Dodaj do ulubionych

"PIECHOŁAWKOWICE" :)))

02.09.13, 22:43
Piechoławkowice miasto geriatryczne
dobre na schorzenia ortopedyczne
Tutaj usiąść możesz wszędzie
ławka to nasze narzędzie
ławek Ci u nas dostatek
kwietników ,sralników , rabatek
Dzis stwierdzam z całą pewnością
Emeryt jest naszą przyszłością
I chociaż mieszkamy prawie w lesie
niech nas parkowa idea poniesie
A ławka symbolem się stanie
Rozwoju naszego miasta
To piękna idea i basta
Nie ważne że młodzież ucieka
Nie ważne co nas jutro czeka
Ważne że mamy park nowy
Z patelnią na środku gotowy
Symbol przedsiębiorczości
Balsam na stare kości
Obserwuj wątek
    • loonapark Re: "PIECHOŁAWKOWICE" :))) 04.09.13, 16:19
      Tak, tak...
      Witaj szkoło
      • serszen Re: "PIECHOŁAWKOWICE" :))) 04.09.13, 19:02
        Uderz w stół....Proste, łatwe,ale jak widać działa...
        • loonapark Re: "PIECHOŁAWKOWICE" :))) 05.09.13, 14:14
          serszen napisała:

> Uderz w stół....Proste, łatwe,ale jak widać działa...

Proponuję więcej samokrytycyzmu i dystansu do swojej tak zwanej twórczości. A zamiast się spinać napisz aranżację na akordeon. Może zawojujesz powiatowe dożynki. Powodzenia.
          • serszen Re: "PIECHOŁAWKOWICE" :))) 05.09.13, 14:51
            Słuchaj " wesołe miasteczko czy jak ci tam", już ci kiedyś tłumaczyłem na czym polega sens i poprawność polityczna mojego bardzo prostego wierszydełka.Zapewniam Cię że nie na wartości artystycznej i konstrukcyjnej,a już na pewno nie na poetyckim lansie .Kiedy piszę o głupocie i braku wyobraźni rymy same mi się układają w skromną całość.Kiedy ręce opadają pozostaję tylko dobrze się bawić.
            A następnym razem skup się na treści zawartej w tekście,lub ,jeśli jesteś zaangażowany w tę głupotę nie czytaj-nie będzie bolało.
          • serszen Re: "PIECHOŁAWKOWICE" :))) 05.09.13, 15:33
            Słuchaj " wesołe miasteczko czy jak ci tam", już ci kiedyś tłumaczyłem na czym polega sens i poprawność polityczna mojej bardzo prostej twórczości .Zapewniam Cię że nie na wartości artystycznej i konstrukcyjnej,a już na pewno nie na poetyckim lansie .Kiedy piszę o głupocie i braku wyobraźni rymy same mi się układają w skromną całość.Kiedy ręce opadają pozostaję tylko dobrze się bawić.Piechowice starzeją się i ten proces niestety postępuje.
            Zamiast geriatrycznego ,sztywnego muzeum,inwigilowanego 24 godz na dobę,( JA SOBIE TEGO NP. NIE ŻYCZĘ), które mogłoby ewentualnie zająć 1\4 terenu, powinien powstać interaktywny park dla wszystkich,taki w którym również matka z dzieckiem z przyjemnością będzie mogła spędzić dłuższą chwilę nie stresując się że dzieciak wbiegł na "świętą" trawę. itp.
            Do tego wycięto stare piękne drzewa i to jeszcze w okresie lęgowym-brak słów.Sam zbierałem martwe pisklaki z chodnika.
            A następnym razem skup się na treści zawartej w tekście,lub ,jeśli jesteś zaangażowany w tę historię nie czytaj-nie będzie bolało.No chyba że jesteś po prostu głupi i nie dotrze do ciebie ani jedno z tych słów...
            • huhuha4 Re: "PIECHOŁAWKOWICE" :))) 09.09.13, 20:12
              w jakim celu zbierasz martwe zwierzęta? aaa żywisz się padliną... jasne... :)
    • piechowiczanincija Re: "PIECHOŁAWKOWICE" :))) 10.09.13, 16:44
      Serszeń
      co prawda nie jest to szczyt poezji ale szacun
      napisałeś 100% prawdy o naszym miasteczku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka