Gość: Kagan
IP: *.dsl.telepac.pt
14.03.11, 14:50
Kiedy wreszcie Pan Makary Stasiak zaplaci swym pracownikom za zajecia, ktore prowadzili oni w jego AHE w Lodzi? Ja na wyplate zaleglych wynagrodzen czekam juz ponad rok. I czemu MNiSW oraz Ministerstwo Pracy toleruja lamanie prawa przez Stasiaka?
Załaczam mój list otwarty do P. Doktora Inżyniera Roberta Sternika, Prodziekana ds ogólnych kierunku TRANSPORT w Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi
Szanowny Panie Dziekanie,
1. Mysle, ze czas dojrzal juz na zbiorowy pozew pracownikow AHE przeciwko zarowno AHE i IPT; jak tez osobiscie przeciwko wlascicielowi tych firm, Panu Doktorowi Makaremu Stasiakowi, dopoki nie zdazy on wyslac swego majatku za granice czy tez inaczej go ukryc przed komornikiem.
2. Ja tez publicznie bronilem AHE, nie bojac sie podac mych personaliow:
wyborcza.pl/1,82949,6945944,Bezpodstawne_ataki_dziennikarzy_na_AHE_w_Lodzi___list.html
I co? Pan Makary Stasiak nawet mi za to nie podziekowal, a teraz wykreca sie od zaplacenia naleznych mi sum za wykonana dla niego prace.
3. Uwazam, ze w obecnej sytiuacji, to WSZYSCY pracownicy naukowo-dydaktyczni AHE powinni okazac SOLIDARNOSC i zaprzestac prowadzenia zajec, az Pan Makary wreszcie nie wywiaze sie ze swoich zobowiazan fiansowych wobec swych pracownikow. Potrzebujemy wiec SOLIDARNOSCI, gdyz bez niej to Pan Makary nas po prostu oszuka, zwinie swoj upadajacy kramik a pieniadze wysle za granice (np. do Nigerii, gdzie ma on, i to od dawna, swe plany ekspansji), i tyle je zobaczymy...
4. Potrzebujemy wiec okazac Panu Makaremu nie pokore, ale SILE. A nasza sila lezy we wspolnym dzialaniu, czyli w SOLIDARNOSCI, a nie w bezplatnym dostarczaniu mu naszej pracy i jej owocow...
Serdecznie pozdrawiam
Lech Keller-Krawczyk , PhD (Monash)
Researcher, Centro de Estudos Transdisciplinares para o Desenvolvimento (CETRAD),
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro (UTAD), Portugal
Email: lech.keller@gmail.com, lech_keller@yahoo.co.uk
www.cetrad.info/?action=pessoas/viewPerson&id=90