Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:14
    witam,

na pon, wt i sr sa ustalane dla kandydatow bezposrednie rozmowy z przyszlymi
    ich ewentualnymi pracodawcami, czy ktos z grupowiczow stara sie o taka prace
    i czy wie jak to wszystko bedziesz wygladac?

janek
    Obserwuj wątek
      • mbanaszk Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 19.01.06, 23:16
        możesz podać szczegóły ?
        Jednyne ogłoszenia na rekrutację jakie znalazłem to w poniedziałkowym wydaniu GW
        na "wysokie" stanowiska...

Czy ty aplikowałeś na to czy mówisz o jakiś "dniach otwartych" ??
        • Gość: janek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:32
          witam,

rekrutacja na stanowiska inzynierskie zakonczyla sie wczoraj i teraz osoby
          ktore przeszly pierwszy etap sa umawiane na bezposrednia rozmowe z ich
          ewentualnym pracodawca, ktora to odbedzie sie w dniach 23-25 stycznia a
          odpowiedzi beda do 27 stycznia

janek
          • Gość: MistrzYoda Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.ikatel.pl 15.02.08, 13:18
            Witam,
            To jeszcze sa tacy, ktorzy potrafia sie nabrac na ta 'firme' po 2 latach choosu
            jaki w niej panuje. W sumie to nic dziwnego, ze robia rekrutacje na inz. jak w
            dziale EET ostal sie tylko jeden ze starej kadry, zreszta tak samo jak w PE.
            Pozdrawiam wszystkich bylych pracownikow tego cudu organizacyjnego; ekipa byla
            przednia, niestety nawet Bareja i MontyPython nie doszli nigdy do takiego
            stopnia obsurdu :)
            Powodzenia.
            • Gość: WORKER Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.sotn.cable.ntl.com 12.06.08, 23:27
              Pracowałem w LG.PHILIPS od lutego 2007 do września 2007 roku. Byłem jednym z pierwszych pracowników. Stanowisko: GENERAL WORKER. Stawka: 1300 brutto, po 7 miesiącach podniesiona do 1400 <lol>. Co najlepsze pijane kobiety koło 50-ki do pracy przychodziły, dopiero na 3 dzień shiftleader wzywał ochronę żeby wyprowadzili. Wiem o tym pracowała ze mną na OUTERPACKINGU. A co najlepsze babki takie za klejenie pudełek tylko 1500 brutto na początek. Ja: komputer, skaner PDA, wózek widłowy, podstawy angielskiego w stopniu komunikatywnym. Śmiechu warte (: Same cwaniaki na górze, nic nie załatwisz. Dla mnie trochę śmieszne na początek proponować na wózek 1800 brutto, mówię o wszystkich spółkach koncernu, w PHILIPSIE przynajmniej premie mają. W LG ELECTRONICS zapomnij. Czeski dyrektor fabryki kawał chama i cwaniaczek. Tak samo partmanager na OUTER. Pan Adamczyk czy jakoś tak. Praca wdziwnym systemie, czterobrygadówka, sześć dni pracy dwa dni wolnego. Jak pracowałem zostawałem po 16 godzin żeby godnie zarobić żeby na życie we Wrocławiu móc sobie pozwolić. Obóz pracy. Raz pokazali co potrafią, musieli trzymać tempo, jak pracowali wolniej, Koreańscy "przyjaciele" patrzyli na ręce. Dyskryminacja w drodze do podnoszenia kwalifikacji i awansu. Miałem obiecane kolejno: umowę na wózek widłowy na WAREHOUSE, OUTHERPACKING, stanowisko subleadera na OUTHERPACKING. Stanowisko dostała starsza już pani która nie miała zielonego pojęcia na jakich paletach moduły układać. Umowa na wózek widłowy, do zatwierdzenia. A tu taki wał. Ludzi na produkcję nie mieli. Zmieniłem pracę. Pracowałem za 2000 brutto. Na wózku zresztą. Przepracowałem 8 miesięcy, teraz w Anglii siedzę. Ze starej paczki tam gdzie pracowałem zostali tylko najwięksi desperaci, ludzie bez ambicji i ci, którzy nie mogą pozwolić sobie na bezrobocie ze względu na dzieci i rodziny, które muszą utrzymać. Ale jak zwalniają się już starsze kobiety dlatego, że płacą za mało, to już mówi chyba samo za siebie. Cyrk na kółkach. Łamanie przepisów kodeksu pracy,ciekawa sprawa była z górnym magazynem. Ale to już swoją drogą.
              • Gość: Operator Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 59.37.9.* 19.06.08, 15:02
                A kto tam wogole zostal jeszcze z tych co byli z pierszego naboru, bo chyba
                nikt. Ja nie wiem, bo dawano juz tam nie robie i sie ciesze bardzo z tego. Tylko
                jacys sadysci chyba tam chca chodzic do roboty.
                • Gość: łysy.turu Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.inco-veritas.pl 27.06.08, 09:33
                  10 przykazań pracowników LG (Display/Philips):

Jest jeden „El Prezidente”, byt doskonały i nieomylny, który Cię
                  wyprowadził z ziemi Koreańskiej.

1) Nie będziesz się przenosił do innych koncernów z grupy LG.

2) Pamiętaj aby w niedziele i święta pójść do pracy.

3) Nie będziesz brał urlopu swego nadaremno.

4) Czcij swój automat kawowy, albowiem on pozwoli Ci przeżyć ciągłe
                  nadgodziny.

5) Nie pożądaj koreańskich szczoteczek do zębów.

6) Plotkuj, oczerniaj, uwłaczaj bo to jedyna droga na awans.

7) Żony, mężowie w LG Display są wspólne.

8) Nie choruj.

9) W czasie koreańskich wizytacji, nie korzystaj z toalet (lej w
                  pieluchę).

10) Wytrzymaj rok w tej firmie a Cię beatyfikują.
              • Gość: Andy z Aachen Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.proxy.aol.com 22.06.08, 18:39
                Pozdrawiam serdecznie, mieszkam w Aachen (Niemcy). Na terenie
                naszego miasta znajdowala sie fabryka telewizorow LG Philips
                Displays. Ale niestety, w zeszlym roku LG doprowadzilo zdrowa
                fabryke do ruiny i zglosilo do konkursu. Z dnia na dzien wyrzucili
                ludzi na ulice, w wypadku konkursu pracownicy nie otrzymali zadnych
                odszkodowan finansowych, ktore mieli wczesniej zagwarantowane. Kryje
                sie za tym wiele tragedie rodzinnych. Co sie okazuje koreanczyki
                otworzyli nowa fabryke telewizorow w Polsce i jeszcze dostali
                dotacje z Unii Europejskiej. A teraz was chca wysyskiwac i traktuja
                jak niewolnikow. Nie dajcie sie! To jest wysysk czlowieka przez
                czlowieka. Jak tak dalej bedzie to wrocimy do ery kamienia lupanego.
                Europejskie dotacje powinny sluzyc w perwszej kolejnosci
                Europejczykom. LG Elektronics to bardzo bogata firma, sponsoruje w
                Niemczech DFB(Niemiecki klub pilki noznej), i dlatego tez powinni
                swiecic dobrym przykladem. Jestesmy z wami, nie poddawajcie sie.
                Walczcie o swoje prawa!Mamy oficjalna strone internetowa, gdzie
                opisana jest nasza sytuacja www.aachener-
                glassfront.de/44.html kaufverzicht.de/ Bardzo by nas
                ucieszylo, gdybysmy otrzymywali od was biezace informacje na temat
                wydarzen w polskim LG. KAB Betriebsgruppe Freunde der ORGA
                LG.Philips. Mail: ORGALGPDAC@aol.com

• Gość: gabi Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.jaw.vectranet.pl 04.02.09, 00:04
                Praca w LG DISPLAY-to syfiarnia.Prawdziwy kołchoz.Wiem,bo pracowałam
                tam 2 lata.Sama sie dziwię,że aż tyle.Debile kierują ludźmi,bez
                wykształcenia.Jeżeli nic nie potrafisz, to zgłoś sie tam-kretyni
                mają szanse awansu.Jeżeli masz cechy człowieczeństwa w sobie-to
                nigdy tam nie pracuj.Wszystko tam jest fikcją jak ten"zakład",który
                tylko patrzeć jak się zawali(była już tragedia w Katowicach).Czas
                tam zatrzymał się na etapie komuny za Stalina.
                • Gość: JA Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.wlb.vectranet.pl 05.02.09, 09:57
                  Gabi co ty wogule gadasz jakiego stalina ja tam pracuje ponad 2 lata
                  i jest to naprawde nowoczesna i czysta fabryka idz gdzie indziej do
                  zakładu to zobaczysz jak jest a z tym ze awansowali ludzi którzy nie
                  nadaja sie do kierowaniem ludzi to sie zgodze ale było to
                  spowodowane tym ze nie mieli wykfalfikowanego doswiadczonego dozoru
                  ale wiesz co gabi nie nazekaj na LG bo tak zle nie jest wszedzie
                  jest tak samo
            • Gość: AP Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.173.28.240.tesatnet.pl 06.10.08, 19:18
              No i nie ma czego się tutaj dziwić. Polscy managerowie dochapali się w końcu do
              stanowisk. Organizacja pracy? Haaha, dobre sobie. Weź swoje CV zanieś do kilku
              firm doradztwa personalnego, to Ci doradzą, abyś sam na stronie WWW oferty
              przejrzał. Wtedy zrozumiesz w jaki sposób w Polce jest zorganizowana praca.
              Zamiast Cie przyjąć na interview, zainteresować się kim jesteś, porozmawiać o
              tym co potrafisz i ew. zająć się poszukiwaniem pracy dla Ciebie, to Twoje CV w
              ciągu 2 dni wyląduje w koszu na śmieci, co nie przeszkadza im nazywać siebie
              specjalistami od HR. Tak właśnie większość polaków pracuje. Polska to taki
              wielki śwat małych ludzi.
        • Gość: malwa Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 20:54
          Ludziska ja pracuje w lg philips lcd od 5 marca najpierw przeszlam szkolenie
          wstepne ktore trwalo 4 dni i zdalam testy a teraz juz pracuje i powiem wam
          jesst ok ale wkurza mnie ze trzeba chodzic w tych smockach masakra!!!!
          • Gość: poranek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.devs.futuro.pl 09.03.07, 21:52
            Przyzwyczaisz się do Smock'a a potem nawet go plubisz:)
      • Gość: as Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.01.06, 15:56
        rekrutacja chyba trwa i będzie trwać jeszcze długo. nikt nie znakończy
        rekrutacji tylu inż w tydzień. Chociaż może zarobki będą mizerne i LG liczy
        głównie na absolwentów! co ma dobre i złe strony.
        Powodzenia
        • Gość: polak.z.obozu.w.ue Czy Holendry z Filipsa będą Biły Polaków ????????? IP: 64.45.230.* 20.07.06, 20:59
          ciekawe skąd raptem ten filips
          z tymi śmierdzącymi tulipanami ?:)
          • Gość: marcinek zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 18:00
            witam wie ktos ile dostane brutto na poczatek pracy na lini
            produkcyjnej???slyszalem ze 1700zl
            • Gość: ssss Re: zarobki IP: *.dzi.vectranet.pl 25.11.07, 14:57
              1500
            • Gość: Stef Re: zarobki IP: *.171.16.228.crowley.pl 21.12.07, 01:03
              1500 Brutto+200 Brutto premia obecnościowa + premia za rekordy produkcyjne 100
              netto(średnio raz w miesiącu)
              • Gość: Karol W. Wszystkiego najlepszego w 2008 roku IP: *.centertel.pl 02.01.08, 01:22
                Witam wszystkich, odszedłem z firmy w październiku 2007 i dalej widze że ta firma to dno. Ciekawe czy Tomas Kopri dalej jest Partem na TAB, totalna wiocha to LG, jak mówi koleżanka, same kołki tam niedługo zostaną ;P Mam nadzieję że żółte psy kiedys wyjadą z polski. Mam teraz lepszą pracę, moze i cieższą ale nie zastanawiam sie nad kasą, a LG tylko czaruje ..ymi rekordami i 100zł premii, wiocha, pozdrawiam wszystkich przyjacół i znajomych którzy tam zostali, pewnie kiedys rzucą to w pizdu jak ja i wielu przede mną, Happy New Year 2008.
                • Gość: Szambonurek Forum umiera ! IP: 192.132.228.* 03.01.08, 11:40
                  To bylo chyba najwieksze forum pracownikow w internecie. Niestety
                  wyglada na to ze powoli umiera, posty pojawiają się coraz rzadziej.
                  Wyglada na to ze Koreanczycy skutecznie wytrzebili co wartosciowsze
                  zwierzeta w Parku LG. Zostaly jedynie okazy zblizone poziomem
                  rozwoju do wlascicieli fabryki, dla ktorych pisanie, czytanie jak i
                  inne czynnosci niezwiazane bezpośrednio z wódą, burdelem i zeżarciem
                  miski ryżu, nie należą do zestawu umietności koniecznych do
                  przeżycia w tym wrogim ekosystemie. Szkoda.
                • Gość: mysza LG DNO IP: *.171.16.207.crowley.pl 31.03.08, 16:42
                  Masz racje ze starej ekipy została garstka ,a ci którzy sie przyjmują nie wiedza
                  co robią,
                  jednym słowem DNO !!!!!!!!
                  • Gość: Stary ekip Stara Ekipa ? IP: 192.132.228.* 01.04.08, 15:01
                    Jaka stara ekipa, nawet Andrzej L. ktory rozpoczynal rekrutacje dawno spier...
                    • Gość: zocha Re: Stara Ekipa ? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.04.08, 10:30
                      Starej ekipy już nie ma, bo miała rozum i szybko sie zmyła. A to co teraz jest
                      macie na własne życzenie, i jak pretensje to tyko do siebie.
                      • Gość: gość Re: Stara Ekipa ? IP: 81.219.236.* 03.04.08, 14:07
                        ... a ja chcę się tam przyjąć... bo bez pracy jestem...
                        • Gość: zocha Re: Stara Ekipa ? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 04.04.08, 15:30
                          To najpierw idź do lekarza, taką decyzje trzeba skonsultować z psychiatrą!! Nie
                          wierze, że jesteś w takiej desperacji już lepiej zbierać puszki. Taka sama kasa!
                          • Gość: szkoda gadać Re: Stara Ekipa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 23:22
                            To nie jest zabawne.Łatwo powiedzieć - nie zatrudnij się/uciekaj.
                            Wiem jak wygląda praca w heesung elctronics (aż za bardzo) i z tego
                            co tutaj czytam w LG jest identycznie jak nie gorzej. Ktoś
                            napisał,że od kwietnia jest nabór w nsk/cersanice/toyocie/faurencii
                            Wałbrzychu. Od dwóch miechów szukam pracy i zero odpowiedzi z
                            wałbrzyskich fabryk. Toyota odpisała mi ze nie mają miejsc a podobno
                            hala stoi pusta i potrzebują ludzi. I o co tu chodzi? Kobierzyce są
                            przeklęte i juz mnie nigdzie indziej nie zatrudnią?:/ wygląda na to
                            ze ucieczka z heesung electronics skonczy sie powrotem do LG (bo do
                            szajsunga nie wróce nigdy - powinni spalić ta fabrykę!!) Dlaczego
                            wałbrzyska strefa nie przyjmuje ludzi z doświadczeniem na linii
                            produkcyjnej? Porażka
                            • Gość: szkoda gadać Re: Stara Ekipa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 23:40
                              mam parę pytań.nigdzie indziej sie nie dowiem więc mam nadzieje ze
                              ktos odpowie:)
                              czy u was na produkcji nosi się smocki tak jak w heesungu, czy są
                              nadgodziny, ile ich jest (1-2?) i czy są 100% płatne (bo w heesungu
                              od stycznia zostawała mi tylko goła wypłata) i czy są soboty (setki?)
                              Jest premia za ilość wyprodukowanych szt. danego dnia(total?)i czy
                              istnieje premia frekwencyjna. W heesungu wszytko pozabierali(a
                              przynajmniej tak było w stczniu) :/
                              Wynagrodzenie podejżewam, że w granicach 1500 brutto.
                              • Gość: szkoda gadać Re: Stara Ekipa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 15:28
                                no i nikt mi nie odpowie.miło
                                • Gość: Paweł M. Re: Stara Ekipa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 01:03
                                  siemka, widze za gość "szkoda gadac" ma klika pytań. Wiec co do
                                  smoków to oczywiscie, nosi sie ale tylko na produkcji, sa dodatki
                                  obecnosciowe w wysokosci 200zl, z nadgodzinami to róznie bywa,
                                  trzeba sie dobrze wkrecic, sa 100 % i 50% tych pierwszych jest
                                  mniej, a wynagrodzenie to zalezy, zwykly operator ma w granicach
                                  1500zl, jak ktos ma jakies pytania to pisac na gg 8028291
                            • Gość: Zenek Re: Stara Ekipa ? IP: 192.132.229.* 07.04.08, 09:10
                              Idz do Elektroluxa Swidnica, tam podobno szukaja. Colgate tez dobiera sobie po kilka osob na tydzien.
                              • Gość: aewaq Re: Stara Ekipa ? IP: *.dzi.vectranet.pl 08.04.08, 10:20
                                czy napisze mi ktoś jak jest z tymi setkami w lg philips.czy wolno
                                zostawać 16 godzin czy nie.
                                • Gość: Paweł M. Re: Stara Ekipa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 01:05
                                  Mozna zostawać na 16 godzin
                              • Gość: awaq Re: Stara Ekipa ? IP: *.dzi.vectranet.pl 08.04.08, 10:23
                                czy napisze ktoś jak jest z tymi setkami w lg philips. czy można
                                zostawać 16 godzin czy nie.
                    • Gość: marek m Re: Stara Ekipa ? IP: *.128.110.163.static.crowley.pl 05.08.09, 18:33
                      ze starej ekipy zostalo paru technikow i 2 inzynierow reszta ..... i maja sie OK.

pozdrawiam wszystkich agentow vetkongu ;)
                      • Gość: Bonding Re: Stara Ekipa ? IP: *.static.korbank.pl 28.08.09, 10:14
                        Janek nadal w Polsce prokurator zabrał mu paszport, pracuje od niedawna w tej
                        firmie i muszę powiedzieć że zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na
                        jej temat, co do koreańców to nie są tacy źli to Polacy którzy są na
                        stanowiskach robią cały ten burdel
                        • Gość: obecny pracownik Re: Stara Ekipa ? IP: *.static.korbank.pl 28.08.09, 10:59
                          A może wypowiem się jeszcze o pracy w tym zakładzie :) Jestem technikiem
                          pracowałem w różnych firmach przed lg i muszę powiedzieć że tu to jest jakaś
                          paranoja! Maszyny naprawiane za pomocą taśm klejących ( trzeba tu zauważyć że
                          jest ich kilka rodzajów hehehe ) każda zmiana pilnuje tylko wydajności i
                          "przepycha awarie" na następną zmianę, zero przekazywania sobie informacji co
                          działo się na liniach, gdy pytasz co się działo czy były jakieś awarię to
                          dostajesz odpowiedź nie wszystko OK spokój cała zmianę miałem a gdy patrzysz na
                          wydajność to 80% ?!?!?! Wracając jeszcze do wyposażenia techników są tacy co
                          kupują sobie imbusy i wkrętaki buhahaha techników jest z 10 na zmianie i jeden
                          imbus-trójka i jak jest zmiana modelu to każdy walczy o imbusy bo ku... nie ma
                          czym robić buhahahaha Ludzie są tak zastraszeni że gdy coś się dzieje to
                          potrafią sprzedać najlepszego przyjaciela żeby się tylko z odpowiedzialności
                          wywinąć. Produkcja paneli to jakaś fikcja tu się nie produkuję tu się montuje!
                          no chyba że doklejenie dwóch płytek i nałożenie ACF-u można uznać za proces
                          produkcyjny hehehe
                          A i jeszcze jedna ciekawostka ostatnio słyszałem że ma zostać wybudowana nowa
                          stołówka podobno koszt inwestycji 800 tysięcy ma to być stołówka przyjaźni
                          Polsko - Koreańskiej czy jakoś tak, kasa na takie pierdoły jest a jak padł
                          ostatnio rekord dobowy to prezydencik ufundował wszystkim obiad i czekoladki w
                          podziękowaniu. Czasem mam wrażenie że duch PRL-u dalej nas prześladuje :)
                          • Gość: hehe Re: Stara Ekipa ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 18:48
                            hehe i ty jeszcze pracujesz w tym kołchozie :)Technicy wyrywają
                            sobie narzędzia nie dziwi mnie to ! Powiem tak w porządnej Firmie
                            Technicy mają cały bagaż narzędzi od A do Z .Obiadki i czekoladki i
                            kompot to za dobre wyniki w tej Firmie normalka !
                            Tylko jacyś desperaci pracują w tym LG!!!hehe współczuje !
                            • Gość: obecny pracownik Re: Stara Ekipa ? IP: *.e-wro.net.pl 28.08.09, 21:15
                              nie jestem masochistą i nie zostanę tam za długo a zwolnic się i nie mieć pracy
                              to chyba nie za mądre wyjście?
                              • Gość: hehe Re: Stara Ekipa ? IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 21:27
                                musisz pracować aż w końcu pewnego dnia uświadomisz sobie co ja tu
                                jeszcze robię ...!!!I potem powiesz sobie jaki ja byłem głu....tyle
                                się męczyć w warunkach nienormalnych ...
            • nylu Re: zarobki 22.12.07, 14:10
              Gość portalu: marcinek napisał(a):

> witam wie ktos ile dostane brutto na poczatek pracy na lini
              > produkcyjnej???slyszalem ze 1700zl

^^mylisz sie
              masz zle info
              • Gość: karlik Re: zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 01:36
                u mnie 2400 na lape + premia + bony na swieta. jest dobrze a bedzie jeszcze
                lepiej. tylko trza sie starac a nie obijac gruche caly dzien jak niekturzy.
                da sie u koreanca dobrze zarobic.
                • Gość: karlika Re: zarobki IP: *.dzi.vectranet.pl 27.12.07, 12:42
                  napisz cwaniaku ile godzin siedzisz w robocie
                • Gość: Piotr Re: zarobki IP: 82.139.19.* 05.02.08, 22:08
                  A u mnie 4500 na łapę bez nadgodzin nie liczac bonow.

P.S. Praca oczywiście nie w LG hehe
                  • Gość: pracownik LG Re: zarobki IP: 212.203.136.* 25.06.08, 10:45
                    Jasne tylko u Angoli podcierasz d...y.Wielki sukces
                • Gość: Lg Display Re: zarobki IP: *.dzi.vectranet.pl 09.04.08, 01:11
                  No tak Jeśli jesteś Sheet Leaderem Wiec nie pie..że "jest dobrze
                  a bedzie jeszcze
                  > lepiej. tylko trza sie starac a nie obijac gruche caly dzien jak
                  niekturzy" widać że ładnie liżesz dupy żółtkom i czechom !!!!
                  Operator ma lepiej niż ty .... Przynajmniej ma czysty język i mniej
                  stresującą prace .... Re
      • Gość: Anna Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.range86-137.btcentralplus.com 24.01.06, 00:17
        Witam

Czy ktos dostal odpowiedz na stanowiska finansowe w LG w Kobierzycach?. Na
        poczatku roku wyslalam CV. Po 2 tygodniach znow pojawily sie ogloszenia. Nie
        mam zadnej wiadomosci. Czy ktos cos wie? Bede bardzo wdzieczna za info.
        Pozdrawiam
        • Gość: joll Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.06, 11:39

witam, ja tez nie dostałam żadnej odpowiedzi, ogłoszenia prasowe rzeczywiście
          się powtórzyły....

czy ktos moze aplikował, odezwali się?
      • Gość: Anna Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 24.01.06, 20:44
        Ciekawa jestem czy ktos w ogole dostal? Wrocilam do ogloszen i nie ma terminu
        koncowego nadsylania zgloszen. Moze rozmowy jeszce sie nie zaczely? Albo Ci, co
        juz byli i cos wiedza nie dowiedzaja forum....
        Pozdrawiam
        • wilczycam Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 24.01.06, 20:53
          aplikowałam do działu personalnego.
          Koleżanka stwierdziła, ze rekrutacja na te stanowiska w LG już się zakończyła,
          ponieważ jej znajoma też tam aplikowała po czym w rozmowie tel z rekruterem
          okazało się że nie zna koreańskiego (!!!!!prócz innych 4 języków które zna!!!)
          i dlatego NIE została zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do Warszawy.
          Po tym jak się o tym dowiedziałam przyszło mi info z hrk o odczytaniu przez
          nich mojej aplikacji. Z tego wnoszę, że słowa mojej koleżanki to czcze
          gadanie.......jednak nikt się do mnie jeszcze nie odezwał.
      • Gość: Anna Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.range86-138.btcentralplus.com 24.01.06, 21:00
        Nie wierze ze rekrutacja sie juz skonczyla- to duza firma i w takiej trwa to na
        pewno dluzej niz 3-4 tygodnie( od momentu ukazania sie pierwszych ogloszen).
        Poza tym z tym koreanskim to chyba sciema. Naprawde niewiele osob w Polsce zna
        ten jezyk, zreszta w ofercie nie bylo powieziane ze trzeba go znac. Ale coz
        rozni ludzie roznie mowia jak im sie nie powiedzie... Mam nadzieje ze odezwie
        sie ktos, kto COS WIE. Pozdrawiam
        • pracownik31 tak samo w Elektoluxie ......rekrutuja.... 25.01.06, 09:43
          czesc !
          tez wysłałem aplikację do LG.P. tylko odpowiedź zwrotna od hrk. przeczytano
          ofertę w dniu....itd. cisza.
          probowałem do Electroluxa - dział personalny. Ogłoszenie z dnia 14.12.2005 -
          infopraca. Mail zwrotny : taki uniwersalny wysyłany do wszystkich, dziękujemy,
          skontaktujemy się z wybranymi kandydatami.Cisza. W styczniu zadzwoniłem do DPM
          firmy rekrutującej (anonimowo) z pytaniem, czy rekrutacja jeszcze trwa, jestem
          ciekway, bo aplikowałem. Odpowiedź:rekrutacja z sukcesem została
          ZAKOŃCZONA>koniec.
          Ogłoszenie z 24.01.2006 r. infopraca - specj.ds.personal. - Oława!!!
          śmiechu warte....
          • Gość: janek Re: tak samo w Elektoluxie ......rekrutuja.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:38
            • Gość: ! Re: tak samo w Elektoluxie ......rekrutuja.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:53
          • Gość: qc Re: tak samo w Elektoluxie ......rekrutuja.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:18
            Wczoraj wieczorem przeczytałem ofertę pracy w Elektroluxsie i aplikowalem. o
            dziwo dzisiaj rano telefon... "Dział rekrutacji firmy Elektrolux". Pani była
            bardzo miła, wypytała sie o wszystko (w jezyku angielskim). Chyba trochę ja
            zatkało kiedy odpowiedziałem jej na pytanie "Jakie warunki finansowe interesują
            pana?" Dalej było "Będziemy z panem w kontakcie" - jasne, że nie bedą. To była
            chyba pierwsza i ostatnia rozmowa z nimi. Poszukują fachowców w danej
            dziedzinie ale chcą żeby pracowali za półdarmo. Na obecną chwilę mam pracę i
            nie "pali" mi się...
            Pozdrawiam wszystkich
          • aaaa_szukam_pracy Re: tak samo w Elektoluxie ......rekrutuja.... 26.09.06, 15:37
            To proste. Firmy rekrutujace ciągle i nie dajace "znaku zycia" to firmy
            zajmujace sie zdobywaniem danych teleadresowych dla innych firm.
          • Gość: Electrolux Re: tak samo w Elektoluxie ......rekrutuja.... IP: 62.153.139.* 08.03.08, 09:38
            A w Electroluxie dalej szukają elektroników, jak ktoś chce to są
            wolne miejsca w jakości
        • Gość: ! Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:43
      • lootek1 Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 24.01.06, 22:28
        Witam!
        Sluchajcie aj rozumiem ze jest duze bezrobocie i dlatego jak jest okazja to
        wszyscy rzucamy sie na wzmianki o nowych miejscach pracy.
        Ale moim zdaniem nalezy troszke odczekac, glownie z powodu ze w zasadzie to nie
        ma jeszcze gdzie pracowac, podobno beda budowac fabryke i inne pomocnicze
        spolki. A rekrutacja na razie tochyba raczej sposob zbadania rynku pracy w
        naszych okolicach i warunki jakie dyktuja tez sa "na wybadanie", sadze ze
        jeszcze dlugo nikt z nas nie bedzie tam pracowal pomimo "pozytywnego" przejscia
        przez proces rekrutacji ;)
        Beda jak zwykle przepytywac mase osob a jak to bywa z firmami z azji wybiora
        kandydatow ktorzy sa na tyle "flexibility" aby za glodowa stawke zap... 24
        godziny na dobe.
        Przepraszam wszystkich zainteresowanych ta praca, ale takie mam zdanie i
        doswiadczenie z takimi firmami ;) to smutne ze zamiast podnosic stawki placowe
        firmy wybieraja za kryterium jedynie kryterium finansowe :p, ale sami sobie
        jestesmy winni to zycie zmusza nas do pojscia na kompromis i schowania do
        kieszeni naszych warunkow aby tylko dostac ta nasza wymarzona prace :P
        Pozdrawiam
        Lootek
        • Gość: janek byłem, widziałem i czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 01:05
          witam,

apikowalem na stanowisko inzyniera d/s jakosci
          ogloszenie ukazalo sie jak dobrze pamietam 9 stycznia i tydzien pozniej okazalo
          sie juz nie aktualne...
          tak sie zlozylo ze 10 stycznia do nich wyslalem a w piatek 13 czlowiek ktory
          zajmuje sie rekrutacja do mnie zadzwonil i przeprowadzil 30 min rozmowe, pol na
          pol ang/pol, po czym powiedzial ze skontaktuje sie ze mna wciagu 3 dni
          w srode poinformowal mnie ze na 24 stycznia mam bezposrednia rozmowe z
          koreanczykami i przeszedlem do ostatniego etapu
          dzisiaj 24, zatem jestem juz po rozmowie
          rozmowa w jezyku angielskim z dwoma koreanczykami, w poblizu brak
          jakiegokolwiek europejczyka ;)
          jednym slowem jezeli nie umiesz jezyka badz nie czujesz sie w nim pewnie to
          sobie nie poradzisz, akurat u mnie angielski nie byl problemem, dlatego rozmowa
          w sprawie pracy, placy, oczekiwan i obowiazkow uplynela milo i plynnie i do
          konca przyszlego tygodnia bedzie odpowiedz
          wymagania:
          politechnia: wydz. elektryczny lub elektronika lub mechaniczny
          angielski: bardzo dobry lub lepiej
          dyspozycyjnosc: bardzo duza
          na 15 kwietnia maja zarezerwowane bilety do seulu na 5 miesieczne szkolenie,
          kto leci jak juz pisalem dowie sie do konca przyszlego tygodnia
          odnosnie placy, to beda placic cos okolo 2500 netto
          byla to moja pierwsz w zyciu rozmowa o prace i to w dodatku po angielsku, ale
          wrazenia pozytywne i duzo mozna sie nauczyc, przede wszystkiem ze nie taki
          diabel straszny jak go maluja ;)

pozdrawiam
          janek

ps. odnosnie tego czy lece - dam na pewno znac ;)
          • Gość: tez bylem Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.01.06, 14:35
            No drogi Janku. Wszystko co piszesz to prawda...ale nie wiem czy ominely Cie
            pytania Koreancow o dyspozycyjnosc? Jakis nasz poprzednik ladnie to ujal:
            24/7/365 . Hehe. I tak wlasnie jest: mialem duzo pytan odnosnie dyspozycyjnosci:
            ale chociaz mialem doswiadczenie w pracy z Azjatami to i tak nie odpowiadalem
            jak nalezy.
            na pytanie ile dni w miesiacu chcialby pan miec wolnych - odpowiedzialem, no
            coz..mysle ze co najmniej 4 zeby odpoczac etc...a oni mi na to ze co by bylo
            jakbym mial tylko 2!!
            na pytanie o to jak dlugo w ciagu dnia moge pracowac odpowiedzialem, ze wiem ile
            oni pracuja i ze sam pracowalem od 7 do 21 ale to mozliwe tylko przez krotki
            okres czasu...na to oni: ale instalacja u nas bedzie przeciez trwala co najmniej
            rok.
            na pytanie czy biore pod uwage, ze jesli cos w fabryce sie zepsuje w nocy np.
            to, ze po swojej zmianie bede musial przyjechac np o 2 w nocy jako inzynier,
            uniknalem odpowiedzi.
            wiem jak jest w Azji.ale mam pytanie: czy to jest mozliwe w Polsce? ktos na tym
            forum mowi, ze oni zawsze tak robia.ehh..nie wiem.
            nawet nie czekam na odpowiedz od nich.bo jesli sie zakwalifikowalem to bede
            podejmowal najtrudniejsza decyzje swojego zycia.
            pozdrawiam.
            J.
            • ply_mouth Re: byłem, widziałem i czekam 25.01.06, 16:29
              mysle, ze chodzi o dyspozycyjnosc a nie i ilosc faktycznie przepracowanych dni.
              to jest produkcja i inzynier musi byc pod telefonem, taka praca. jak bedzie np.
              awaria to ty sie o 2 w nocy nie ruszysz? dziwne masz podejscie.
              • Gość: tez bylem Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.01.06, 18:53
                Drogi ply_mouth. oczywiscie, ze pojade jesli cos padnie.ale nie o to
                chodzi.chodzi o to, ze zrozumialem ich tak, ze co najmniej przez rok bede
                pracowal od 8 do 22, z dwoma dniami wolnymi na miesiac!!! czy wyobrazasz sobie w
                takim ukladzie zarywac nocki? widzisz.w europejskich firmach jest cos takiego
                jak dyzury dla glownych inzynierow. jakos to miedzy soba ustalaja i tyle.ale nie
                wyobrazam sobie byc dostepny 24/dobe i dzien wolny miec raz na 2 tygodnie.
            • Gość: janek Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:34
              witam,

w ktorym pokoju rozmow byles? po lewej czy po prawej stronie?
              mnie absolutnie nie pytali o takie rzeczy, pytali kiedy moglbym zaczac, wiec im
              powiedzialem ze jutro, na co oni ze to ciezka praca, ze mogliby do mnie o 2 w
              nocy zadzwonic i co, wiec im powiedzialem ze bym przyjechal bo wiem co to za
              stanowisko pracy bo moj ojciec przez 20 lat byl szefem produkcji w duzej firmie
              i wiem jakie obowiazki ma inzynier produkcji, na to powiedzieli ok
              i nic wiecej na temat dyspozycyjnosci nie pytali...

janek

ps. jak okresliles swoje oczekiwania finansowe?
              • Gość: tez bylem Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.01.06, 19:00
                bylem w pokoju po lewej stronie. powiedzialem, ze ze wzgledu na doswiadczenie
                chcialbym zarabiac co najmniej 2500 netto. no coz. nie wiem co o tym wszystkim
                myslec. po prostu znam Azjatow i wiem do czego sa zdolni. dla nich praca to cale
                zycie. taka maja kulture i tyle.
                mam nadzieje, ze chcieli tylko postraszyc z tym czasem pracy.
                pozdrawiam.
                J.
                • Gość: janek Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:41
                  hej,

powiem ci tylko ze ten ktory siedzial po twojej prawej stronie to szef zakladu
                  produkcyjnego lcd w Gumi w Koreii
                  wnioskuje ze aplikowales na stanowisko inzyniera d/s procesow produkcyjnych

janek
                • Gość: Gumiś Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 16:29
                  Ja byłem,jestem widze,zarobki są marne a praca przezyj to sam,ja nie polecam,bo
                  byłem w korei duzo obietnic było,a jest jak jest marna kasa a tych co teraz
                  przyjmuja mają takie same stawki jak ja lub zblizone,a ja jestem
                  wykfalifikowanym pracownikiem po szkoleniu w Korei -PARAnoja!!!!!!!
                  • Gość: Phyt0n Re: byłem, widziałem i czekam IP: 80.51.198.* 14.01.07, 17:38
                    Gumis:
                    ale Ty masz taki bonus, ze bedac w Korei kasa i tak w Polsce splywala Ci na
                    konto, a nie musiales jej wydawac.
                    Wiec jestes do przodu.

Nie marudz, tylko spojrz na to z tej strony, ze juz wiecej nie bedziesz musial
                    jechac, chyba ze bedziesz chcial. ;)

Pozdrowienia!
                    Phyt0n

phyton.tk
                    • Gość: alex smd Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 15:53
                      cześć ja nie bylem i nie rozmawialm ale jak czytam o zarobkach na poziomie 2500
                      netto dla inżyniera to się nawet nie wybieram jestem szfem zmiany lini smd
                      partnertech sieradz nie jetem inżynierem tylko technikiem i powiedzmy że jestem
                      w tym naprawde dobry zarabiam 3000 netto + premia +nadgodziny +inne bonusy i
                      wybieram się po podwyżke .Osoby kto przepracowaly dla firmy 10 lat wlaśnie
                      odebraly lapty za 4000 .Mój szef czlowiek nie bez wad już zrozumial że
                      fachowcom trzeba zaplacic azjaci też muszą się tego nauczyć a jak nie to niech
                      sami robią za darmo
                      • Gość: Yamdoe Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.07, 21:58
                        Ja jako inzynier w dziale jakosci w LG Philips LCD zarabiam netto 3300 , wiec
                        nie wiem skad wziales informacje o 2500 ??
                        • Gość: inzynier Re: byłem, widziałem i czekam IP: 82.139.19.* 09.05.07, 23:20
                          Netto 3300?? hehe człowieku brutto brutto brutto. Nasza firma nie płaci
                          inzynierą takich pieniązków nie oszukuj siebie i nas!!!
                          • Gość: KIM Płace w LG Philips IP: *.centertel.pl 10.05.07, 16:43
                            Chłopie jakie 3300zł netto,chyba z konia spadłeś,operator ma 1500-1900(wózkowy ) brutto,technicy od 2040 do 2500 brutto( czaem wiecej),a inzynierowie jak zaczynali mieli po 2500 brutto teraz może troche wiecej,wiec na 3300 netto to musiałbyś mieć chyba ze 150 nadgodzin hue heuhue,nie ściemniaj facet,Philips to śmieć !!!
                            Żenua :] fest mi to ińżynierowie co w podstawie dwójki nie zamykają,śmiech na sali:)) polibude konczyc i miec 1700zł na łapę, studia sie zwrócą za 50 lat w tym tempie :))))
                            • Gość: Tenchu Re: Płace w LG Philips IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.07, 13:34
                              I tu Yamdoe ma racje , bo tak sie sklada ze i ja jestem inzynierem w LG
                              Philips LCD , ale pracujacym w innym niz Kolega dziale.
                              Co miesiac otrzymuje wynagrodzenie takie samo jak Yamdoe - 3300 zl netto.
                              Uwazam , ze nie jest to kwota zbyt wysoka , ale za to atmosfera pracy jest
                              wspaniala.

Pozdrawiam LG !!
                              • Gość: juy Przestańcie kłamać o płacach IP: *.centertel.pl 11.05.07, 22:19
                                Weźcie chłopaki bo się rozmarzyliści o tych płacach po 3300 netto, dobrze wszyscy wiemy ze to sciema i tyle,inzynierowie z Philipsa chcieliby miec po 2000 netto podstawy,ale nie mają :PPP H w D LDżi
                              • Gość: ing [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:37
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • Gość: wydalo sie Re: Płace w LG Philips IP: *.centertel.pl 12.05.07, 09:50
                                  i wydalo sie,inzynier 1800zl netto podstawy :) dziekujemy,juz widze inzynierow ktorzy po zebraniu doswiadczenie w LG uciekna tam gdzie bedzie podstawa 3000 netto :)
                                  • piterrrrrek Re: Płace w LG Philips 29.12.10, 22:29
                                    witam, jestem technikiem elektronikiem, studiuje, ale chiałbym sie dowiedziec, ze wzgeldu na cheć znalezienia pracy, ile zarabia technik elektronik w LG w kobierzycach?
                                • Gość: ida pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:34
                                  jak ktos nie umie negocjowac i nie ma doswiadczenia To nie dziwota ze dostaje
                                  tyle ile dostaje w Polsce to sie wydaje ze jak ktos ukonczy studia to jest juz
                                  nie wiadomo kim
                                  • Gość: polska sukces doop Re: pensje IP: *.centertel.pl 22.05.07, 14:28
                                    Droga ida chce powiedziec ze nieprawdą jest ze jesli ktos skonczy studia to powinien sie uwazac za niewiadomo kogo, ale tez nie powinno byc tak ze po jednej z najlepszych politechnik w kraju PWR, zarabia sie grosze i nie ma jak z tego wyżyć. ze magistrowie i technicy pracują za jałumuznę, zle ze sie pogodzilas z tym ze zarabiasz ponizej 2000zł :)
                                    po to sie wydaje na studia kilkadziesiat tysiecy zlotych i 5 lat zycia zeby zyc godnie, a nie je...ać u żółtych dziadów. Kapisz wieśniaro.
                                    • Gość: ujy Lato w LG. Philips LCD ??? NIE !!! IP: *.centertel.pl 23.05.07, 10:36
                                      Czy lato spędzimy w LG, czy lepiej zmienić pracę na mniej azjatycką, tzn. spokojniejszą, lepiej płatną ??? Jestem za tym żeby nie spędzać najlepszej pory roku u skosów.
                                      • Gość: gość zamach bombowy w lg philips IP: *.telsat.wroc.pl 24.05.07, 19:59
                                        ktos slyszal moze o wczorajszej tajemniczej paczuszce ktora doszla pocztą do
                                        dzialu hr? podobno zawartosc paczuszki to atrapa bomby wraz z liscikiem z
                                        pogrożkami :)
                                        • Gość: jun Re: zamach bombowy w lg philips IP: *.centertel.pl 25.05.07, 09:18
                                          Nie no nie przesadzajmy, to już by była gruba, bardzo gruba, przesada. Można ich nie lubić, ale nie pieprzcie o bombie, zejdzcie na ziemie bo nam Policja forum zamknie !!! a przecież tego nie chcemy
                                          • Gość: gość Re: zamach bombowy w lg philips IP: *.telsat.wroc.pl 28.05.07, 11:54
                                            odpowiedź dla "jun"

hehe. to ty nie wiesz co sie w firmie dzieje. jaki był by sens pisać takie
                                            pierdoły? wiem co sie działo w zeszły wtorek w firmie, tylko oficjalnie sie o
                                            tym nie mówi.
                                            • Gość: Marek Re: zamach bombowy w lg philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:26
                                              napisz co tak naprawdę było z tą bombą
                                              • Gość: HP POY Lato Lato Lato czeka-a LG niech spada na półwysep. IP: *.centertel.pl 03.06.07, 13:39
                                                Życzę wszystkim z LG.Philips LCD udanego lata, poza ścianami fabryki. Słyszałem żę urlopy wam cofają, fajna jazda, czterobrygadówka bez urlopu. Super, ino ustawiać się w kolejkach do lekarza i brać tydzień na grypę.
                                      • Gość: Marek komuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 08:46
                                        Komuno wróć Kaczory wizytują kołchoz a żółci zachowują sie jak za starych czasów
                                        komuny
                        • Gość: kat Re: byłem, widziałem i czekam IP: 62.29.170.* 19.12.07, 09:10
                          mój kolega - pracuje w tym dziale - ma 2900 brutto,
                          w/w kwocie jest dodatek za kablowanie na pracowników...

:)
          • ply_mouth Re: byłem, widziałem i czekam 25.01.06, 16:31
            2500 netto przez ile, tzn kiedy podwyzka? umowa na ile?
            • Gość: janek Re: byłem, widziałem i czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:41
              witam,

odpowiedzi na te pytanie nie znam, na pewno w drodze awansu, a umowa na pewno
              nie na krotko, nikt nie inwestuje kupy kasy aby ktos mu sie pozniej sam zwolnil

janek
              • ply_mouth Re: byłem, widziałem i czekam 25.01.06, 17:32
                nie ma takiej kwoty jak "kupa" ;) ale ad rem, ja znalem odpowiedzi na te
                pytania podczas 3 etapu rekrutacji. wiedzialem gdzie ide, na jakich warunkach,
                za ile i do kiedy. tzn najpierw krotki okres probny potem umowa na czas
                nieokreslony. no ale nie pracuje w lg. :)
        • truten.zenobi Ciekawy sposób myślenia! 25.01.06, 08:27
          Czy uważasz że firma inwestująca miliony najpierw wybuduje fabrykę a później
          będzie się zastanawiać za ile zatrudniać (i czy w ogóle ma kogo zatrudnić)?

To tylko Polacy są znani z tego że wydają pieniądze nie zastanawiając sie nad
          tym czy ma to jakikolwiek wpływ na przychód.

moim zdaniem po to wynajmują HRK (pewnie nie tylko) by takie rzeczy wiedzieć
          juz na poziomie wstępnych kalkulacji.
          A z tego co wiem to proces rekrutacji trwa dość szybko ale pewnie będą się
          pojawiać ogłoszenia naboru na kolejne stanowiska, no i oczywiście jeżeli ktoś
          się nie sprawdzi to będą szukać znowu. ale po to właśnie rekrutację na kluczowe
          stanowiska robi się dużo wcześniej gdyż jest jeszcze czas by tych ludzi
          przeszkolić i sprawdzić w działaniu.

> Beda jak zwykle przepytywac mase osob a jak to bywa z firmami z azji wybiora
          > kandydatow ktorzy sa na tyle "flexibility" aby za glodowa stawke zap... 24
          > godziny na dobe.

to tez pewnie nie do końca tak. oczywiście "wykonawcy czynności prostych" będą
          mieli warunki jak opisujesz, ale pewnie fachowcy znający języki nie będą
          pracować 24/7/365 za 1800 brutto ;)
          Dla kogoś kto w każdej chwili może sobie znaleźć inna prace kiepska motywacją
          jest jedynie wrzask szefa!
        • ply_mouth Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 25.01.06, 16:36
          > kandydatow ktorzy sa na tyle "flexibility" aby za glodowa stawke zap... 24

chyba "flexible" :p
        • Gość: gosc Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.upc-f.chello.nl 19.03.06, 21:22
          dla mnie cala ta rekrutacja prowadzona przez Koreanczykow to niezla checa,
          widac ewidentnie ze licza na ludzi bez doswiadczenia
          • Gość: mała Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.swidnica.mm.pl 17.07.06, 16:27
            a skąd takie przypuszczenie, że szukają ludzi bez doświadczenia, ze mną
            rozmawiają telefonicznie i na tym koniec:(, nic z tego nie rozumię
            • Gość: Misiek_jr Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:58
              Cześć!!!!
              Czy moglibyście podać adres (e-mail) na który należy wysłać CV. Szukałem w
              necie i niestety nic nie udało mi się w tym temacie znaleźć. Będę Bardzo wdzięczny.
              Pozdrawiam
      • wchomi Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 25.01.06, 23:56
        Witam.
        Nie bylo mnie troche w kraju, potem troche przespalem i przegapilem ogloszenie na temat naboru do LG.
        czy sa jeszcze sznse zaaplikowac na stanowisko jednego z tych 50 inzynierow ktorzy maja wyjechac do Korei? Jesli nie to jakies inne opcje?
        w prasie podaja adresy HRK i inne. Tam kaza szukac informacji a jedyne co sie w tej chwili tam znajduje to informacje na temat uruchamiania i budowy fabryk. Nie ma ani slowa o naborze na konkretne stanowiska i gdzie wysylac zgloszenia.
        Prosze o informcje i z gory dziekuje
        Pozdrawiam
        Wojtek
        • Gość: janek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.01.06, 23:59
          witam,

rekrutacja na stanowiska inzynierskie sie juz skonczyla
          dlatego wszystkie ogloszenia poznikaly z portali oraz ze stron firm
          rekrutujacych

pozdr
      • Gość: Anna Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.range86-139.btcentralplus.com 26.01.06, 21:01
        Gratuluje wszystkim inzynierom, ktorym sie udalo lub uda sie!!!Podciagam temat-
        stanowiska finansowo- ksiegowe- ktos cos slyszal? Byl na rozmowie? Jezeli
        robili rekrutacje na stanowiska inzynierskie i ona sie prawie zakonczyla to co
        z reszta? Wiem ze inzynierow trzeba przeszkolic. Ale jezeli ktos stara sie o
        stanowisko specjalisty, czyli ma doswiadczenie i w danej chwili pracuje, to
        musza sie liczyc z okresem wypowiedzenia ( w niektorych przypadkach 3 miesiace)
        no chyba ze stawiaja na bezrobonych absolwentow. I nie rozumiem po co dawali
        ogloszenia na poczatki stycznia jezeli nie robia rekrutacji. Moze beda roblil
        pozniej ale moim zdaniem nie jest to dobra metoda, bo po jakims czasie ich baza
        danych bedzie zdezaktualizowana ( czsec osbo znajdzie prace gdzie indziej.
      • Gość: janek z dzisiejszego wydania GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:37
        miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3133130.html
        • Gość: gaga ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.06, 01:04
          Bardzo się śpieszą z tą rekrutacją.To dziwne. Z tego co wiem fajerwerków
          płacowych nie ma . Sory no 2000 - 2500 na łapę dobremu inż to płaci każda firma
          w tej okolicy.
          Widac stawiają na mało doświadcznych absolwentów.
          Z mojego punktu widzenia to bardzo dobrze.
          Pytania typu czy moge pracować w soboty i niedzielę - trochę nie na miejscu.
          Widze że na forum jest duzo zajaranych ludzi, ale u nich nie jest lekko. ściśle
          mówiąc to nie Japończycy szanujący pracę i pracujących.Atmosfera o wiele lepsza
          w Japońskich firmach niż u Koreańczyków.
          Śmieszą mnie też te wypowiedzi jednego z forumowiczów np o angielskim itp.
          Wygląda to tak jak by się bał konkurencji i żeby ktoś przypadkiem nie złożył
          jeszcze podania. To śmieszne.
          Proszę nie tracić nadzieji będą lepsze inwestycje w okolicy.
          Reasumując warto, będzie jeszcze rekrrutacja napewno. ponieważ nie da się
          zbudować fabryki w oparciu o absolwentów.
          I pobyt w Korei 5 miesięcy - z polskiej perspektywy to super ale tam... Ja
          siedziałem 2 miechy w Korei w 1 robocie i 6 miechów w Japonii w 2 - bardzo
          ciężko zwłaszcza po 2, 3 miechach.
          Życze jednak Wszystkim inżynierom i nie tylko tej pracy i szkolenia .
          warto zobaczyć.
          Rozgadajcie się bo będzie się działo;-))
          • wilczycam Re: ??? 27.01.06, 02:45
            gaga ależ tajemniczy jesteś.....;)
            • wilczycam Re: ??? 27.01.06, 19:07
              cytuję za HR Kurier nr 40 styczeń 2006:
              "Wzrost wydajności pracy w Polsce

Pod względem wydajności pracy przegoniliśmy w roku ubiegłym Łotyszy,
              Estończyków i Koreańczyków. Przeciętny Polak w ciągu godziny wytwarzał towary o
              wartości prawie 20 dolarów. To wynik o 7,7 procent lepszy niż w roku 2004."
            • Gość: greno Re: ??? IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.11, 21:34
              Kradna portwele i co sie da z szafek.A nie mozna miec przy sobie nic z tych rzeczy na lini. Akurat te pomieszczenia nie sa monitorowane.Ludzie dostaja talony i wtedy robia kipisz w szafkach. Ciekawe kto?.... K...a dlaczego nikt nic z tym nie zrobil.
          • hanka56 Re: ??? 28.01.06, 22:16
            ja tez bylem na rozmowie,moje wrazenia- oczekuja osob ktore bezgranicznie beda
            sie poswiecac pracy,beda dostepne 24h/dobe-7 dni/tydzien.W przypadku problemow
            aby mogly sie natychmiast stawic w firmie(nawet w nocy i w niedziele,nawet jak
            jestes na wyjezdzie u rodzinki,czy u znajomych w innym miescie).Czyli nie masz
            co mazyc o wyjazdach weekendowych poza miasto i odpoczynku,bo bedzie ci
            przesladowac mysl "a co bedzie jak zadzwonia i bede musial przyjechac do
            firmy ?"Najlepiej jakby byly to osoby nie posiadajace rodzin.Bo pytali sie
            szczegolowo o moj status rodzinny,ile mam dzieci,w jakim wieku.Mysle ze nie
            beda rejestrowac czasu pracy,bo wg.kodeksu pracy pracownikowi przysluguje 11h
            czasu nieprzerwanego odpoczynku dobowo.Czyli jak beda przypadki koniecznosci
            przyjazdu do firmy w nocy to automatycznie bedzie sie lamalo ten przepis.Czyli
            ONI NIE MOGA REJESTROWAC CZASU PRACY !!! Czyli mozesz nawet pracowac 12-
            14h/dobe,nie wyplaca Ci nagdodzin,bo niby na jakiej podstawie ?? Widac ze
            szukaja "jeleni",sorki za nazwe, ale tak to wyglada, ktorzy beda charowac dzien
            i noc,za nieadekwatne na ich wymagania zarobki.Jak czytalem na innych forach,to
            w firmie panuje koreanska komuna-ucza spiewac hymn firmowy po koreansku i
            podczas pracy leci muzyczka koreanska :) smiesznie,co nie? Trzeba koniecznie
            mowic bez przerwy "I love LG !"
            • Gość: ! Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:58
              naczytales sie nowinek ciechanowskich spod mlawy ;)
              oczywiscie ze szukaja osob dyspozycyjnych, ale zapewniam cie ze na brak
              ewidencji czasu pracy nie pojda, za duzo ich to moze kosztowac
              • Gość: gaga Re: ??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.01.06, 20:44
                Widzę że mniej optymitycznie zaczyna sie robić;-))
                jak możecie to próbujcie. To typowa firma "trampolinowa'.
                Ale chyba Wam tego nie trzeba mówić;-)))
                Koreańcy to nie Japońcy. Mniej szanują ludzi. Wszędzie zresztą cudów nie ma.
                Zobaczycie lepsze przyjdzie za moment. Oni bazuja na raportach ( płac itp )
                około 2 lata wstecz,a wsio się zmieniło zaczynając od zarobków a skończywszy na
                wejściu do UE.
                To proste 2 500 na łape- jak w UK czy IR dobry elektronik, automatyk, elektryk -
                inż- dostanie 2.000 ale w Euro. No więc sprawa się wyprostuje.
                Próbujcie!!! ja uważam że warto.
                Ktoś Koreańcom głupot nagadał że Polak to ciemniak i zap.. może cały dzień. Ja
                to u mnie w firmie przerabiałem. Sszybko się wyprostowło.
                Będzie ok naprawdę.
                • Gość: tak to wyglada Re: ??? IP: *.torun.mm.pl 29.01.06, 22:05
                  > To proste 2 500 na łape- jak w UK czy IR dobry elektronik, automatyk, elektryk
                  > inż- dostanie 2.000 ale w Euro.

2000 Euro to tam zarabia technik. Dobry inżynier zarabia dużo więcej.
                  2500 zł na łape w Polsce to marzenie wielu inżynierów. Znajdą ludzi bez
                  najmniejszego problemu. Takich, którzy bedą zap... cały dzień i noc jak będzie
                  trzeba.
      • Gość: kaska Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 30.01.06, 20:11
        przepraszam, ale czy ktos moze mi powieziec, gdzie nalezy skladac aplikacje?
        czy tylko na pojawiające sie ogloszenia, czy moze jest jakis adres ogolny, na
        ktory mozna wyslac CV? bardzo dziekuje
        • Gość: up Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:14
      • truten.zenobi co wiecie na temat LG Philips w czechach? 31.01.06, 11:50
        Zanim zaczniemy sie cieszyc (jak murzyn blaszką) nowa inwestycją moze najpierw
        warto sie zainteresować tym co się dzieje u naszych sąsiadów?
        Wszak tam już funkcjonuje od dawna podobna inwestycja!
        więc czemu LG nie ma pieniędzy na restrukturyację/zmiane profilu produkcji tam
        a ma na nowe inwestycje tutaj?
      • Gość: ! Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:26
      • Gość: wolf Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 01.02.06, 23:34
        Witam wszystkich!!!
        Powiem krotko w LG w Mławie inz zarabia 2200 brutto + 250 dodatek inz + 300 dodatek do zakwateroweania jezeli sie wynajmuje lokum. Praca na okraglo dlatego pytaja o dyspozycyjnosc. Rekordzista wyciagnal 26 godzin ciaglej pracy (oczywiscie wszystko platne)
        • Gość: janek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:51
          witam,

nadgodziny platne +100% ?
          na cholere im az taka dyspozycyjnosc, nie lepiej zatrudnij wiecej inzynierow?
          moze cos wiecej wiesz, ile zarabia kierownik działu jakości, ew. kierownik
          wydziału na produkcji?
          kto ma prawo do słuzbowego samochodu, ew. do ryczałtu na paliwo?

janek
          • Gość: wolf Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 02.02.06, 13:42
            nadgodziny normalnie jak wszedzie 50% sobota i niedziela 100%!!Odnosnie zarobkow wyzszych dzialow (kierownik) no niestety nie dysponuje faktycznymi danymi z tego co slyszalem kolo 3000 netto!! A odnosnie innych gratyfikacji to nie mam juz wiadomosci
            • Gość: janek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:51
              nadgodziny normalnie to +50% dwie pierwsze, kazda nastepna +100%, soba+
              niedziela - cala + 100%
              odnosnie stanowisk kierowniczych, to z moich info od 4000 netto w gore...
              jezeli moglbys sie dowiedziec czegos wiecej odnosie bonusow w postaci ryczałtu
              na paliwo badz sluzbowego samochodu to juz z gory dziekuje...
            • Gość: d Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.man.poznan.pl 02.02.06, 16:10
              Odnosnie zarobko
              > w wyzszych dzialow (kierownik) no niestety nie dysponuje faktycznymi danymi z t
              > ego co slyszalem kolo 3000 netto!! A odnosnie innych gratyfikacji to nie mam ju
              > z wiadomosci

To mało jak na kierownika działu
              • meritum7 Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 02.02.06, 19:21
                dzięki za info, uważam, że przeginają przy takich wymaganiach, takie niskie
                kwoty??? Niewolników robią, czy co? Przecież to starczy na wynajem mieszkania,
                rachunki za tel, net i życie, bo pracując od rana do nocy czasu na hipermarkety
                i pichcenie w domu mieć nie będę. A jeszcze chcę cały czas konwersacje ciągnąć,
                a one też kosztują, chyba, że LG wynajmuje szkoły językowe i kursy dla
                pracowników są w pakiecie? dzięki za info, wiesz coś może o innych benefitach?
                • Gość: Paweł Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.06, 01:46
                  Z góry odradzam pracę dla LG.
                • Gość: Paweł odradzam pracę w LG. IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.06, 01:55
                  To cyrk a nie firma. Jak tak dalej pójdzie jak w Mławie to podzielą los Daewoo.
                  Ale trzeba tam popracowac żeby zrozumieć. Marna kasa, rotacja kadr, brak
                  kompetencji koreańskich dyrektorów, wielki bałagan, brak możliwości rozwoju
                  (wbrew wielkim deklaracjom), nie mówiąc już o braku możliwości awansu. Za
                  szkolenie w Korei lojalka. Ludzie nie dajcie się oszukać!!!
                  • Gość: Zenek Re: odradzam pracę w LG. IP: *.146.0.32.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.10, 12:02
                    To prawda
              • Gość: gość Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 18:18
                i niejaka żkoska dobze daje hehe
      • Gość: janek SĄ JUŻ WYNIKI REKRUTACJI ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:56
        jak w temacie, wiecej szczegolow po podpisaniu umowy
        • Gość: wolf Re: SĄ JUŻ WYNIKI REKRUTACJI ;) IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 02.02.06, 13:47
          I jeszcze jedna rada to co wyciagniecie od nich na poczatku to wasz kapital ktory nie bedzie sie powiekszal tak jak obiecuja, dlatego walczcie o jak najwyzsze stawki na poczatku!! Jezeli bedzie im zalezalo na kandydacie to beda sie targowac (wiem to z doswiadczenia)
          Pozdrawiam i powodzenia!!
        • Gość: bla3 Re: SĄ JUŻ WYNIKI REKRUTACJI ;) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.02.06, 21:22
          no i jak tam kandydaci? sa juz jakies nowe wiadomosci? wiem tyle, ze maja do
          mnie dzwonic ale nic poza tym. a czas ucieka. mam dalej problem natury jechac
          czy nie? ale przekonuje sie powoli, ze nie warto...po co mam sie ruszac za te
          same pieniadze, ktore tutaj zarobie? a doswiadczenie tutaj tez mozna zdobyc.
          a poza tym: i tak wszystko jest zapisane na gorze ;)
          albo: bedzie co ma byc ;)
          • meritum7 Re: SĄ JUŻ WYNIKI REKRUTACJI ;) 06.02.06, 22:11
            a gdzie są te wyniki? Do mnie kobieta dzwoniłą mw piatek, zebym podesłal jej
            jeszcze jakieś dokumenty i nic mi na ten temat nie mówiła, a tydzień temu byłem
            na rozmowie
        • Gość: szukapracy23 odp IP: *.jawor.vectranet.pl 22.09.10, 12:17
          Witam Wszystkich. Owszem to co się dzieje w wielu zakładach pracy i chyba szczególnie na produkcji woła o pomste do Nieba... i najgorsze ze nie zapowiada się na poprawę...

ale powiem Wam szczerze, ze Ja np nie mam wyboru i mimo ze mi się nie uśmiecha tam pracować, składam tam CV i w innych firmach produkcyjnych w Biskupicach....

trzeba za coś żyć.. niestety jak się ma rodzinę to się chce pracować i się nie wybrzydza.
          Jeśli będzie inna oferta-lepsza to przecież zawsze można się zwolnic a tak to jest ta wyplata i jest za co zapłacić rachunki etc.

Mi znajomi odradzają... bo jestem młoda, bo nigdy nie pracowałam na produkcji, bo robię magistra... i co z tego...
      • meritum7 Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 02.02.06, 15:01
        wielke dzięki za info, ja opd tygodnia szukam w necie wszystkiego na ten
        temat, szczególnie o zarobkach, bo zadzwonili do mnie na rozmowę
        kwalifikacyjną. Jak będę po, napewno dam znac, jak było a p.óźniej, czy coś z
        tego wyszło;) Pozdro dla wszystkich
        • Gość: gość Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:09
          Chyba byłem ślepy, ponieważ w żadnej z poważnych gazet nie zauważyłem ofert
          pracy dla inżynierów do fabryli LG. Stąd pytanie do poinformowanych: gdzie
          umieszczone były ogłoszenia rekrutacyjne / bądź kto prowadził rekrutacje.
          Z góry dzięki za info!
          • Gość: janek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 18:23
            WYBORCZA Z 9 STYCZNIA, dwa duze ogloszenia, wielkosci 1/4 strony
      • meritum7 Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach 02.02.06, 15:10
        czy coś już wiadomo konkretniej o zarobkach dla menagerów sredniego szczebla?
        dzięki za wszelkie info
      • Gość: jechac czy nie?? Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.02.06, 18:43
        No i sie zakwalifikowalem. teraz pytanie: czy warto? niektorzy na tym forum mnie
        przerazaja...bo maja juz doswiadczenie z Koreancami..koncze studia i wlasnie sie
        dowiedzialem o stanowisku dla mnie w firmie, w ktorej robie staz..mowia cos o
        3000 brutto..w takim arzie nie wiem czy warto do tej Korei sie pchac.???
        zapier...lac z dwoma dniami wolnego w miesiacu etc. jak myslicie? sam juz nie wiem.
        Janek a ty co o tym wszystkim myslisz?
        pozdrawiam.
        J.
        • Gość: janek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:04
          ja w Japonii już byłem ale w Koreii jeszcze nie, więc jade ;)
          a co do dwóch dni w miesiącu, to musieli tak mówić aby mieć mniejszy problem z
          wyborem tych których chcą zatrudnić, bo za dużo im zostało...
          a kto głupi i wdał się w tą polemike z nimi sam sobie bata skecił i skazał
          siebie na niebyt...

pozdr

ps. nie do końca zrozumiałem twój post, oferują tobie 3000 brutto w LG czy w
          firmie, w której obecnie masz staż?
          • Gość: wolf Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 03.02.06, 13:32
            wyjazd do Korei fajna sprawa ale z tymi dwoma dniami wolnymi w miesiacu to nie sciema tak jest przynajmniej w Mławie. Zeby miec wolne w sobote musisz blagac i mocne argumenty miec zeby dostac!!!
            • Gość: janek Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:59
              czyli jednym slowem, ludzie druga pensje biora za nadgodziny...
            • Gość: wartoniewarto? Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.02.06, 14:31
              wolf czy ty sie orientujesz na ile z nimi umowe trzeba podpisac jesli sie
              decyduje na to szkolenie? chodzi mi o to, jak szybko mozna od nich uciec jesli
              nie bede zadowolony czymkolwiek?
              moze masz takie info??
              pozdrawiam.
              J.
          • Gość: dalej nie wiem ;) Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.02.06, 14:25
            3000 brutto mialbym dostac w firmie, w ktorej robie staz.

no wlasnie wolf. widze, ze jestes zorientowany w sytuacji. mnie najbardziej
            ciekawi kto tyle pracuje? kto to wytrzyma? ja sobie tego nie wyobrazam.
            pracujesz czy pracowales dla nich w mlawie? skad masz takie info? chetnie bym
            sie dowiedzial czegos wiecej.
            pozdrawiam.
            J.
            • Gość: wolf Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.prospect.pl / 82.115.76.* 04.02.06, 01:25
              Mam znajomych ktorzy tam pracuja (nie byli w Korei umowy mieli na 3 m-ce pozniej przedlozaja chyba na czas nieokreslony). Tutaj z tym wyjazdem podejrzewam ze beda chcieli od wszystkich lojalki min 2 lata. Przynajmniej takie praktyki stosuja Japonczycy.
              A co do nadgodzin Polak to Rusek wszystko wytrzyma:)
              Chlopie za staż 3000 to juz niezle doceniaja cie.....ja bym sie zastanawial i to mocno, chyba ze praca nie satysfakcionujaca.
              Pozdrawiam
      • Gość: łukasz80 Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.06, 14:07
        skończyłem studia magisterskie, nie mam żadnego doświadczenia, czytałem ogłoszenia od lg philips ale wszędzie pisało ze wymagane doświadczenie, albo np. roczne doświadczenie a tu czytam że przyjmują absolwentów, jak to jest z tym doświadczeniem , warto tam składać jeśli się go nie ma? Poza jednym kursem z zakresu zarządzania produkcją? Czy prowadzą nadal nabór na stanowiska inżynierskie, w dziale jakości, logistyce itp.? Pozdrawiam.
        • Gość: Rafis kolejne rekrutacje IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 07.02.06, 11:01
          dla zainteresowanych: w GW pojawiły sie ogłoszenia z kolejnych zakładów z grupy
          LG, głównie LG Electronics(AGD, telewizory)-stanowiska inzynierskie i
          administracyjne, LG chem, Haesung czy jakos tak :)
      • Gość: janek juz umawiaja na spotkania w sprawie warunkow umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:48
        zastanawia mnie tylko czy rozmowa bedzie po polsku czy po angielsku
        i jak bedzie wygladac umowa o prace, z tego co wiem to powinna byc po polsku...
        a jaka jest wasza wiedza w tej sprawie?