Dodaj do ulubionych

UWAGA NA MGR FARMACJI !!!

03.12.06, 10:27
Tydzień temu wykupiłam receptę dla dziecka w aptece na
Warszawskiej/Działkowej przy banku BPH, po 5 dniach dostałam telefon z tejże
apteki, że wydano zły lek i chcą go wymienić na właściwy. Dla pani "mgr"
farmacji pomyłka nie była żadnym problemem, była ździwiona, że mało co nie
dostałam hard ataku. Nie jestem mściwa i nie podaje która to gwiazda dokonała
tej pomyłki, jednak przestrzegam - uważajcie co wam wydają i w jakiej dawce.
Obserwuj wątek
    • comek88 Re: UWAGA NA MGR FARMACJI !!! 03.12.06, 18:32
      kamix123 napisała:

... po 5 dniach dostałam telefon z tejże
      > apteki, że wydano zły lek i chcą go wymienić na właściwy. ...

I czemu pieklisz się Moja Droga. Co innego gdybyś "zeszła" to rozumiem, miałabyś powody być wnerwioną.

Nic nie stało się. Odebrałaś osobiście ten-lefon i mogłaś ulżyć Sobie.

Nie skorzystałaś? Błąd. Teraz może Cię holera skręcić bo będą tacy jak ja pisać takie jak ja głupoty!

A tak po ludzku. Jeżeli był to corhydron - WAL PO ŁBIE|!!!!

Jeżeli nie, uśmiechnij się i powiedz: ERRARE HUMANUM EST! Powiedz to głośno a Wszyscy docenią Twoją Wielkoduszność.

• olla1660 Re: UWAGA NA MGR FARMACJI !!! 04.12.06, 19:59
        comek88 napisał masę bardzo zabawnych rzeczy... masę.

A ja mam tylko jedno pytanie: czy ty masz dzieci? Bo jak nie masz to siedź
        cicho. A jak masz... to też siedź cicho. Zdecydowanie lepiej będzie :)
        • pierwoj Re: UWAGA NA MGR FARMACJI !!! 04.12.06, 20:30
          olla1660 napisała:

> comek88 napisał masę bardzo zabawnych rzeczy... masę.
          >
          > A ja mam tylko jedno pytanie: czy ty masz dzieci? Bo jak nie masz to siedź
          > cicho. A jak masz... to też siedź cicho. Zdecydowanie lepiej będzie :)
          >
          A co facio (tka) dotknął(ęła) tematu tabu?

Uff, to takie jeszcze istnieją. A gościu (facetka) chciał(a) straszący WSZYSTKICH, okrutny post przerobić w (może naciagfany) ale jednak żart.

Strachów mamy na codzień dosyć. Przynajmniej ja, pierwoj eto moje atliczestwo.

Panowie Łyżwiński, Lepper, Wierzejski, Olejniczak i SETKI innych przygłupów codziennie nas straszą swoją postawą, obecnościa, wypowiedziamu i czynami.

Strachom mówimy stanowcze NIE$! ;)

Zapamietraj to olla1660.

Ojciec dzieciom

co nie przeszkadza mi na ich temat dworować w przeciwieństwie do Ciebie Szanowna Przejęta Oburzeniem Mamusiu. ;)

Wyluzuj!!!!
          • olla1660 Przejęta Oburzeniem Mamuśka 04.12.06, 22:13
            Luzu mi nie brak mój drogi. Trochę mniej jeśli chodzi o dzieci (mam jedno), a w
            tym kontekście o ich zdrowie. Dworuj sobie dalej jeśli chcesz, a ja sobie
            pozostanę Przejętą Oburzeniem Mamusią :) A swoją drogą to takie wdzięczne
            określenie ;))
            Może sobie nawet taki nick założę, coby za bardzo nie odstawać od tego forum,
            bo tu chyba fajnie mieć ich kilka ;))

Ale fajnie. Wreszcie weszłam z kimś w interakcję. Weź mi coś jeszcze powiedz ;)
            • olla1660 Re: Przejęta Oburzeniem Mamuśka 04.12.06, 22:34
              chociaż fakt, z jednej pomyłki farmaceutki nie można robić precedensu i siać
              grozy (o tu się zgodzę z moim przedmówcą). Ale jako pełniąca funkcję Przejętej
              Oburzeniem Mamusi na hasło "dziecko" reaguję impulsywnie, no taka rola wyżej
              wymienionych - żeby się nie powtarzać (a co tam powtórzę) - Przejętych
              Oburzeniem Mamuś. Ale mi się spodobało to okreslenie :)
              • pierwoj Re: Przejęta Oburzeniem Mamuśka 05.12.06, 07:54
                A teraz "rozbierzemy na kawałki" ten post POM (akronim zaakceptowany przez Zainteresowaną.

olla1660 napisała:

> chociaż fakt, z jednej pomyłki farmaceutki nie można robić precedensu i siać
                > grozy (o tu się zgodzę z moim przedmówcą).

Tutaj doszliśmy po wymianie uwag (ja raczej słuchałem) ;) że wspomniany post racji bytu raczej nie miał o czym powyżej zawiadomiła wszystkich i co przyznała jego Twórczyni.

> Ale jako pełniąca funkcję Przejętej
                > Oburzeniem Mamusi na hasło "dziecko" reaguję impulsywnie, no taka rola wyżej
                > wymienionych - żeby się nie powtarzać (a co tam powtórzę) - Przejętych
                > Oburzeniem Mamuś.

A tutaj z kolei miejsce dla takich jak ja i mnie podobni. Trochę pożartować, trochę przejąć się (na poważnie), spojrzeć na problem z dystansu - na zimno.

Nadirem takich postaw jest emocjonalne i jak samokrytycznie wspomniano - impulsywne zachowanie 99,99999% Mamuś.

Nie jest to cecha charakterystyczna tylko dla ludzkiego gatunku. Najbardziej bojaźliwy przedstawiciel świata zwierząt w okresie macierzyństwa, urasta do owego literackiego określenia znanego nam jako LWICA. :)

Tutaj malutki prztyczek olla1660: zwierzęce mamy nie potrafią pisać i myśleć kategoriami abstrakcji.

Ludzkie tak, lub przynajmniej powinny, a że nie mogą tego robić bo hormony i emocje i jeszcze kilka innych powodów, po to mają chłopów.

Jeżeli są szczęściarami to takiego udanego chłopa mają przy boku a on niweluje owe szkodliwe emocje na wiele różnych sposobów, czasami niekoniecznie nieprzyjemnych. :)

>Ale mi się spodobało to okreslenie :)
                Proszę bardzo. Ceduję prawa autorskie na Ciebie. Jest Twoje. :)))))

• olla1660 Re: Przejęta Oburzeniem Mamuśka 05.12.06, 11:37
                  Dziękuję, to było bardzo interesujące.
                  Ale po co od razu rozbierać? :)
                  • pierwoj Re: Przejęta Oburzeniem Mamuśka 05.12.06, 15:45
                    olla1660 napisała:

> ...
                    > Ale po co od razu rozbierać? :)
                    >
                    Licentia poetica - to po pierwsze primo.
                    Bo z kobietami to ... - po drugie primo, jak Kiepski mawia!
      • kamix123 Re: UWAGA NA MGR FARMACJI !!! 05.12.06, 20:04
        comek88 - to co piszesz to czysty bełkot. Należę do tych nielicznych -
        zasadniczych i takie drapanie w klawiaturę które uprawiasz mnie osobiście nie
        bawi. Na przyszłość znajduj inne wątki w których będziesz mógł się wydrapać do
        wooooooli.
        • comek88 Re: UWAGA NA MGR FARMACJI !!! 05.12.06, 20:21
          kamix123 napisała:

> comek88 - to co piszesz to czysty bełkot. Należę do tych nielicznych -
          > zasadniczych i takie drapanie w klawiaturę które uprawiasz mnie osobiście nie
          > bawi. Na przyszłość znajduj inne wątki w których będziesz mógł się wydrapać do
          > wooooooli.

A teraz odnalazł się Przejęty Oburzeniem Tatuś? ;)

To poczytaj o Wielce Oburzony co właścicielka wątku wysmarowała jekiemuś Ruskiemu (z niku tak wynika). Może też nawrócisz się.

OKRUTNIAŚCIE jakiś zasadniczy jesteś. Ty też trąbisz o tabu? O formie, o dobrych obyczajach?

Proszę rozwiń pojęcie bełkotu. Będzie to pouczajace dla Innych.

A ja to mam gdzieś. Tak uważam i to co uważam mam prawo napisać a że nie wszystkim to podoba się, to już inna sprawa. Nie dbam o to.
          • amerek1 Re: UWAGA NA MGR FARMACJI !!! 05.12.06, 20:26
            comek88 najpierw dyskutuje sam z sobą (jako Pierwoj), a potem się na to
            powołuje :)

• krzysiom1 Re:Nie jest tak żle! 05.12.06, 21:12
              Historia faktycznie jest smutna i wymagająca zastanowienia.
              Jak dla mnie wymieniona apteka jest OK i bardzo ją lubię.
              Jest w niej jeden słaby punkt, absolutnie nierozgarnięta jedna miła pani mgr
              farmacji, prawdopodobnie to o nią chodzi.
              Ostatnio rzadko na nią trafiam ale jak już się to zdarzy to zawsze zastanawiam
              się kto ją zatrudnił w aptece.
              • kamix123 Re:Nie jest tak żle! 06.12.06, 20:16
                comek88 podtrzymuje - b e ł k o t ! ! !

:) :) :) :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka