Dodaj do ulubionych

Przyjaciele Trójki

10.08.09, 11:31
Mieliśmy wielokrotnie tutaj dyskusje o ulubionych stacjach radiowych. Trójka
zawsze miała szczególne miejsce... Jak zapewne wszyscy wiemy czasy dla
radiofonii publicznej są bardzo ciężkie. Bałagan wokół ustawy medialnej,
problemy ze ściąganiem abonamentu, kryzys na rynku reklamowym...

Można pomóc Trójce dodatkowo poza opłacaniem abonamentu radiowego:
www.przyjacieletrojki.org.pl/
Ja już wpłaciłem...
Obserwuj wątek
    • jojcorz Re: Przyjaciele Trójki 10.08.09, 13:18
      I to jest piękny przykład że kapitalizm to fajna rzecz.

Nie Tusek_PeOwiec, nie Jarek_PiS[dowiec], nie My Obywatele (przez duże O] zgwałceni jakimkolwiek NAKAZEM [nawet jeżeli nazywa się on abonament], a sama Trójka musi zadbać o własne dupsko.

Mogę, ale nie muszę Szanowny mmc_lomianki opodatkować się jednorazowo.
      I to jest piękne, mając na uwadze standardowe apanaże w mediach.

Wybieram wiec opcję ... ? ;-)
      • mmc_lomianki Re: Przyjaciele Trójki 10.08.09, 14:11
        Możesz ale nie musisz - to prawda. Ze swojej strony ciężko mi będzie przeżyć bez
        takiego medium jak ta stacja radiowa więc jeszcze raz zacisnę zęby i zapłacę.
        Nie zapłacę jednak abonementu za TV Farfała czy innego politycznego jełopa (już
        się pogubiłem w przepychankach w TVP). Nie oglądam, nie chcę. Płacę za radio.
        • czaj_nik Re: Przyjaciele Trójki 10.08.09, 15:22

A tutaj pasuje myśl której jeszcze nie "opublikowałem" na forum:

Nie przywiązujmy się do ludzi, miejsca, przedmiotów - ludzie zdradzają, miejsca stają się niewygodne, przedmioty ulegają zniszczeniu.
          • mmc_lomianki Re: Przyjaciele Trójki 11.08.09, 10:04
            >Nie przywiązujmy się do ludzi, miejsca,
            >przedmiotów - ludzie zdradzają, miejsca stają się niewygodne,
            >przedmioty ulegają zniszczeniu.
            A radio gra dalej :)
            • lomek2 Re: Przyjaciele Trójki 13.08.09, 17:37
              Pomijając stan finansów radia takiego czy innego i przyczyny które do tego
              doprowadziły, czy nie wydaje Ci się jednak przegięciem ściepa na rzecz
              instytucji której właścicielem jest minister skarbu?
              W końcu do czegoś to państwo mamy chyba?
              Jestem wrogiem wszelkich form żebraniny, poczynając na Rumunach pod płotami a na
              imprezie Owsiaka kończąc. To jest niemoralne i szkodliwe. Pokazuje, że życie na
              cudzy koszt to atrakcyjna droga. Ponadto obnaża niesprawność organów państwa,
              które po to są aby takie problemy rozwiązywać stosując mechanizm podatków.
              Obywatel w państwie ma 2 zadania: płacić podatki i mądrze wybierać tych którzy
              rządzą. Jeśli nie potrafi wybrać, to trzeba liczyć się z konsekwencjami i dla
              nas i dla na przykład Polskiego Radia.
              Już nie wiem co mnie bardziej irytuje gdy słucham radia w samochodzie, czy
              łubu-dubu w RMF, czy kampania na rzecz płacenia abonamentu w Trójce.
              To co dostajemy od "misyjnego" radia i telewizji nie jest godne zasilania żadnym
              abonamentem ani żadną inną formą z budżetu państwa. Tajemnicą Poliszynela jest,
              że kasa z abonamentu jest całkowicie marnotrawiona. To studnia bez dna.
              • komek88 No NIE!!!!!!!! 13.08.09, 17:45
                lomek wrócił z zaświatów!

Witamy lomku, witamy. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka