sid15 30.05.05, 14:40 Witam wszystkich konsultantów.Jak wam się podoba nowy system rozliczeniowy w firmie?Jest lepiej , czy gorzej?Jestem ciekawy waszych opinii.Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sid15 Re: Nowy system . 31.05.05, 23:32 Mówiąc krótko,chodzi o zmianę naliczania punktów premiowych,które decydują o poziomie i wysokości rabatu lub premii.Kiedyś naliczało sie je w skali miesiąca,a obecnie w związku z większą ilością katalogów w ciągu roku, przez ok 3 tygodnie.Częściej wypłata,ale trudniej wypracować potrzebną ilość punktów premiowych.Mam nadzieję ,że wyjaśniłem w miarę klarownie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
justa_79 Re: Nowy system . 01.06.05, 09:42 dla firmy to może być zysk, bo faktycznie wypłacone premie mogą być mniejsze, a dla konsultantów chyba gorzej? co z tego, że częściej wypłacane, jeśli np. ktoś w tym krótszym czasie nie zdąży osiągnąć jakiegoś progu... Odpowiedz Link
sid15 Re: Nowy system . 01.06.05, 23:46 Niestety kiedy próbowałem delikatnie coś napisać na forum firmowym na ten temat,to wyrzucili posta.Jestem tyn oburzony,bo czasy cenzury już minęły (tak myślałem) i dlatego zapytałem o to w tym miejscu.Dziękuję za odpowiedzi i niestety stwierdzam ,że podzielacie moje odczucia.Szkoda,coś się popsuło w naszej firmie. Odpowiedz Link
roberti.ori Re: Nowy system . 04.06.05, 22:04 nowy system jest obecny w innych krajach juz od dawna i znacznie poprawił on pracę a co za tym idzie zwiekszył dochody konsultantów. wraz ze zmianą okresu naliczania premii zmieniono też wartość punkta aby mozna było spokojnie wyrobic z punktami w okresie rozliczniowym. Polacy to jednak dziwny naród i wzędzie doszukuja sie zdrady, moi drodzy macie cztery wypłaty więcej w ciągu roku, nowi konsultanci mają szybsze szanse na uzbieranie 200 PP ( mniejsza kwota OH) nie narzekajcie, pokażcie tylko na co was stać. Mnie czasami tez nie podobają się niektóre pomysły firmy, nie podobają mi się braki w magazynie itp. ale pomysł z wprowadzeniem okresu 3 tygodni to dobra rzecz. Odpowiedz Link
sid15 Re: Nowy system . 06.06.05, 13:07 Ciekawe jakby ludziom w pracy,obniżyli wypłaty i kazali robić to co dotąd robili przez miesiąc,w ciągu trzech tygodni.Już widzę te okrzyki pełne zachwytu. Odpowiedz Link
roberti.ori Re: Nowy system . 07.06.05, 12:50 dla czego wszyscy narzekają a nawet nie sprawdzą sobie i nie obliczą. przelicz sobie ile kasy miałes dotej pory a ile będziesz miał mając 4 wypłaty więcej w ciagu roku. Firma wypłaca 21% obrotu konsultantom w nowych obliczeniach wychodzi że ci na mniejszych progach premiowych bedą zarabiali wiecej ponieważ dżwignie im sie punktacja i wejdą na większy próg, straca na początku tylko dyrektorzy ale za to mając 4 wypłaty więcej wyrównuje sie to i zmusza do większej i efektowniejszej pracy. Odpowiedz Link
sid15 Re: Nowy system . 07.06.05, 14:01 Pod warunkiem,że ludzie będą wyrabiać swoje punkty w OOK,w co wątpię na dłuższą metę.Ale pożyjemy,zobaczymy.Pogadamy we wrześniu,zobaczymy kto miał rację. Odpowiedz Link
scool Re: Nowy system . 12.06.05, 02:30 roberti z gatunku "nawiedzonych optymistów" ( i to Ci wybaczam )niestety tzw. nauka statystyczna ma mała przewidywalność i tak: prof. z dr. hab. idą sobie nad brzegiem jeziora - panie kolego, to jaką to jezioro ma głębokość? panie kolego, statystycznie ok. 1,5 metra. Uhmm, poszli na wodę i utopili się gostki w dziurze 3-metrowej. :( Odpowiedz Link
1szylider Re: Nowy system . 13.06.05, 15:52 scool napisał: > roberti z gatunku "nawiedzonych optymistów" ( i to Ci wybaczam )niestety tzw. > nauka statystyczna ma mała przewidywalność i tak: prof. z dr. hab. idą sobie na > d > brzegiem jeziora - panie kolego, to jaką to jezioro ma głębokość? panie kolego, > statystycznie ok. 1,5 metra. Uhmm, poszli na wodę i utopili się gostki w dziurz > e > 3-metrowej. :( Witam! Ale jednym z tych "madrych inaczej" był scool:))) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
1szylider Re: Nowy system . 13.06.05, 15:49 roberti.ori napisał: > dla czego wszyscy narzekają a nawet nie sprawdzą sobie i nie obliczą. przelicz > sobie ile kasy miałes dotej pory a ile będziesz miał mając 4 wypłaty więcej w > ciagu roku. Firma wypłaca 21% obrotu konsultantom w nowych obliczeniach > wychodzi że ci na mniejszych progach premiowych bedą zarabiali wiecej ponieważ > dżwignie im sie punktacja i wejdą na większy próg, straca na początku tylko > dyrektorzy ale za to mając 4 wypłaty więcej wyrównuje sie to i zmusza do > większej i efektowniejszej pracy. Witam! Własnie ja mam przez 1,5 mca statystycznie dwa razy tyle co przez miesiac, wiec raczej oceniam pozytywnie, ale jak pwoeidziałem gdzie indziej, trudno w tak krótkim okresie oceniać calosciowo we wszystkich aspektach... Bo mnie zawsze interesuja moi liderzy i dopiero pełna ocenę będę mogl miec na poczatku 2006, może nawet póxniej... Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
1szylider Re: Nowy system . 13.06.05, 15:46 roberti.ori napisał: > nowy system jest obecny w innych krajach juz od dawna i znacznie poprawił on > pracę a co za tym idzie zwiekszył dochody konsultantów. wraz ze zmianą okresu > naliczania premii zmieniono też wartość punkta aby mozna było spokojnie wyrobic > > z punktami w okresie rozliczniowym. Polacy to jednak dziwny naród i wzędzie > doszukuja sie zdrady, moi drodzy macie cztery wypłaty więcej w ciągu roku, nowi > > konsultanci mają szybsze szanse na uzbieranie 200 PP ( mniejsza kwota OH) nie > narzekajcie, pokażcie tylko na co was stać. Mnie czasami tez nie podobają się > niektóre pomysły firmy, nie podobają mi się braki w magazynie itp. ale pomysł z > > wprowadzeniem okresu 3 tygodni to dobra rzecz. Witam! Za wcześnie jeszcze na podsumowania, ale po 2 katalogach wyglada na to, ze rzecziwscie jest tak jak mówi firma i robert. Przpypominam Robercie, że ja byółem bardzo sceptyczny i raczej zaniepokojony niz zachwycony tymi zmianami. Jednak z ocenami nalezy poczekac gdy zobaczymy jak przejda miesiace letnie i potem okres zniw jeziesnno zimowych wtedy dopiero mozna bedzie formułowac sensowne podsumowania. Obecne wyniki są zachecające:))) Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link