Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

biuro pracy - dotacja na otwrcie działalności

16.01.11, 21:40
    mam takie pytanie ... jestem osobą bezrobotną zarejestrowaną w biurze pracy. Chciałabym wziąć dotację i otworzyć mały sklep w mieście, jednak tej dotacji dają jakieś chyba 19000 a zeby otworzyc sklep potrzeba 3 razy więcej. Jakieś tam oszczędności mam ok. 10000 ale to nadal mało. Wpadłam na pomysł z moja przyjaciółką która również ma podobny dylemat aby połączyc nasze pomysły i otworzyć spółkę, wtedy moja dotacja + moje oszczedności + dotacja przyjaciółki i jej oszczedności spełniły by nasze marzenia... nie wiem tylko czy taka opcja w biurze pracy wchodzi w grę. Czy możliwe aby zezwolili na taką opcję? Zanim wybiorę się do biura chciałam tutaj zapytać z ciekawości... może ktoś będzie wiedział i znał się na tych przepisach biura pracy ...
    Dziękuję z góry za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: biuro pracy - dotacja na otwrcie działalności IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.11, 23:17
        wyborcza.biz/Firma/1,101618,8849801,Dotacje_z_Unii_Europejskiej__Jak_je_dostac.html?as=1&startsz=x
      • ripani Re: biuro pracy - dotacja na otwrcie działalności 17.01.11, 14:45
        Bardzo dziękuję abc za super artykuł, naprawdę jest super, tylko nie wiem nadal bo w artykule na ten temat nie piszą, czy spółce takie dotacje przysługują...
        pozdrawiam.
        • lecimytupolewem chyba nici z dotacji 17.01.11, 15:26
          praca.gazetaprawna.pl/artykuly/478673,firmy_i_bezrobotni_dostana_mniej_pieniedzy_z_funduszu_pracy.html
          Rostowski ma problemy ze sprzedaniem obligacji
          • ripani Re: chyba nici z dotacji 17.01.11, 15:39
            no i co myślisz ze mnie to zniechęci ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka