zarnowiecki 08.06.08, 19:59 Położyli nowy asfalt i zostawili bałagan. Ach jakie piękne sokołowskie słupki postawili na Wiślanej. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiix Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 09:15 Słupki to jeszcze można zaakceptować, przynajmniej nie będą wjeżdżać na chodnik, ale rów głębokości chyba ze 2 metry na wysokości boiska wprowadził mnie w stan zupełnego osłupienia. Jakiż to geniusz ludzki mógł coś tak szkaradnego wymyślić. Odpowiedz Link Zgłoś
szopenna Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 12:47 kiix napisał: Jakiż to geniusz ludzki mógł coś tak > szkaradnego wymyślić. Tacy geniusze pracują w Zarządzie Dróg Powiatowych,wszak ul.Wiślana i Rolnicza są w ich władaniu,więc nas uszczęśliwiają.Dokąd w powiecie będzie rządził P. Wójcik nie liczcie na nic innego. Teraz zamiast na basen do ICSD przyjeżdżajcie na Wiślaną tam i samochody będzie można wykąpać.Dzisiaj kopią przy samym asfalcie ogromny rów.A nam naiwnym się wydawało że wzdłuż boiska będzie można parkować? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 14:05 Ale czy my (w sensie wladze Łomianek) nie mamy nic do powiedzenia przy tym uszczęśliwianiu? Nie wierzę, że jakikś pan Wójcik moze sobie zrobić z Wiślaną, co mu się podoba. Jakieś uzgodnienia muszą być wymagane. No i co na to nasi radni powiatowi? Nikt mi nie powie, że nasi radni przejdą do porządku dziennego nad takim rowem w środku miasta. Jak później patrzyliby ludziom w oczy? Rozumiem, ze w Łomiankach nie ma kanalizacji deszczowej, więc potrzebne są jakieś rowy, ale w takim razie zakryjmy ten rów od góry i zróbmy tam parking. Przecież taki rów jest niebezpieczny, a ponadto odbiera resztki miejsc parkingowych przy bazarku, co jeszcze bardziej "uszczęśliwi" okolicznych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
jeser Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 15:32 Schopena napisała: > Tacy geniusze pracują w Zarządzie Dróg Powiatowych, ... >Dokąd w powiecie będzie rządził P. Wójcik nie liczcie na nic >lepszego esscort napisał: > ... jakikś pan Wójcik moze sobie zrobić z Wiślaną, co mu się >podoba. Jakieś uzgodnienia muszą być wymagane. Uzgadnia się jedno a projektuje zupełnie co innego. Nie można całej pracy wykonywać za urzędników. Komisja Infrastruktury PWZ złożyła w swoim czasie wniosek o odwołanie p.dyr. M.Wójcika. Radni Łomiankowscy, co prawda nie wszyscy, również głosowali za odwołaniem dyr.Wójcika.. I co, do dnia dzisiejszego nie zaszła żadna zmiana. Odwołanie jest w kompetencjach starosty i zarządu powiatu. > No i co na to nasi radni powiatowi? Nikt mi nie powie, że nasi > radni przejdą do porządku dziennego nad takim rowem w środku miasta. Jak później patrzyliby ludziom w oczy? Widząc po raz pierwszy tą jamę tak samo sobie pomyślałem " pośmiewisko i jak później patrzeć ludziom w oczy" Po kolejnych, pilnych konsultacjach z inspektorem nadzoru ZDP PWZ uzyskaliśmy zapewnienie, że rozwiązanie zostanie przeprojektowane. W rowie zostaną położone rury drenażowe a następnie zostanie ta inżynierska konstrukcja zostanie zasypana. Zapadły stosowne konsultacje z UMiGŁ dot. kompleksowego rozwiązania tego problemu. Aktualnie muszę zakończyć pisanie. CDN. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 15:52 No proszę, coś tak czułem, że tak nie może zostać ;) A może wykonanie tego parkingu (naprawde potrzebnego) przy okazji zasypywania tej rury by sie udało zalatwić...? Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 20:34 Jest taki Radny Powiatowy z ulicy Rolniczej, który wielokrotnie na zebraniach mieszkańców Łomianek Starych, zaklinał się, że niepuści do ograniczenia miejsc parkingowych przy Marpolu i bazarku. Miało być znacznie lepiej niż w przypadku budowy wyborczego chodnika na początku ul. Rolniczej. I cóż. Puste obiecanki cacanki, byle by dotrwać do następnych wyborów. On wszakże ma swe każdorazowo podkreślane zasługi, wszak radnym jest od wielu wielu kadencji. Tak samo jak zasiedziałym szeregowym pracownikiem centrali Ruchu. I nie zna się na pozostawionym bałaganie, rowach odwadniających, miejscach parkingowych i na bolączkach codziennych mieszkańców. On jest wszak dożywotnim radnym ględułą. Odpowiedz Link Zgłoś
e_wolyn Re: Jama na Wislanej 11.06.08, 08:47 Panie j46 a właściwie Panie Janie U , po raz kolejny oczernia i obraża mnie Pan gdzie się tylko da: na zebraniach, na różnych forach itd. Rozpoczął Pan ten proceder roznosząc swoje paszkwile na mój temat w okresie ciszy wyborczej jesienią 2006 roku (licząc na swój wybór jako kandydat do Rady Powiatu). Nie będę odpowiadał Panu na sprawy związane z ul. Wiślaną i Rolniczą bo do Pana i tak nic nie dotrze - bo Pan wie wszystko najlepiej. Ale wyjaśniam dla innych "forumowiczów". Nowa nakładka na ul. Rolniczej i odwodnienia zostały wykonane na odcinku, na którym jest już infrastruktura wod-kan. Do zakończenia tej inwestycji pozostały jeszcze prace przy studniach odwadniających i wtedy zostanie uporządkowane pobocze. Na ul. Wislanej do zakończenia inwestycji pozostało wykonanie odwodnienia. W wyniku tych prac nie znikną miejsca parkingowe przy boisku bo ich tam nie było (nie licząc chaotycznego parkowania koło rowu stanowiącego zagrożenie wypadkowe i możliwość uszkodzenia samochodu). Natomiast zostaną utworzone miejsca parkingowe prostopadle do ul. Wiślanej: od wjazdu na myjnię w kierunku ul. Rolniczej, pod koniec tego odcinka będzie odkryty rów o długości około 6 mb (uzyskałem informację od drogowców że jast to konieczne). Wcześniej pod parkingiem będzie rura perforowana w warstwie piaszczystej, zasypana materiałem chłonnym a na wierzchu będą płyty eko - służące jako parking. Pozdrawiam wszystkich. EW Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: Jama na Wislanej 11.06.08, 17:33 e_wolyn napisał: > jako kandydat do Rady Powiatu). > > W wyniku tych prac nie znikną miejsca parkingowe przy boisku bo >ich tam nie było (nie licząc chaotycznego parkowania koło rowu >stanowiącego zagrożenie wypadkowe i możliwość uszkodzenia >samochodu). Natomiast zostaną utworzone miejsca parkingowe >prostopadle do ul. Wiślanej: od wjazdu na myjnię w kierunku ul. >Rolniczej "Nie znikną,.. nie licząc chaotycznego parkowania,...Natomiast zostaną utworzone"- pół szklanicy jest puste czy może do połowy pełne. Coś sie pan prawdziwie zapętliłeś w tych swoich zawiłych opowieściach. > będzie rura perforowana w warstwie piaszczystej, zasypana materiałem chłonnym To znaczy najpierw będzie perforowana w warstwie piaszczystej, a potem zasypana jakimś tam materiałem?. Czy ja dobrze pana zawiły technologiczny wywód zrozumiałem. Coś pan panie e_wołyn znowusz strasznie namieszałeś. > Pozdrawiam wszystkich. EW Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Jama na Wislanej 12.06.08, 20:28 Panie Radny. Ja myślałem, że jak ktoś robi robotę to do końca i po tym sprząta po sobie. Może w Ruchu jest inaczej, tak jak i w powiecie. Zostawia się, nikt nie wie dlaczego bałagan, a potem wyjaśnia, iż robota jeszcze trwa. Jaka robota? Co za robota? Może na kilak minut, może o kilkanaście dłużej, na odcinku kilku centymetrów, czy metrów. Ja mam wrażenie, że do skończenia prawie nic nie zostało i bałagan dawno można by było posprzątać. A co to za robota to o tym wie jedynie światły "Radny", a my malutcy, toniemy w bałaganie. Miano ponoć dół zrobić na Wiślanej, po drugiej stronie Rabego, miano nie zmniejszać liczby miejsc parkingowych przy bazarku, a parking miał być wzdłuż całej Wiślanej po stronie bazaru i co? O ile zmniejszono? 10 a może 20, a może dalsze będą likwidowane, bo roboty trwają. A Pan twierdził, że tego nie będzie, to niech Pan spróbuje, krawężniki jak byki, a w dodatku ustawiono przecudnej urody słupki. Słupki, zgoda ale po przeciwnej stronie, gdzie miały by sens, ale tu? Śpi pan Panie Radny i już, a nie dba Pan o mieszkańców tylko gada, gada i gada o byłych zasługach i czasach. Przypominam, że dzięki mojemu jak Pan to nazywa "procederowi", zrobiono porządny chodnik "wyborczy" na Rolniczej /w czym dopomogli mnie również inni Radni Powiatowi/, a i przy obecnych pracach nie tylko ja ale i inni mieszkańcy dopingują swych Radnych. Zresztą Radny Serżysko, kilkakrotnie w godzinach pracy był i spowodował jak wiem kilka zmian. A Pan co, pogadał z mieszkańcami, pogadał i nic, bałagan trwa, likwidacja kolejnych miejsc parkingowych trwa. Gratuluję dobrego samopoczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
e_wolyn Re: Jama na Wislanej 13.06.08, 08:22 A nie mówiłem, że j46 wie wszystko najlepiej. Nawet chodnik z poprzedniej kadencji na ul. Rolniczej od Wiślanej do Włościańskiej jest Jego zasługą i "jego Radnych". Również tegoroczne powiatowe inwestycje drogowe w Łomiankach nie są zasługą, jak to Pan nazywa "Pana radnych" gdyż nie głosowali oni za budżetem w którym te inwestycje się znajdują (można to sprawdzić). Zapomniał się Pan odnieść do swoich paszkwili o Wołyńskim i Kordku które roznosił Pan w okresie ciszy wyborczej w 2006 roku (zapewne jak się potem okazało z myślą o prezesowaniu KMŁ). No cóż, nie udało się więc teraz wylewa Pan swój jad przedstawiając rzeczy pozytywne jako negatywne. Ja mam w sobie dużo pokory i w swej działalności korzystam z rad mieszkańców, szczególnie tych krytycznych. Życzę pozytywnego myślenia j46 - życzliwi żyją dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
narazie_spokojny40 Re: riposta 13.06.08, 16:40 Panie J46 kłamstwo ma zawsze krótkie nóżki. Zamiast szukać dziury w całym niech pan lepiej sprzedaje te swoje kwiatki chociaż na tym też sie pan nie zna..... bo ostatnio żona kupowała środek owadobujczy a pan nie wiedział co to. a ta pańska złośliwość jest charakterystyczna dla małych ludzi. troche optymizmu panie Janku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusio Re: riposta 15.06.08, 14:14 Dwaj Panowie się kłócą o nie wszystkim znane sprawy. Ale fakt faktem że niemal na całej długości Rolniczej, coś robią i wszystko jest rozgrzebane, nawet tam gdzie pozornie już wszystko skończone. Kiedy tego koniec pewnie nikt nie wie. Czy dobrze robią,o tym zdecydują nie tyko fachowcy przy odbiorach, ale najbliższe ulewy i roztopy. W każdym bądź razie zdążyli już zrobić kilkaset łat, łatek i łatuniek w nowych nakładkach. Ale tak widocznie musi być. W dodatku w mojej ocenie modernizując Rolnicza zwężają ja o kilkadziesiąt centymetrów. Dlaczego nikt pewnie nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
e_wolyn Re: riposta 15.06.08, 14:58 To chyba dobrze, że jest dużo inwestycji na drogach powiatowych pomimo, że jest ich niecałe 10 km ze 162 km w całym powiecie. Terminy zakończenia inwestycji: - chodnik na Rolniczej od Armii poznań do Wiklinowej i nakładka od Wiślanej do nr 24 Rolniczej (za 1 mln 200 tys zł) do końca lipca, - chodnik na Wiślanej od Warszawskiej do Rolniczej, wraz z odwodnieniami (za 410 tys zł) termin już minął, wykonawca musi finiszować aby nie płacić kar umownych, - chodnik na Rolniczej od Wiklinowej do Wędkarskiej, wraz z odwodnieniami (za 800 tys zł) do końca sierpnia. Jezdnia na Rolniczej po drugij stronie chodnika jest zamykana krawężnikiem, tam gdzie nie ma min 6 m szerokości jest poszerzana (np. w Kiełpinie). Krawężniki są stawiane w linii prostej więc są miejsca w których postawiono je kosztem asfaltu. Są określone uciążliwości dla mieszkańców z racji prowadzonych prac - ale proszę o cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 20:39 kiix napisał: > Słupki to jeszcze można zaakceptować, przynajmniej nie będą > wjeżdżać na chodnik, No tak, tyle że słupki zagradzaja wjazd nie tam, gdzie jest ewentualne miejsce na parking, a nie po drugiej stronie, gdzie tarasowane są bramy mieszkańców :( Wygląda na to, że w celu rozwiazania problemów z parkowaniem przy bazarku wybrano koncepcję zlikwidowania możliwości parkowania w tych okolicach w ogóle. Można i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jama na Wislanej 09.06.08, 20:41 Sorry, pomylka, powinno być: słupki zagradzaja wjazd tam, gdzie jest ewentualne miejsce na parking, a nie po drugiej stronie, gdzie tarasowane są bramy mieszkańców :( Odpowiedz Link Zgłoś
fomek88 Re: Rolnicza i Wislana straszy 11.06.08, 09:01 Pieprzenie o rowach, słupkach, dojazdach, miejscach parkingowych !!!!!!!!!!!! wY już niedługo, łomiankowskie buce nie będziecie potrafili chodzić. O kurczaki pieczone. Wiocha przesiadła się z boskiego sposobu podróżowania (piechotką i na bosaka) na .... no właśnie! Dokad lamerzy zmierzacie? Ile centymetrów tłuszczu otacza wASZE pikawy. Ile mi zabierzecie z emerytury bo trzeba będzie wASZE otłuszczone cielsksa ratować w imię hasełek które wyprodukował - HOMO SAPIENS i jego kretyńskie podejście do przyrody? Zwalcie ze stołka każdego dyrektora i każdego innego kto wAM rowy bedzie robił!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lomlive Re: Rolnicza i Wislana straszy 11.06.08, 16:52 moi drodzy. Powiem niegrzecznie. Ciągle Wam coś przeszkadza. podjedzcie na wiślaną i spójrzcie jak powstaje parking koło boiska. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bronia_0 Re: Rolnicza i Wislana straszy 11.06.08, 18:35 Popatrzyłam. Proponuje byś wziął kartkę i pomnożył metry kwadratowe asfaltu i chodników z którego rachityczne urządzenia odwadniające mają odprowadzać wodę przez opad,no choćby minimalny np 1 litr na 1 m z ich pojemnością. I co wyjdzie, totalna powódź i to przy kapuśniaczku, bo to są dziesiątki metrów sześciennych wody,których na pewno nie zmieści kila mini studzienek i dren 110 mm pod ziemią. Sąsiad z dachu o powierzchni ok 200 m kw odprowadza wodę do studzienki o średnicy kręgu ok 1,5 m i ma tych kręgów 4 i co w większe ulewy woda wybija. A co będzie na Wiślanej podczas ulewy, czy podczas długotrwałych deszczy? I na to jest odpowiedź; woda zaleje sąsiednie ulice a być może i posesje, bo takie są prawa hydrodynamiki. Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: Rolnicza i Wislana straszy 12.06.08, 17:08 bronia_0 napisała: > I na to jest odpowiedź; woda zaleje sąsiednie ulice a być może i posesje, bo takie są prawa h Ale, ale być może i całe Łomianki. Oj Brońcia, Brońcia Odpowiedz Link Zgłoś
bronia_0 Re: Rolnicza i Wislana straszy 12.06.08, 17:24 To może przenieś się lub zacznij chodzić którąś z bocznych uliczek podczas opadów! Odpowiedz Link Zgłoś