Gość: dembik IP: *.dialog.net.pl / localhost 05.07.02, 20:36 Zostałem zaproszony na rozmowę do tej firmy tz.Herbalife, powiedzcie mi czy się opłaca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej Re: Herbalife IP: *.ustronet 05.07.02, 23:48 tak samo pewnie jak i 100 innych osob bylem na takim spotkaniu, pare osob opowiada jak to jest pieknie w firmie jakie zarobki itp., jednym slowem sielanka szkoda ze zycza sobie (niepamietam dokladnie) 350 zl za formularz ktory wypelniasz jak chcesz dla nich pracowac jak dla mnie niezla sciema szkoda sie wybierac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marios Re: Herbalife IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 10:21 Herbalife, Amway, Vebso.pl (Amway-internet), itp. działają na podstawie wybranych - alternatywnych kanałów sprzedaży - ich specyfiką jest PRZEKONYWANIE - czyli innymi słowy ŚCIEMNIANIE, MANIPULACJA - jeśli jesteś w tym dobry - to możesz się zastanowić nad taką pracą, jeśli męczy cię to i brzydzi - zrezygnuj od razu bo wtopisz niezłą kasę (początkowe inwestycje), albo będziesz gryzł się z własnym sumieniem, Pozdrawiam, Marios Gość portalu: andrzej napisał(a): > tak samo pewnie jak i 100 innych osob > bylem na takim spotkaniu, pare osob opowiada jak to jest pieknie w firmie > jakie zarobki itp., jednym slowem sielanka > szkoda ze zycza sobie (niepamietam dokladnie) 350 zl za formularz ktory > wypelniasz jak chcesz dla nich pracowac > jak dla mnie niezla sciema > szkoda sie wybierac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m123 Re: Herbalife IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 06.07.02, 10:18 szkoda twojego cennego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marios Re: Herbalife IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 10:25 Dlaczego - warto raz zobaczyć jak wyglądają profesjonalne ściemy - o ile spotkanie jest za darmo. Gość portalu: m123 napisał(a): > szkoda twojego cennego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m123 Re: Herbalife IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 06.07.02, 12:23 ...tak, masz racje. W sumie powinno sie zobaczyc jak wyglada profesjonalne "naciaganie". Ludzie prowadzacy to spotkanie sa swietnie wyszkoleni. Wynajmuja pod prowadzenie dzialaln. lokale w drogich biurowcach, chyba po to zeby wzbudzic zaufanie wsrod potencjalnych kandydatow (np. tak jest w CZestoch.) Odnosze jednak wrazenie ze Herbalife to cos w rodzaju..sekty ?? )A moze sie myle?? )) TAk, chyba warto sie wybrac na to spotkanie, jak chociazby tylko po to aby zobaczyc "jak to dziala". Ale mysle ze nie warto robic sobie jakis wielkich nadziei. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marios Re: Herbalife IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 16:24 Zgadzam się z Tobą całkowicie, Pozdr.M. Gość portalu: m123 napisał(a): > ...tak, masz racje. W sumie powinno sie zobaczyc jak wyglada > profesjonalne "naciaganie". Ludzie prowadzacy to spotkanie sa swietnie > wyszkoleni. Wynajmuja pod prowadzenie dzialaln. lokale w drogich biurowcach, > chyba po to zeby wzbudzic zaufanie wsrod potencjalnych kandydatow (np. tak jest > > w CZestoch.) > Odnosze jednak wrazenie ze Herbalife to cos w rodzaju..sekty ?? )A moze sie > myle?? )) > TAk, chyba warto sie wybrac na to spotkanie, jak chociazby tylko po to aby > zobaczyc "jak to dziala". Ale mysle ze nie warto robic sobie jakis wielkich > nadziei. > Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Herbalife IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 22:10 Gość portalu: m123 napisał(a): > ...tak, masz racje. W sumie powinno sie zobaczyc jak wyglada > profesjonalne "naciaganie". Ludzie prowadzacy to spotkanie sa swietnie > wyszkoleni. Wynajmuja pod prowadzenie dzialaln. lokale w drogich biurowcach, > chyba po to zeby wzbudzic zaufanie wsrod potencjalnych kandydatow (np. tak jest > > w CZestoch.) > Odnosze jednak wrazenie ze Herbalife to cos w rodzaju..sekty ?? )A moze sie > myle?? )) > TAk, chyba warto sie wybrac na to spotkanie, jak chociazby tylko po to aby > zobaczyc "jak to dziala". Ale mysle ze nie warto robic sobie jakis wielkich > nadziei. > Pozdr Z pełnym szacunkiem dla Czestochowy ale nie sadze aby w tym miescie spotkanie zorganizowano w 7 m kwadratowych z 12 zuzytych krzeseł....Warszawa to co innego. Tutaj widzialem spotkanie w 9 m kwadratowych 14 krzeseł i przeterminowane produkty z kaucja dla pocztakujacych w wysokosci 370 pln:):) Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Re: Herbalife 10.07.02, 22:40 Gość portalu: dembik napisał(a): > Zostałem zaproszony na rozmowę do tej firmy tz.Herbalife, powiedzcie mi czy się > > opłaca tak, firmie Herbalife... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berzerk Re: Herbalife IP: 213.77.90.* 11.07.02, 17:10 A co wogole sadzicie o marketingu sieciowym. W polsce dosyc popularne sa firmy produkujace kosmetyki i odzywki rozne, ale na swiecie nie ogranicza sie on jedynie do tego. Czy ktos ma doswiadczenia wykraczajace poza stwierdzenie "sekta, naciagacze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marios Re: Herbalife IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 18:23 Gość portalu: Berzerk napisał(a): > A co wogole sadzicie o marketingu sieciowym. W polsce dosyc popularne sa firmy > produkujace kosmetyki i odzywki rozne, ale na swiecie nie ogranicza sie on > jedynie do tego. Czy ktos ma doswiadczenia wykraczajace poza stwierdzenie "sekt > a, > naciagacze"? Z takimi cenami... - nie ma innego określenia niż naciągacze - po prostu prowizje narzucane przez poszczególne szczeble są strasznie wysokie. Co mam powiedzieć o kimś kto sprzedawał 5 lat temu "rewelacyjny" odkurzacz "Rainbow" po 4-5 tys. zł, podczas gdy porównywalny (ew. ciut gorszy) odkurzacz rodzimej produkcji (Zelmer - Wodnik) można było kupić po ok. 1 tys. zł. Dziś te relacje wyglądają ponownie... Pozdrawiam, Marios Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berzerk Re: Herbalife IP: 213.77.90.* 12.07.02, 09:19 W sumie masz racje, ale marketing sieciowy to jest cos innego niz naciaganie kogos na kupienie czegos, co nie jest mu potrzebne, za grube pieniadze. Zreszta podobna taktyke stosuja producenci roznych zbednych rzeczy poprzez reklamy. Chodzi mi o samo budowanie organizacji (sieci) na bazie dobrych produktow, wykazujac sie wlasna inicjatywa. Bez naciagactwa, jasno przedstawiajac reguly uczestnictwa w sieci. Zgadzam sie, ze spotkania Herbalife wygladaja okropnie, wszyscy maja na pamiec wyuczone kwestie, ktore recytuja i nie pozwalaja sobie przerwac, nie odpowiadaja na pytania. To wszystko istotnie wyglada jak jakas sekta, ale wydaje mi sie, ze bardziej jest to wina ludzi i sposobu w jaki ich uczono przedstawiac sama organizacje. Z reguly jak ktos sie dowie ze to Herbalife i idzie na spotkanie to z negatywnym nastawieniem, a na miejscu jego przewidywania sie potwierdzaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berzerk Re: Herbalife IP: 213.77.90.* 12.07.02, 09:20 W sumie masz racje, ale marketing sieciowy to jest cos innego niz naciaganie kogos na kupienie czegos, co nie jest mu potrzebne, za grube pieniadze. Zreszta podobna taktyke stosuja producenci roznych zbednych rzeczy poprzez reklamy. Chodzi mi o samo budowanie organizacji (sieci) na bazie dobrych produktow, wykazujac sie wlasna inicjatywa. Bez naciagactwa, jasno przedstawiajac reguly uczestnictwa w sieci. Zgadzam sie, ze spotkania Herbalife wygladaja okropnie, wszyscy maja na pamiec wyuczone kwestie, ktore recytuja i nie pozwalaja sobie przerwac, nie odpowiadaja na pytania. To wszystko istotnie wyglada jak jakas sekta, ale wydaje mi sie, ze bardziej jest to wina ludzi i sposobu w jaki ich uczono przedstawiac sama organizacje. Z reguly jak ktos sie dowie ze to Herbalife i idzie na spotkanie to z negatywnym nastawieniem, a na miejscu jego przewidywania sie potwierdzaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marios Re: Herbalife IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 20:07 Gość portalu: Berzerk napisał(a): > W sumie masz racje, ale marketing sieciowy to jest cos innego niz naciaganie > kogos na kupienie czegos, co nie jest mu potrzebne, za grube pieniadze. Zreszta > podobna taktyke stosuja producenci roznych zbednych rzeczy poprzez reklamy. Zgadza się - marketing sieciowy umożliwia odrzucenie olbrzymich kosztów jakie firmy wydają na reklamę. Jako kanał sprzedaży jest on z pewnością bardzo ciekawy. > Chodzi mi o samo budowanie organizacji (sieci) na bazie dobrych produktow, > wykazujac sie wlasna inicjatywa. Bez naciagactwa, jasno przedstawiajac reguly > uczestnictwa w sieci. Jestem za, lecz nie ograniczałbym się do jednego kanału. Ja osobiście wolałbym jednak wykorzystać sprzedaż sieciową jako dodatkowy kanał sprzedaży - zwiększający jej wartość. > Zgadzam sie, ze spotkania Herbalife wygladaja okropnie, wszyscy maja na pamiec > wyuczone kwestie, ktore recytuja i nie pozwalaja sobie przerwac, nie odpowiadaj > a > na pytania. To wszystko istotnie wyglada jak jakas sekta, ale wydaje mi sie, ze > bardziej jest to wina ludzi i sposobu w jaki ich uczono przedstawiac sama > organizacje. Po tym jak Herbalife naciągnęło moją pewną znajomą na kwotę ok. 50 tys. PLN, straciłem szacunek do tej firmy... > Z reguly jak ktos sie dowie ze to Herbalife i idzie na spotkanie to z negatywny > m nastawieniem, a na miejscu jego przewidywania sie potwierdzaja.... Patrz wyżej... Jak już napisałeś - w Polsce skutecznie kanał ten został wykorzystany przez takie firmy jak Oriflame, czy Avon. Sprzedawane przez nie kosmetyki są dość dobre i po stosunkowo przystępnej cenie. Zresztą sam co jakiś czas używam np. szamponu, czy płynu do kąpieli firmy Avon - jestem zadowolony. Pozdrawiam, Marios Odpowiedz Link Zgłoś