Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rostowski: Polacy powinni przechodzić później n...

IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.06.10, 19:26
    jego pół roczna pensja a ja 30 lat muszę na to pracować i odezwał się milioner,takiemu to emerytura nie potrzebna-głupi cymbał
    Obserwuj wątek
      • Gość: janx1 Re: Rostowski: Polacy powinni przechodzić później IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.14, 02:14
        Rostowski 62 lata i ma 2-emerytuty a ja mam pracować do 67 jaki idiota to wprowadził na rynek?
      • tomeczek_44 Byle do setki... 28.04.14, 09:43
        " obecny system emerytalny zachęca ludzi do dłuższej pracy. "Osoba, mająca 65 lat, jeżeli popracuje jeszcze jeden rok, będzie miała emeryturę przez resztę życia o 10 proc. wyższą. Jeżeli 2 lata dłużej popracuje, to będzie miała emeryturę o 22 proc. wyższą" "

Oczywiście. A jeśli popracuje do setki, to na emeryturze (od 101. roku życia) będzie wprost opływać w dostatki...

Coś mi to przypomina anegdotę o agencie ubezpieczeniowym, który namawiał klienta na polisę od wypadków w ten sposób: "Jak pan złamie rękę, dostanie pan 200 zł. Jeśli złamie pan nogę, to 300 zł. Więc najlepiej, gdyby pan złamał obie ręce i obie nogi, wtedy będzie pan bogaty!"
      • Gość: jogi Re: Rostowski: Polacy powinni przechodzić później IP: 88.156.127.* 28.04.14, 15:41
        Nie mam nic przeciw temu by pracować dłużej. Pod warunkiem że, masz 45 lat składkowych odchodzisz przymusowo na emeryturę, pracodawca może przyjąć emeryta tylko wtedy gdy nie będzie innego pracownika i żadnych umów śmieciowych. Dotyczy to także służb wszelakich bo np. policjanta można zdjąć z krawężnika i posadzić za biurkiem tak samo trepa jak i strażaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka