sloggi 16.12.03, 11:57 Pieczecie w domu, kupujecie gotowe czy zamawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toulaa Re: Świąteczne wypieki 16.12.03, 19:14 sloggi napisał: > Pieczecie w domu, kupujecie gotowe czy zamawiacie? Ach, no, jak mogłeś????:) Na Wigilię kupne???? Jestem oburzona!!!! 12 potraw co najmniej trza tymi ręcyma zrobić, i wszystko potem ładnie jeść, bo ilu potraw się nie spróbuje, tyle przyjemności nas w Nowym Roku ominie! A ja się martwię, bo coś mi moje pierniczki- całuski nie chcą mięknąć w tym roku:(( Zdążą?* *jak po warsiawsku to zdanżą może??? Pozdrawiam- toulaa_pierwszy_raz_łomiankowo_dumna Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Świąteczne wypieki 16.12.03, 20:29 ja jak zwykle robię sernik krakowski Odpowiedz Link Zgłoś
mama.restauracyjna Re: Świąteczne wypieki 16.12.03, 20:32 Ja -jak na m.r. przystalo zamawiam - u Bliklego na Placu Wilsona, niechetnie w Tiramisu, raz zamowilam w slynnej Misiance na Pradze..Zawsze mam nadzieje upiec, ale ostatnio zdarzylo mi sie to BARDZO dawno temu... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Świąteczne wypieki 17.12.03, 08:32 U mnie w rodzinie wypiekami zajmuje się Cioteczka Lucy. U niej nie ma mowy, żeby ciasto nie wyszło - jak klapnęła szarlotka to zrobiła z niej bajazderkę :P Będzie makowiec, drożdżowe z powidłami i nieśmiertelny jabłecznik na kwaśno. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Kto zabił ciotkę Cookie? 17.12.03, 11:09 ....a nie cookie(s)....można wyczyścić.. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: Ciotka Julia i skryba 17.12.03, 23:13 No, ale dość już o ciotkach:)), chyba Autorowi wątku nie o to chodziło... Ja już odczuwam nerwówkę, a im większą ją odczuwam, tym większy powód, by uspokajać nerwy, siedząc na forum i czacie:)) Poważnie, to czas wziąć się do roboty: u Was jest barszcz, czy grzybowa ( no, czasem jeszcze migdałowa, albo rybna)? Ja już zakwas na barszcz nastawiłam, całuski upieczone, więc początek zrobiony. Teraz przygotowuję się psychicznie do lepienia uszek:)) Pozdrawiam- toulaa_bardzo_już_Rudolfowo_rozemocjonowana. Odpowiedz Link Zgłoś