Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca kurier

IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 00:19
    Witam serdecznie, mam pytanie do osób pracujących na stanowisku kuriera. Ponieważ szukam pracy właśnie jako kurier, lecz przykładowe wynagrodzenie miesięczne opisywane przez "kurierów" na internecie jest od 1300 do 2000 lub nawet powyżej 6000 zł ? Jak jest naprawdę, jakie są zarobki, czy w każdej firmie trzeba mieć własnego busa i działalność ? a jak nie to na czym się lepiej wyjdzie ? własny bus czy kuriera? I ostatnie pytanie Czy orientuje się ktoś jaki kurier najlepszy ? Najlepiej w Lesznie (WLKP)
    Proszę o szczere wypowiedzi i z góry bardzo dziękuje
    Obserwuj wątek
      • Gość: gls Re: Praca kurier IP: *.194.c74.petrotel.pl 17.01.13, 09:53
        W GLS nie musisz miec dzialalnosci i busa, dostajesz 1500-2000.
      • hoskins84 Re: Praca kurier 17.01.13, 11:48
        Ja pracowałem w Siódemce u przewoźnika wychodziło od 1800-2000 zł miesięcznie, praca w godzinach od 7 do ok 21.30 wcześniej nie skończysz pracy gdyż oprócz rozdania paczek to masz jeszcze odbiory. Jeśli masz busa to musisz założyć działalność gospodarczą, a po odliczeniu kosztów ZUSU paliwa telefonu komórkowego to wyjdzie Ci około 4000-5000
        • Gość: Maciej Re: Praca kurier IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 12:17
          Czyli o wiele korzystniej wychodzi jednak z własnym busem. Chociaż w Lesznie gdzie mieszkam każdy kurier szuka z własnym busem bez busa to nie ma ogłoszeń chwilowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka