na nich i tyle. zespół jego imię 44 to czołówka, średniaki czy niższa liga ?? bo już się zgubiłem czy koncert ma być stana borysa i zespołu czy zespołu z udziałem borysa. zresztą dobrzy muzycy nie grają na jakichkolwiek koncertach. nie obrażam się gdy muszę do roboty przychodzić za darmo (chociaż nie pracuję u kogoś). takie jest życie. nie dostaję raz w miesiącu pensji tylko jak coś zrobię i ktoś mi za to zapłaci. czasem na dobry projekt to i pół roku trzeba czekać. mam się obrazić i pójść na etat ? ja dziękuję, postoję ale szanuję coraz więcej ludzi którzy tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:34 Śpiewanie to Jego praca . Ja niechciałbym pracować za darmo , nawet dla ziomali . Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:38 btkz napisał: > Śpiewanie to Jego praca . Ja niechciałbym pracować za darmo , nawet dla > ziomali . taaaa, pewnie. to chyba jedyny taki artysta w kraju co samym śpiewem zarabia na życie. fajnie jest żyć pewną iluzją blichtru tzw. gwiazd:) Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:41 No może masz rację , ale dlaczego ma śpiewać za darmo i jeszcze do tego dołożyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:50 btkz napisał: > No może masz rację , ale dlaczego ma śpiewać za darmo i jeszcze do tego > dołożyć ? ja nie jestem jego impresario i rad na publicznym forum nie będę w tym temacie stanowi udzielał. pracę artysty można z grubsza porównać do świadczenia usług. czasem robisz coś za darmo lub po kosztach minimalnych albo poniżej tych kosztów bo oczekujesz, że klient przyjdzie jeszcze raz, przyprowadzi kolegę itp. i w przyszłości będziesz miał z tego większą kasę. czasem się udaje, czasem nie. a co do śpiewania za darmo - no cóż taki pomysł tylko - skoro mieszka w gminie to mógłby jakoś wzbogacić kulturę gminną. ceny biletów wydają mi się trochę warszawskie no ale cóż, nie jestem impresario stana, tak szczerze pisząc akceptuję jego dokonania (dawniejsze) artystyczne i tyle. za mało mam danych aby wydawać kategoryczny osąd o planowanym koncercie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:52 jaco widzisz nasz burmistrz umiał sie utrzymać z muzyki:) "... Jako właściciel firmy i autor muzycznych programów dla szkół ciężko pracował, ale też nie musiał się martwić, czy zwiąże koniec z końcem. Bardzo dobrze zarabiał. Trudno się było przyzwyczaić do niższej stopy życiowej. – Burmistrz wtedy był wybierany przez radnych. Każdy ich grymas mógł pozbawić mnie stanowiska – mówi. Mógł zostać bez środków do życia, ale strach przed utratą pracy nie sparaliżował go i nie przeszkodził w podejmowaniu niepopularnych decyzji. Zacisnął w gminie pasa. Zrobił oszczędności. – Bałem się, że brakuje mi doświadczenia samorządowego i nie ze wszystkim sobie poradzę. Teraz wiem, że to była dobra decyzja – przyznaje. Nie działa, by zdobyć kilka kresek w wyborach więcej. Przede wszystkim waży dobro publiczne. Skąd wie, jak to robić? – Trzeba mieć mocne oparcie, żeby się odnaleźć jako burmistrz nie tracąc wartości, które się wyznaje. Zawsze staram się rozeznawać, co jest słuszne, a co nie. Pytam Szefa w niebie. Słucham ludzi. To nieodzowne, bo obecnie działanie burmistrza w Polsce jest jak ćwiczenie aerobiku w kajdankach. – Obracamy się w ramach prawach napiętnowanego kodeksem napoleońskim z 1815 roku, który przewiduje, że urzędnikowi wolno tylko to, co jest przewidziane w przepisach..." konkluzja - jak to dobrze że sa przepisy:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 24.10.06, 00:05 papi - ty cały czas mnie zaskakujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
danges Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:25 ess...proszę nie dobijaj!nie wszyscy mają wyśmienite poczucie humoru.... Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:32 Nie wiem czy sprzedaż źle idzie , ale jeżeli papirus pisze , że społeczność przyzwyczajona jest do koncertów za darmochę to kto kupi bilet ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:34 W calej Polsce ludzie są przyzwyczajeni do darmowych koncertów. Trzeba mieć jakiś pomysł na wypromowanie koncertu, na wzbudzenie jakichs emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:35 Może nie mieli pomysłów . Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:38 trzeba było pytać na forum. Jakby np. zagrali w koszulkach lecsokole.pl to ja sam bym zorganizował co najmniej 10 osób:) Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 23.10.06, 23:38 Koncert jeszcze się nie odbył , nic straconego . Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 24.10.06, 23:01 Chodzicie czasami na koncerty czy tylko oglądacie nudną politykę w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: koncert 24.10.06, 23:05 btkz napisał: > Chodzicie czasami na koncerty czy tylko oglądacie nudną politykę w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: ajednak oglądacie tv ha..ha 24.10.06, 23:10 btkz napisał: > Chodzicie czasami na koncerty czy tylko oglądacie nudną politykę w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 24.10.06, 23:18 btkz napisał: > Chodzicie czasami na koncerty czy tylko oglądacie nudną politykę w tv. Na koncerty nawet...jeździmy w dalekie kraje ;) Ciężko mi iść na koncert kogoś, kogo fanem nie jestem... po prostu. Jeżdżę za moimi ulubionymi kapelami, staram się - na tyle, na ile obowiązki domowe pozwalają. S. Borysa muzyki nie znam. I tyle. polityki mam dość, małej i dużej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
btkz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 24.10.06, 23:29 Nigdy nie zaszkodzi poeksperymentować oczywiście z muzyką. Nawiasem mówiąc kapela pana Borysa jest niezła choć kawałki stare to brzmią zupełnie inaczej mocniej. Kiedyś widziałem w Muzyka Łączy Pokolenia jak Cugowscy grali Jaskółkę całkiem ostry wyszedł z tego kawałek . Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Stan Borys - koncert w Łomiankach 25.10.06, 09:01 btkz napisał: > Robicie sobie fajną zabawę z koncertu Stana Borysa . Nie pasuje Wam wszystko > sam artysta , organizatorzy , sponsorzy , miejsce koncertu i ceny biletów . Kto musiałby wystąpić w tak małej , nieznaczącej mieścinie jaką są Łomianki City , żeby sprostać Waszym oczekiwaniom ? Podejrzewam, że większość z nas realizuje swoje duchowo-kulturalne potrzeby w Warszawie. W Warszawie pracujemy, robimy zakupy więc dziwne byłoby gdybyśmy nie mogli pojechać do Warszawy na koncert. Chyba nikt nie oczekuje w tak małej nieznaczącej mieścinie jak Łomianki Stinga. Fajnie, że występuje w łomiankach Stan i życze mu duzej publiki ale chyba faktycznie coś z promocją słabo ... chyba, że w sprawie koszulek się dogadacie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Próby przed koncertem - zdjęcia 26.10.06, 23:52 Byłem na próbach Stana z grupą. Jest dobrze, bardzo dborze - a to tylko próby :) Sądzę, że będzie CzAD - dosłownie mocne gitarowe granie + melodia, przebojowość kompozycji!!! Na LOMIANKI.INFO - kilka fotek niestety bez dźwięku :( www.lomianki.info/document.php?did=302 Wpadacie na koncert??? Warto - nawet ta sala koncertowa ICDS na niezłą akustykę. Odpowiedz Link Zgłoś
lashana1 Re: Próby przed koncertem - zdjęcia 27.10.06, 20:56 Raz byłam na koncercie Stana, Wiele, wiele lat temu. Było naprawdę fajnie, muzyka i piosenki. Ale potem przez wiele miesięcy leczyłam uszy. I nie pójdę więcej. Wam też odradzam. Nie wszystko co odgrzewane dobrze smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Próby przed koncertem - zdjęcia 28.10.06, 11:29 no i co poszły wszystkie bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Próby przed koncertem - zdjęcia 29.10.06, 00:07 Kto był? było fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Po koncercie 29.10.06, 01:18 Szukam muzyki. Różnej i w różny sposób. Radia internetowe z dziwnych zakątków świata, wiara w to, że jeśli ktoś uznany w świecie show-businessu mówi, że coś jest dobre to musi być dobre, autorskie audycje w Trójce (w Kenii też nagrywają płyty, a potem młody Kydryński nieraz coś z nich odtworzy), błądzenie po amazon.com w poszukiwaniu fragmentów, a po nich niczym po nitce - do całości. Nieraz jednak muzyka pojawia się gdzieś obok - tak jak dziś - pod domem. I zaskakuje... Wielu z Was pisało tutaj, że nie pójdzie, bo nie jest fanem Stana Borysa, nie zna jego twórczości poza kilkoma faktami z mniej lub bardziej odległej przeszłości. Ja do znawców tej twórczości również się nie zaliczam. Nie miałem okazji. Najwyraźniej sieć powiązań na amazon.com czy autorytety komercyjnych stacji radiowych (czy Trójka nie nadaje reklam i skrzeku Christyny Aguilery?) nie sprzyjają Stanowi. Jednak to co dziś zobaczyłem i usłyszałem wystarczyło, żeby się przekonać. O talencie, który dziś usłyszałem / zobaczyłem wiele by pisać. I pewnie ktoś kto umie pisać lepiej ode mnie niejednokrotnie napisał. Towarzyszący zespół "Imię Jego 44" niesamowicie mnie zaskoczył. Bardzo pozytywnie rzecz jasna. Młodzi i profesjonalni. Artysta / koncert mocno kontrastowy. Chwilami mroczny, ciemny i surowy. Demoniczny. A potem łagodny - opolsko-swojski z dobrych lat. Mocno rockowy (ah gdyby kiedyś udało się usłyszeć efekt jakiegoś wspólnego nagrania Stana z popularnym od jakiegoś czasu polskim zespołem Coma...) a potem delikatny. No i Stan - kręcił dymem zabawiając i prowokując publiczność w przerwach między piosenkami. Naprawdę ładne dziewuchy z łomiankowskiego gimnazujm i ich performance w trakcie "dziś prawdziwych cygnanów..." (tańczące cyganki) czy zakończenia koncertu (jadowite mary nocne z latarkami). Świetne nagłośnienie (JDBL potrafi przyładować! Oj biedne dzieciaki - a parę widziałem - i ich mleczne ząbki w zasięgu tej dynamiki) i kapitalnie wyreżyserowane światło (niech ktoś z organizatorów napisze kto stał za tym światłem!). Wiele by jeszcze pisać :) Niech żałuje każdy kto nie był. Podejrzewam, że "Hit na sobotę" w Jedynce miał dziś w Łomiankach wielu widzów (no, ale Jedynka jest publiczna i w powietrzu), Stan w ICDS-ie może mniej - ale za to w jakim stylu! I jak kameralnie. Artysta parę metrów od publiczności. To coś zupełnie innego niż Sting na Wyścigach (a może tam nie było Sting-a tylko z DVD puścili na te telebimy?) No cóż - do następnego koncertu... Dobrej nocy czytającym o 1:19. Odpowiedz Link Zgłoś
josi Re: Po koncercie 29.10.06, 11:12 Za światła odpowiedzialna była firma "Studio 1". Link do nich poniżej. Ja widziałam już kilka koncertów Stana Borysa, ale ten w Łomiankach przerósł nawet moje oczekiwania jako współorganizatora. To było widowisko na najwyższym poziomie. I wszystko jedno, czy ktoś lubi jego utwory, czy nie, warto było przyjść, żeby to zobaczyć. www.studio1.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
111majka Re: Po koncercie 29.10.06, 01:18 Czytam o 1.16:) Byłam na koncercie Borysa dwa miesiące yemu w Otwocku, skąd pochodzi. Rewelacja, Borys jest wielki. Odpowiedz Link Zgłoś