Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

centralwings

IP: *.chello.pl 28.08.05, 17:00
    Ide jutro na rozmowe do centralwings do pracy jako stewardessa, czy moze ktos
    juz byl na takiej i moze cos na ten temat powiedziec. Dzieki za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • boki_czwa Re: centralwings 28.08.05, 18:59
        Witam !

Ja bylem na takiej rozmowie, ale nie w Centraliwings a innej polskiej linii
        lotniczej ( a przypuszczam, że bedzie podobnie) :)

Otóż było tak:

najpierw rozmowa po polsku o mojej osobie, o moim CV itd, nastepnie
        autoamtyczne przejscie na język angielski i scenki rodzajowe po ang (co bym
        zrobił, gdyby ktoś palił w toalecie, co bym zrobił jakbym oblał pasażera sosem,
        co bym zrobił jakbysmy mieli opóźnienie startu z powodów tchnicznych a jakiś
        peweien pasazer z 1 klasy by sie bardzo spieeszyl i przez to opoznienie stracil
        jakis bardzo wazny kontrakt),

po tym wszystkim znów zmiana na polski i pyt rodzaju: jak sobie wyobrażam swoją
        pracę w tych liniach, moje plany na najblizsze 5 lat itd..

Na sam koniec byl pisemny test z j.angielskiego, gramatyka i krótki esej pt.
        jakie sa plusy a jakie minusy pracy jako flight attendant)

Udało mi się przejść ten etap zostałem zakwalifikowany do drugiego etapu.

Życze powodzenia :)

pozdr.
        • Gość: gosc Re: centralwings IP: *.chello.pl 28.08.05, 21:08
          Dzieki, za pomoc choc z tego co napisales wynika ze to trwalo calkiem dlugo.
          Natomiast mi powiedziano, ze mam sobie zarezerwowac 30 min. Moze wiec test
          jezykowy bedzie pozniej, cociaz raz kozie smierc. A drugi etap na czym mialby
          polegac?
          • boki_czwa Re: centralwings 28.08.05, 21:44
            Cale spotkanie łącznie z testem trwało około 1 godziny.

A jesli chodzi o etap 2, to w moim przypadku jest to weryfikacja przez drugą
            firmę, którą kooperuje w tej rekrutacji :)

pozdr.
            • Gość: gosc Re: centralwings IP: *.chello.pl 28.08.05, 21:52
              dzieki za informacje, co ma byc to bedzie nie ma czym sie przejmowac. Najwyzej
              trzeba bedzie sprobowac za czas jakis raz jeszcze.
              pozdrawiam
              • boki_czwa Re: centralwings 28.08.05, 22:51
                A moglabys napisac kiedy wysylalas aplikacje?

Bo ja tez wysylalem do Centralwings tydzien temu, ale na razie nikt sie nie
                odezwal?

pozdr.
                • eunika Re: centralwings 28.08.05, 22:58
                  kto dla nich rekrutuje tzn do kogo wyslac aplikacje?
                  • boki_czwa Re: centralwings 28.08.05, 23:00
                    Wszytsko znajdziesz na www.centraliwngs.pl w dziale kariera !

Tak samo jak w innych liniach lotniczych :)

ps. troche kreatywnosci :))
      • boki_czwa Re: centralwings 28.08.05, 23:06
        Choć teraz z ciekowści sam jeszcze raz obczaiłem stronke Centralwings i
        faktycznie usunięty został link do kariery. Najwidoczniej albo jest w
        aktualizacji albo już nie prowadza naboru. Ale link był :)

ps. zwracam honor :)

pozdr.
        • Gość: gosc Re: centralwings IP: *.chello.pl 29.08.05, 19:52
          Hejka,
          Wysylalam jakies 3 tygodnie temu, a link do tego jest
          www12.centralwings.com/pl/80/praca.html
          rozmowa bardzo przyjemna, ale kandydatow bardzo duzo Wiem ze do konca chyba
          tego tygodnia beda jeszcze rozmowy,a potem juz kolejny etap
          Pozdrawiam
          • kasiorek79 Re: centralwings 10.01.06, 12:38
            Podbijam temat, bo właśnie wysłałam swoje zgłoszenie. Czy ktoś jeszcze ma jakieś
            doświadczenia z tymi liniami, lub innymi?

I jeszcze jedno - wszystkie linie lotnicze w wymaganiach dla stewardess podają
            umiejętność pływania, a Centralwings i LOT nie. Czy to znaczy, że w ogóle nie
            będą tego sprawdzać, czy może w pewnym momencie wezmą mnie z zaskoczenia?

I czy styl pływania też się liczy, czy tylko fakt, że przepłynę tyle metrów ile
            chcą, na przykład stylem rozpaczliwym? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
            • Gość: a Re: centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 19:24
              z tego co sie orientuje to jest to warunek konieczny. Tyle ze troche bez sensu,
              jak spadniesz z tych 10 000 nawet mistrzostwo swiata stylem dowolnym nie
              pomoże.

Tez wyslalam do nich aplikacje 5 dni temu.
              • kasiorek79 Re: centralwings 12.01.06, 08:33
                Any other opinions?
                • Gość: luk Re: centralwings IP: *.chello.pl 30.01.06, 21:10
                  Zszokowala mnie wysokosc zarobkow stewardow/stewardess. Naprawde zarabia sie 5-8
                  tys. zl netto czy te liczby sa z sufitu wziete?
                  • Gość: Marcin Re: centralwings IP: *.5.waw.pl / *.crowley.pl 31.01.06, 09:48
                    Byłem na rozmowie w LOT. Zarobki to 1700 brutto + 250$ diety za loty. W sumie
                    wychodzi 2000 "na czysto". Po kilku latach pracy może i takie są zarobki.
                    Podobno w Centralwings lepiej płacą.
        • Gość: Marcin Re: centralwings IP: *.5.waw.pl / *.crowley.pl 31.01.06, 09:41
          ...bo nigdy nie było zakładki KARIERA! Wchodziło sie w O NAS a potem w PRACA.
          • Gość: Stewka Re: centralwings IP: *.acn.waw.pl 31.01.06, 09:48
            No proszę Cię !!! 5000-8000 tyś . miesięcznie! Buaha ha!
            Przecież jesteś kelnerką. Kto zapłaci Ci za pchanie wózka takie pieniądze? Po 4
            latach może uda Ci się wyciągnąc czasami 3000 zł.
            Bajki jakieś piszą w tej Wyborczej.

PS. Jestem stewardessą , więc to sprawdzone źródło.
            • Gość: Piotr _22 Re: centralwings IP: *.aganet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 13:47
              No dobrze to o tych liniach juz duzo wiem... wszedłm na stronke i
              poczytałem....mam tylko jeszcze jedno pytanie i moze Stewka mi odpowie:) jakie
              badania lekarskie trzeba przejsc i kiedy je robia:) jedni np. gorzej slysza na
              jedno ucho a jeszcze inni gorzej widza...wiec jakie zaswiadczenie trzeba
              przedstawic o stanie zdrowia? a moze firma sama wysyla na jakies specjalistyczne
              badania?Czekam i dziekuje za odpowiedz:) POZDRAWIAM:). AHA i jeszcze jedno
              naprawde ciezko mi uwierzyc ze linie placa stewardessie 2tyś zł. Bo to jednak
              niebezbieczn praca...jak samoalot spadnie to małe sa szanse na przeżycie,a to
              jak jazda autem im cześciej jeździsz tym bardziej jesteś narażony na wypadek....
            • derduch Re: centralwings 01.02.06, 00:16
              Chyba jesteś PISSuardesą skoro sama tak o sobie piszesz... :-)
              • Gość: Stewka Re: centralwings IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 09:59
                Człowieku! A kto to jest stewardessa? No kto?
                Jestem rozgoryczona tą pracą, bo myślałam , że to wielka przygoda będzie i spora
                kasa. Nie te czasy!!!
                Nic nie zwiedzam (chyba, że ktoś jara się lotniskami), a na początku pracowałam
                w zaszczytnym PLL-LOT. Po ciężkiej rekrutacji dostałam 1600 na rękę i śmieszną
                dietę. Teraz jestem w C.....czasami mam 3000zł. Za co pchanie wózka i sprzedaż!
                Jestem kelnerką! Po co studiowałam i uczyłam się?
                Ludzie zastanówcie się! Poczytajcie na fachowych forach (Latanie) o tym co robi
                stewardessa i co o niej myślą. No i do tego jak nasi piloci nas kochają (czasem
                dosłownie).
                Pozdrawiam tych z głową w chmurach.
                • Gość: Anna Re: centralwings IP: *.echostar.pl 02.02.06, 10:40
                  Hej,
                  Mam propozycje od RyanAir'a i ciagle sie zastanawiam.Mam jechac na szkolenie do
                  Wroclawia a potem w swiat bo przeciez bazy w moim miescie Ryan nie ma-
                  Poznan.Myslalam, ze moze to nieglupie bo z praca jak jest w naszym kraju kazdy
                  wie a robic za 1000 zl. to jakos mnie nie bierze.Zatem myslalam ze linie to
                  dobre aczkolwiek ryzykowne rozwiazanie.Poza tym mam narzeczonego i balabym sie
                  o nasz zwiazek.Jednym slowem pelno watpliwosci a jednak sie chce:/Co radzicie
                  WY co juz pracujecie i WY ktorzy macie podobna jak i ja sytuacje.Pzdr,
                • Gość: jarek Re: centralwings IP: *.services.e2bn.org 03.02.06, 14:21
                  bo to trzeba isc do normalnych linii nie tych tanich...bedzie nabor przez Qatar
                  Airways 12lutego06 w Victoria hotel w Warszawie....bylo oglo.w Wyborczej, tez
                  bedzie nabor EMIRATES --zobaczcie ich strone.
                • labbadia Re: centralwings 06.02.06, 18:59
                  Szanowna Stewko,
                  jestem bardzo zainteresowany tym, aby Cię poznać i porozmawiać o lataniu, pracy
                  w chmurach i nie tylko...
                  Bardzo Cię proszę, odezwij się do mnie na gg 4298705
                  Michał z Radomia
      • supair Re: centralwings 01.02.06, 21:03
        forum.gazeta.pl/forum/71,46483,1540815.html?f=11044#uc
        • Gość: f Re: centralwings IP: *.aster.pl 01.02.06, 21:05
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11044
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka