Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co robić?

09.02.10, 09:55
    Nie wiem już co mam robić? Mam 32 lata, wykształcenie wyższe, przyrodnicze, 3 lata pracy za granicą w zawodzie, pół roku w Polsce w zawodzie, dwoje dzieci i od 1,5 roku nie mogę znaleźć pracy. Na męża liczyć nie mogę (to już inny temat). Myślę, że jestem już za stara na Polski rynek pracy, ale wyjechać nie mogę bo dzieci, przecież ich nie zostawię...
    Co robić?
    Obserwuj wątek
      • nothing.at.all Re: Co robić? 09.02.10, 09:57
        Szukać pracy! Nie jesteś taka stara na rynku pracy i masz na pewno
        jeden plus - masz ju odchowane dzieci, a dla pracodawcy to istotne.
        Nie poddawaj się. Powodzenia!
        • ejdika Re: Co robić? 09.02.10, 10:10
          Szukałam bardzo intensywnie do tej pory, ale mam już powoli dosyć. 1,5 roku to
          bardzo dużo czasu...(ok. 15 rozmów)
          Często na rozmowach kwalifikacyjnych dawano mi do zrozumienia, że skoro mam
          dzieci, to powinnam siedzieć w domu i je wychowywać, szczególnie panowie są tego
          zdania.
          Ponadto pracodawcy uważają, że nie będę dyspozycyjna i nie zechce mi się
          podnosić swoich kwalifikacji, ponieważ będę chciała swój czas poświęcić dzieciom
          właśnie.
      • Gość: sceptyk Re: Co robić? IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 09.02.10, 10:14
        to nie jest kwestia Twojego wieku-tylko rezultat likwidacji
        przemysłu w kraju i likwidacja barier celnych dla produktów
        wytwarzanych w innych krajach.
        Przykro to pisac ale podobnie jak wielu innych nie masz szans na
        pracę-szukając wyczerpiesz sie.
        Masz dzieci idź do tych którzy likwidując przemysł obiecywali nowe
        inne bardziej nowoczesne miejsca pracy-niech wskażą droge do
        zdobycia środków na życie
        wyborcza.pl/1,75248,7536827,Cale_Lapy_siedza_glodne.html
        • ejdika Re: Co robić? 09.02.10, 10:19
          Już się wyczerpałam, tylko co z dziećmi?
          • Gość: sceptyk Re: Co robić? IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 09.02.10, 11:14
            O dzieci zadba samorząd kierując je do rodziny zastępczej,za
            przeszkolenie,której firma szwagra otrzyma kasę za jaką spokojnie
            moglabyś wychować dzieci do pełnoletności.
            • Gość: trombocyt Re: Co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 12:53
              Jakbyś się nauczył stawiać przecinki, to ten tekst i tak nie miałby sensu.
              • Gość: sceptyk Re: Co robić? IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 09.02.10, 12:57
                Witam Szanownego Pana Urzędnika a może i Samego Szwagra
            • Gość: trombocyt Re: Co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:12
              Jak cię kosmici kiedyś oddadzą, to koniecznie daj znać.
              • Gość: sceptyk Re: Co robić? IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 09.02.10, 22:17
                A cienie juz puscili?
                • Gość: sceptyk Re: Co robić? IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 09.02.10, 22:18
                  mialo byc Ciebie
                  • fast-olo Re: Co robić? 10.02.10, 08:01
                    Kosmici lubią cienie i się tam ukrywają.
      • Gość: . Re: Co robić? IP: *.chello.pl 09.02.10, 22:33
        A czy to wykształcenie przyrodnicze nie jest problemem? Bo co to takiego jest? Co oznaczała ta praca w zawodzie? A wiesz czemu pytam? Bo sam mam wykształcenie wyższe przyrodnicze (biotechnologia) i z doświadczenia wiem że w Polsce masz szansę na pracę chyba tylko jako Przedstawiciel Medyczny. Większość moich znajomych tak pracuje, lub kończy doktoraty za 1000zł (a później dalej bezrobotni). Tak to wygląda.

A najfajniejsze jest to że w tym roku po raz kolejny stwierdzono że biotechnologia to kierunek strategiczny dla naszej "gospodarki" i jest kierunkiem zamawianym (studenci za to że studiują dostają 1000zł). Zdziwieni będą jak po studiach będą zarabiać mniej niż dostawali stypendium :) .

Powodzenia.
        • ejdika Re: Co robić? 10.02.10, 07:58
          Owszem, jest problemem. Wykształcenie wyższe - biologiczne, praca w zawodzie -
          laborant (przemysł spożywczy).Na PM mnie nie chcą bo chyba już za stara jestem.
          Przekwalifikować się nie mam za co. Sytuacja bez wyjścia...
      • fast-olo Re: Co robić? 10.02.10, 08:02
        Te lata pracy w zawodzie przyrodnika to musiały być fajne lata :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka