Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdy pracownik chory

IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 23.03.05, 23:12
    wypleplałam kolezance z pracy, ze lekarz podejrzewa u mnie ciezka chorobe i chcial dac mi zwolnienie (na zrobienie badan). zwolnienia nie przyjelam, bo bardzo zalezy mi na pracy i jestem na okresie probnym. kolezanka ma chody u szefa. dostałam na drugi dzien WYPOWIEDZENIE umowy o prace bez podania przyczyn (odlozono rozmowe na 'jutro...'). sama probuje ustalic przyczyny, bo sytuacja jest o wiele bardziej zlozona. czy na takiej podstawie mogli ze mna szybciutko rozwiazac umowe, zanim poszlam na zwolnienie lekarskie? chyba lepiej bym wyszla na tym zwolnieniu, bo teraz mam 2 tygodnie wypowiedzenia a na zwolnieniu pewnie musieliby mi placic dluzej???
    Obserwuj wątek
      • Gość: aga cd IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 23.03.05, 23:27
        teraz jak pojde na zwolnienie, to juz pewnie po ptakach?? po prostu dostane 80%???
        w ogole to brzydko pachnie mi ta cala sprawa. robilam niezaplacone nadgodziny, 3 dni za darmo, wdrazalam sie, bylam 'pod ochrona', nikt nie mial do mnie pretensji (wrecz przeciwnie-wydawalo mi sie, ze wszystko robie dobrze) oprocz tej kolezanki.
        bede wdzieczna za zainteresowanie, jesli ktos mi odpowie.
        • Gość: Margo Re: cd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 00:18
          Myślę, że niepotrzebnie się wygadałaś z ta chorobą. W pracy trzeba bardzo
          uważać, co się komu mówi, nawet jeśli pozornie stosunki są fajne. Ludzie
          naprawdę potrafią kablować. A nawet jeśli nie kablować, to po prostu plotkować,
          aż w końcu plotki dochodzą do szefów. Byłaś na okresie próbnym, więc tę próbę -
          niestety - masz już za sobą.

> teraz jak pojde na zwolnienie, to juz pewnie po ptakach?? po prostu dostane
          80%

Dokładnie. Skoro dostałaś już wypowiedzenie (na piśmie, prawda?) to jest po
          ptakach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka