Gość: kaja IP: *.supermedia.pl / *.sze.warszawa.supermedia.pl 25.09.02, 10:18 Czy pokolenie dwudziestolatków to sami faceci??? Dlaczego wśród dyskutantów i prowadzących nie ma żadnej dziewczyny-kobiety ?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NICpoń Re: Debata o Generacji Nic IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 26.09.02, 03:01 Jak to dlaczego? To proste: Ponieważ dziewczyny które by tu chciały coś pisac należą do generacji NIC. A nic to "coś" czego nie ma - więc ich też nie ma. A facetów jest kilku z tej przyczyny że "poprzeczkę mogą przeskoczyć tylko nieliczni" !!! :-) P.S. Daj sobie spokój z takimi debatami o NICZYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anucha Re: Debata o Generacji Nic IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:17 ja jednej rzeczy nie rpzumiem-dlaczego wśród dyskutujących zabrakło "pana rezydenta z agencji reklamowej"?jeśli dyskusja ma być konstruktywna to powinny być różne punkty widzenia.a tak to zebrali się ludzie "jednego gatunku"-dwaj dziennikarze,pisarz (felietonista zresztą też) i muzyk.ludzie-poszerzcie horyzonty dyskusji.bo inaczej- e tam szkoda gadać bawcie się dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 19:39 dyskusja rzeczywiscie o niczym. kazdy gada sobie, a mlodzi ludzie sa jacy sa i niestety maja swoje marzenia i idealy. nie sa takim niczym jakim by tego sobie zyczyli ci smutni panowie trzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Debata o Generacji Nic IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:19 generacja ludzi młodych niema nic do stracenia i w najbliższej przyszłości dojdzie w naszym kraju do wielkiej rewolty. Sam mam trochę więcej lat ale widzę kolegów którzy skończyli studia 3 ,4 lata temu są bardzo sflustrowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Debata o Generacji Nic IP: 213.241.50.* 26.09.02, 18:20 Dla mnie generacja nic to pokolenie, które nic nie tworzy, spójrzmy na różnice między pokoleniem młodych Niemców, Francuzów, a Polaków - ci pierwsi tworzą, a my to pochłaniamy (w sensie gospodarczym, czy kulturowym nie wiem) ... polskie pokolenie lat 90 wypełniło nisze, które były na rynku ale nie stworzyła nic nowego, a to decyduje o pracy, przewadze rynkowej, kreacji i przyszłości ... Mam na myśli to co ukrywa się w słowie gospodarka... AVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Debata o Generacji Nic IP: 213.241.50.* 26.09.02, 18:41 Skończyłem studia w Szwecji i tam młody człowiek wychodzi z rodziny na początku studiów, żyjąc na kredyt "państwa" (nie mam doświadczeń z Włoch); w okresie dwóch lat po studiach ustawiłem się kupując mieszkanie, samochód itd. bez żadnej pomocy. Wiem jaka jest różnica między pozyskaniem pracy przez moich kolegów w Niemczech, Szwecji czy Polsce - uwierzcie mi możliwość realizacji marzeń, idei kulturowych i gospodarczych zależy od rozwoju. A to optymistycznie jest ciągle jeszcze przed nami. Nie jesteśmy społ. nic ale zerknijcie na naszą kulturę i ... drogi i .... bidę za miastem i co to jest ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Debata o Generacji Nic IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:45 Tak większa część dwudziestolatków napewno można zaliczyc do generacji nic min. i mnie, po równo tych co stoja pod blokiem jaki i tych którzy dzwonia do radia i chwalą sie ze dobrze zarabiają, ani jedni ani drudzy nie maja do zaoferownaia czegos interesujacego wszyscy gonia za chajsem tylko jedni w sluzbowych furach a drudzy na piechote... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Debata o Generacji Nic IP: 213.241.50.* 26.09.02, 18:48 To dokładnie miałem na myśli - różnica między samorealizacją a pogonią za szmalem jest ogromna ... AVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chohair Re: Debata o Generacji Nic IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 19:38 Czołem! Ktoś tu chyba o mnie chce "coś" powiedzieć.Wolę mówić sam. 1) Uogulnienia okaleczają!! Jeśli będziemy równać "nas" wszystkich w dół albo gloryfikować dokonania wcześniejszych pokoleń - będziemy samobójcami! Całkowicie negując dokonania jednostek mi współczesnych (mam 21 zim) i mówiąc o nich "nic" plujemy na własne grobowce których jeszcze nie ma. Jeśli jesteśmy w stanie stawiać sobie pytania i szukać odpowiedzi na nie to chyba jest jeszcze nadzieja. 2) p. Kuba W. mówił o generacji która nic nie znaczy i prawdopodobnie nic po sobie nie zostawi. Nie zgadzam się!! Zostawi tyle ile będzie w stanie i ile będzie chciała. A jest w stanie dużo zostawić i napewno kilku osobą się jeszcze chce. 3) Komercja jest dla tych którzy nie mają nic do "powiedzenia", sztuka - dla tych którzy chcą krzyczeć!! Znam takich którzy chcą i krzyczą, należą do "straconego" pokolenia. 4) To nie prawda że się nie buntujemy!! Zapytajcie naszych matek (wystarczy mojej)!! 5) Odnośnie tego że nic nie zostało stworzone w latach 90-tych. Ktoś kiedyś opróżni nasze szuflady!! A jeśli chcecie zobaczyć aktywnych młodych twórców to polecam przejść się wieczorem po peryferjach mojego miasta tu jak wychodzisz wieczorem na spacer to możesz sobie posłuchać całkiem dobrej, ambitnej muzyki i nie hip-hopu jak w Warszawie ale ryczących gitar i łomoczących bębnów. Znam ludzi którzy tworzą poezje i wystawiają sztuki teatralne (też moje pokolenie). 5) Odnośnie płacy za twórczość: "nie samym chlebem żyje człowiek" - niestety kiedy zdycha z głodu tworzy swoją płytę nagrobkową!! Tworzyć sztukę i z niej żyć (robić to co lubisz bez konieczności poświęcania czasu na zbędne rozpraszacze - idealna sytuacja) W dzień mogę być "dziwką" a w nocy artystą to też wyjście a "prostytucja" może być źródłem twórczości. 6) Bezrobocie i tzw "kryzys gospodarczy" ponad 60 lat temu zaowocowały II Wojną Światową. Jeśli panowie w studio na to czekają - oby się nie doczekali!! Takich owoców mojej generacji nie chcę!! Wielkie ale gorzkie. 7) Nie mam telefonu komórkowego - mam gitarę elektryczną na którą jakoś zarobiłem mimo, iż nie ma przecież jak i gdzie. Dobra kończę. Nie tragizujcie. Nie ma co się gnoić. I jeszcze jedno pytanie: czy koledzy w studio uważają się za "nic"?? Ja nie!! Nie mówcie o mnie "nic". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deeyv Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:39 a dlaczego w stanach jak ktos konczy "high school" to wyjeżdza z domu na studia i jak wraca to jest samodzielny. Co dzieje sie "pomiędzy"? o co wam chodzi tak na prawdę ? - że jesteśmy gorsi od równieśników z zach. to juz wiemy, że NIE czego nam brakuje co mają inni? może za krótko mamy demokrację, nie nauczyliśmy sie jej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: Debata o Generacji Nic IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:40 ludzie oczym wy mówicie niema co się porównywać do ludzi zachodu koleżanka która pracowała jako nauczycielka języka francuskiego w renomowanym liceum wyjechała na zachód gdzie zarabia jako pokjówka więcej niż jako nauczycie po studiach . Czy jeszcze coś trzeba dodawać. Ten kraj niszczy MŁODYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Debata o Generacji Nic IP: 213.241.50.* 26.09.02, 18:46 Kolega ma pełną rację - ja do żony dojeżdżam do Niemiec bo z jej wykształceniem (pełne zachodnie) w tym kraju nie ma roboty - mam tłumaczyć ??? ... Kolesiarstwo ... W Niemczech przyjeli ją od razu w działce badawczo-rozwojowej ... Popieram przedmówcę - może to i skrajna opinia ale ja się muszę z nią zgodzić ... AVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edge Re: Debata o Generacji Nic IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:49 a czesc ludzi ma to wszystko w nosie i jakos sobie zyje wiedzac ze po nich tak czy tak nie bedzie zadnej spuscizny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Debata o Generacji Nic IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:47 Kultura jaką mamy w kraju jest totalną szmirą .Młode pokolenie musi wykorzystać szansę trzeba wielkich zmian w życiu duchowym całego pokolenia.Jestem osobą młodą po studiach i widzę wśród przjaciół powolny powrót do ideologi. Wybierają MARKSA lub wiarę w BOGA. Być może to nowa rewolta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Debata o Generacji Nic IP: 213.241.50.* 26.09.02, 18:50 Każda ideologia jest uogólnieniem, które zwalnia umysł z myślenia - szczerze mówiąc boję się ideologii i sztandarów - no chyba, że tzw spontan :) AVE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikto Re: Debata o Generacji Nic IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 19:04 bezrobocie dotyka tylko młodych ludzi ludzie tamtego pokoleni tzw.pokolenie pampersów stroszą się mówią nam młodym jak robić kariery lecz gdyby znaleźli się w naszej sytuacji nic by niezdziałali. to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
djdcm Re: Debata o Generacji Nic 26.09.02, 19:10 Dzisiaj nie ma kultury w ryj można dostac za byle co. W dzisiejszym społeczeństwie są same dresy i troche normalnych ludzi. W ogule ta dyskusja nie ma sensu. po co dyskutować o czymś co mamy i widzimy na codzień. Gadanie nic nie da cza coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croolik Re: Debata o Generacji Nic IP: *.dialup.warszawa.pl 26.09.02, 19:11 Czesc, czolgiem! Mam 20 lat, slucham w tej chwili Radiostacji i bardzo zainteresowalo mnie twierdzenie, ze Polscy 20-latkowie nie sa tak kreatywni jak ich rowiesnicy z zachodu. Nie zgadzam sie z tym zdaniem. Sa ludzie, ktorzy chca zrobic cos pozytecznego, nie dla kasy, ale wlasnie po to, zeby tworzyc, zeby pokazac, ze nie jestesmy generacja nic. Konkrety? Niedawno na lamach jednego z pism dla Elektronikow wyszedlem z propozycja napisania polskiego, niekomercyjnego programu do projektowania ukladow. W ciagu 2 tygodni zglosilo sie 14 osob w wieku 20-30 lat. Moze to nie jest duza liczba, ale i wymagania sa wysokie. Za robote tego rodzaju w prywatnej firmie na zachodzie dostaliby minimum $3000 miesiecznie... Takich projektow jest wiecej, zwlaszcza w swiecie Linuksa. Wezmy np. bardzo dobry PLD (Polish Linux Distribution). Co do Kultury, to rzeczywiscie mam wrazenie, ze ona u nas lezy. Powstaja jakies (komercyjne zreszta) usilne akcje majace na celu naprawe tego stanu rzeczy (choc mi sie wydaje, ze jak zwykle chodzi o kase, a "misja" jest tylko przykrywka). Czy po prostu nasz swiat tak sie skomercjalizowal, ze mlodzi, zdolni artysci zostaja zniszczeni zanim wyplyna na powierchnie??? Pozdrawiam Croolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Debata o Generacji Nic IP: 213.241.50.* 26.09.02, 19:19 Widzisz twój błąd polega na tym, że tam dostaniesz za swoją pracę tyle kasy bo ktoś ich produkty kupuje i jest pieniądz na rynku. Piszesz, że dałeś propozycję żeby coś zrobić nie dla kasy ... żałosne, chyba postrzegarz zapłatę jako coś ułomnego. Nikt nie mówi, że jesteśmy generacją nic ale prosze Cię zrób coś tu w kraju i sprzedaj to na zachodzie, a pieniążki zainwestuj na miejscu i zobaczysz wtedy coś fajnego wokół Ciebie , jak się oczywiście ta trudna sztuka uda. AVE P.S. Skoro zgłosiło się tyle osób do twojego pomysłu to znaczy, że jest generacja ludzi pragnących kreować !!! którzy są głodni kreacji ... rozumiesz ? Którzy szukają tego, czego ich koledzy w rozwiniętych krajach mają aż za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croolik Re: Debata o Generacji Nic IP: *.dialup.warszawa.pl 26.09.02, 19:51 Gość portalu: Adam napisał(a): > Widzisz twój błąd polega na tym, że tam dostaniesz za swoją pracę tyle kasy bo > ktoś ich produkty kupuje i jest pieniądz na rynku. Piszesz, że dałeś propozycję > > żeby coś zrobić nie dla kasy ... żałosne, chyba postrzegarz zapłatę jako coś > ułomnego. Nie postrzegam kasy jako czegoś ułomnego, dobrze gdy jest, ale źle, jeśli staje się sensem życia. Jest potrzebna, żeby żyć i tworzyć. Propozycję dałem właśnie dlatego, żeby udowodnić, że w Polsce są ludzie którzy chcą tworzyć. Jeśli dasz ogłoszenie do prasy, że dasz niezłą pensję i samochód służbowy, to zaleją Cię ofertami. Większość z nich nie będzie posiadać nawet cienia kompetencji. > AVE > P.S. > Skoro zgłosiło się tyle osób do twojego pomysłu to znaczy, że jest generacja > ludzi pragnących kreować !!! którzy są głodni kreacji ... rozumiesz ? Którzy > szukają tego, czego ich koledzy w rozwiniętych krajach mają aż za dużo. Tak, całkowicie się zgadzam! Dlatego to robie. Nie jestesmy pokoleniem zjadaczy. W kazdym razie nie mozna tego tak uogolniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 19:21 g... prawda, ze pokolenie nic nie stworzylo wlatach 90tych. nic tochyba leciutkaprzesada. spojrzcie na komiks(ALE TO PRZECIEZ NE SZTUKA) w 90tyc latachpowstalo pre dobrych zinow, zadebiutowal "produkt" wyplynely takie postaci ja sledzicki, skarzycki, rebelka, schneider,czy miszcz bronislaw. oczwiscie kto by sobie d.. komiksem zawracal, ale czy to co chlopcy z produktu czy cyrkieni chca przekazac nie jestwzaden sposob tzw. glosem pokolenia? cos tam sie jednak dzieje... a to, ze bohaterowie prduktu to jakby wlasnie ci ludzie zdefiniowani w artykule......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 19:30 ci kolesie w radiu sa dosc zmanierowani, nie wydaja sie widziec i znac czegokolwiek poza wlasna nisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 19:57 a jakze,bohemka czuje potrzebe "tforzenia", jaby kazdy chodzacy poziemi polski dwudziestltek byl "tfurcom". jak milutko. szkoa ze nie mowia nic o problemachz przetrwanem. artysta glodny to artysta glodny, zeby wlezc do wyrka z muza i wykonac pare pompek wcelu zaplodnenia trzeba miec najpierw pelny zoladek, bo inaczej czlowiek mdleje w trakcie "aktu" tworczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Debata o Generacji Nic IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 19:28 u nas nie ma gruntu na jakies kontestacje, mlodzi ludzie siedza w kanjpie, pija browara, pojda sobie na impreze i wszystko maja w dupie. NIE BEDZIE ZADNEGO BUNTU. bedzie wielki rozpizdziel po rzadach lewicy i kolodki a potem bedzie rewolta placz i zgrzytanie zebow Odpowiedz Link Zgłoś
keisatsu !!!!Debata w RADIOSTACJI!!!! 26.09.02, 19:30 Słucham właśnie debaty która toczy się w Radiostacji i normalnie nie wiem kto tam siedzi, o czym wy wogole rozmawiacie?????!!!! Czy wy wogóle zdajecie sobie sprawę z tego co mówicie??? Szukacie winnych??? Chwalicie swoimi osiągnięciami??? To nie jest rzeczywistość!!! Wy jesteście na podeście co znaczy że i tak jesteście wyżej od całej generacji NIC jak to określacie. Na dole jest faktyczne NIC i generacja w która się w tym pławi, czyli brak pracy, brak kasy, a co za tym idzie jest przestępczość, brak zainteresowania kulturą i sztuką. Liczy się kasa kasa i jeszcze raz kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr moje zdanie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 19:48 dyskusja jest jałowa i chaotyczna. ale przeciez to po prostu promocja radia, gazety i zespołu muzycznego. a pokolenie dwudziestolatków jest leniwe i sfrustrowane. o co wam chodzi?!! sam mam 24 lata, i wiem że jest ciężko i mi jest ciężko. ale studiuje, pracuje i walczę o swoje zamiat wkręcać się że jest ciężko i nie ma perspektyw. ludzie! ulegacie jakiejś autosugestii i polskiemu malkontenctwu i lenistwu. nie można być biernym. trzeba się smiać z rzeczywiśtości, przecież to potrafimy, ale trzeba też uczyć się i pracować, bo rzeczywistość się zmienia. zawsze może być lepiej i wierzę w to że będzie. a poza tym to kwestia postrzegania. dlaczego nie patrzycie na możliwości tylko na utrudnienia. więcej optymizmu! w polsce wciąż jeszcze dużo leży na ulicy i wystarczy to zobaczyć i podsieść. takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 19:33 czy tylko bunt jest wartoscia? a dlaczego ludzie ktorzy pracuja, wierza w to co robia, kochaja swoje rodziny i zazrabiaja dla nich pieniadze sa niczym? praca to tez wartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernerdetta Re: Debata o Generacji Nic IP: *.chello.pl 26.09.02, 19:35 odnoszę wrażenie że problem pokolenia nic odbija się o twardą skałę z napisem praca. czy tak naprawde to czy ukończyliśmy studja czy nie tak naprawde nie określa naszego jestestwa. Michał Anioł oraz Leonardo z Vinci nie chodzili na studja. co więcej Leonardo był samoukiem który nie znosił nauczycieli (zwłaszcza łaciny, którą sam dopracował do perfekcji). czy nie uważacie Panowie że w pokoleniu nic - tj. w całej tematyce nie chodzi o pieniądze o których nieustannie się tu słyszy?a może tak?może głównym problemem generacji nic nie jest poziom itelektualny tylko to ile i jak kto zarabia? kasiora,kabona,mamona...cy o to tu chodzi?z prowadzonej debaty wynika,niestety, że tak. smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 19:47 jak slucham doroty to mi sie zygac chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernardetta Re: Debata o Generacji Nic IP: *.chello.pl 26.09.02, 19:53 zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj Re: Debata o Generacji Nic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 19:50 zow pieprzyciejak niezdrowi. pisanie jako bunt ogolnopokoleniowy? sorry chlopcy ale chyba nie zwracacie uwagi na drobny fakt, iz TO pokolenie ni ewciaga slowa pisanego. tv tv tv iroche internetu dla co bystrzejszych malpek. czyta "awangarda" chlopcy i dziewczynki po ekskluzywnych fakultetach. przecietny 20-28 latek po ksiazke czy pismo inne niz flejboj ne mo ochoty siegac, bo czytanie tstrata czasu i nudziarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciuciek Jak to nic nie stworzyliśmy???? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 20:08 Stworzyliśmy całe mnóstwo ale jest to na tyle niekomercyjne, że o tym nie słychać. Szkoda, że RADIOSTACJA promuje już tylko "nic", hophip i dyskoteke czy jak kto woli clubing . Czyli RADIOSTACJA to "NIC"!!!!Nasza sztuka wielkości nabierze z czasem, a mówić o niej będą przyszłe pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anucha Re: Jak to nic nie stworzyliśmy???? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 21:57 no i było tak jak myślałam-trzech dobrze zarabiających gości wyrzywa się na tych co zarabiają więcej od nich, a od tych co nic nie zarabiają wymagają buntu.a może kryje sie w tym kompleks młodego dorobkiewicza-panowie współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Debata o Generacji Nic IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 27.09.02, 15:37 ciekawe, czy antykonsumpcyjnie nastawiony i zbuntowany pan Wandachowicz uswiadamia sobie,ze sam jest produktem, stworzonym i wyjatkowo nachalnie promowanym przez Wyborczą. Nie sądzę, by ktoś poza Gazetą W. uważał Wandachowicza za "głos mlodych" -nie uda wam sie wykreowac sztucznego swiata zbuntowanych- tak jak wytwórniom nie udaje sie wykreowac idoli. To samo dotyczy p. Masłowskiej - to kolejny produkt, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Wandachowicz jest produktem IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 27.09.02, 15:44 takim samym jak cala reszta rynku muzycznego. tylko ze on ma moznego protektora- Gazete Wyborcza. Gazeto! nie twórzcie dla mlodzieży sztucznego świata-to żałosne- ich ideałów i buntu na pewno nie wykreuje zadna gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
halusa marian0509cośtam 27.09.02, 19:42 Szukam kontaktu z marianem0509 buntownikiem z Radiostacji. Nie udało mi się zapamiętać jego komórki gdy przerwał rozmowę na temat generacji nic w Radiostacji 26 września. Dzisiaj desperat dokuczał Andrzejkowi i spotkał się z odporem rówieśników? Mimo swej 50 podobnie jak Marian chcę wykrzyczeć oddajcie mi naszą Radiostację! Odpowiedz Link Zgłoś
belami1 Re: Nie mam za co się buntować 29.09.02, 12:53 Przepraszam bardzo a przeciwko komu i czemu mam buntować się? Polska ma nas młodych w dupie, a poza tym żeby bunntować się trzeba mieć jeszcze za co, prawda?. Bunt, kojarzy mi się z latami 60-tymi i dziećmi-kwiatami, czyli pokoleniem wypasionym przez lata powojennej prosperity w USA. W istocie byli to solidni przedstawiciele średniej i wyższej klasy średniej, którzy po krótkim, buntowniczym epizodzie wrócili na łono społeczeństwa o ile wcześniej nie zaćpali się na śmierć albo nie trafili do więzień. Czy zmienili świat?-nie, bo świata nie można zmienić, można jedynie przystosować się do niego, a kurestwo w polityce jest, było i będzie. Belami 1977 r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wypierdek Mamuta Re: Debata o Generacji Nic IP: 212.160.195.* 30.09.02, 10:28 Generacja NIC to stek głupot a Kuba Wandachowicz nie jest głosem Pokolenia Telefonu Komórkowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Messala Re: Debata o Generacji Nic IP: 213.241.90.* 30.09.02, 10:41 Kuba W. jest jednym z wielu, którym brakuje buntu, rewolucji, przewrotów. Jak jest spokój to Polakowi się nudzi, szuka sobie miejsca. I co? Nic. Jemu potrzebny jest impuls z zewnątrz, zapalnik, bo sam nie potrafi się ruszyć. Najlepiej jest narzekać, że nie ma sensu, że wypaliło się pokolenie, że jest nudno, bez sensu, a zróbmy coś, to będzie o nas głośno.Proponuję nie nazywać mojego pokolenia tymi słowami. Nie nazywajmy się, jest stanowczo za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś