Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem z pracownikiem !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:58
    Jestem pracodawcą, wzieła pracownika, który nie chciał być zatrudniony,
    ponieważ dostawał zasiłek dla bezrobotnych. Po wykonaniej robocie, dostał
    zapłatę, a teraz straszy mnie że pożałuję, bo za mało, wynagrodzenie było
    adekwatne co do zrobionej pracy, ponadto, pracownik ukradł mi wiertarkę z
    budowy, nie zgłosiłam na policję, ponieważ był na lewo. Teraz nie wiem jak
    postąpić, Proszę was o poradę jakbyście się zachowali w takiej sytuacji
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacek Re: Problem z pracownikiem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:41
        nie zatrudniaj na lewo, problem z głowy
        • Gość: mruffka24 Re: Problem z pracownikiem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:48
          to to ja wiem, włąśnie się przejechałam na uczciwości ludzikiej
          • Gość: realista Re: Problem z pracownikiem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:55
            jednak bycie uczciwym popłaca ;-))
          • Gość: Lejla Re: Problem z pracownikiem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 09:47
            Jakiej uczciwości? Zatrudniasz na lewo (czytaj: okradasz) i jeszcze marudzisz
            coś o uczciwości? Zabawne.
      • agulha Re: Problem z pracownikiem !!! 10.07.05, 09:22
        Gwałt niech się gwałtem odciska. Napomknij mu, jak to miło będzie, jak odda cały
        zasiłek dla bezrobotnych z powrotem Państwu i jeszcze grzywnę zapłaci. Jeżeli da
        spokój, wiertarkę bym odżałowała. Jeżeli dalej będzie straszył i szurał, to na
        całego, z doniesieniem do policji włącznie. Przyznasz się do winy i zeznasz
        dokładniusieńko to samo, co nam tu napisałaś. Możesz np. powiedzieć, że dopiero
        po wykonaniu pracy (bo z pośpiechu nie spisałaś umowy przed) pracownik postawił
        Cię pod ścianą, że z powodów zasiłkowych on chce tylko na lewo. No i przecież
        nie mogłaś okraść człowieka z zapłaty.
        • Gość: realista Re: Problem z pracownikiem !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 10:14
          ciekawe co na taką wersje powie Urząd Skarbowy... i parę innych instytucji mogących pożywić się przy sprawie.
          Nauczka jest prosta: nie zatrudniać na czarno.
          • Gość: mruffka24 Re: Problem z pracownikiem !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:08
            wiele pracodawców zatrudnia na czarno, ewentualnei tylko mogę dostać karę od
            Państwowej Inspekcji pracy, Urząd skarbowy- raczej mnie nie ukarze, tylko to
            pracownik ukrywał dochody.....nie ja, sam prosił o nie zatrudnianie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka