26.10.05, 08:36
Właśnie przeczytałem, jak to niektórzy mieszkańcy - choćby Pani Ula -
popierający przeprowadzkę z Żymierskiego na JPII, liczą na pokrycie kosztów
wymiany dokumentów przez Urząd Miasta, czyli z podatków innych mieszkańców.
A może by tak przelecieć się z beretem po ulicy i zebrać datki od chętnych, a
nie robić przymusową zrzutkę!!!!!!!!

jeleniagora.naszemiasto.pl/wydarzenia/530492.html?ses_nm=b7cec32850597dc0f7221af701a66e9f
Obserwuj wątek
    • oniemialyzwrazenia Re: zrzutka 26.10.05, 10:17
      O zmianie nazw ulic w piechowicach powinny wypowiedzieć sie WSZYSCY mieszkancy .
      Dośc tych zakulisowych ustaleń o których dowiadujemy sie z gazet.Nie mieszkam
      na Żymierskiego ale chcę współdecydowac o tym co dzieje się w moim mieście!
      Zdecydować powinna większośc a nie "pan wójt i pleban" jak w średniowieczu!
      • omega_7 Re: zrzutka 26.10.05, 13:27
        Nie tak dawno, też narzucano społeczeństwu jedyne słuszne idee, nadawano nazwy miastom, ulicom, obiektom imieniami jedynie słusznych patronów.
        Wtedy też nikt nie pytał, co sądzą o tym sami zainteresowani.
        Jak widać, dla "pomysłodawców" wszelkie metody są usprawiedliwione, jeśli chodzi o "ich" pomysł i patrona. W tym względzie nie ma różnicy w metodzie, pomiędzy komuną, a "wyzwolonymi".
        A tak naprawdę, nadanie nazwy JPII dla tak brzydkiej, chociaż głównej ulicy, przynieść może raczej wstyd, niż wyróżnienie.
        • syfon11 Re: zrzutka 26.10.05, 19:38
          492 mieszkańców Piechowic - Czy są to mieszkańcy ulicy Żymierskiego, czy też z
          całego miasta? Jeżeli z ulicy Żymierskiego to jest to połowa mieszkańców za
          zmianą nazwy. Jeżeli z całego miasta to chyba za mało. Nic nie mam przeciwko
          ulicom JPII, ale czy intencje tej zmiany są czyste? W dobie kiedy kłopoty
          finansowe nie dotykają tylko gmin ale każdego z nas to czy nie lepiej byłoby
          przeprowadzić symulację kosztów i przed zbieraniem podpisów poinformować
          uczciwie ile to będzie kosztowało przysłowiowego "Kowalskiego". Mam nadzieję,
          że radni podejmą decyzję o przesunięciu w czasie zmiany nazwy ulicy w celu
          dokonania tej ekspertyzy.
          • 33a2 Re: zrzutka 26.10.05, 22:51
            Od długiego czasu śledzę wpisy na temat zmiany nazwy ulicy wiadomo jakiej. Chcę
            od razu powiedzieć, że mam ogromny szacunek dla Jana Pawła II. Gdyby nie to że
            aż tak ogromny, to może nie bulwersował by mnie pomysł żeby imieniem tak
            WIELKIEGO POLAKA nazywać ulicę w mieście, w którym tyle zła i nienawiści. Już
            tak jak wcześniej ktoś pisał mamy gimnazjum o tym imieniu i co? Tyle lat wożą
            się władze po ludziach tam zatrudnionych i jakoś nie zważają na imię szkoły
            tylko prą do przodu byle mocniej, byle dobitniej. Ta ulica powinna nosić nazwę
            ulicy z pewnego serialu, gdzie był taki Anioł (tylko nie pamiętam czy czasem
            nie miał tak samo na imię),który pokazywał palcem gdzie kogo miejsce w bloku.
            • inferno_m Re: zrzutka 26.10.05, 23:33
              Tak, to było to samo imię.
              • mgrinz1 Re: zrzutka 27.10.05, 10:33
                A kto jest Gajosem?
                • syfon11 Re: zrzutka 27.10.05, 16:26
                  Gdyby mnie dotyczyła zmiana nazwy ulicy, to kosztowałoby mnie to 500zł. Dla
                  mnie jest to astronomiczna kwota.
                  • inferno_m Re: zrzutka 27.10.05, 17:41
                    Trzeba zmieniać ale z głową! Nie na hura, jest na to sposób ale nie tak, ot zaraz.
                    Niektórzy poniosą jeszcze wyższe koszta zmiany nazwy.
                    • syfon11 Re: zrzutka 27.10.05, 20:38
                      Zgadzam się z Tobą - nie na hura. Obecne nazwy ośmieszają Piechowice i trzeba
                      to zmienić. Ale dlaczego to ma być kosztem najbiedniejszych. Wykorzystywanie
                      autorytetu JPII do dążenia do konfrontacji (idiotycznej), że skoro nie jesteś
                      za zmianą nazwy ulicy to jesteś niedobrym chrześcijaninem i Polakiem. Kochani
                      rajcy siedźcie nawet kilka dni na naradzie (skoro zwiększyliście liczbę
                      posiedzeń o 100%) i wymyślcie taką metodę zmiany nazwy ulicy, która nie dotknie
                      najbiedniejszych (a tak wielu nie przyznaje się do biedy choć stwarzają pozory
                      dobrze radzących sobie).
                      • pie-wice Re: zrzutka 27.10.05, 20:47
                        Żymierskiego -Jana Pawła II
                        22 Lipca-?
                        Zawadzkiego-?
                        Nowotki-?
                        Świerczewskiego-?
                        Ktoś tu przespał dwie kadencje.Do następnych wyborów nie zdąży!
                        • omega_7 Re: zrzutka 27.10.05, 23:01
                          A co z Michałowicami, od Michała Żymierskiego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka