ies2 19.03.07, 09:06 Wygląda całakiem profesjonalnie, proszę o opinię nt. usług do kogo najlepiej sie wybrać na masaż itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 10:53 Od otwarcia tego lokalu czekamy na relacje pierwszej forumowej klientki ale jak dotąd cisza. Widzę, że jesteś poważnie zainteresowana więc jeśli się zdecyzujesz to koniecznie napisz nam tutaj jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 11:27 No jestem i przymierzam się , ale nie zamierzam w ciemno wydawac kilkuset zł i zamiast relaksu odczuwać dyskomfort. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 15:54 a co to za masaż za kilkaset złotych??? ...za tę cenę to raczej na pewno relaks... ;) tak na serio - masaż dla relaksu - powiedz, że takiego oczekujesz i taki na pewno będzie, nawet ten klasyczny. Pomaziają trochę, olejkami aromatycznymi poleją, kark wymasują, sters puści i ok. Co innego coś co się nazywa odchudzający - chociaż w zasadzie cholera wie, co to znaczy (jak i modelujący- ten ponoć bardzo boli). Drogie to chyba są zabiegi z użyciem maszyn różnych - bo i maszyny drogie. Jakie efekty - nie wiem. Nie oczekiwałabym cudu. Dla mnie idea spa trochę pomylona tu - w szlafroku nie pochodzisz pół dnia, na basen i do sauny nie pójdziesz, na kamiennej, podgrzewanej mozaikowej leżance nie poleżysz, ot wpadniesz na parę godzin najwyżej, potem do autka i Warszawską fruuu do domu. Jakby to gdzieś bliżej Wisły było, albo choć z widokiem, to rozumiem...Relaks to także głowa - albo przede wszystkim. ...ale się wymądrzam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cn2000 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 21:37 na spa fajnie skoczyc do naleczowa, inny nastroj i okolica, ceny tez mniej warszawskie alda ma bardzo fajne wnetrza, ale kosmetyczke polecam w innym miejscu na warszawskiej, co do masazu to sie nie wypowiem obsluga aldy mila Odpowiedz Link Zgłoś
ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 11:13 i_bella napisała: > a co to za masaż za kilkaset złotych??? ...za tę cenę to raczej na pewno > relaks... ;) > > tak na serio - masaż dla relaksu - powiedz, że takiego oczekujesz i taki na > pewno będzie, nawet ten klasyczny. Pomaziają trochę, olejkami aromatycznymi > poleją, kark wymasują, sters puści i ok. Co innego coś co się nazywa > odchudzający - chociaż w zasadzie cholera wie, co to znaczy (jak i modelujący- > ten ponoć bardzo boli). > Drogie to chyba są zabiegi z użyciem maszyn różnych - bo i maszyny drogie. > Jakie efekty - nie wiem. Nie oczekiwałabym cudu. > Dla mnie idea spa trochę pomylona tu - w szlafroku nie pochodzisz pół dnia, na > > basen i do sauny nie pójdziesz, na kamiennej, podgrzewanej mozaikowej leżance > nie poleżysz, ot wpadniesz na parę godzin najwyżej, potem do autka i Warszawską > > fruuu do domu. Jakby to gdzieś bliżej Wisły było, albo choć z widokiem, to > rozumiem...Relaks to także głowa - albo przede wszystkim. > ...ale się wymądrzam... ;) > No wymadrzasz się to prawda, w spa kilka stów za masaże i zabiegi to normalne. A to czego oczekuje to tzw, day spa jesli wiesz o czym mówię. Przychodziśz rano, a po kilku godzinach wychodzisz po pakiecie usług. Nie mam czasu na wyjazdy, gdybym miała to napewno pojechałabym do Mrągovii i nie zawracałam bym soboe głowy poszukiwaniem czegoś w akceptowalnej odległości od domu. Proszę o wypowiedź osoby, które korzystają z Aldaspa. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 11:23 :) ok, odezwę się w temacie, jak skorzystam...coś mi ta złość Twoja podejrzanie wygląda, ale pewnie znów się wymądrzam...;) Pozdrawiam i życzę udanych zabiegów. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 11:29 aaa...jeszcze jedno, idea forum w odróżnieniu od idei day spa to generalnie takie "wymądrzanie się" pod przykrywką tzw. wymiany poglądów w temacie ;) no chyba, że nas poniesie, to wtedy jest albo zabawnie, albo gniewnie. Już MILKNĘ w temacie Spa w Łomiankach. Póki nie skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 23:49 Jak powiedział Eddie Murphy w 'Gliniarzu z B.H.' : "za 20$ to panienka...". Ech, te ceny w UE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 00:36 ano.. głupio tak wyjechać na parę dni ... parę ulic dalej Odpowiedz Link Zgłoś
cn2000 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 10:17 kilka ulic dalej to glupio ale setke km juz sie oplaca:) swietnie sie wypoczywa nawet weekendowo Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 13:46 Też uważam, że wyjazd w takim celu jak do spa może być i 2 domy dalej. Wypoczynek ma sens, kiedy jest wypoczynkiem. Nie ważne co i gdzie się robi, byle to było skuteczne. Zawsze podziwiałem ( ;) ) pomysły co niektórych ludzi, potrafiących jechac nad morze samochodem z W-wy na weekend. 2 dni w aucie (korki w sezonie) oby klimatyzowanym, i jeden dzień na miejscu. Wypoczynek po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 15:55 to ja się chyba Lomek wybiorę, przekonałeś mnie, co się będę nad morze pchać na 2 dni. Napiszę potem, czy było warto. Porównam z wypoczynkiem w oddalonych Spa. Sponsora albo zniżkę jaką może....;) Odpowiedz Link Zgłoś
olisia25 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 30.05.09, 16:16 Skorzystałam z zabiegu czekoladowego kapsule Biostart i stanowczo nie polecam!!!!Zabieg dostałam w prezencie w ramach pakietu Wonderbox, kosztował 199 i stanowczo nie jest tego wart. 1.Korzystają z tanich kosmetykow Bieleda 2.Zabieg miał trwać 2 godziny trwał mniej niż godzinę 3.Pani ktora wykonywała zabieg nie znała kosmetyków, na pytanie jakie właściwości mają kosmetyki czytała z opakowań. 4. Peeling trwał jakieś 2 minuty, nie był połączony z żadnym masażem, sama zrobiłabym to sobie dokładniej 5. Przez cały zabieg była włączona pseudorelaksacyjna ale na maksa wkurzająca muzyka rodem z bollywood 6. W pokoju było zimno, po otwarciu kapsuły, z której było 38 stopniowy nawiew, w pokoju była włączona klimatyzacja na 21 stopni. Zbyt duża różnica temperatur 7. No i drastyczny final - po 40 minutach siedzenia w kaspsule, balsam nawilżający kosmetyczka wcierała na stojąco ( tzn i ja i ona bylam na stojąco - ja już we własnej bieliźnie). Nie było żadnego miejsca, zeby usiąść i żeby kosmetyk miał szanse się wchłonąć. Po pobieżnym natarciu balsamu pani kosmetyczka powiedziała po prostu dziekuję i nie było innego wyjścia tylko ubrać się i cały ten balsam wytrzeć sobie w ubranie. Abstrachując od kiczowatego wystroju wnętrza, pokoje nie dają ani poczucia intymności, ani luksusu, ani w zaden sposób nie kojarzą się ze spa. Zwykła prowincjonalna kosmetyczka a nie Spa, o tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 17.04.07, 09:40 No więc długo to trwało, ale w sobotę wybieram się tam na zabieg na twarz na początek. Fryzjera i manicurzystkę na dole juz sprawdziałm, na razie w zakresie 3x czesania (ja) i strzyżenia x1(dzieci); teraz przyszedł czas na kosmetyczkę, ale już widzę,że maja profesjonalne podejście. Miałam kilka minut przed fryzjerem więz zaszłam na górę: najpierw został zapoznana z ofertą i wyposażona w ulotke reklamową ,następnie miła Pani oprowadziła mnie po gabintach i omówiła działania urządzeń kosmetycznych. Napiszcie proszę, jeżli korzystacie z tego miejsca jakie zabiegi warto wypóbować i kogo z personelu polecacie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 18.04.07, 08:41 Wiele wskazuje, że jednak to Ty nam pierwsza opowiesz jak tam jest:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 18.04.07, 09:42 No cóż nikt nie chciał się podjąć tej trudnej misji, więc na mnie wypadło:) Odpowiedz Link Zgłoś
zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 24.04.07, 20:36 Witam, Jak na razie wszystko co proponuja z zabiegów działa jak deklarują. Zauwazalny efekt odchudzania ( Powerslim to mi zaproponowali )jest juz po dwóch zabiegach. Dokończę serie i opisze róznice przed i po. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 25.04.07, 08:11 Sceptyczna jestem co do tych zabiegów odchudzających, powiem wręcz, że kompletnie nie wierze w ich skuteczność chociaż chętnym życzyłabym z całego serca żeby działało. Na jakiej zasadzie ten zabieg "odchudza"? Mozę wreszcie jednak cos wymyślili sensownego :/. Odpowiedz Link Zgłoś
zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 25.04.07, 21:06 Mam pytanko do lolixyz.. miałaś okazje spróbować któryś z zabiegów? Jak nie to nigdy się nie dowiesz Sporo informacji udziela obsługa salonu Mnie osobiscie oprowadzała jedna z kosmetyczek , niestety imienia nie pamietam pamietam ze jestem b.drobnej postury i niewysoka Wnioskuje po samej rozmowie ze zna temat odchudzania(sama go podobno stosuje) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 27.04.07, 09:27 Zosiu, nie wiem czy miałam okazję spróbować tych zabiegów bo nie wiem o jakich zabiegach mowa stąd moje pytanie. Uprzedzam, że nie jestem tym zainteresowana osobiście więc na pewno nie będę sprawdzać ani nawet dowiadywać się telefonicznie. Życzyłabym osobom, ktore starają się pozbyć nadwagi aby im się to udało i tylko o tyle mnie to interesuje. Moj sceptycyzm wynika z faktu, iż przed kilkoma laty sama mialam na zbyciu kilka kilogramów i postanowiłam wówczas spróbować bardzo reklamowanego zabiegu. Wysmarowano mnie jakimiś mazidłami, zawinięto w folię, na to jakieś nogawice podłączone pod prąd (jak panowie czytają to niech docenią co robimy żeby wyglądac :(( ), leżalo się pod tą pompującą-uciskającą machiną z pół godziny. Po jednym zabiegu miało ubyć do 2 cm w biodrach. Wzięłam ich z 8, ubył może z 1 cm ale to raczej dlatego że starałam się utrzymywać dietę. Po jakimś czasie moja koleżanka wybrała się na inny (jakoby) zabieg "nowość w Polsce", technicznie wyglądało to nieznacznie inaczej ale generalnie miało poprzez elektrostymulację pobudzić krążenie limfi i w ten sposób pozbycie się nadmiaru tłuszczu z organizmu. Oczywiście nie zadziałało ani trochę. Później jeszcze widziałam reklamę jakiegoś innego super hiper zabiegu (pod jeszcze inną nazwą) ale z opisu działania wynikało, że jest to to samo co tamte. Zaciekawiło mnie czy te zabiegi w Łomiankowskim SPA "działają" na tej samej zasadzie czy może mechanizm usuwania smalczylu jest inny, jeśli tak to jaki. Dla zainteresowanych dodam, że trwale schudłam kiedy darowałam sobie to całe odchudzanie i zajęłam się innymi sprawami, co szczerze polecam w walce z nadwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna818 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 15.05.07, 13:26 PowerSlim jest rewelacyjny. Korzystałam z tych zabiegów w Sopocie, ale i do aldy się wybiorę. Bardzo duże efekty i do tego ten wspaniały relaks. Opisy zabiegów są na www.powerslim.pl POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna818 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 15.05.07, 13:28 adres do zabiegów to: www.powerslim.pl/zabiegi.html Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: ALDA SPA - prosze o opinię 15.05.07, 13:41 Po czemu to cudo? Pewnie cała seria zabiegów kosztuje dobre kilka pensji? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 26.04.07, 14:04 Byłam i polecam z pełnym przekonaniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ALDA SPA - prosze o opinię 26.04.07, 14:11 Hej, kobiety, dziewczyny (faceci też mogą?) proszę się zapisywać na zabiegi (czy co tam sie robi), bo jeżeli firma będzie miała jedną klientke na miesiąc, to na pewno zbankrutuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 26.04.07, 22:06 masaż - polecam p.Beatke....po fizjoterapii jak powiedziała masaż przyjemny i profesjonalny Odpowiedz Link Zgłoś
zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 10.05.07, 21:44 Polecam solarium w ALDASPA min. Pare wizyt i są efekty. Warto słuchać uwag obsługi. POczątkowo przesadziłam z opalaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 10.05.07, 23:35 przekonałem się - niebawem muszę odwiedzić/skorzystać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 11.05.07, 10:49 Wygląda to wszystko ciekawie, ale nie wiem czy mnie stać. Ma ktoś może cennik w wersji elektronicznej? Jeśli tak, to poproszę... bardzo poproszę. A jeśli nikt nie ma, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
olla1660 adres strony internetowej 11.05.07, 10:56 www.aldaspa.pl/ ale cennika nie ma, przynajmniej ja nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zofia1968 Re: adres strony internetowej 12.05.07, 21:44 Cennik wysyłają na e-maila też zwróciłam uwagę że na stronie nie ma, ale podobno cenniki robią i nic nie wstawiają na stronę wtedy są najbardziej aktualne.....tak mówią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: adres strony internetowej 13.05.07, 23:48 mam cennik. komu wyslac? moge Wam co nieco powklejac, tylko napiszcie co konkretnie, bo duzo tego. sama tez korzystalam. jest ok. masaz byl rewelacyjny :) Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: adres strony internetowej 13.05.07, 23:50 to moze apropos masazy: Masaże • Gorącymi kamieniami 200,- • Relaksacyjny (1 godzina 30 minut) 130,- • Klasyczny (1 godzina 30 minut) 130,- • Odchudzający (1 godzina 30 minut) 140,- • Częściowy 50,-** ** cena za 30 minut Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: adres strony internetowej 14.05.07, 00:14 czy to są właśnie TE kosmiczne kamienie? Odpowiedz Link Zgłoś
agaw25 elektrostymulacja 21.05.07, 14:42 czy ktoś korzystał z tego zabiegu? Czy to przynosi jakieś efekty (mam na myśli spadek centymetrów w talii, biodrach itp.)? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: elektrostymulacja 30.05.07, 22:16 W spa płaci się za atmosferę i relaks a nie za mierzalne efekty. Człowiek zrelaksowany jest zdrowszy i lepiej wygląda. To wszystko. Chyba nie przypuszczasz, że jakieś gorące kamienie coś konkretnego dają :) Na nadmiarowe centymetry w biodrach udach itp najlepszy jest ruch oraz tabletka NZT*), regularnie stosowane. *NZT = Nie Żryj Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
slonko12311 Re: elektrostymulacja 03.07.07, 12:46 U ludzi po 30-tce przyczyną otyłości może być zaburzona gospodarka hormonalna. Polecam więc wizytę u ginekologa-endokrynologa (i panie i panowie). I ja i moi znajomi przeszliśmy kurację hormonalną (kolega w ciągu miesiąca bez katuszy zrzucił 32kg oczywiście bez obżarstwa ale i bez bezlitosnych diet). No i w tym wieku słodyczy mniej. Ja nienawidzę słodyczy ale oprócz SPA naprawdę warto odwiedzić lekarza. Dzieją się cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
zofia1968 Re: elektrostymulacja 11.08.07, 00:18 podobno w aldaspa wprowadzono nowy produkt czyli mikrodermabrazję czy , ktoś miał okazję to już próbować ? czekam na opinię bo tego jeszcze nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
cn2000 Re: elektrostymulacja 16.08.07, 20:36 mikrodermabrazje trenowalam raz na twarzy i jesienia powtorze bo na mojej twarzy zrobila cuda, calkiem powaznie, az sie sama kosmetyczka zdziwila ze tak sie ten zabieg wpasowal nie nalezy stosowac latem, bo po zabiegu przez 2 tygodnie trzeba sie chronic przed sloncem, nie wolno jeszcze jakimis kremami z wit. A sie smarowac, ale to powiedza na miejscu ja osobiscie polecam, bo to chyba jedyny zabieg ktory poprawil mi znaczaco komfort zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: elektrostymulacja 17.08.07, 10:14 Czy po tym można wyjść od razu do ludzi? Bolało? Odpowiedz Link Zgłoś
cn2000 Re: elektrostymulacja 19.08.07, 21:44 mi zabieg robiono na wiosne ok poludnia i buzia jest czerwona wieczorem, kolejnego dnia juz ok nie okreslilabym tego jako bol, troche jakby ci malym odkurzaczem jezdzili po twarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
fregata10 Re: elektrostymulacja 14.10.07, 22:52 Czy męska częsć forum miała okazję coś próbować w Aldzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zofia1968 Pierwsze urodziny salonu 14.11.07, 19:36 Witam Podobno z okazji pierwszych urodzin Aldaspa ma zrobić dobre ceny na zabiegi ? Ma ktoś cennik ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Pierwsze urodziny salonu 15.11.07, 14:25 Widziałam listę zabiegów ale nie wiem co oznaczają te nazwy w większości. Może ktoś poradzi co naprawde działa i na jakiej zasadzie. Dla kobiety po 30, no dobra troche po 35 (oczywiscie mam tu na myśli Kowalika :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Pierwsze urodziny salonu 15.11.07, 14:44 Lolka napisała: > Dla kobiety po 30, no dobra troche po 35 (oczywiscie mam tu na myśli Kowalika :))) Pochlebstwo. Niezamierzone? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Pierwsze urodziny salonu 15.11.07, 15:10 No pewnie, wymsknęło mi się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: adres strony internetowej 06.10.08, 13:15 mortimerr napisała: > Masaże > Gorącymi kamieniami 200,- > O kurcze za pakiet 5 masazy goracymi kamieniami zaplacilismy w Hurghadzie 80euro. SPA w pieknym ogrodzie na brzegu morza czerwonego - a nie przy ruchliwej Warszawskiej! Spodziewalam sie ze u nas jest drozej - ale az tyle??? Odpowiedz Link Zgłoś
mozena_bm Re: ALDA SPA - prosze o opinię 05.10.08, 17:52 Byłam w salonie i korzystałam z usług. Moje spostrzeżenia są na stronie: aldaspa.webpark.pl/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ALDA SPA - prosze o opinię 05.10.08, 21:20 mozena_bm napisała: > Byłam w salonie i korzystałam z usług. Moje spostrzeżenia są na stronie: > aldaspa.webpark.pl/ Dobre, ale troche brak koordynacji ;) Musisz pogonić webmastera, bo jeszcze nie powiesił opinii na Waszej stronie Aldaspa. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowaa Re: ALDA SPA - prosze o opinię 27.10.08, 22:29 mozena_bm napisała: > Byłam w salonie i korzystałam z usług. Moje spostrzeżenia są na stronie: http://aldaspa.webpark.pl/target="_blank">aldaspa.webpark.pl/</a> > Pozdrawiam Niestety nie ma jeszcze spostrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: ALDA SPA - prosze o opinię 27.10.08, 22:53 grzybowaa napisała: > Niestety nie ma jeszcze spostrzeżeń. pewnie pacjentka jeszcze wciąż nie może otrząsnąć się z wrażenia :) Odpowiedz Link Zgłoś