opozycjonista_1 09.01.07, 09:53 Zobacz więcej: pamietnikopozycjonisty.republika.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loonapark Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 10:25 Szkoda, że nie ma zdjęć z pościgu. Dużo bym dał, żeby zobaczyć jak radna Arleta i tak zwany w artykule M. kluczą i gubią pościg. Hehehehehe Zgadnijcie też, kto zapłaci większości zwolnionych wynagrodzenie, jak sąd przywróci ich do pracy. Nie liczę, że niektórzy ze swoich diet. Może taniej i prościej byłoby zainstalować w oczyszczalni telewizję przemysłową. Odpowiedz Link
vorlander Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 14:34 Wuefista nie dogonił p.Arlety - bez komentarza;) Odpowiedz Link
joaska100 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 11:52 Biedni tacy mają pożyczki do spłacenia. To za co oni pili? A swoją drogą opis pościgu ubawił mnie serdecznie:)) Odpowiedz Link
123456ba Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 14:03 Jezeli ta Pani ma jakikolwiek wplyw na funkcjonowanie oczyszczalni sciekow to ja dziekuje.Wedlug mojej oceny powinna isc z tATUSIEM jak najdalej w niebyt,dla kurazu niech wezma gERTRUDE piekne TRIO Odpowiedz Link
piechow Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 20:29 Po zapoznaniu się z artykułam mam dwie uwagi 1. P. Podkański powinien troszkę odejść od komputera i pobiegać skoro nie może dogonić Panią Ejnik 2. Wiele bym dał by zobaczyć P. Burmistrz w krótkiej spódnicy i szpilkach jak po oczyszczalni gania za znacznie młodszymi pracownikami , że też nikt tego nie nagrał Wielka szkoda Odpowiedz Link
wnikliwy2 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 21:39 Po prostu wstyd,żeby nasze miasto miało się szczycić w prasie powiatowej tylko tego typu osiągnięciami,czy w jakiejś innej gminie osobiście Burmistrz goni za pijaczkami - od tego są odpowiednie służby.Jak do tej pory to z pozytywnych osiągnięć napisano w prasie o zamontowaniu barierki k.przedszkola i o przyjęciu opłatkowym dla ubogich,gdzie też nie odbyło się bez zgrzytów na linii władza a kościół w Piechowicach.Przykre to jest. Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 22:04 Mogła być, ale po przeczytaniu artykułu do końca przynać muszę, że zwolnienie tych osób z tego powodu było przedwczesne - jak wynika z końcowych zdań to Ci co w tym dniu mieli wolne, albo byli po pracy raczej sprawę w sądzie wygrają. Niepotrzebnie tylko po sądach trzeba będzie chodzić. No i faktycznie raczej by tego sytuacji do sukcesów władzy nie należało zaliczać. A udana ucieczka skądinąd puszystej uczestniczki popijawy przed wysportowanym nauczycielem WF, musiała być przezabawna, albo jest fantazją. Może by wzorem sejmu powołać komisję śledczą - niech ustali fakty. Odpowiedz Link
alter4 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 22:37 Brak logiki w pewnej kwesti, a mianowicie jak mozna gonić osobę, która twierdzi, ze "..wyszła normalnie bramą inni z resztą też". W końcu pogubią sie w tych kłamstwach a wtedy.....czas pokaże:-) Odpowiedz Link
obywatel32 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 10.01.07, 10:22 jest jeszcze jedna kwestia Panie alter4 jezeli część osób wygra sprawę w sadzie pracy to nietylko będzie trzeba ich przyjąc ponownie do pracy ale i zapłacic za utracone w tym czasie wynagrodzenie i kto to zapłaci radni ze swoich diet czy tez zostanie to pokryte z 15 % przekazywanej dobrowolnie kwoty? wszystkie koszty poniesie miasto czyli społecznośc piechowicka.Po zatym przyłaczam sie do wcześniejszego postu nie tylko cały powiat ale i całe dawne województwo gdzie ukazuja sie nowiny śmieje sie z zawodów chyba przełajowych na orientacje z Piechowic. Odpowiedz Link
piechow Re: Była libacja? Z całą pewnością! 10.01.07, 13:24 Chyba taki artykuł nie spodobał się piechowickiej władzy , bo dziennikarz zamiast poprzeć ich stanowisko stanął na wysokości zadania i spojrzał na sprawę z obu stron . Dla mnie ciekawe jest stanowisko Inspekcji Pracy i to co mówią o możliwości wygrania procesów przed sądem przez zwolnionych pracowników . Najlepiej jest nie spieszyć się z dyscyplinarkami i nie wykazywać się nadgorliwością " co nagle to po diable " warto pamiętać . Odpowiedz Link
obserwatorka12 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 16.01.07, 10:53 Jestem pod wrażeniem...Nasza władza bardzo chciała pochwalić się osiągnięciami , ale chyba nic z tego nie wyszło.Szkoda, że NJ od początku nie śledzą działalności naszych niektórych Rajców, gdy jeszcze przed drugą turą wyborów i przed zaprzysiężeniem dzielili przysłowiową "skórę na niedżwiedziu" rozdzielając stanowiska w Radzie Miasta.Na to spotkanie nie wszyscy Radni zostali zaproszeni, pomimo tego, że również zostali wybrani przez mieszkańców naszego miasta w demokratycznych wyborach.Pózniej urządza sie na nich polowanie.Mam nadzieję, że osoba, która "dała cynk" jeszcze długo bedzie miała zgagę i kaca moralnego.Bo takie zagrywki przypominają poprzednią Epokę.Dzisiaj rozlicza się ludzi za niektóre rzeczy.Poza tym osoby , które kontrolowały ten zakład w rzeczy samej nie stronią od kieliszka.Ale widocznie zapomniał wół...I jeszcze jedno: cóż robili tam ci uprzejmi kierowcy?Czy oni mieli prawo tam przebywać?Chyba, ze to któryś z nich "uprzejmie donosił"? Odpowiedz Link
ziutek_och Re: Była libacja? Z całą pewnością! 16.01.07, 19:29 obserwatorka12 a raczej plotkarz spod sklepu z butelką piwa w łapie bardzo dobrze rozumie uchlewających się w pracy Odpowiedz Link
obserwatorka12 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 16.01.07, 22:32 ziutek_och-nie wiem gdzie ty tutaj widzisz plotkę.Pozatym nie mierz wszystkich swoją miarką, bo jeśli ty "stoisz pod sklepem z piwem w łapie" to twoja sprawa.Ale jesli tak piszesz to chyba wiesz coś na ten temat.wcale nie usprawiedliwiam "uchlewających sie w pracy" , tylko nie podobają mi sie te metody polowań na czarownice.Zresztą nie tylko mnie się to nie podoba.proponuję jeszcze raz przeczytac artykuł w NJ, a zwłaszcza wypowiedż przedstawiciela Inspekcji pracy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
obserwatorka12 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 16.01.07, 22:38 Jeszcze niedawno tak bardzo pluto na Juzka211, a przecież jego słowa okazały się prorocze, zwłaszcza te o zemście w białych rekawiczkach i o robieniu czystki wokół.Myslę, że należą mu się przeprosiny. Odpowiedz Link
omega_7 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 09.01.07, 22:57 A może po prostu goniący nie miał zamiaru dogonić uciekającej Arlety? Czy to nie proste i racjonalne wyjaśnienie? Odpowiedz Link
vorlander Re: Była libacja? Z całą pewnością! 10.01.07, 00:58 A ja mam jeszcze jedno pytanie.... dlaczego kierowcy nasz wiceprzewodniczący potrzebował"? Odpowiedz Link
piechow Re: Była libacja? Z całą pewnością! 10.01.07, 13:25 To ma być racjonalne? To po co gonił ? Głupie tłumaczenie Odpowiedz Link
dusia988 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 25.01.07, 21:13 wnikliwy2 napisała: > Po prostu wstyd,żeby nasze miasto miało się szczycić w prasie powiatowej tylko > tego typu osiągnięciami,czy w jakiejś innej gminie osobiście Burmistrz goni za > pijaczkami - od tego są odpowiednie służby.Jak do tej pory to z pozytywnych > osiągnięć napisano w prasie o zamontowaniu barierki k.przedszkola i o przyjęciu > opłatkowym dla ubogich,gdzie też nie odbyło się bez zgrzytów na linii władza a > kościół w Piechowicach.Przykre to jest. Jestem tego samego zdania... Moze p.Burmistrz zamiast rozliczać poprzednią władze i wcześniejszego Burmistrza, zajmie się rzeczywiście jakimiś konkretnymi zmianami..Bo do tej pory Ganianiem za pracownikami mi i pewnie większości społeczeństwa nie zaimponowała.. Odpowiedz Link
azeta2 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 25.01.07, 21:18 może i masz rację, że to nie było imponujące, każdy inny by pewnie wysłał tam kierownika - niech się martwi co robić, ale tu w grę weszły kwestie osobiste ZGB tak chyba nienawidzi swojego poprzednika, że chociaż tak mu chce dokopać. Odpowiedz Link
alter4 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 25.01.07, 22:34 Dusia często wracasz do tego tematu. Rozumię, że przeszła by pani obojętnie wobec tej kwesti, majac świadomość odpowiedzialności za oczyszczalnie wartą 6 mln zł. Chyba,że pani ma coś wspólnego z tą sprawą to wszystko staje się jasne - hipotetycznie :-).Pozdrawiam! Odpowiedz Link
dusia988 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 25.01.07, 23:13 alter4 napisał: > Dusia często wracasz do tego tematu. Rozumię, że przeszła by pani obojętnie wob > ec tej kwesti, majac świadomość odpowiedzialności za oczyszczalnie wartą 6 mln > zł. Chyba,że pani ma coś wspólnego z tą sprawą to wszystko staje się jasne - hi > potetycznie :-).Pozdrawiam! TAK..Nie Mam nic wspólnego z tą sprawą, osobiście,ale JEST MI WSTYD za nasze Władze, które podobno mają byś dla nas jakimś tam autorytetem.. i za to ze w Nowinach ukazał sie taki a nie inny artykuł..I wstydze sie tez tego że mówią o naszym mieście w radiu.. a wracać do tematu bede, bo od tego są fora internetowe..Tak mi sie wydaje..a moze akurat do Pani Burmistrz dojdzie wiadomość że nie pochwalam jej zachowania..no i z tego co widze to innym też średnio się to podobało.. a jeszcze tak co do tej odpowiedzialności... To nie wyolbrzymiajmy tego aż nadto..Nie wierze że po spotkaniach Rady Miasta, lub też na jakimś opłatkowo-sylwestrowym spotkaniu nie było alkoholu... Pozdrawiam Pana Odpowiedz Link
alter4 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 25.01.07, 23:40 Rozumie Pani oburzenie po przeczytaniu artukułu w gazecie, ale warto było oglądnąć wywiad w tv. ODRA z naszą panią burmistrz, w której redaktor spytał ją o tę sprawę. Nadal subiektywnie uważam, że podjęte działania były zasadne, ale to moje zdanie. Odpowiadała na zadawane pytania w sposób elokwentny i rzeczowy. Myślę, że nie ma się czego wstydzić. Prosze sprawdzić czy na portalu JG24 jest archiwum tv. dami, to będzie Pani mogła spojrzeć na ta sprawe z innej perspektywy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
unipop1 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 31.01.07, 21:58 Ja też uważam, że działania podjęte przez Panią Burmistrz w tej kwestii są słuszne. Nie rozumiem tych, którzy stają w obronie pijących w pracy. Cóż z tego, że owego dnia pani Arleta Ejnik była formalnie na urlopie, jako szef oczyszczalni czy też "specjalista" zezwoliła, aby w jej obecności spożywano alkohol. Być może za poprzedniej władzy to był standard- pamiętacie państwo aferę z alkoholem znalezionym u wuefistów w gimnazjum( były posty na forum w tym temacie)- i co?, sprawie szybko ukręcono łeb. Nie wlono dopuścić, aby takie sprawy się powtarzały. Odpowiedz Link
leslaw12 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 27.01.07, 01:25 przestań beata ja też za ciebie się wstydzę! Odpowiedz Link
dusia988 Do leslaw12 27.01.07, 14:49 :) Jeśli to jest odpowiedź na mój post, to Kolega wybaczy,ale nie mam na imię Beata. :D:D:D:D Odpowiedz Link
marta2314 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 11.01.07, 22:43 Do Pani Burmistrz szkoda ze pani nikogo nie złapała ,następnym razem proszę ubrać spodnie i buty sportowe ma pani w tedy 100% szansy .Szkoda że tylko tym pani potrafi się zająć .Czekamy na dalsze wyniki . Odpowiedz Link
obywatel32 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 23.06.07, 13:28 Dzień Dobry mam pytanie Czy była ta libacja czy w końcu jej niebyło? Ukazał sie artykuł i w Nowinach i w Informatorze Piechowickim, opozycjonista pisał na swojej stronie inernetowe a teraz panuje cisza może pan opozycjonista uchyli rabka tejemnicy albo Pan Logik który szumnie oznajmił że powraca do aktywności internetowej chetnie sie dowiemy jak dalej maja się te sprawy Odpowiedz Link
browns6 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 27.06.07, 21:10 ten rąbek tajemnicy będzie drogo kosztował panią Burmistrz,a raczej nas wszystkich podatników.Czy w tej sprawie aktywny Logik ma coś do powiedzenia ? Odpowiedz Link
loonapark Re: Była libacja? Z całą pewnością! 28.06.07, 07:54 Władza nabrała wody w usta. Odpowiedz Link
gross-on Re: Była libacja? Z całą pewnością! 14.07.07, 02:57 obywatel32 napisał: > Dzień Dobry mam pytanie Czy była ta libacja czy w końcu jej niebyło? Ukazał sie > artykuł i w Nowinach i w Informatorze Piechowickim a MNIE TO NIKT NIE ZAPROSIL Odpowiedz Link
obywatel32 Re: Była libacja? Z całą pewnością! 15.07.07, 11:21 Jezeli cytujesz to rób to nie tylko od poczatku ale również do końca taka dobra rada na przyszłość! Odpowiedz Link
rico.jgora Re: Była libacja? Z całą pewnością! 19.07.07, 20:48 cytujac za Wikipedią:"Libacja, libacja alkoholowa – to spotkanie towarzyskie, którego głównym celem jest wprowadzenie uczestników w stan upojenia alkoholowego. Podczas libacji alkoholowych występują towarzyszące im rytuały, takie jak wznoszenie toastów, czy rytualne śpiewy typowe dla kultury, do której przynależą jej uczestnicy" Dwa pytania: 1.Czy słyszano śpiewy rytualne? 2.Czy słyszano toasty? Nazywajmy rzeczy odpowiednio.... Odpowiedz Link
loonapark Re: Była libacja? No i co z tą pewnością? 19.07.07, 21:08 Niestety moralnie odnowiona władza nie zaopatrzyła sie w kamerę i inne podsłuchy. Zainwestowali jeno w aparat fotograficzny. Odpowiedz Link
azeta2 Re: Była libacja? No i co z tą pewnością? 31.07.07, 15:05 Ale przecież cyfrówki mają opcję kamery - dlaczego jej nie użyto - to byłyby niepodważalne dowody, a tak to mo żna podejrzewać, że butelki podrzucono Odpowiedz Link