pgorak 11.03.02, 08:50 Jeżeli ktoś z Was miał okazję być na szkoleniu SAP'a, proszę o krótką informację: 1) Jak oceniacie poziom szkoleń 2) Czy warto zapłacić za nie samemu, aby uczyć się od podstaw Dzięki, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafik Re: SAP IP: 213.11.39.* 11.03.02, 13:51 Nie polecam szkolen z SAP jako metody nauki systemu od zera. Jezeli nie bedziesz mial mozliwosci praktycznego wykozystania wiedzy pracujac z systemem to bedzi to po prostu strata pieniedzy. A co do poziomu szkolen to najlepszy jest lunch w przerwie obiadowej. Rafik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patos Re: SAP - troche patosu (prosze sie nie bac!) IP: 192.168.6.* 11.03.02, 16:59 SAP, to, nie przesadzam, sposob myslenia, ktory trzeba swiczyc, cwiczyc, cwiczyc. (Mysle przede wszystkim o dalej idacej kompetencji, jak BPR, parametryzacja/customizing, integracja itp.) Grac na fortepianie nie da sie nauczyc na sile jak (byc moze) np. COBOL´a przez 2 tygodnie. Plywania tez nie da sie nauczyc z ksiazki jak (byc moze) np. robienie na drutach. Materia szeroka i gleboka jak ocean. Im glebiej sie zaglebiasz w ten gesty, zlozony las, tym bardziej rozumiesz kompleksowosc ekonomiki zakladu. No i rozumiesz, ze kazdy potrafi zrozumiec, ogarnac i ocenic tylko kilka malutkich pol tej poteznej szachownicy. Wiem, ze naprodukowalem tu troche patosu, ale wolno mi - wiem, o czym mowie: 3 wdrozenia w przemysle, tj. 6 lat MM,WM,PP,IS. Good luck ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Re: SAP - troche patosu (prosze sie nie bac!) IP: 213.68.127.* 11.03.02, 17:12 Nie wiele dodac nie wiele ujac. To nie windows, czy linux, ktory sobie w domciu zainstalujesz i w CV wpiszesz znajomosc SAP, a kolejny glupi HR lyknie to jako dobra monete. SAP to filozofia (jak dla mnie troche chora) i bez codziennej praktyki popartej solidnym przygotowaniem (w zaleznosci od modulu) IT lub ekonomicznym nie popracujesz w SAP dlugo. A koszty - prywatnie - lepiej jedz na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś