ania.ruda
11.06.12, 20:06
Pisałam już o mojej córeczce.
forum.gazeta.pl/forum/w,12154,135538069,135538069,migrena_u_dziecka_Prosze_o_rade.html
Teraz po równo 41 dniach pojawiły się w nocy silne zawroty głowy, rano wymioty trwające mniej więcej od godziny 7 do 10. Troszkę bolała głowa. Wczoraj popołudniu jednorazowy luźny stolec. Teraz wszystko przeszło pozostał jednak oczoplas przy zmianie pozycji (głowa na dole-jak przy wiazaniu butów na stojaco- na głowa u góry). Kurcze tak jakby miała obrzęk mózgu i stad ten oczpląs. Oczoplas poziomy, który trwa ok 4-5 sekund i który w miarę powtrzania czynnosci się wycisza. Zadzwoniłam do neuro, która zasugerowała wcześniej migrene, z pytaniem co teraz. Stwierdziła ze mam nagrywac. No i ze mam powtórzyć (oczywiscie prywatnie) eeg i MR głowy. Córcia oba badania miała robione 8.04.2011r. Kurcze a ja myslałam ze sa aktualne.
Co ma oznaczać że mam potwtórzyć?
Czy Wy też sobie lub swoim bliskim robicie co roku badania tego typu? Ja moge zrobić trudno, jakoś dam rade, ale myslalam że już nie musze sie stresować, ze nic w tej mojej kochanej główce nie jest, ze już te najgorsze rzeczy moge na podstawie zeszłorocznego EEG i MR wykluczyć. Kurcze, nie zwiększa się jej wachlarz objawów (tyle ze teraz przerwa jest nie 90 dni a 41), miedzy napadami jest super, nawet teraz biega, no tylko w trakcie tej zmiany pozycji ma oczoplas i zawroty a tak szaleje na całego. Przecież gdyby coś tam w główce się działo to przez ten rok (od pierwszego napadu) to juz by sie mocno pogorszyło.
AAA i dodam ze w piątek zjadła czekolady duzo i popiła colą (tesciowa nie wierzy w wyzwalacze, twierdzi ze jak ktoś ma mieć napad migreny to dieta na to wpływu nie ma).
Jestem strasznie zmęczona szukaniem diagnozy (myslałam ze już ją mam) szukaniem odpowiednich fachowców (dzis ped z przychodni stwierdziła ze migren u dzieci nie ma a najlepszy lek to herbalife)
Ludzie pocieszcie doradźcie, ja moge zrobić ponownie badania. Boje sie ze teraz MR bedzie zle.
Czy Wy tez powtarzacie?
Pozdrawiam
Anka