Gość: Venzel Re: Przykładowe CV IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.12.02, 21:52 Ok, jezeli ktos nie ma kwalifikacji, nie startuje odrazu na wyzsze stanowiska... nieco pokory. Czasami jednak wystarczy sila przebicia - tj. powiedzmy delikatne przejaskrawienie posiadanych kompetencji - aby moc sie wykazac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mudźin CV IP: 195.117.224.* 03.12.02, 20:00 I tak nikt z was nie dostanie pracy bo jest bezrobocie chyba że na ogrish.com, a tak w ogóle to i tak wszystko na nic(trzeba sie wieszać hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Przykładowe CV IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 22:35 To bez sensu. Ten system jest życiowy tylko dla kumoterstwa i złodziei. 13 lat temu inaczej to wyglądało, inaczej miało być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Przykładowe CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 15:51 Ja mam się czym pochwalić (studia, 7 lat doświadczenia , języki)... i co z tego? Trzeba mieć albo znajomości (80% tak znajduje pracę) albo fuksa (nasze dokumenty nie mogą spaść na podłogę tylko muszą na biurko ;) Firmy robią selekcję własnymi siłami, nie mając najmniejszego pojęcia o HR. Niedobrze mi jest od tych samych "yntelygentnych" pytań: największy sukces/porażka, kariera za 5 lat, proszę mi to zareklamowac itd. itp. ŻENADA! PS: Wprowadziłem swoje cv po czym kiedy wybieram "szukaj" i wpisuję dane z mojego profilu nie dość, że moje cv nie wyskakuje to nie robi tego żadne inne! Nie chce mi się wierzyć, że jestem jedynem marketingowcem na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Przykładowe CV IP: *.wodzislaw.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 19:51 Temat cv ciekawy ale moim zdaniem znaleźenie pracy dziś to przedewszystkim znajomości!!! Mam doświadczenie w sprzedaży ( szkolenia z technik sprzedaży, NLP, jestem menedżerem w Towarzystwie ubezpieczeniowym ) ale wierzcie mi te wszystkie podania do firm to bujda wiem jak jest u nas niekiedy mnie krew zalewa ze zamiast przyjąć fechowca przyjmują kogoś z rodziny czasem kąpletnie nie nadającego sie do tej pracy a tzreba zniego zrobic sprzedawce... Odpowiedz Link Zgłoś
ahutar Re: Przykładowe CV 08.01.03, 20:15 Wstydziłabym sie zamieszczac takie CV jko przykladowe. Wyslac tez bym sie wstydzila. LITERÓWKI!!! tudzież ogolny infantylim wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Przykładowe CV IP: *.acn.waw.pl 12.01.03, 21:35 Bardzo ładnie. Już kilka tego rodzaju przekopiowanych CV widziałem na własne oczy. W przykładowym aż roi się od wszelkiego rodzaju błędów. Nie zamierzam ich wykazywać bo przecież ktoś wziął pieniądze za zamieszczenie tego rodzaju gniota. Jak popełnił błąd to niech teraz za niego zapłaci. Pozdrawiam:) ps. a Tak na marginesie dla "jaj" wyśle to przykładowe CV do kilku czołowych polskich firm doradztwa personalnego. Niech tylko spróbują nie udzielić odpowiedzi. Natychmiast dostaną zaszczytny tytuł PO czyli Pierdoleni Oszusci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baggio Re: Przykładowe CV IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 11:58 Nie kazdy urodził sie dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peef Re: Przykładowe CV IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 19:46 ale każdy może umrzeć jako dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobo Re: Przykładowe CV IP: proxy / *.telstraclear.net 20.01.03, 04:29 najlepsze z tego wszystkiego: profesjonalizm w kazdej dziedzinie zycia! - to musi byc jakisc cyber!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez999@o2.pl Re: Przykładowe CV IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 15:03 Gość jest "idealny" nie napisał o swoich wadach , nikt go nie polubi "Gazeta" 20-01-2003 .Szef będzie bał się przyjąć "Pana Kowalskiego" do firmy. Bo kiedy "Pan Kowalski" poczyta troche w papierach i pozna odpowiednich ludzi w firmie "X". To może zapragnąć pokierowania tą firmą "idealnie" czyli nie tak jak to widziałby szef firmy "X".Są do rozważenia dwa przypadki: 1)"Pana Kowalskiego" zatrudnia dyrektor w firmie "X" która jest gigantem i dyrektor boi sie takiego potencjalnego rywala. 2)"Pana Kowalskiego" zatrudnia szef sredniej firmy i boi sie , że będzie miał więcej problemów w niedalekiej przyszłości niż doczesnych kożyści z zatrudnienia "Pana Kowalskiego" Rozwiązanie "Pan Kowalski" albo wygrał jakiś konkurs i nie potrzebował takiego CV albo sam jóż od dawna prowadzi własną firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimik Re: Przykładowe CV IP: *.acn.waw.pl 28.01.03, 04:50 Tekst napisany pod potrzeby osób z HR, zmęczonych lekturą setek i tysięcy CV. Tępy wykaz cech uważanych za pożądane. Szkoda czasu nawet na spotkanie, chociaż HR go nie odrzuci, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kolory Re: Przykładowe CV 28.01.03, 17:06 Niedobrze mi się robi. Jako pracodawca potrzebowałabym zupełnie innych informacji o człowieku. Pewnie dlatego, że jeśli już byłabym nim, to raczej w dziedzinie niehandlowej, nienegocjacyjnej, brr!. Szkoda, że dzisiejszy świat pracy to bajer okołomenadżerski, w którym liczy się pracownik z uśmiechem nie do zdarcia. Wolę bardziej refleksyjną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibbi Re: Przykładowe CV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.03, 22:21 Czytając tekie CV można się tylko nabawić kompleksów! Z takimi kwalifikacjami nie szuka się pracy, ale trafia się od razu albo na Wiejską albo do Belwederu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefretete8@op.pl Re: Przykładowe CV IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 14.02.03, 14:16 Nie można być profesjonalnym w każdej dziedzinie życia, to zaleta bogów.Ma pan tendencje narcystyczne, jestem naj... i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Przykładowe CV IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 00:49 No no no :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hdi Re: Przykładowe CV IP: *.zsi.pl 15.02.03, 11:53 filozof albo działacz poezja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezarnet Re: Przykładowe CV IP: *.skarzysko.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 09:00 Jak dla mnie totalna kiszka i beznadziejny układ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freerider Re: Przykładowe CV IP: *.crowley.pl 14.03.03, 10:47 I taki ekspert szuka pracy przez 6 - 12 miesięcy, pozniej postanawia się przekwalifikowac, bo okazuje się, ze w jego branzy aktualnie zwalnia sie ludzi. Ale ja na jego miejscu pouczyłbym się jezyka i smignął do Genewy - jak wejdziemy do unii z pewnoscia mu sie uda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzykom Re: Przykładowe CV IP: *.chello.pl 18.03.03, 13:17 w ofertach firm znajdujemy; po swoistych "misjach" (bez przerwy szukają "misjonarzy" -nie dbających o pobory , czas pracy,strawę itd. Kiedyś poprostu chcieli zarabiać.) dynamicznie rozwijających się firmach, luźnej atmosferze pracy,wspaniałych szkoleniach, ... teraz już tylko nieliczni coś oferują hi, hi! Natomiast obecnie modna stała się prośba o zdjęcie kandydata. A a jutro? .. o co będą nas "prosić" ? - ...zaświadczenie o prawomyślności?,... gotowość do poświęceń ? (..nie, o to już naproszą !) ,... zgodę na pranie mózgów? Proponuję normalność. Oj, chyba jestem naiwny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzzz Re: Przykładowe CV IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 20:16 Po co temu gościowi praca? Czy on nie ma jeszcze własnej firmy? Pewnie by się zrealizował w 100%, o ile już nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celejka Re: Przykładowe CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.03, 12:22 Totalny kłam... u mnie jest skreślony, bez żadnej rozmowy kwalifikacyjnej.Proponuję, żeby ktoś na głos mu to przeczytał...a następnie spojrzał w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sucher Re: Przykładowe CV IP: *.it.pl 26.03.03, 17:04 no pysznie czyli plecy trzeba miec. a jak nie to dziekujemy. Mnie zastanawia jeden tylko fakt jaka jest polityka firmy ktora zatrudnia protegowanych jak sa dobrzy to spoko a jak nie to ktos inny musi zapierdlac za dwoch zeby jego pensje wyrobic ciekawe nie prawdz. Tak naprawde cv jest o dupe robic kazda tak naprawde. nie sadze ze kawalka wydrukowanego papieru mozna wywnioskowac ze akurat to jest ten . To jeszcze pol biedy gdy firma zyczy sobie list motywacyjny pisany recznie ale tego u nas sie nie stosuje( a grafolog tez by wtedy mial prace). Najwazniejsza jest rozmowa i to tez z 2 osobami anie z 1. jeden to specjalista w dziedzinie w jakiej kandydat bedzie robil a druga to hr specjalista. I tu wtedy mamy pelne pole do popisu jak dobrze przemagluja to czasem czujesz sie jestes nikim i co ja tu wlasciwie robie. i wtedy dopiero jest szansa na prace. ALE NA ROZMOWY Z ZASADY NIE ZAPRASZAJA BO JAK ZDROWY CZLOWIEK W PRZSTEPNYM CZASIE MOZE PRZECZYTAK DOKLADNIE ZE ZROZIMIENIEM 200 LUB WIECEJ CV'ek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Przykładowe CV IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 15:32 Facet, cen sie wyzej! Jezeli ty tego nie zrobisz, inni na pewno cie nie docenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Przykładowe CV IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 11:18 fajne ale chyba nie tak ma to wyglądać . Moim zdaniem wymagania nie są na miejscu, jak można wymagać kiegy nie się pracy może właściciel tego Cv będzie miał wymagania jeżeli się czymś wykaże,oprócz tego może być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Przykładowe CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 11:42 Czy w tym "szkloeniu managerskim" nie chodziło o szklenie okien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakola Re: Przykładowe CV IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 13:35 nierealne, wymyślone i dokoloryzowane Odpowiedz Link Zgłoś