Dodaj do ulubionych

Nowy system .

30.05.05, 14:40
Witam wszystkich konsultantów.Jak wam się podoba nowy system rozliczeniowy w
firmie?Jest lepiej , czy gorzej?Jestem ciekawy waszych opinii.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Nowy system . 31.05.05, 10:06
      a na czym polega ten system?
      • sid15 Re: Nowy system . 31.05.05, 23:32
        Mówiąc krótko,chodzi o zmianę naliczania punktów premiowych,które decydują o
        poziomie i wysokości rabatu lub premii.Kiedyś naliczało sie je w skali
        miesiąca,a obecnie w związku z większą ilością katalogów w ciągu roku, przez ok
        3 tygodnie.Częściej wypłata,ale trudniej wypracować potrzebną ilość punktów
        premiowych.Mam nadzieję ,że wyjaśniłem w miarę klarownie.Pozdrawiam
        • justa_79 Re: Nowy system . 01.06.05, 09:42
          dla firmy to może być zysk, bo faktycznie wypłacone premie mogą być mniejsze, a
          dla konsultantów chyba gorzej? co z tego, że częściej wypłacane, jeśli np. ktoś
          w tym krótszym czasie nie zdąży osiągnąć jakiegoś progu...
    • sid15 Re: Nowy system . 01.06.05, 23:46
      Niestety kiedy próbowałem delikatnie coś napisać na forum firmowym na ten
      temat,to wyrzucili posta.Jestem tyn oburzony,bo czasy cenzury już minęły (tak
      myślałem) i dlatego zapytałem o to w tym miejscu.Dziękuję za odpowiedzi i
      niestety stwierdzam ,że podzielacie moje odczucia.Szkoda,coś się popsuło w
      naszej firmie.
    • roberti.ori Re: Nowy system . 04.06.05, 22:04
      nowy system jest obecny w innych krajach juz od dawna i znacznie poprawił on
      pracę a co za tym idzie zwiekszył dochody konsultantów. wraz ze zmianą okresu
      naliczania premii zmieniono też wartość punkta aby mozna było spokojnie wyrobic
      z punktami w okresie rozliczniowym. Polacy to jednak dziwny naród i wzędzie
      doszukuja sie zdrady, moi drodzy macie cztery wypłaty więcej w ciągu roku, nowi
      konsultanci mają szybsze szanse na uzbieranie 200 PP ( mniejsza kwota OH) nie
      narzekajcie, pokażcie tylko na co was stać. Mnie czasami tez nie podobają się
      niektóre pomysły firmy, nie podobają mi się braki w magazynie itp. ale pomysł z
      wprowadzeniem okresu 3 tygodni to dobra rzecz.
      • sid15 Re: Nowy system . 06.06.05, 13:07
        Ciekawe jakby ludziom w pracy,obniżyli wypłaty i kazali robić to co dotąd
        robili przez miesiąc,w ciągu trzech tygodni.Już widzę te okrzyki pełne zachwytu.
        • roberti.ori Re: Nowy system . 07.06.05, 12:50
          dla czego wszyscy narzekają a nawet nie sprawdzą sobie i nie obliczą. przelicz
          sobie ile kasy miałes dotej pory a ile będziesz miał mając 4 wypłaty więcej w
          ciagu roku. Firma wypłaca 21% obrotu konsultantom w nowych obliczeniach
          wychodzi że ci na mniejszych progach premiowych bedą zarabiali wiecej ponieważ
          dżwignie im sie punktacja i wejdą na większy próg, straca na początku tylko
          dyrektorzy ale za to mając 4 wypłaty więcej wyrównuje sie to i zmusza do
          większej i efektowniejszej pracy.
          • sid15 Re: Nowy system . 07.06.05, 14:01
            Pod warunkiem,że ludzie będą wyrabiać swoje punkty w OOK,w co wątpię na dłuższą
            metę.Ale pożyjemy,zobaczymy.Pogadamy we wrześniu,zobaczymy kto miał rację.
            • scool Re: Nowy system . 12.06.05, 02:30
              roberti z gatunku "nawiedzonych optymistów" ( i to Ci wybaczam )niestety tzw.
              nauka statystyczna ma mała przewidywalność i tak: prof. z dr. hab. idą sobie nad
              brzegiem jeziora - panie kolego, to jaką to jezioro ma głębokość? panie kolego,
              statystycznie ok. 1,5 metra. Uhmm, poszli na wodę i utopili się gostki w dziurze
              3-metrowej. :(
              • 1szylider Re: Nowy system . 13.06.05, 15:52
                scool napisał:

> roberti z gatunku "nawiedzonych optymistów" ( i to Ci wybaczam )niestety tzw.
                > nauka statystyczna ma mała przewidywalność i tak: prof. z dr. hab. idą sobie
                na
                > d
                > brzegiem jeziora - panie kolego, to jaką to jezioro ma głębokość? panie
                kolego,
                > statystycznie ok. 1,5 metra. Uhmm, poszli na wodę i utopili się gostki w
                dziurz
                > e
                > 3-metrowej. :(

Witam!

Ale jednym z tych "madrych inaczej" był scool:)))

Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
                Pozdrawiam i zapraszam!
                gg 172 85 85
          • 1szylider Re: Nowy system . 13.06.05, 15:49
            roberti.ori napisał:

> dla czego wszyscy narzekają a nawet nie sprawdzą sobie i nie obliczą.
            przelicz
            > sobie ile kasy miałes dotej pory a ile będziesz miał mając 4 wypłaty więcej w
            > ciagu roku. Firma wypłaca 21% obrotu konsultantom w nowych obliczeniach
            > wychodzi że ci na mniejszych progach premiowych bedą zarabiali wiecej
            ponieważ
            > dżwignie im sie punktacja i wejdą na większy próg, straca na początku tylko
            > dyrektorzy ale za to mając 4 wypłaty więcej wyrównuje sie to i zmusza do
            > większej i efektowniejszej pracy.

Witam!

Własnie ja mam przez 1,5 mca statystycznie dwa razy tyle co przez miesiac, wiec
            raczej oceniam pozytywnie, ale jak pwoeidziałem gdzie indziej, trudno w tak
            krótkim okresie oceniać calosciowo we wszystkich aspektach...

Bo mnie zawsze interesuja moi liderzy i dopiero pełna ocenę będę mogl miec na
            poczatku 2006, może nawet póxniej...

Pozdrawiam i zapraszam!
            gg 172 85 85
      • 1szylider Re: Nowy system . 13.06.05, 15:46
        roberti.ori napisał:

> nowy system jest obecny w innych krajach juz od dawna i znacznie poprawił on
        > pracę a co za tym idzie zwiekszył dochody konsultantów. wraz ze zmianą okresu
        > naliczania premii zmieniono też wartość punkta aby mozna było spokojnie
        wyrobic
        >
        > z punktami w okresie rozliczniowym. Polacy to jednak dziwny naród i wzędzie
        > doszukuja sie zdrady, moi drodzy macie cztery wypłaty więcej w ciągu roku,
        nowi
        >
        > konsultanci mają szybsze szanse na uzbieranie 200 PP ( mniejsza kwota OH) nie
        > narzekajcie, pokażcie tylko na co was stać. Mnie czasami tez nie podobają się
        > niektóre pomysły firmy, nie podobają mi się braki w magazynie itp. ale pomysł
        z
        >
        > wprowadzeniem okresu 3 tygodni to dobra rzecz.

Witam!

Za wcześnie jeszcze na podsumowania, ale po 2 katalogach wyglada na to, ze
        rzecziwscie jest tak jak mówi firma i robert.

Przpypominam Robercie, że ja byółem bardzo sceptyczny i raczej zaniepokojony
        niz zachwycony tymi zmianami.

Jednak z ocenami nalezy poczekac gdy zobaczymy jak przejda miesiace letnie i
        potem okres zniw jeziesnno zimowych
        wtedy dopiero mozna bedzie formułowac sensowne podsumowania.

Obecne wyniki są zachecające:)))

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka