lecsokole 20.10.07, 15:35 Forumowiczu Pamiętaj że trwa cisza wyborcza do niedzieli do godziny 20.00. Wybory to nasz obowiązek. Idź na wybory! -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomek88 ta agitacja w czasie ciszy wyborczej jest nie fair 20.10.07, 15:42 dokladnie Ja te cisze szanuje A Wy? Kolejny raz gracie nie fair a powiem ze az mnie korci zeby jednemu albo drugiemu kolesiowi odpisac... tylko szanuje nasze POLSKIE PRAWO i szanuje PRAWO WYBORCOW do zastanowienia sie w ciszy nad jutrzejszym wyborem Uszanujcie to i Wy Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ta agitacja w czasie ciszy wyborczej jest nie 20.10.07, 15:48 W czasie ciszy wyborczej nie wolno promować komitetów wyborczych. Namawianie do tego, aby wziąć udział w wyborach nie jest łamaniem ciszy, bo nie jest elementem kampanii wyborczej. Tylko jej elementy są zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek88 Re: ta agitacja w czasie ciszy wyborczej jest nie 20.10.07, 15:55 "elementy zakazane" hue hue ladnie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: ta agitacja w czasie ciszy wyborczej jest nie 20.10.07, 15:58 Zakazana jest kampania wyborcza komitetów. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, zerknij na www.pkw.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turyfiury Re: ta agitacja w czasie ciszy wyborczej jest nie 20.10.07, 18:43 lomek88 napisała: > "elementy zakazane" > hue hue > leccokole napisał: > No i przeczytasz lomku-oszołomku ..., ty trąbo pisowska? > To wszystko łomek o tobie, czym tak sobie nagrabiłeś. > > Dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
leccokole Re: ta agitacja w czasie ciszy wyborczej jest nie 20.10.07, 18:22 No i przeczytasz lomku-oszołomku dokładnie co fragsik wyjaśnia poniżej. Potrafisz zadać Sobie troche trudu, ty trąbo pisowska? Ujadasz i ujadasz ale bez powodu, bo nikt ciszy nie naruszył (jak dotychczas) na łomiankowskim Forum. Dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Cisza wyborcza-Wybory 20.10.07, 16:02 Nieźle pojęcie ciszy wyborczej jest wyjaśnione na onecie: Uwaga! Portal Onet.pl przypomina: "W okresie ciszy wyborczej tj. w okresie 24 godzin poprzedzających dzień wyborów i aż do chwili zakończenia głosowania zabronione jest prowadzenie agitacji wyborczej na rzecz kandydatów i list kandydatów w jakiejkolwiek formie. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji wyborczej może zostać uznana za naruszenie przepisów ordynacji wyborczej oraz stanowi czyn zagrożony karą grzywny w wysokości do 1 000 000 zł" (Art.86 i 87 oraz art. 219 i 220 Ordynacji wyborczej do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 12 kwietnia 2001 roku DZ.U. 2001 Nr 46 poz. 499 z późn. zm.) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek88 Re: Cisza wyborcza-Wybory 20.10.07, 23:57 czy to ja taki maly lomek jestem powodem tej wscieklosci panow powyzej? nerwy wam puszczaja i w histeryczne tony popadacie powtarzacie sie "traby" wy moje... a moze "tuby" juz was na oryginalnosc nie stac? a moze jakis wielki brat wam podpowiada co pisac i tym razem nie uzgodniliscie dokladnie? sie upic ide... po cichu bo cisza... Odpowiedz Link Zgłoś