Gość: byly polak IP: *.hsd1.wa.comcast.net 21.11.05, 07:08 a w usa chorobowe nie istnieje, jesli jestes chory, to placa ci 0. zwolnienia lekarskie tu nic nie znacza. i dlatego ludzie staraja sie pracowac nie symulowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oljerzy Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 07:42 Za zwolnienia lekarskie dostaje się miej trzynastki i premie też zabierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie powinni obcinać puli. Pieniądze zaoszczędzone IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 21.11.05, 07:50 powinno się wypłacać jako premie tym pracującym bez zwolnień, bo oni odwalaja całą robotę za kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto dobry pomysl 21.11.05, 11:12 i to by byla zarazem kara i motywacja! --- warsaw, poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.W. Serwis informacyjny Prezesa Centrum ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:51 Serwis informacyjny Prezesa Centrum ... Serwis informacyjny Prezesa Niezależnego Obywatelskiego Centrum Badania i Monitoringu Stopnia Zdeprawowania Demoralizacji i Patologii w Policji . Pawła Witkowskiego TEL. 0 602 318 302 e-mail pablow0@op.pl fmpis <" target="_blank">www.fmpis.strefa.pl/forum/viewforum.php?f=9&sid=fb33f8dda728b932a9639847f9ffe8ca> Wyczyny gangu z Siemiradzkiego 24 i gangu CBŚ - Kraków . <" target="_blank">www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=336&sid=eaa3551ab95bec235c7e2b262d73589e> Czy znasz właściciela samchodu widocznego na zdjęciu ? <http://www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=337> Przestępcza sitwa - czy tylko w Gdańsku ? <http://www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=331> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: dobry pomysl IP: *.lomza.mm.pl 21.11.05, 13:05 Jaaasne! tylko ciekawe jak ma nas bronić zakatarzony i kaszlący policjant?( bo przecież nie pódzie na zwolnienie, ponieważ nie będzie go stać). O jakiej więc motywacji mówisz?? Od policji oczekujemu maksimum pracy, zaangażowania i poświęcenia a co dajemy w zamian? Zastanów się zanim napiszesz coś równie głupiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reks Re: Nie powinni obcinać puli. Pieniądze zaoszczęd IP: *.lomza.mm.pl 21.11.05, 13:09 Racja. w następnych wyborach głosuje na ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 21.11.05, 16:58 "Według danych KGP w Polsce w każdym miesiącu na stu policjantów nawet 17 przebywa na zwolnieniu lekarskim trwającym średnio dziewięć dni. - Uczciwie przyznajemy, że część zwolnień to zwykłe nadużycia - mówi Paweł Biedziak." Pan Biedziak nie doświadczył zapewne pracy na ulicy, w skwarze i zimnie, desczowej czy mroźnej nocy gdzie pisa z kulawa nogą nie uświadczysz. Nie doświadczył zapewne ślęczenia w zasadzkach, pościgach szarpania się z kryminalistami, łążenia po sądach i prokuraturach. Należy do grupy nie pełniącej służby policjanta - tylko specjalistów opowiadającej o tej pracy. Oj panie Biedziak - uczciwie przyznam, ze jeśli to zwykłe naduzycie to jak Pana uczyli zapewne powinno się oddać sprawę do prokuratury! Czy nie jest tak? Bardzo wątpię w pańskie uprawnienia do podważania decyzji lekarza. "Część zwolnień jest związana nie tyle z rzeczywistą chorobą, ile na przykład ze złymi relacjami na linii podwładny - przełożony czy zwyczajnie z przepracowaniem - potwierdza Biedziak." Panie Biedziak na taki stan lekarze specjaliści mają fachowe określenia - i niestety w takim stanie kto jak kto ale policjant pełnić słuzby nie może. Szkoda że nikt nie zajął sie tak gorliwie sprawcami takiego stanu psychicznego policjantów. A moze tak tych przełożonych wysłać do pewnego lekarza - to było by chyba tańsze rozwiazanie dla społeczeństwa z korzyścią dla policjantów i interesu służby. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline.kaczanow Well........ 21.11.05, 07:52 Chyba sobie MSWiA kopie samo dolek. Jak mozna dac mniej pieniedzy tylko dlatego,ze ktos jest chory???????????? Trzymajcie sie chlopaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Well........ IP: 212.182.119.* 21.11.05, 07:57 Wszyscy inni pracownicy na zwolnieniach chorobowych otrzymują 80% płacy. Dlaczego policjanci to wyjatki.za zwolnienie wypadkowe tak jak inni powinni otrzymywać 100% uposażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Well........ IP: 81.210.69.* 21.11.05, 10:08 Dopowiem mały szczegół: w mojej pracy oprócz 80% za zwolnienioee co jest uzasadnione kodeksowo pracownik nie otrzymuje premii,która jest sstalym skladnikiem pensji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Well........DOKOŃCZENIE IP: 81.210.69.* 21.11.05, 10:11 PREMIA CZĘSTO STANOWI 50%PENSJI.Wniosek prosty: zdychać z głodu na chorobowym , albo paść naa grypę w pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina emeryt Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.asko / 82.177.183.* 21.11.05, 08:24 NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja w ciagu 20 lat służby wykorzystałem 33 dni zwolnienia /słownie trzydzieści trzy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.11.05, 09:57 Bo z ciebie taka była policjantka jak ze mnie baletnica chińska siedziałaś za biurkiem i grzałaś fotel robjąc kawkę szefowi. Czy ty choć raz widziałaś przestępcę na własne oczy a nie w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek ... wytknąć wytykającemu ... 21.11.05, 11:43 Gość: glina emeryt NARESZCIE!!!!!!!!Ja w ciagu 20 lat służby wykorzystałem 33 dni zwolnienia /słownie trzydzieści trzy/ >Gość portalu: Były napisał(a): > Bo z ciebie taka była policjantka jak ze mnie baletnica chińska siedziałaś za > biurkiem i grzałaś fotel robjąc kawkę szefowi. Czy ty choć raz widziałaś > przestępcę na własne oczy a nie w telewizji. Powtórz podstawówkę, tam uczą rozpoznawania płci na podstawie odmiany czasowników w wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nil739 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:51 Gość portalu: glina emeryt napisał(a): > NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja w ciagu 20 lat służby > wykorzystałem 33 dni zwolnienia /słownie trzydzieści trzy/ A jak mi jeszcze napiszesz że nie brałeś w łapę, to chyba Ci postawiamy pomnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policmajster A mnie postawisz pomnik za 25 lat służby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:00 bez żadnej łapówy. Powielasz tylko slodany z brukowców. To jak postawisz mnie ten pomnik? Odpowiedz Link Zgłoś
seventhlife Re: do były Polak 21.11.05, 08:25 nie wiem gdzie pracowałeś/pracujesz i co robisz w USA ale gwarantuję Ci, że to zależy od kontraktu (umowy) ... tak zresztą jak wszystko z pracą związane ... mówiąc inaczej to co sobie wynegocjujesz/dostaniesz to masz pozdrawiam michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:32 Jest jeszcze drugi problem.policjant odchodzący na emeryturę dostaje od przełożonych jednorazową premię motywacyjną w wysokośći np.1000 zł i to wchodzi mu do pensji. Podstawa naliczania emerytury jest z ostatniego uposażenia i taki policjant ma emeryturę wyższą jak bral pobory . Powinien dostać np.75 procent przy pełnej wysłudze a dostaje 110 procent. Gdzie jest sprawiedliwość,co powie pracownik odchodzący na emeryturę z zakładu pracy.Jemu taki przywilej nie przysluguje. Po co większe nakłady na policję,zweryfikować emerytury i problem zatrudnienia nowych policjantow oraz nowe etaty rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.fbx.proxad.net 21.11.05, 08:54 Na chorobowym sie w ogole nie zarabia.Zarabianie pieniedzy, pensji polega na wykonywaniu tej albo innej pracy. Na chorobowym dostaje sie zasilek ktory moze, ale nie musi, stanowic rownowartosc placy zarabianej w tym samym czasie. Wiem, ze to jest czepianie sie, ale szczegolnie w Polsce przyzwyczajonej do komunistycznej frazeologi socjalnej czas jest by zaczac nazywac rzeczywistosc tak, jaka jest naprawde ! Osoba oplacana przez pracodawce, a bedaca na chorobowym, powinna miec swiadomosc, znaczy powinno to byc zaznaczone w dokumentach i na "pasku" ze to jest zasilek a nie pensja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arsylw Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.g3net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:09 Zwiększone dodatki dostają tylko oficerowie i ci co grzeją tyłki za biurkami i włażą szefom do tyłka. Ci co zapieprzają na ulicy mogą zapomnieć o nagrodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasko Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.chello.pl 21.11.05, 10:16 duzo jest takich z brazowymi jezykami.nikt nie mowil o placy za dni swiateczne nocki w innych zakladach to 100% wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlopakBeatki Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 10:50 A czy pomyslał ktos, podczas roztrzasania tych "przywileji" jakie ma Policja (tzn 15 lat i na emeryture) o tym ze jak sie je zniesie to bedą nas - społeczeństwo- chronic 60- 65 letni policjanci? mnie taka sytułacja troszeczke przeraża, 50 paro letni pan/pani, który/a nawet bardzo dba o kondycje fizyczna i umysłową raczej nie dogoni nastoletniego chuligana, nie bedzie miał/a tak szybkiej reakcji jak on. Ja tam juz wole zeby z policji odchodzili jednak po 15 - 20 latach słuzby. Jesli chodzi o argument ze na budowach i mkradłach tez deszcz, słota i ciezka praca, tak zgadzam sie, ale z całym szacunkiem dla wszystkich, kazdy jest kowalem swego losu, nie tułaj sie po budowach idz do policji, straży pożarnej, granicznej itp. Wysokosci poborów policji to temat rzeka, ale moim skromnym zdaniem sa one żenująco niskie i ja sam raczej nie zdecydował bym sie podjac tak ciezkiej pracy za takie wynagrodzenie. Sznowni policjanci nie zazdroszcze wam tego chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 14:22 Przychylam sie do wypowiedzi Chlopaka Beatki. Nie zazdroszcze policjantom ich chleba. Za te prace, dostaja za malo, dodatkowo nigdy nie wiedza kiedy jakas kulka utknie im w plecach!!! Jeden z drugim,co piep.... farmazony o nich,niech idzie na jedna chociazby noc z nimi do pracy , a potem moze wziasc udzial w dyskusji na forum, !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czynny glina Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.11.05, 12:15 Z tym tysiakiem na koniec służby przesadziłeś (łaś), kto ci takich durnot nagadał. Żal mi ciebie. Sam wybieram się na emeryturę i marzę o takim dodatku jęli wiesz o czym piszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 213.77.27.* 21.11.05, 08:55 a jak są rozliczane dotychczas nadgodziny ? , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.chello.pl 21.11.05, 09:09 nie rozumiem dlaczego dotychczasmieli płacone 100% za zwolnienia? W Prawie Pracy wyraźnie mowa o tym, że za zwolnienie jest 80% CHYBA, że choroba była skutkiem wypadku przy pracy lub w drodze do pracy. Ja rozumiem nickie uposażenia policji, ale przecież dlaczego mieliby być ponad prawem Czy ich nie obowiązują te same przepisy? To po prostu nie jets pomywujące. Jak ide na zwolnienie, wiem, ż ebęde zarabiać mniej. IWęc bez powodu tego się nie nadużywa. Nie rozumiem dlaczego wpolicji powinno byc inaczej. Swoją drogą ta metoda opisana (w Łodzi?), ze jak jestes dłużej na zwolnieniu to omijają cię premie i awanse jest równeiż bez sensu. A jeśli człowiek rzeczywiście był chory? Przecież premie i awanse powinny byc liczone wydajnością pracy! Dlatego metoda 80% zasiłku jak wszędzie indziej powinna obowiązywać wszystkich. Nie powinno to obowiązywać jedynie w wyniku chorób powstawłych wskutek wykonywanej pracy. Od tego zawsze jest pracodawca, żeby decydować, ewentualnie można się odwoływać do ZUS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilithh Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:49 Znasz prawo pracy gosciu, ale niedokładnie :-) Otóż to co "stoi" w kodeksie i ustawach okołokodeksowych, to minimum dla pracownika. Oznacz to, ze żaden pracodawca nie może stanowić wewnętrznych uregulowań gorszych dla pracownika niz mówi kodeks. Nikt natomiast nie zabrania aby np. branżowe uregulowania były bardziej korzystne. I włąśnie z taką sytuacją mamy tu do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:42 Proszę Państwa - mądrze ktoś zapytał: A CO Z NADGODZINAMI ???!!! Nikt nie liczy już ile ma nadgodzin bo i tak mu nikt wolnego nie da za to. Nie ma nawet planów płacenia za nadgodziny a nie da się zostawić roboty i sobie pójść do domu bo to służba a nie praca. Faktycznie istnieje grupa symulantów ale jeżeli ktoś jest chory faktycznie 80% to skandal przy tak niskich płacach w Policji. W to miejsce można nadgodziny odbierać i tak wielu robi jak ich złapie choroba. Policjant często wyrabia 50% więcej godzin w miesiącu niż powinien wg. Kodeksu Pracy i nikt się tym nie przejmuje. Niech Państwo zacznie za te faktyczne nadgodziny płacić to wtedy może myśleć o obcinaniu wynagrodzenia za chorobowe. Podkreślam - nie mówie o symulantach co na katar 2 tygodnie chorobowego biorą a wiadomo, że leczony trwa tydzień a nie leczony 7 dni ;) Pozdrawiam braci w służbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:02 jak wszystkim to wszystkim 80% chorobowego, ja też pracowałam nieraz po 16 godzin i nikt nie płacił mi za nadgodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:06 Twoje pierdzenie w stołek to nic na przeciw pracy gliniarza, przynajmniej byś się nie ośmieszała wypisując te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:06 to prawda nie jestem glina i o ile mam watpliwoscie co do mozliwosci przejscia policjantow na emeryture w wieku 40 lat to z powyzsza wypowiedzia musze sie zgodzic. Zreszta jest jeszcze jedna sprawa wzmiankowana w artykule,a na ktora nikt nie zwrocil uwagi-o ile sprawa premii jest podobnie rozwiazana w wiekszosci przedsiebiorstw,czyli chorujesz nie dostajesz premii(lub dostajesz ja zmniejszona) to uzaleznianie awansu od tego,czy ktos chorowal czy nie jest krzywdzace zreszta jesli te zasady maja byc stosowane obligatoryjnie to ci policjanci ,ktorzy w jakis sposb zostana pokrzywdzeni przy pelnieniu obowiazkow sluzbowych i na skutek poniesionych obrazen beda musieli pojsc na zwolnienie dostana zamiast nagrody(lub jednoczesnie z nagroda) kare w postaci zabranej premii i zakazu awansu . Czy jeszcze komus sie wydaje ,ze zyjemy w normalnym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt policjat Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:01 Policjant to istota myśląca, po wypadku na służbie w ciągu pięciu lat byłem w sumie trzy lata na chorobowym, dwa razy w sanatorium.W sanatorium spotykałem komendantów ze swoimi kochankami. Odpowiedz Link Zgłoś
nil739 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:48 Gość portalu: emeryt policjat napisał(a): > Policjant to istota myśląca, po wypadku na służbie w ciągu pięciu lat byłem w > sumie trzy lata na chorobowym, dwa razy w sanatorium.W sanatorium spotykałem > komendantów ze swoimi kochankami. No fajnie, i co pan zrobiłeś z tą wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 83.238.114.* 21.11.05, 10:15 NO jak panowie i panie z Komendy Głównej pochodzą po ulicach w deszczu i słocie, jak przemarzną, postoją na skrzyżowaniach bez względu na pogodę, i wyjda w końcu zza biurek, to jest to tedy całkiem słuszna decyzja. Ten co chodzi po ulicach nawet przy kontaktach z ludźmi jest narażany na zarażenie się chorobami wirusowymi, i ma to wkalkulowane w ryzyko zawodowe. Ale żeby obcinać pensję za to że jest ktoś chory( bo przełożeni tego policjanta przecież nie wiedzą na czym polega zarażenie droga kropelkową) to już chyba przesada. A zwolnienia tzw taktyczne najczęściej dotyczą złych relacji z przełożonymi, wiec może by się tak przyjrzeć tym przełożonym, i jak jego policjanci dużo chorują to jemu obciąć pensję do 80 %. Napewno to uzdrowi stosunki w tej chorej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:22 i tak maja przywileje, wcześniejsze emerytury, ludzie pracujący na budowach w mokradłach: takich jak cement, wapno,wszystko chemiczne i nie są uprzywiliowani. Mają chore kręgosłupy, kolana, to są wraki ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.g3net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:21 Pracuję w Straży Granicznej,byłem przenoszony w czasie 19lat służby pięć razy z jednej strażnicy na drugą.Cały czas siedziałem cicho,nie chorowałem i nie dostawałem nigdy żadnych premii,zwiększonych dodatków itp.A ci co grzeją tyłki za ciepłymi biurkami,popijają całymi dniami kawkę mają wszystko.Jak nie jesteś przy źłobie nic nie dostaniesz.Dlatego szlag mnie trafił,już jestem pół roku na L-4 i uważam,że mi się należy.A za następne pół roku idę na emeryture i mam głęboko w d... wszystkich oficerów darmozjadów,nieudaczników i idiotów (naprawdę z małymi wyjątkami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 80.50.250.* 21.11.05, 10:42 <<<Uczciwie przyznajemy, że część zwolnień to zwykłe nadużycia - mówi Paweł Biedziak.>>> No to ścigać, ścigać a nie udawać że wszystko jest pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
bronek25 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:41 Nawet jak ich kibole poturbuja to i tak chlopaki pójdą do roboty bo ich z roboty wywalą!Pilnujcie policjanty władzy, strzeżcie ich skrupulatnie i z narażeniem zycia! Oni wam się "zrewanżuja"! Kapelan was oceni, wrzucicie na tacę, puscicie kilku facetów w dlugich sukienkach zlapanych po pijaku, i nic wam nie bedzie grozić!I koniecznie łapac komune ! Gdzie sie da! Nagroda was nie minie!Nawet jak beda to wasi dziadkowie lub ojcowie! Odpowiedz Link Zgłoś
nil739 NARESZCIE !!!!! 21.11.05, 10:46 Wreszcie ktos sie bierze za tych DARMOZJADÓW!!! Pytanie do p.Biedziaka, skoro pan wie że zwolnienia są "lewe" to czy poinfromował pan ZUS, czy prowadzi się w policji kontrole takie jak u normalnych ludzi? Jeśli p.Targońskie jest przekonany że to przyniesie efekt, to znaczy że wiedział iż zwolnienia są lipą i godził się na to, cieklawe co spowodowało chęc do działania, nowa władza....? No i za deser słówko do p.Rogozińskiego, dobra praca to ma być NORMA a za złą pracę to na bruk i to DYSCYPILNARNIE z odebraniem wszelkich nabytych przywilejów!!! Nagrody tylko dla BOHATERÓW, a zapewniam że jest kilku takich w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policant Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.05, 10:52 Jestem za. ale należy przy tym zapłacić policjantom za prace w nocy,niedziele i święta. Sam system procentowy do emerytur ma też wiele do życzenia.Nie każdy musi mieć 2,6 % do emeryturki za przepracowany rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli... Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.05, 10:56 dlaczego wszyscy pisza o przywilejach policjantow czyli 100%za L-4,a czy przywilejem jest miec w miesiacu 10 nocek czy tez pracowac w swieta ,sylwestra bez dodatkowego wynagrodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Krzywiec Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 212.33.81.* 21.11.05, 11:12 Wszystko sprowadza się do kija i marchewki.Traktowanie kija jako instrumentu konstruktywnego jest typowym dziłaąniem ludzi na niskim poziomie intelektualnym.Ale trudno inteligencji wymagać od ludzi którzy "biedzą" sie z problemami zamiast je konstruktywnie rozwiązywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srd Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 193.178.243.* 21.11.05, 12:26 U mnie w sekcji ograniczyłem to zjwaisko skutecznie 6 lat temu, ale nie jestem generałem to się nie chwalę.Kaszpirowski się chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.g3net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:49 Ciekawe czy przez to zwiększyłeś wykrywalność....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srd Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:26 Czasami dobra atmosfera w pracy załatwia takie sprawy.Nie wiem czy jesteś w stanie to zrozumieć więc nie rozwijam.A wykrywalność?Dynamika?Jak się chce pracować to wszystko się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZygZag Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.umcs.lublin.pl 21.11.05, 14:06 A work compensation to co? O USA to ty wiesz tyle co z tekstu "made in USA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 83.238.20.* 21.11.05, 14:40 a ja myslałam ze wszyscy na zwolnieniu lekarskim mają wypłacane 80procent pensji,widze że w polsce są rowni i rowniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
marcin060482 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 14:56 oczywiscie ze sa rowni i rowniejsi tak jak w naturze jest. Myslicie ze na zachodzie policjanci mniej zarabiaja od innych? tez jest podobnie maja wieksze przywileje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:11 Odbijom sie to na tzw." godej mi do kapsy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIBI Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.lan.org / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:05 Popieramm w całości kolegów Strażnika i Policjanta. Mając 21 lat służby w tym 19 na pierwszej linii, będąc nie karanym dostałem na nasze święto aż 80 złotych premii. Zajebiście strasznie dużo kasy, także nie wiedziałem gdzie to ulokować.Następnym razem kupię cukierki i dam dzieciom z Domu Dziecka to usłysze wreszcie " DZIĘKUJĘ ".I jak tu nie skorzystać z takiego wolnego, jak krew mnie zalewa za takie traktowanie.Przestałem przejmować się dobrem służby i w pierwszej kolejności dla mnie i dla innych winno być zdrowie w pierwszej kolejności. Jak musze to ide na zwolnienie a jak nie to nie ide, takie mam zasady i trzymam się ich cały czas. Pozdrawiam mundurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 167.230.38.* 21.11.05, 17:02 W normalnej firmie masz pare dni chorobowego w roku, ktore bierzesz kiedy chcesz i zadne zwolnienia nie sa ci potrzebne. Jesli masz wypadek/chorobe oblozna to idziesz na short-term disability leave i placa ci 80%-50% w zaleznosci od dlugosci, stazy w firmie i rodzaju firmy. Nie wprowadzaj wiec dezinformacji. Wszystko to oczywiscie zalezy od firmy ale jesli ktos pracuje za pensje a nie na godzine to w wiekszosci wypadkow tak wlasnie wyglada ten system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundurowy Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:12 Nie rozumiem po jakie licho przyw9ołuje się przy każdej sposobności przykład przepisów obowiązujących w USA??? Nie ma już na świecie innych normalniejszych krajów? 80% za zwolnienia - zgoda, ale również proszę mi płacić tzw 50-tki i 100-tki za nadgodziny, a jak nie to będę pracę kończył tak jak każdy urzędnik w RP bez względu na aktualnie realizowane czynności. Zegar wybija i idę do domu gdzie czekają żona i dzieci. Aha i nie liczcie na mnie na Boże Narodzenie i inne święta , jak równać to równać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:19 to zmien prace sobie na lepszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundurowy Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:00 sam se zmień. nie po to pracuje tyle lat żeby zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś