Dodaj do ulubionych

Kupię działkę

17.12.06, 21:16
jestem zainteresowana kupnem działki budowlanej w Łomiankach, Kiełpinie,
Dziekanowie, Pieńkowie. ok. 1000 m2. Może ktoś coś wie, albo chce sprzedać ?
Obserwuj wątek
    • j666 Re: Kupię działkę 25.01.07, 10:37
      szybko.pl/index.php?nav1=search&nav2=land&type=land&from_filtr=yes&area=r7&areas%5B%
      5D=c56&price_min=0&price_max=0&land_type%5B%5D=0&area_min=750&area_max=1250

> jestem zainteresowana kupnem działki budowlanej w Łomiankach.
      > ok. 1000 m2.
      > Może ktoś coś wie, albo chce sprzedać ?
      • 33niania Re: propozycja 800-1000 zł/m2, działka 21.05.07, 21:04
        kogo na to stać?
    • a.zablocka Re: Kupię działkę 22.05.07, 08:07
      Niestety tego forum nie odwiedzają sprzedający działki...
      Tylko szczęśliwi chyba stosunkowo nowi mieszkańcy Łomianek, no i tacy jak my
      poszukiwacze.
      Ja też cały czas szukam.
      Gdyby trafili Państwo na jakąś większą działkę to może uda się nam ją
      podzieliś - tu na tym forum są jeszcze inni zainteresowani takim rozwiązaniem

POZDRAWIAM
      AZ
      • tommie Re: Kupię działkę 22.05.07, 09:15
        Mysle ze glownym problemem malego podazu dzialek jest brak planow zagospodarowania przestrzennego i problemy w uzyskaniu odpowiednich pozwolen na zabudowe "wolnych" terenow. Dlatego tez jak ktos juz ma i sprzedaje to liczy za nia jakby w ziemii byly diamenty :)
        Inna sprawa, ze nie sadze aby po uchwaleniu planow cena znaczaco sie zmienila, co najwyzej nastapi lekka korekta w zwiazku z wieksza podaza dzialek. Dlatego tez niezlym pomyslem jest kupienie nawet rolnej jak sie znajdzie w dobrej cenie, bo to tylko kwestia jak sadze kilku lat.
        Po rozmowach w gminie wiem ze maja nie tylko "dobre checi" ale i dzialaja w tym kierunku. Nie wyobrazam sobie aby gmina mogla SENSOWNIE sie rozwijac bez planow zagospodarowania.
        • krzysiom1 Re: Kupię działkę 22.05.07, 09:41
          Moim zdaniem większość sprzedajacych licząc na dalszy wzrost cen wycofała
          działki ze sprzedaży.
          Na rynku zostały tylko oferty z cenami z kosmosu.
          • tommie Re: Kupię działkę 22.05.07, 09:47
            > Moim zdaniem większość sprzedajacych licząc na dalszy wzrost cen wycofała
            > działki ze sprzedaży.
            Byc moze, i jak sadze maja racje liczac na wzrost cen.

> Na rynku zostały tylko oferty z cenami z kosmosu.
            Ale i ceny mieszkan w Warszawie sa kosmicznie. Jak ktos potrzebuje duzego mieszkania, to i tak porownywalnie wyjdzie mu dom na malej chc drogiej "za metr" dzialce
            • a.zablocka Re: Kupię działkę 22.05.07, 21:07
              No na tej działce 30m od Warszawskiej za 880 tyś zł za 1130 m2, to już chyba
              dom nie wychodzi taniej niż mieszkanie...
              POZDRAWIAM
              AZ
      • sebastian_czarnecki Re: Kupię działkę 20.06.07, 15:49
        jestem właścicielem działki łomianki ul rolnicza dziekanów nowy blisko jeziora
        1100m2 działki ogrodzona dzjazd prywatny kostką brukową jest budynek nie
        wykonczony mały 60m2 cena 460.000zł
        sebastian 0600897462
    • matek224 Re: Kupię działkę, ceny działek 23.05.07, 09:41
      biznes.onet.pl/0,1537982,wiadomosci.html

50 zł/m2 w Czosnowie ??
      • slonko12311 Re: Kupię działkę, ceny działek 30.06.07, 20:50
        50zł/1m2 w Czosnowie to za działkę rolną, która jest bardzo wąska (do 18m) i
        bardzo długa (powyżej 200m) i bez dostępu do mediów i perspektyw na odrolnienie
        albo w użytkowaniu wieczystym. Inne rolne to już powyżej 90zł/m2 a budowlane to
        już 250zł/m2 i wiem co mówię. Tam jest plan zagospodarowania przestrzennego.
        Minimalna budowlana to 1200m2 (na połówkę bliźniaka 800m2). Oczywiście jest
        gaz, prąd i woda. Rolna to minimum 3000m2 i możliwość szykiego odrolnienia a
        potem można podzielić i odzyskać trochę kasy. Wiem, bo też sprzedaję tam
        działkę. Info na dzialka.brawanski.pl
        • a.zablocka Re: Kupię działkę, ceny działek 01.07.07, 13:33
          Z tym odralnianiem to nie jest tak... Odrolnienie musi następować poprzez
          zmianę miejscowego planu zagodpodarowania... a gmina Czosnów wydaje dziesiątki
          decyzji odmownych do zmiany przeznaczenia terenów na budowlane... zresztą
          słusznie ponieważ tamtejsze drogi i (dobreze rozwinięta) sieć wod-kan były
          projektowane dla konkretnych przepustowości i po prostu nie wytrzymają takiej
          gęstości zaludnienia o jakiej marzą własciciele okolicznych pól...
          Jeśli chodzi o ceny to bardzo proszę nie siać paranoi na tym forum... to, że
          kilka osób usiłuje sprzedać działki np właśnie w Łosiej Wólce po 250-300 zł za
          m2 to wcale nie znaczy, że ktoś działki w takiej cenie kupi
          Pozdrawiam
          AZ
          • slonko12311 Re: Kupię działkę, ceny działek 01.07.07, 19:50
            Do 300zł/m2 jeszcze nie dochodzi, ale miesiąc temu sprzedano tam kilka działek
            po 1400m2 w cenie 280zł/m2 i była onie niezła bitwa. Co do odralniania to
            rzeczywiście nie każda działka może i będzie odrolniona, ale są miejsca
            szczególnie uwarunkowane.
    • sebastian_czarnecki Re: Kupię działkę 20.06.07, 15:48
      Jestem właścicielem działki w łomiankach Na ulicy rolniczej
      działka 1100m2 ogrodzona dojazd kostką brukową prywatna jest mały domek zboku
      na działce 60m2 nie wykończony.
      cena to 460.000zł
      tel 600897462
      sebastian
      • a.zablocka Re: Kupię działkę 21.06.07, 09:13
        Dzięki za info.
        To nie są niestety Łomianki, tylko Dziekanów Nowy. Wydaje mi się , że 420 zł/m2
        to bardzo drogo. Takie były ceny realizacji ostatnich sprzedaży (jak one były)
        w okolicach Chopina w Łomiankach Dolnych. :-(
        POZDRAWIAM
        AZ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka