Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać

IP: *.hsd1.wa.comcast.net 21.11.05, 07:08
    a w usa chorobowe nie istnieje, jesli jestes chory, to placa ci 0. zwolnienia
    lekarskie tu nic nie znacza. i dlatego ludzie staraja sie pracowac nie symulowac.
    Obserwuj wątek
      • Gość: oljerzy Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 07:42
        Za zwolnienia lekarskie dostaje się miej trzynastki i premie też zabierają.
        • Gość: . Nie powinni obcinać puli. Pieniądze zaoszczędzone IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 21.11.05, 07:50
          powinno się wypłacać jako premie tym pracującym bez zwolnień, bo oni odwalaja całą robotę za kolegów.
          • kayakto dobry pomysl 21.11.05, 11:12
            i to by byla zarazem kara i motywacja!

---
            warsaw, poland
            • Gość: P.W. Serwis informacyjny Prezesa Centrum ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:51
              Serwis informacyjny Prezesa Centrum ...

Serwis informacyjny Prezesa Niezależnego Obywatelskiego
              Centrum Badania i Monitoringu
              Stopnia Zdeprawowania Demoralizacji i Patologii w Policji .
              Pawła Witkowskiego

TEL. 0 602 318 302 e-mail pablow0@op.pl
              fmpis
              <" target="_blank">www.fmpis.strefa.pl/forum/viewforum.php?f=9&sid=fb33f8dda728b932a9639847f9ffe8ca>
              Wyczyny gangu z Siemiradzkiego 24 i gangu CBŚ - Kraków .
              <" target="_blank">www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=336&sid=eaa3551ab95bec235c7e2b262d73589e>
              Czy znasz właściciela samchodu widocznego na zdjęciu ?
              <http://www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=337>
              Przestępcza sitwa - czy tylko w Gdańsku ?
              <http://www.fmpis.strefa.pl/forum/viewtopic.php?t=331>
            • Gość: paula Re: dobry pomysl IP: *.lomza.mm.pl 21.11.05, 13:05
              Jaaasne! tylko ciekawe jak ma nas bronić zakatarzony i kaszlący policjant?( bo
              przecież nie pódzie na zwolnienie, ponieważ nie będzie go stać). O jakiej więc
              motywacji mówisz?? Od policji oczekujemu maksimum pracy, zaangażowania i
              poświęcenia a co dajemy w zamian? Zastanów się zanim napiszesz coś równie
              głupiego!!!
          • Gość: reks Re: Nie powinni obcinać puli. Pieniądze zaoszczęd IP: *.lomza.mm.pl 21.11.05, 13:09
            Racja. w następnych wyborach głosuje na ciebie
        • Gość: glina Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 21.11.05, 16:58
          "Według danych KGP w Polsce w każdym miesiącu na stu policjantów nawet 17
          przebywa na zwolnieniu lekarskim trwającym średnio dziewięć dni. - Uczciwie
          przyznajemy, że część zwolnień to zwykłe nadużycia - mówi Paweł Biedziak."
          Pan Biedziak nie doświadczył zapewne pracy na ulicy, w skwarze i zimnie,
          desczowej czy mroźnej nocy gdzie pisa z kulawa nogą nie uświadczysz. Nie
          doświadczył zapewne ślęczenia w zasadzkach, pościgach szarpania się z
          kryminalistami, łążenia po sądach i prokuraturach. Należy do grupy nie pełniącej
          służby policjanta - tylko specjalistów opowiadającej o tej pracy.
          Oj panie Biedziak - uczciwie przyznam, ze jeśli to zwykłe naduzycie to jak Pana
          uczyli zapewne powinno się oddać sprawę do prokuratury! Czy nie jest tak? Bardzo
          wątpię w pańskie uprawnienia do podważania decyzji lekarza. "Część zwolnień jest
          związana nie tyle z rzeczywistą chorobą, ile na przykład ze złymi relacjami na
          linii podwładny - przełożony czy zwyczajnie z przepracowaniem - potwierdza
          Biedziak." Panie Biedziak na taki stan lekarze specjaliści mają fachowe
          określenia - i niestety w takim stanie kto jak kto ale policjant pełnić słuzby
          nie może. Szkoda że nikt nie zajął sie tak gorliwie sprawcami takiego stanu
          psychicznego policjantów. A moze tak tych przełożonych wysłać do pewnego lekarza
          - to było by chyba tańsze rozwiazanie dla społeczeństwa z korzyścią dla
          policjantów i interesu służby.
      • pauline.kaczanow Well........ 21.11.05, 07:52
        Chyba sobie MSWiA kopie samo dolek. Jak mozna dac mniej pieniedzy tylko
        dlatego,ze ktos jest chory????????????

Trzymajcie sie chlopaki ;)
        • Gość: Kasia Re: Well........ IP: 212.182.119.* 21.11.05, 07:57
          Wszyscy inni pracownicy na zwolnieniach chorobowych otrzymują 80% płacy.
          Dlaczego policjanci to wyjatki.za zwolnienie wypadkowe tak jak inni powinni
          otrzymywać 100% uposażenia.
          • Gość: JA Re: Well........ IP: 81.210.69.* 21.11.05, 10:08
            Dopowiem mały szczegół: w mojej pracy oprócz 80% za zwolnienioee co jest
            uzasadnione kodeksowo pracownik nie otrzymuje premii,która jest sstalym
            skladnikiem pensji!
            • Gość: JA Re: Well........DOKOŃCZENIE IP: 81.210.69.* 21.11.05, 10:11
              PREMIA CZĘSTO STANOWI 50%PENSJI.Wniosek prosty: zdychać z głodu na chorobowym ,
              albo paść naa grypę w pracy!!!
      • Gość: glina emeryt Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.asko / 82.177.183.* 21.11.05, 08:24
        NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja w ciagu 20 lat służby
        wykorzystałem 33 dni zwolnienia /słownie trzydzieści trzy/
        • Gość: Były Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.11.05, 09:57
          Bo z ciebie taka była policjantka jak ze mnie baletnica chińska siedziałaś za
          biurkiem i grzałaś fotel robjąc kawkę szefowi. Czy ty choć raz widziałaś
          przestępcę na własne oczy a nie w telewizji.
          • darr.darek ... wytknąć wytykającemu ... 21.11.05, 11:43
            Gość: glina emeryt NARESZCIE!!!!!!!!Ja w ciagu 20 lat służby
            wykorzystałem 33 dni zwolnienia /słownie trzydzieści trzy/
            >Gość portalu: Były napisał(a):
            > Bo z ciebie taka była policjantka jak ze mnie baletnica chińska siedziałaś za
            > biurkiem i grzałaś fotel robjąc kawkę szefowi. Czy ty choć raz widziałaś
            > przestępcę na własne oczy a nie w telewizji.

Powtórz podstawówkę, tam uczą rozpoznawania płci na podstawie odmiany
            czasowników w wypowiedzi.

• nil739 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:51
          Gość portalu: glina emeryt napisał(a):

> NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja w ciagu 20 lat służby
          > wykorzystałem 33 dni zwolnienia /słownie trzydzieści trzy/
          A jak mi jeszcze napiszesz że nie brałeś w łapę, to chyba Ci postawiamy pomnik!
          • Gość: Policmajster A mnie postawisz pomnik za 25 lat służby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:00
            bez żadnej łapówy.
            Powielasz tylko slodany z brukowców.

To jak postawisz mnie ten pomnik?
      • seventhlife Re: do były Polak 21.11.05, 08:25
        nie wiem gdzie pracowałeś/pracujesz i co robisz w USA ale gwarantuję Ci, że to
        zależy od kontraktu (umowy) ... tak zresztą jak wszystko z pracą związane ...
        mówiąc inaczej to co sobie wynegocjujesz/dostaniesz to masz

pozdrawiam
        michał
      • Gość: Max Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:32
        Jest jeszcze drugi problem.policjant odchodzący na emeryturę dostaje od
        przełożonych jednorazową premię motywacyjną w wysokośći np.1000 zł i to wchodzi
        mu do pensji. Podstawa naliczania emerytury jest z ostatniego uposażenia i taki
        policjant ma emeryturę wyższą jak bral pobory .
        Powinien dostać np.75 procent przy pełnej wysłudze a dostaje 110 procent.
        Gdzie jest sprawiedliwość,co powie pracownik odchodzący na emeryturę z zakładu
        pracy.Jemu taki przywilej nie przysluguje.
        Po co większe nakłady na policję,zweryfikować emerytury i problem zatrudnienia
        nowych policjantow oraz nowe etaty rozwiązany.
        • Gość: na temat Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.fbx.proxad.net 21.11.05, 08:54
          Na chorobowym sie w ogole nie zarabia.Zarabianie pieniedzy, pensji polega na
          wykonywaniu tej albo innej pracy. Na chorobowym dostaje sie zasilek ktory moze,
          ale nie musi, stanowic rownowartosc placy zarabianej w tym samym czasie.
          Wiem, ze to jest czepianie sie, ale szczegolnie w Polsce przyzwyczajonej do
          komunistycznej frazeologi socjalnej czas jest by zaczac nazywac rzeczywistosc
          tak, jaka jest naprawde !
          Osoba oplacana przez pracodawce, a bedaca na chorobowym, powinna miec
          swiadomosc, znaczy powinno to byc zaznaczone w dokumentach i na "pasku" ze to
          jest zasilek a nie pensja!
        • Gość: Arsylw Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.g3net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:09
          Zwiększone dodatki dostają tylko oficerowie i ci co grzeją tyłki za biurkami i
          włażą szefom do tyłka. Ci co zapieprzają na ulicy mogą zapomnieć o nagrodach.
          • Gość: jasko Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.chello.pl 21.11.05, 10:16
            duzo jest takich z brazowymi jezykami.nikt nie mowil o placy za dni swiateczne
            nocki w innych zakladach to 100% wiecej
        • Gość: chlopakBeatki Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 10:50
          A czy pomyslał ktos, podczas roztrzasania tych "przywileji" jakie ma Policja
          (tzn 15 lat i na emeryture) o tym ze jak sie je zniesie to bedą nas -
          społeczeństwo- chronic 60- 65 letni policjanci? mnie taka sytułacja troszeczke
          przeraża, 50 paro letni pan/pani, który/a nawet bardzo dba o kondycje fizyczna i
          umysłową raczej nie dogoni nastoletniego chuligana, nie bedzie miał/a tak
          szybkiej reakcji jak on. Ja tam juz wole zeby z policji odchodzili jednak po 15
          - 20 latach słuzby. Jesli chodzi o argument ze na budowach i mkradłach tez
          deszcz, słota i ciezka praca, tak zgadzam sie, ale z całym szacunkiem dla
          wszystkich, kazdy jest kowalem swego losu, nie tułaj sie po budowach idz do
          policji, straży pożarnej, granicznej itp.
          Wysokosci poborów policji to temat rzeka, ale moim skromnym zdaniem sa one
          żenująco niskie i ja sam raczej nie zdecydował bym sie podjac tak ciezkiej pracy
          za takie wynagrodzenie.
          Sznowni policjanci nie zazdroszcze wam tego chleba.
          • ferro2 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 14:22
            Przychylam sie do wypowiedzi Chlopaka Beatki. Nie zazdroszcze policjantom ich
            chleba. Za te prace, dostaja za malo, dodatkowo nigdy nie wiedza kiedy jakas
            kulka utknie im w plecach!!! Jeden z drugim,co piep.... farmazony o nich,niech
            idzie na jedna chociazby noc z nimi do pracy , a potem moze wziasc udzial w
            dyskusji na forum, !!!
        • Gość: czynny glina Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.11.05, 12:15
          Z tym tysiakiem na koniec służby przesadziłeś (łaś), kto ci takich durnot
          nagadał. Żal mi ciebie. Sam wybieram się na emeryturę i marzę o takim dodatku
          jęli wiesz o czym piszę. Pozdrawiam.
      • Gość: tak Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 213.77.27.* 21.11.05, 08:55
        a jak są rozliczane dotychczas nadgodziny ? ,
      • Gość: gosc Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.chello.pl 21.11.05, 09:09
        nie rozumiem dlaczego dotychczasmieli płacone 100% za zwolnienia? W Prawie
        Pracy wyraźnie mowa o tym, że za zwolnienie jest 80% CHYBA, że choroba była
        skutkiem wypadku przy pracy lub w drodze do pracy. Ja rozumiem nickie
        uposażenia policji, ale przecież dlaczego mieliby być ponad prawem Czy ich nie
        obowiązują te same przepisy? To po prostu nie jets pomywujące. Jak ide na
        zwolnienie, wiem, ż ebęde zarabiać mniej. IWęc bez powodu tego się nie
        nadużywa. Nie rozumiem dlaczego wpolicji powinno byc inaczej.
        Swoją drogą ta metoda opisana (w Łodzi?), ze jak jestes dłużej na zwolnieniu to
        omijają cię premie i awanse jest równeiż bez sensu. A jeśli człowiek
        rzeczywiście był chory? Przecież premie i awanse powinny byc liczone
        wydajnością pracy!
        Dlatego metoda 80% zasiłku jak wszędzie indziej powinna obowiązywać wszystkich.
        Nie powinno to obowiązywać jedynie w wyniku chorób powstawłych wskutek
        wykonywanej pracy. Od tego zawsze jest pracodawca, żeby decydować, ewentualnie
        można się odwoływać do ZUS-u.
        • Gość: lilithh Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:49
          Znasz prawo pracy gosciu, ale niedokładnie :-)
          Otóż to co "stoi" w kodeksie i ustawach okołokodeksowych, to minimum dla
          pracownika. Oznacz to, ze żaden pracodawca nie może stanowić wewnętrznych
          uregulowań gorszych dla pracownika niz mówi kodeks. Nikt natomiast nie zabrania
          aby np. branżowe uregulowania były bardziej korzystne. I włąśnie z taką
          sytuacją mamy tu do czynienia
      • Gość: Glina Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:42
        Proszę Państwa - mądrze ktoś zapytał: A CO Z NADGODZINAMI ???!!!
        Nikt nie liczy już ile ma nadgodzin bo i tak mu nikt wolnego nie da za to.
        Nie ma nawet planów płacenia za nadgodziny a nie da się zostawić roboty i sobie
        pójść do domu bo to służba a nie praca.
        Faktycznie istnieje grupa symulantów ale jeżeli ktoś jest chory faktycznie 80%
        to skandal przy tak niskich płacach w Policji.
        W to miejsce można nadgodziny odbierać i tak wielu robi jak ich złapie choroba.

Policjant często wyrabia 50% więcej godzin w miesiącu niż powinien wg. Kodeksu
        Pracy i nikt się tym nie przejmuje.

Niech Państwo zacznie za te faktyczne nadgodziny płacić to wtedy może myśleć o
        obcinaniu wynagrodzenia za chorobowe.

Podkreślam - nie mówie o symulantach co na katar 2 tygodnie chorobowego biorą a
        wiadomo, że leczony trwa tydzień a nie leczony 7 dni ;)
        Pozdrawiam braci w służbie.
        • Gość: gk Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:02
          jak wszystkim to wszystkim 80% chorobowego, ja też pracowałam nieraz po 16
          godzin i nikt nie płacił mi za nadgodziny.
          • Gość: m Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:06
            Twoje pierdzenie w stołek to nic na przeciw pracy gliniarza, przynajmniej byś się nie ośmieszała wypisując te bzdury.
        • kixx Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:06
          to prawda
          nie jestem glina i o ile mam watpliwoscie co do mozliwosci przejscia
          policjantow na emeryture w wieku 40 lat to z powyzsza wypowiedzia musze sie
          zgodzic.
          Zreszta jest jeszcze jedna sprawa wzmiankowana w artykule,a na ktora nikt nie
          zwrocil uwagi-o ile sprawa premii jest podobnie rozwiazana w wiekszosci
          przedsiebiorstw,czyli chorujesz nie dostajesz premii(lub dostajesz ja
          zmniejszona) to uzaleznianie awansu od tego,czy ktos chorowal czy nie jest
          krzywdzace
          zreszta jesli te zasady maja byc stosowane obligatoryjnie to ci
          policjanci ,ktorzy w jakis sposb zostana pokrzywdzeni przy pelnieniu obowiazkow
          sluzbowych i na skutek poniesionych obrazen beda musieli pojsc na zwolnienie
          dostana zamiast nagrody(lub jednoczesnie z nagroda) kare w postaci zabranej
          premii i zakazu awansu .
          Czy jeszcze komus sie wydaje ,ze zyjemy w normalnym kraju?
      • Gość: emeryt policjat Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:01
        Policjant to istota myśląca, po wypadku na służbie w ciągu pięciu lat byłem w
        sumie trzy lata na chorobowym, dwa razy w sanatorium.W sanatorium spotykałem
        komendantów ze swoimi kochankami.
        • nil739 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:48
          Gość portalu: emeryt policjat napisał(a):

> Policjant to istota myśląca, po wypadku na służbie w ciągu pięciu lat byłem w
          > sumie trzy lata na chorobowym, dwa razy w sanatorium.W sanatorium spotykałem
          > komendantów ze swoimi kochankami.

No fajnie, i co pan zrobiłeś z tą wiedzą?
      • Gość: pragmatyk Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 83.238.114.* 21.11.05, 10:15
        NO jak panowie i panie z Komendy Głównej pochodzą po ulicach w deszczu i słocie,
        jak przemarzną, postoją na skrzyżowaniach bez względu na pogodę, i wyjda w końcu
        zza biurek, to jest to tedy całkiem słuszna decyzja. Ten co chodzi po ulicach
        nawet przy kontaktach z ludźmi jest narażany na zarażenie się chorobami
        wirusowymi, i ma to wkalkulowane w ryzyko zawodowe. Ale żeby obcinać pensję za
        to że jest ktoś chory( bo przełożeni tego policjanta przecież nie wiedzą na czym
        polega zarażenie droga kropelkową) to już chyba przesada. A zwolnienia tzw
        taktyczne najczęściej dotyczą złych relacji z przełożonymi, wiec może by się tak
        przyjrzeć tym przełożonym, i jak jego policjanci dużo chorują to jemu obciąć
        pensję do 80 %. Napewno to uzdrowi stosunki w tej chorej firmie.
        • gklej Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:22
          i tak maja przywileje, wcześniejsze emerytury, ludzie pracujący na budowach w
          mokradłach: takich jak cement, wapno,wszystko chemiczne i nie są uprzywiliowani.
          Mają chore kręgosłupy, kolana, to są wraki ludzi.
      • Gość: Strażnik Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.g3net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 10:21
        Pracuję w Straży Granicznej,byłem przenoszony w czasie 19lat służby pięć razy z
        jednej strażnicy na drugą.Cały czas siedziałem cicho,nie chorowałem i nie
        dostawałem nigdy żadnych premii,zwiększonych dodatków itp.A ci co grzeją tyłki
        za ciepłymi biurkami,popijają całymi dniami kawkę mają wszystko.Jak nie jesteś
        przy źłobie nic nie dostaniesz.Dlatego szlag mnie trafił,już jestem pół roku na
        L-4 i uważam,że mi się należy.A za następne pół roku idę na emeryture i mam
        głęboko w d... wszystkich oficerów darmozjadów,nieudaczników i idiotów
        (naprawdę z małymi wyjątkami).
        • Gość: podatnik Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 80.50.250.* 21.11.05, 10:42
          <<<Uczciwie przyznajemy, że część zwolnień to zwykłe nadużycia - mówi Paweł
          Biedziak.>>>

No to ścigać, ścigać a nie udawać że wszystko jest pod kontrolą.
      • bronek25 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 10:41
        Nawet jak ich kibole poturbuja to i tak chlopaki pójdą do roboty bo ich z
        roboty wywalą!Pilnujcie policjanty władzy, strzeżcie ich skrupulatnie i z
        narażeniem zycia! Oni wam się "zrewanżuja"! Kapelan was oceni, wrzucicie na
        tacę, puscicie kilku facetów w dlugich sukienkach zlapanych po pijaku, i nic
        wam nie bedzie grozić!I koniecznie łapac komune ! Gdzie sie da! Nagroda was nie
        minie!Nawet jak beda to wasi dziadkowie lub ojcowie!
      • nil739 NARESZCIE !!!!! 21.11.05, 10:46
        Wreszcie ktos sie bierze za tych DARMOZJADÓW!!!
        Pytanie do p.Biedziaka, skoro pan wie że zwolnienia są "lewe" to czy
        poinfromował pan ZUS, czy prowadzi się w policji kontrole takie jak u
        normalnych ludzi?
        Jeśli p.Targońskie jest przekonany że to przyniesie efekt, to znaczy że
        wiedział iż zwolnienia są lipą i godził się na to, cieklawe co spowodowało chęc
        do działania, nowa władza....?
        No i za deser słówko do p.Rogozińskiego, dobra praca to ma być NORMA a za złą
        pracę to na bruk i to DYSCYPILNARNIE z odebraniem wszelkich nabytych
        przywilejów!!!
        Nagrody tylko dla BOHATERÓW, a zapewniam że jest kilku takich w tym kraju.
      • Gość: Policant Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.05, 10:52
        Jestem za.
        ale należy przy tym zapłacić policjantom za prace w nocy,niedziele i święta.
        Sam system procentowy do emerytur ma też wiele do życzenia.Nie każdy musi mieć
        2,6 % do emeryturki za przepracowany rok.
      • Gość: poli... Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.05, 10:56
        dlaczego wszyscy pisza o przywilejach policjantow czyli 100%za L-4,a czy
        przywilejem jest miec w miesiacu 10 nocek czy tez pracowac w swieta ,sylwestra
        bez dodatkowego wynagrodzenia
      • Gość: Andrzej Krzywiec Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 212.33.81.* 21.11.05, 11:12
        Wszystko sprowadza się do kija i marchewki.Traktowanie kija jako instrumentu
        konstruktywnego jest typowym dziłaąniem ludzi na niskim poziomie
        intelektualnym.Ale trudno inteligencji wymagać od ludzi którzy "biedzą" sie z
        problemami zamiast je konstruktywnie rozwiązywać.
      • Gość: srd Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 193.178.243.* 21.11.05, 12:26
        U mnie w sekcji ograniczyłem to zjwaisko skutecznie 6 lat temu, ale nie jestem
        generałem to się nie chwalę.Kaszpirowski się chowa.
        • Gość: Strażnik Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.g3net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:49
          Ciekawe czy przez to zwiększyłeś wykrywalność.......
          • Gość: srd Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:26
            Czasami dobra atmosfera w pracy załatwia takie sprawy.Nie wiem czy jesteś w
            stanie to zrozumieć więc nie rozwijam.A wykrywalność?Dynamika?Jak się chce
            pracować to wszystko się kręci.
      • Gość: ZygZag Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.umcs.lublin.pl 21.11.05, 14:06
        A work compensation to co? O USA to ty wiesz tyle co z tekstu "made in USA"
      • Gość: ania Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 83.238.20.* 21.11.05, 14:40
        a ja myslałam ze wszyscy na zwolnieniu lekarskim mają wypłacane 80procent
        pensji,widze że w polsce są rowni i rowniejsi
        • marcin060482 Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać 21.11.05, 14:56
          oczywiscie ze sa rowni i rowniejsi tak jak w naturze jest. Myslicie ze na
          zachodzie policjanci mniej zarabiaja od innych? tez jest podobnie maja wieksze
          przywileje
      • Gość: dziadek Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:11
        Odbijom sie to na tzw." godej mi do kapsy".
        • Gość: ZIBI Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.lan.org / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:05
          Popieramm w całości kolegów Strażnika i Policjanta. Mając 21 lat służby w tym
          19 na pierwszej linii, będąc nie karanym dostałem na nasze święto aż 80 złotych
          premii. Zajebiście strasznie dużo kasy, także nie wiedziałem gdzie to
          ulokować.Następnym razem kupię cukierki i dam dzieciom z Domu Dziecka to
          usłysze wreszcie " DZIĘKUJĘ ".I jak tu nie skorzystać z takiego wolnego, jak
          krew mnie zalewa za takie traktowanie.Przestałem przejmować się dobrem służby i
          w pierwszej kolejności dla mnie i dla innych winno być zdrowie w pierwszej
          kolejności. Jak musze to ide na zwolnienie a jak nie to nie ide, takie mam
          zasady i trzymam się ich cały czas. Pozdrawiam mundurowych.
      • Gość: J Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: 167.230.38.* 21.11.05, 17:02
        W normalnej firmie masz pare dni chorobowego w roku, ktore bierzesz kiedy
        chcesz i zadne zwolnienia nie sa ci potrzebne. Jesli masz wypadek/chorobe
        oblozna to idziesz na short-term disability leave i placa ci 80%-50% w
        zaleznosci od dlugosci, stazy w firmie i rodzaju firmy. Nie wprowadzaj wiec
        dezinformacji. Wszystko to oczywiscie zalezy od firmy ale jesli ktos pracuje za
        pensje a nie na godzine to w wiekszosci wypadkow tak wlasnie wyglada ten system.
      • Gość: mundurowy Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:12
        Nie rozumiem po jakie licho przyw9ołuje się przy każdej sposobności przykład
        przepisów obowiązujących w USA??? Nie ma już na świecie innych normalniejszych
        krajów?
        80% za zwolnienia - zgoda, ale również proszę mi płacić tzw 50-tki i 100-tki
        za nadgodziny, a jak nie to będę pracę kończył tak jak każdy urzędnik w RP bez
        względu na aktualnie realizowane czynności. Zegar wybija i idę do domu gdzie
        czekają żona i dzieci. Aha i nie liczcie na mnie na Boże Narodzenie i inne
        święta , jak równać to równać.
        • Gość: gk Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:19
          to zmien prace sobie na lepszą
          • Gość: mundurowy Re: Policjanci na chorobowym będą mniej zarabiać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:00
            sam se zmień. nie po to pracuje tyle lat żeby zmieniać
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka