Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

umowa o prace

IP: *.pl / *.pl 05.08.04, 14:29
    mam pytanko.pracuje w pewnej firmie od 6 miesiecy.pracodawca obiecuje mi od
    tych 6 miesiecy umowe ale ciagle jej nie wiedze.W naszym regionie jest bardzo
    ciezko o prace wiec nadal pracuje"na czarno".Pomózcie co moge zrobić w takiej
    sytuacji?bardzo mozliwe że niedługo mnie zwolni bo zbytnio "domagam"sie o
    umowe(tak było z moją koleżanką)Czy moge złożyć gdzieś na niego skarge i czy
    ja również poniose jakieś konsekwencje?Prosze odpiszcie
    Obserwuj wątek
      • Gość: hej Re: umowa o prace IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:43
        zawiadom pip-owiec tel. o tym ze pracodawca zatr. was na czarno, poza tym jesli
        powiedza ze nie maja czasu to powiedz za kim sa za pracownikiem czy za tym
        gosciem, sa od tego by takich jak oni kontrolowac i karac, pozostaje ci tylko
        złozyc pisemny wskarge do pip-owca, ale zanim przyjda ciebie tam juz moze nie
        byc, bo moze dostac cynk ze ma miec kontrol w zakładzie. jesli was tam duzo tak
        pracyje to sie zbierzcie i zacznijcie działac, masz 6-m-cy przepracowane, inni
        moze juz rok i kuron im sie nieliczy bo nie beda mieli najwazniejszego
        swiadectwa pracy, nieopłacane skł. zusowskie, podatek doch, umowa powinna byc
        zawarta w 1-szym dniu, jesli nie to w ciagu 7 dniu, ale w 1 dniu powinnienes
        dostac informacje o dodatk.war. zatrud. na podst.art.29 par.3 k.p.lepiej
        działac w grupie niz samemu bo mozna nic nie wskórac, a co innego grupa ludzi.
        • Gość: iloja Re: umowa o prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:48
          a płaci na konto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka