Dodaj do ulubionych

Dziura - cd

02.02.07, 09:26
uprzejmie donoszę, że dziś z rana przy Wiadomej Dziurze postawiono jeden
słupek gumowy w biało-pomarańczowe barwy. Nie można było tak od razu ?

do krzysioma - bardzo mi przykro, że pszczółkowski wygrał wybory i nie masz
już o czym pisać na tym forum.

do papirusa - wielkie łatanie na wiosnę się szykuje - super, ja przenoszę się
do wawy zamiast witać wiosnę w pełnym dziur Zielonym Miasteczku. Mam nadzieję,
wielkie łatanie to naprawdę będzie łatranie dziur a nie ogłoszenie o
przetargu. chciałbym wrócić na lato do Łomianek Bez Dziur:)
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Dziura - cd 02.02.07, 09:42
      jaco2001 napisał:
      > do krzysioma - bardzo mi przykro, że pszczółkowski wygrał wybory i nie masz
      > już o czym pisać na tym forum.
      ?????
      Przecież cały czas jestem obecny na forum i piszę.
    • mmc_lomianki Re: Dziura - cd 02.02.07, 09:49
      A po 9 stał samochodzik i panowie z przyrządami. Zatykają chyba dziurę.
    • kmsanczia Re: Dziura - cd 02.02.07, 09:53
      jaco2001 napisał:
      > ja przenoszę się
      > do wawy (...) chciałbym wrócić na lato do Łomianek Bez Dziur:)

To tak można?? Masz lokum zastępcze w sytuacjach kryzysowych czy to jakieś
      wczasy? ;))
      p.s. w W-wce to samo, przynajmniej ja z okna w pracy widze dziury i zaspy.
      • jaco2001 Re: Dziura - cd 02.02.07, 10:11
        kmsanczia napisała:

> To tak można?? Masz lokum zastępcze w sytuacjach kryzysowych czy to jakieś
        > wczasy? ;))

można. wczasy w wawie - bardzo kuszące !!! wypoczynek w MIEŚCIE oddalonym o 15
        km. kapitalnie.
        możliwość mam i czasami kusi aby spędzać 5 dni w tygodniu bliżej pracy;) z
        drugiej strony łomianki to jakieś 20 minut jazdy samochodem - a i plan dziur i
        miejscowych skrótów posiadam;)

kmsanczia napisała:

> p.s. w W-wce to samo, przynajmniej ja z okna w pracy widze dziury i zaspy.

trzeba wiedzieć gdzie wybrać:)
        na dziury i zaspy napatrzę się w łomiankach
    • papirus22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 10:42
      jaco, nie rozumiem o czym piszesz? Była sobie dziura, zgłosiłes informacje na
      forum, co uważam za absurd, bo tutaj nikt nie dyżuruje, od spraw dziur sa
      odpwoiednie referaty w gminie, a akurat w przypadku tej dziury GDDKiA.
      Mimo to, okazało się że od wczoraj odpowiednie służby zajęły sie problemem,
      dziś znowu o tym piszesz po co? Dla pisania?
      Krytyka życia publicznego jest potrzebna ale musi ona mieć jakieś podstawy,
      tych tutaj nie widzę. Obowiązuje nas jeszcze wiele niekorzystnych umów,
      zobowiązań a przede wszystkim mamy budżet jeszcze Sokoła, który jest aktualnie
      przerabiony. Pewne sprawy i procesy niestety trwają. Trwa tez reorganizacja
      urzędu i poszczególnych wydziałów, zostaną zmienione zakresy obowiązków i
      komptetencje. Po poprzednikach zostały puste szafy i wiele rozgrzebanych spraw
      i problemów, miedzy innymi bardzo niekorzystne umowy na odśnieżanie
      obowiązujące jeszcze długo. o części spraw nie wiemy bo nie ma dokumentów, ale
      sprawy spływaja do gminy i powoli wszystko zaczyna funkcjonować. Wszystko za co
      nalezy się zabrać kosztuje i wymaga czasu, a to w obecnej sytuacji budżetu jest
      olbrzymim problemem, mamy wiele kredytów, zobowiązania niewymagalne, do tego
      zobowiązania za wod-kan, na koniec urzędowania tzw. strzał w plecy czyli umowa
      z mitex, też dodatkowe pieniądze które trzeba było wydac i to wcale nie małe.
      Wiedzielismy, że tak będzie jednocześnie za tym szły deklaracje, że potrzeba
      czasu aby wszystko zmienić. Część umów można wypowiedzieć, część nie można
      trzeba czekać do wygaśnięcia o innych sie dowiadujemy bo spływają faktury i
      pisma.
      Obawiam się że będziesz musiał jeszcze poczekać, choć nikt nigdy nie da
      gwarancji na to ze każda dziura zostanie tego samego dnia którego powstała
      załatana, tego sie nie da zrobić od razu, a tym bardziej, jeżeli znajduje się
      ona na terenie nie Łomiankowksim czyli np. w zadządzie gddkia, powiatu.
      Zapóźnienie inwestycyjne jakie mamy w Łomiankach jest niewyobrażalne, do tego
      okazało się że wniosek do UE o której było tak głosno za sprawą poprzedników w
      tym Kowalik nie jest wnisoskiem. To równiez nie wpływa pozytywnie na możliwości
      inwestycyjne, wychodzą kolejne "ciekawostki". Nie pisze tego, aby narzekać na
      nieudolnych poprzendików, ale po to aby uzmysłowić między innymi Tobie z czym
      mamy do czynienia. Obserwując to mam wrażenie, że przechodzimy z jednego
      systemu gospodarczego na drugi, wiem tez ze niektórych mieszkańców to
      nieobchodzi, ale po prostu pewnych spraw nie załatwi sie od razu.
      Bądzmy jeszcze cierpliwi, na pewno znajdą się powody do narzekań jak zawsze,
      ale nie można winić kogoś za coś za co nieodpowiada-ta dziura:)
      • kowalik22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 10:49
        > okazało się że wniosek do UE o której było tak głosno za sprawą poprzedników
        >w tym Kowalik

Uprzejmie proszę o wyjaśnienie, KTORYM Z POPRZEDNIKOW jest Kowalik.
        Albo o sprostowanie treści zawartych w powyższym poście.
        • krzysiom1 Re: Dziura - cd 02.02.07, 10:55
          Jakiego sprostowania?
          Przecież na tym forum to Ty się głównie upierałaś, że wniosek jest złożony i
          czekamy na kasę.
          • kowalik22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 10:59
            Krzysiu, znowu zbyt skomplikowane, rozumiem. Zatem skrócę cytat:
            > za sprawą poprzedników
            >w tym Kowalik

• kowalik22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 10:56
          Oczywiście prośba skierowana jest do autora powyżej cytowanych słów
          - Papirusa 22.
          • papirus22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 11:25
            poprzednicy-osoby działające w ramach nieformalnej lub formalnej kampanii
            poprzednich władz, rozpowszechniający nierzetelne lub nieprawdziwe informacje.
            a wiec jak najbardziej "w tym Kowalik", która pisała wielokrotnie o tym, że
            wniosek został złożony.
            • kowalik22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 11:35
              Trzeba przyznać, że jesteś niezłym twórcą w nadawaniu nowych znaczeń słowom,
              które w ogólnym pojęciu znaczą zupełnie coś innego.
              Marnujesz te TALENTA (pisowania zamierzona, nie poprawiać)

ale odwracanie kota ogonem kiedyś Ci się nie uda, i kiedyś przekręcisz (ups,
              nadasz nowe znaczenie) o jedno słowo za dużo - jako osoba publiczna
              powinnieneś zdawać sobie sprawę z konsekwencji takiego działania.
              • papirus22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 11:41
                Kowalik o czym ty piszesz? Czy to znaczy że mi grozisz?, ja się Ciebie nie
                boję.
                Kogo dziś odgrywasz i po co te nerwy, oszukiwałaś ludzi-zdając lub nie zdając
                sobie z tego sprawy o to mam do Ciebie pretencje, bo nie miałem dostępu do tego
                wniosku i wydawało mi się że może i faktycznie ten wniosek był złożony, a
                okazało się że jest inaczej.
                • kowalik22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 11:51
                  Papi, gdzież Ty się tej groźby dopatrzyłeś?
                  To była jedynie dobra rada, całkiem za darmo i tym cenniejsza, że od człowieka
                  z "obozu przeciwnego".

A resztę to już jednak mogłes sobie darować:
                  > bo nie miałem dostępu do tego
                  > wniosku i wydawało mi się że może i faktycznie ten wniosek był złożony, a
                  > okazało się że jest inaczej.

Pisałam już o tym na forum, że uzyskać informację, na jakim etapie jest sprawa
                  pozyskania środków z budżetu UE można się było dowiedzieć zarówno z treści
                  uchwały RG jak i w Ministerstwie Środowiska czy NFOSiGW. Zatem przestań się
                  pogrążać. "Dla chcącego nic trudnego" - jest takie przysłowie. I nikogo nie
                  oszukiwałam, jest tak, jak się spodziwałam i jak pisałam. Jeśli masz za mało
                  wiedzy w temacie pozyskiwania środków i procedury, jaką trzeba przejść - to nie
                  zwalaj na innych tego swojego braku.

Nie zamierzam prowadzić dalej tej rozmowy w tonie, jaki narzucasz.
                  Pozdrawiam Cię bez cienia groźby
                  • papirus22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 11:57
                    Kow ja też nie zamierzam. Uważam że wprowadzałas ludzi w błąd, może aby
                    odświezyć Tobie pamięć w sprawie na której sie niby znasz przypomnę:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=55769953&a=55780277

do złożenia wnisoku jeszcze bardzo długa droga, a pisałaś że wniosek złożony-
                    mam cytować? Prosze jak zawsze nie zamulaj.
      • jaco2001 Re: Dziura - cd 02.02.07, 10:57
        drogi papirusie:
        1) jeśli uważasz za absurd pisanie o dziurze może najlepiej nie zabierać w tym
        temacie głosu;
        2) zaczynasz pisać epopeje wzorem pewnej pani kowalik:)
        3) jesli po lekturze postów z wczoraj i dziś uważasz że

papirus22 napisał:

> Mimo to, okazało się że od WCZORAJ odpowiednie służby zajęły sie problemem,

to rzeczywiście nie rozumiesz o czym piszę. dla mnie ważne było i jest to że na
        wjeździe do łomianek była nieoznakowana dziura. ja jestem mieszkańcem ty jesteś
        moim przedstawicielem w gminie. widzisz sprawę dziury z innej perspektywy ? -
        nie odpowiadaj bo to pytanie retoryczne jest:)

twój elaborat należałoby wręczać tym wszytskim kierowcom, którzy do chwili
        postawienia słupka wpadali w tę dziurę. jestem gotów się założyć, że na pewno
        przekonałbyś ich do tego, że ja pisząc o dziurze zachowuję się absurdalnie.
        • papirus22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 11:20
          Jaco nie rozumiemy się -odnoszę się jedynie do dzisiejszego wątku. Jeżeli
          okazało się że dziś zajęły się sprawą dziury odpowiednie instytucje to po co o
          tym pisac w nowym wątku. Mój "elaborat" opisuje sprawy szerzej i nie dotyczy
          tylko dziury, ale problemów jakie są w Gminie i póki nie zostaną one rozwiązane
          nie wszystko będzie działać jak powinno.
          Wiem też, co pisałem, że z punktu widzenia mieszkańców nikogo nie interesuje
          czuja jest dziura, tylko aby jej nie było. No ale to czasem nie jest takie
          proste. Wczorajszy przypadek pokazał coś co zaprzecza temu co piszesz, bo mimo
          ze droga nie jest gminna, sprawą zajęły sie szybko odpowiednie instytucje.
          Dlatego się dziwię nowemu dziś założonemu wątkowi. Postaram się pisac krócej.
          • jaco2001 Re: Dziura - cd 02.02.07, 12:02
            wątek założyłem nie żeby dalej dyskutować ale po to żeby pokazać że coś w
            temacie zostało zrobione. SERIO ! bo zauważ nie wnikam, czy słupek postawił
            gddkia czy gmina czy któryś z kierowców się wkurzył i postawił:)
            no ale wątek ma już kilkanaście wpisów - ja ze swej strony nie oczekiwałem na
            niczyją odpowiedź.

papirus22 napisał:

> Postaram się pisac krócej

ufff, to dobrze bo zaczęliście tutaj z kowalikiem dyskutować a czytanie
            elaboratów obu stron byłoby pewnie ponad siły większości czytających;)
            • kmsanczia Re: Dziura - cd 02.02.07, 12:07
              Jaco podpowiem że zawsze można wyłączyć... ;)
            • kowalik22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 12:12
              > ufff, to dobrze bo zaczęliście tutaj z kowalikiem dyskutować a czytanie
              > elaboratów obu stron byłoby pewnie ponad siły większości czytających;)

Jaco, ja już skończyłam - ponieważ trudno to nazwać dyskusją;)
    • frags Re: Dziura - cd 02.02.07, 12:00
      Uff, mam komfotr nie czytania na codzień bredni papirusa, jednak skuszony
      polemiką wylogowałem się i poczytałem. Mogę powiedzieć, że jednym z najgorszych,
      moim zdaniem kontraktów, jaki zawarli tym razem mieszkańcy Łomianek, a nie ich
      burmistrz, było udzielenie kredytu zaufania i mandatu radnego Piotrowi R,
      papirusem zwanemu. Pisze, pisze, pisze i... i nic. Gdyby dziura była w zeszłym
      roku papirus22 też by pisał, pisał, pisał i... i nic. Tylko w innym tonie. Wtedy
      winnny był Sokół, dzisiaj umowy Sokoła. Ciekawe, kogo winą za dziury papirus22
      obarczy za rok? Lepik który się nie lepi?
      • papirus22 Re: Dziura - cd 02.02.07, 13:22
        fragsie-jacku, naprawde po raz kolejny cieszę się że zacząłeś mnie czytać, mimo
        wcześniejszych deklaracji, ze nie będziesz tego robił.
        Masz prawo do oceny, oczywiście moim zdaniem jesteś w błędzie. Wiem jak bardzo
        nieuleczalną chorobą jest nienawiść, do wszystkiego co Ciebie otacza.
        deklarowałes to od dawna a mam na myśli zwierzęta(psy), ludzi(oj wielu
        obrażałeś), a także Łomianki(twoje słomianki). Wobec tego nie dziwi mnie Twoja
        nienawiść do mnie. Niemniej jednak mam wrażenie że się trochę zagalopowałeś.
        Dziury były, są i będą i nie ma znaczenia kto rządzi Łomiankami.
        Tak samo jak dziury zawsze znajdą się niezadowoleni mieszkańcy. Jeżeli obecna
        władza źle będzie rządziła to za niecałe 4 lata zostanie przez mieszkańców
        surowo oceniona i wyeliminowana z życia publicznego. Obecnie jest bardzo dużo
        spraw które wymagaja zmian, tak tez się dzieje. Pewne sprawy wymagaja czasu, o
        czym pisałem wielkrotnie.
        Ocena władz nastapi za okres 4 lat a nie jednego czy dwóch pierwszych miesięcy.
        Twoja nienawiśc do komitetu PZ była jest i będzie podobnie jak pojawiające się
        dziury, z tą różnicą ze dziurę można naprawić. Wielokrotnie jednak twoje oceny
        w zupełności mijały się z rzeczywtością, a obecny pokaz nienawiści też nie jest
        przypadkowy, rozumiem że dalej bierzesz udział w kampanii. Masz do tego prawo,
        ale dobrze by było abyś starał się pisac bardziej merytorycznie jak na
        dziennikarza przystało. Własnie za rok, pełną odpowiedzialnośc za dziury jak i
        inne problemy Łomiankowskiej społeczności spocznie na obecnym burmistrzu, wtedy
        budżet będzie w 100% przygotowany przez niego, w przeciwieństwie do obecnego,
        który w wielu wypadkach go ogrnicza.
        Jaco wybacz że za długo, ale tym razem nie dałem rady krócej:)
        • jaco2001 Re: Dziura - cd 02.02.07, 19:05
          dwie sprawy:

1. DZIURA ZAŁATANA ! nie będę przypisywać tej okoliczności temu że o dziurze się
          pisało na tym forum aczkolwiek z przekory dodam, że zbieżność czasowa jest tu
          zastanawiająca:)

2. papirus22 napisał:

> Jaco wybacz że za długo, ale tym razem nie dałem rady krócej:)

jak mawiają czekiści: trening czyni mistrza:)

pzdr:
          • i_bella Re: Dziura - cd 02.02.07, 19:29
            potwierdzam, załatana. Dzisiaj z przerażeniem patrzyłam jak mąż z impetem
            wjeżdża...a tu...niespodzianka....nie tąpneło...ale on od zawsze ma szczęście,
            pewnie dlatego ;)
            • monarcha3 Re: Dziura - cd 03.02.07, 16:13
              I.. to Ty jesteś zamężna? Gratuluję:)
              • i_bella Re: Dziura - cd 03.02.07, 17:38
                Trzeba było gratulować 7 lat temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka