Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.12.05, 22:09
    Witam.
    Zamierzam zarejestrowac sie do Urzedu Pracy, z mysla znalezenia sobie na
    wlasna reke stazu, jak mam sie za to zabrac, jak sobie to zorganizowac? W
    urzedzie wszystkiego z pewnoscia sie dowiem, ale chcialbym wysluchac waszych
    przygod i wskazowek. Dzieki:)
    Obserwuj wątek
      • opelvectra Re: Staz 04.12.05, 22:50
        U mnie bylo tak,ze najpierw znalazlam firme,w ktorej chcialam odbyc
        staz,zapytalam sioe czy sa zainteresowani stazysta,czy moge przyjsc na
        staz,powiedzieli ok,wiec przynioslam im z UP papiery dla firmy, wypelnili i
        wyslali do UP z zaznaczeniem, ze osoba preferowana do stazu jestem wlasnie ja
        (podali moje imie i nazwisko). Potem zarejestrowalam sie w UP,wypelnilam
        zgloszenie na staz z zaznaczeniem w jakiej firmie chcialabym odbyc staz. Od
        momentu zarejestrowania czekalam ok.miesiac na staz (w miedzyczasie dzwonilam i
        sie dopytywalam),nie zawsze generalnie sa pieniadze,moze to trwac dluzej.Firma
        wysylala zgloszenie z 2 tyg.wczesniej niz ja sie zarejestrowalam.
        • Gość: Sebastian Re: Staz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 05.12.05, 16:51
          Dzieki serdeczne:)
        • Gość: Anula....... Re: Staz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:59
          czy będę niedyskrena jeżeli zapytam jaki masz zawód????
          • Gość: ekspercik Re: Staz IP: 82.139.42.* 05.12.05, 17:37
            dobry pomysl tylko ze na staz muszą byc jeszcze środki z fuduszu Pracy lub z
            EFS-u czyli europejskiego Funduszu Pracy-a nawet jak te są to jeszcze dyrektor
            musi podpisać taką umowę stażowoą pracodawcy co często kończy się tak że pewne
            instytucje np urzędy itp oraz firmy dostają notorycznie staże zaś inne w ogóle-
            czytaj znajomości ;-) znam ten system od środka z UP ;-)
            Pozdrawiam i życzę powodzenia
            • sweet.girl Re: Staz 05.12.05, 17:49
              Ekspercik, czy moglbys mnie oswiecic, jaki wplyw na staz (o ile w ogole) i jego
              warunki ma zrodlo finasowania, czyli EFS lub FP? Czy to prawda, ze od
              przyszlego roku, staze nie bede finansowane z EFS i co za tym idzie nie bedzie
              ograniczen ze wzgledu na doswiadczenie? Teraz warunkiem dostania stazu jest
              brak doswiadczenia. Czy to sie zmieni w przyszlym roku?
              • Gość: Sebastian Re: Staz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 06.12.05, 22:20
                Mój zawód??
                Technik elektronik - systemy i sieci komputerowe, zamierzam odwiedzic kilka
                sklepow komputerowych itp. :)
                Pozdrawiam:)
                • Gość: ekspercik do Sweet Girl-odp IP: 82.139.42.* 06.12.05, 23:52
                  Roznica jeśli chodzi o źródlo dofinansowania jest taka że rozgranicza wiekowo
                  osoby odbywające staż bądź przygotowanie zawodowe - i w zasadzie tylko taka
                  Jesli chodzi o zmiany to rzeczywiscie istnieje juz rozporzadzenie Ministra w
                  tej kwestii i szykują się zmiany dotyczące m.in. doświadczenia zawodowego-
                  zmiana na korzyść bezrobotnych.Napisze o tym w najbliższych dniach jak tylko
                  uporam się z zaleglosciami i zinterpretuję leżace już na biurku nowe
                  rozporządzenie ;-)
                  • sweet.girl dziekuje Ekspercik:) 07.12.05, 17:40
                    i czekam na dalsze newsy:)) Czyzby te pozytywne zmiany otwieraly drzwi do
                    podjecia stazu rowniez "doswiadczonym" absolwentom?;) Pozdrawiam:)
                  • Gość: ekspercik Re: do Sweet Girl-odp IP: 82.139.42.* 20.12.05, 18:47
                    dokłądnie:-)
                    Osoby które mają juz doświadczenie w pracy nie będa juz limitowane 3-
                    miesięcznym okresem pracy jak do tej pory czyli do 5 grudnia 2005 r.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka