11.05.11, 03:42
Ale Was ateista wystraszył... Cisza taka... ;)
Obserwuj wątek
    • ze-t Re: :) 11.05.11, 10:58
      A o czym tu pisać.
      Piechowice to kraina mlekiemi miodem płynaca.Toz to dzięki władzom poprzednim,aktualnym mamy najczystszą i najtańszą wode w kraju,to dzieki zaangażowaniu radnych poprzedniej i aktualnej kadencji mamy idealne nawierzchnie dróg głównych(turysci wręcz nie moga wyjść z podziwu),mamy idealna współpracę rady i Burmistrza,mamy ZUK ,który może swiadczyc usługi dla wszystkich mieszkańców ,mamy kompetentnych urzędników potrafiacych wyrwać Uni Europejskiej jakiś grosz dla Piechowic.Dlatego cieszmy sie wiosną,idźmy na działkę i olejmy całe to towarzystwo.Oni i tak nam za 3 lata o sobie przypomną i opowiedzą nam o swoim zaangażowaniu , o swoich sukcesach , a my jak te matoły znowu obdarzymy ich swoim zaufaniem i pozwolimy im dalej działać ku chwale naszego miasteczka.
      Ale pewnie okaże się ,że nam wcześniej o sobie przypomną i zorganizuja nam igrzyska pn.Referendum,bo przecież jakoś muszą sie uwiarygodnić.
      Sytuacja wręcz idealna: Radni nie robia ,bo Burmisrzt nie ich, Burmistrz nie robi - bo rada nie jego.Idylla
      Idę na działkę
      • piechowiczanincija Re: :) 15.05.11, 00:09
        Zgadzam się z Tobą w 100 %, tylko mam nadzieję, że ten marazm nie będzie trwał jeszcze 3 lata i wcześniej wymienimy p. burmistrza albo radę a najlepiej i to i to.
        • logiczek Re: :) 15.05.11, 10:41
          Tak, wymieniajcie i co dalej? Macie jakiś pomysł na ciąg dalszy, czy Wasza wiedza i aktywność ogranicza się do wypisywania bzdur na forum i krytykowania wszystkiego, ot tak dla zasady.
          Znacie te słowa piosenki LOMBARDU? Co prawda odnosiły się do innych czasów, ale można zmieniając kilka słów dopasować do dzisiejszej rzeczywistości i do Was wszystkich kryjących się pod różnymi nickami - ukryci bohaterowie!

"Na życie patrzysz bez emocji
          Na przekór czasom i ludziom wbrew
          Gdziekolwiek jesteś w dzień czy w nocy
          Oczyma widza oglądasz grę
          Ktoś inny zmienia świat za Ciebie
          Nadstawia głowę, podnosi krzyk
          A Ty z daleka, bo tak lepiej
          I w razie czego nie tracisz nic"

Tak że idźcie na swoje działki, czy gdzie chcecie i za przeproszeniem odwalcie się od tych, którzy próbują cokolwiek zrobić! Wy będziecie tak czy inaczej zawsze niezadowoleni i nieszczęśliwi.

• ze-t Re: :) 16.05.11, 10:51
            Może byś nam Logiczku przybliżył to "robienie cokolwiek" , bo jakoś przepływ informacji chyba zawodzi.
            Istotą demokracji jest mozliwość zadawania pytań i uzyskiwania odpowiedzi od ludzi wybranych w powszechnych wyborach.
            Jeżeli ich wolą( wybranych) byłoby pytać nas wyborców o jakiekolwiek konkretne sprawy to podejrzewam ,ze uzyskali by ,moze nie zawsze logiczne i merytorycczne ale jadnak odpowiedzi.
            Należy również pamiętać ,że wszyscy nasi wybrańcy pobierają wynagrodzenie za to by nas,jak najlepiej reprezentować .Jeżeli miałeś na myśli to "robienie cokolwiek" za wynagrodzenie to przypomnę taki krócitki slogan-żadna łaska.W tym moim pierwszym wpisie,tak trochę w sposób prześmiewczy zadałem kilka pytań,spróbuj proszę mi na nie odpowiedzieć.A tak na marginesie to wpisy można potraktować jako wyraz obywatelskiej troski a nie niezadowolenia i nieszczęsliwości.
            • gorszejutroo Re: :) 16.05.11, 17:48
              POK mógłby rozwinąć działalność kabaretową byłoby przynajmniej w naszych pechowicach weselej a tak ponuro brudno i nudno.
          • piechowiczanincija Re: :) 16.05.11, 23:10
            Logiczku
            wydaje mi się, że ciągniesz teraz od miasta jakąś kasę i dlatego Twoje "obiektywne" spojrzenie i ocena obecnej władzy (burmistrz + rada) i UM będzie zawsze wypaczona w jedną stronę.
            Wyjdź na ulicę posłuchaj zwykłych mieszkańców i nie zapominaj, że to oni będą decydowali ( i to chyba w nie dalekiej przyszłości) o losach najmiłościwiej nam panujących.
            Nie chcę być wyrocznią ale p. Rudolf może być szybko wymieniony na p. Podkańskiego lub Kamińskiego.
            Pozdrawiam
            • azeta2 Re: :) 19.05.11, 11:45
              Uchowaj Panie od takiej zamiany... Ja od Rudolfa nie oczekuję niczego, a w zasadzie jednego - spłaty choć połowy długu miasta i niech nic więcej nie robi, niech administruje, reprezentuje, itp. Mam tez nadzieję, że uchroni Piechowice od zapaści finansowej, która nadal po rządach ZGB nam grozi, bo wówczas podatki na max, zero dopłat do MZK, do wody i ścieków i ciemnica w nocy. A ci przez ciebie wymienieni to raczej wypompować by potrafili kasę na kluby sportowe bo już dwie Lechie utworzyli aby się nie kłócić o kasę, na promocję która jak widać dotychczas tylko ich wypromowała w Piechowicach a nie miasto.
              • serszen Re: :) 21.05.11, 22:16
                Mam nadzieję,że ta kadencja to będzie mój ostatni wybór pt. mniejsze zło.Czekam na kolejne wybory...
                • turbodymoman78 Re: :) 26.05.11, 22:17
                  czytaliście w IP ile dostała grupka kolarzy z miasta - 16 000zł. Być moze w kolejnym numerze bedzie sprostowanie, ze omyłkowo wkradlo się tam jedno zero więcej. Bo to chyba 1600 zł a nie 16 000 na grupkę rowerzystów?
                  • serszen Re: :) 27.05.11, 13:31
                    Każde pieniądze są za duże dla takiej grupy...Zrozumiałbym gdyby chodziło o dzieci lub rencistów i emerytów.Winszuję tym którzy tak lekką ręką szastają publicznymi pieniędzmi...
                    • azeta2 Re: :) 30.05.11, 19:25
                      16 kolarzy tam chyba się znajdzie więc po 1000 na głowę, na to żeby sobie pojeździli. Ale pewnie większość tych pieniędzy wpadnie do kasy tego co ich na wyjazdy busem ich wozi z reklamą klubu!
                      • logiczek Re: :) 30.05.11, 22:54
                        A g...o Wam do tego! Ruszcie swoimi tępymi mózgami, napiszcie wniosek o dotację, umotywujcie, to może też dostaniecie! Każdy mógł to zrobić. Nie Wy barany potraficie tylko krytykować, wszystko czy słuszne, czy niesłuszne, czy dobre, czy złe, ot tak dla zasady. Zaraz "siądziecie" na piłkarzy, harcerzy, Stowarzyszenie P-ce. Żal Wam dupy ściska, że nie potraficie sami nic zrobić. Żałosne towarzystwo!
                        • ze-t Re: :) 31.05.11, 11:44
                          żenujacy jest poziom twoich wypowiedzi ,logiczku.Taki w pełni moherowy.Poczytaj ze zrozumieniem a potem sie wypowiadaj i ewentualnie umotywuj swoja wypowiedź.Bo tak to juz jest ,ze jak ktos ma cokolwiek do ukrycia lub nie ma argumentów to podnosi głos z nadzieja ,ze zagłuszy niewygodne pytania.
                          A ja mam pytanie: Jaka korzyść będą miały Piechowice z wydatkowania 16 tys. zł na kolarzy?
                          I proszę nie odpowiadać ,ze promocję ,a jezeli już to jaką i gdzie i jaki ona może odnieść skutek.
                          • prokrop Re: :) 31.05.11, 15:30
                            Zgadzam się z ze-t - poziom żenujący. A co grupy kolarskiej - pośrednio jest to promocja miasta. Widzimy coraz to liczniejsze rzesze miłośników dwóch kółek. Rowerzyści jednak pozostawiają zbyt mało pieniędzy w naszych P-cach bo - są one tranzytem na trasie. Gdyby grupa kolarska Lechii w ramach otrzymanych środków zorganizowała imprezę na miarę szklarskoporębiańskiego święta rowerów to powinni dostać kilkakronie więcej pieniędzy bo to by była promocja.
                            • serszen Re: :) 31.05.11, 17:02
                              Logiczkowi chodzi o to ,że każdy zdolny cwaniak może wydzierać od państwa ile się tylko da.Co tam np. biedne dzieci,które nigdy roweru nie miały...?Uważam za co najmniej bezczelne wyciąganie z portfela publicznego kasy przez osoby zdrowe i czynne zawodowo na własne kaprysy,chyba że to ma służyć skutecznej promocji miasta .I nie chodzi tu o banalne napisy na koszulkach.
                              W Polsce funkcjonuje zasada:
                              Dają -brać ile wlezie
                              Nie dają ?-wygrajmy wybory to przyznamy sobie sami ...!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka