Gość: km IP: 87.207.70.* 27.01.06, 20:33 Czy ktoś brał udział w procesie rekrutacji, jeśli tak to jakie są Wasze odczucia, jak to wygląda w rzeczywstości, czy warto startować do tego programu i jaka jest konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lucky Luke Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: 195.205.156.* 30.01.06, 12:41 Cześć. Brałem udział rok temu zaraz jak skonczyłem studia (AE). Zostałem zaproszony na testy analityczne do Centrali w Warszawie. Testy składały sie z 2 częsci: testu logiczno-matematycznego i testu z rozumienia tekstu. Testy nie sa łatwe ale ja jakos sobie poradziłem i nawet miałem wynik duzo lepszy niz średnia. Osoby które zaliczyły testy miały tego samego dnia połtora godzinna rozmowe kwalifikacyjna. Atmosfera rozmowy była bardzo dobra. Niestety nie zakwalifikowałem sie do ostatniego etapu. Jednak nie załuje. Chwile potem znalałem prace i jak narazie jestem zadowolony. Polecam branie udziału w tego typu rekrutacji gdyż jest to bardzo ciekawe doświadczenie które osobiscie przydało mi sie w procesach rekrutacji do innych firm. Jeśli macie jeszcze jakies szegółowe pytania to chetnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: 87.207.70.* 30.01.06, 12:52 Dzięki za odpowiedz. Może powiedź coś więcej o tych testach (np. ile osób było zaproszonych)oraz o rozmowie (czy przeprowadzała ją jedna osoba, czy więcej, czy kandydaci byli z tzw "jednego klucza"(po podobnych kierunkach) itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: 87.207.70.* 30.01.06, 12:59 Jestem też ciekaw, jaki był procent zdawalności tych testów. Odpowiedz Link Zgłoś
muszka19 Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING 30.01.06, 13:10 Dzięki, że się odezwałeś :) Napisz proszę wszystko dokładnie, jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna. Jak trzeba zaliczyć testy aby przejść dalej. I na czym się potknąłeś. Może wiesz jak często jest organizowany nabór i ile osób się dostaje. Jakie tam jest zapotrzebowanie. A tak ogólnie wszystko co wiesz na ten temat. Z góry wielkie dzięki, bo jestem bardzo zainteresowana. Pozdrawiam i życzę powodzenia w obecnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
muszka19 Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING 31.01.06, 15:25 Gdzie jesteś Lucky ? Odezwij się proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Luke Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:09 Bardzo przepraszam za brak odzewu przez 2 dnia ale miałem obowiazki słuzbowe i nie miałem kiedy zajrzec. Już pisze dalej o tych kwestiach co chcecie. ING z tego co wiem prowadzi ciagły nabor do tego programu ale spotkania organizuje co jakiś czas pewnie jak sie odpowiednia pula kandydatów zgłosi :D. Wtedy ze mna uczestniczyło 8 albo 9 osob jak sie okazało z całej Polski. Testy przeszło 5 osob i one uczestniczyły w rozmowie kwal. Rozmowa tak jak pisąłem jest dośc długa i odbywa sie w towarzystwie 22 osob z ramienia ING. Ktos pisał wczesniej zebym podał na czym ja sie potknałem ze odpadłem. Nie znam na to odpowiedzi :)a chciałbym. Moim zdaniem oprocz wykształcenia, doświadczenia, róznych umiejetnosci liczy sie przede wszystkim pewien rys osobowościowy którego w danej chwili szukaja na dane stanowisko i niekiedy ciezko temu sprostać bo niewiadomo czego druga strona oczekuje od kandydata. Nie jest z góry określone w tym programie czym sie w ING bedzie dany kandydat zajmował i to stwarza trudnośc w przedstawianiu swoich atutów. Jakby cos to prosze o dalsze pytania. Zajrzę tutaj napewno jutro. Pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Luke Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:16 Oczywiscie chodzi o towarzystwo 2 osob z ING a nie 22 :). Na temat ile osob sie dostaje nie mam precyzyjnych informacji ale słyszałem ze kilkanaście osob w roku dostaje pracę (firma sie przeciez rozwija) a poza tym filozofia chyba jest taka że jak sie trafi ciekawy kandydat/ka to praca dla niego zawsze sie znajdzie :D. Dlatego próbójcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Luke Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: 195.205.156.* 01.02.06, 13:43 Widze ze temat sie wyczerpał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: *.chello.pl 01.02.06, 13:47 Z tego co mówisz wynika, że warto zainteresować się tym programem. Jeśli możesz to powiedz jeszcze coś więcej o tej 1,5 godzinnej rozmowie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Luke Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: 195.205.156.* 01.02.06, 15:48 Ja nikogo do nieczego nie zachęcam, tylko opisuję jak to było w moim przypadku ;). Mimo ze nie zakonczyła się pozytywnie dla mnie ta rekrutacja odbieram ją pozytywnie jako ciekawe doświadczenie. Rozmowa była prowadzona w dobrej atmosferze, z tym że Panie z ING zasypywały mnie gradem pytań :). O wszystkim, uczelni, doświadczenie zawodowe, zainteresowania i doswiadczenia pozazawodowe itd. Co trzeba odpowiadac, tego nie wiem ;). Pozdrawiam PS. Nie myślcie ze ING mi płaci za taką dobrą opinię, bo nigdy oprocz tego epizodu nawet jako klient nie miałem z nimi do czynienia :P Odpowiedz Link Zgłoś
muszka19 Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING 02.02.06, 16:21 Lucky, dzięki bardzo za odpowiedź. Widzę, że mierzyłeś wysoko. Przykro mi, że ta rekrutacja Ci się nie powiodła. A dlaczego mi przykro, bo widać z Twoich postów człowieka "na poziomie". Niech ING żałuje. A możesz mi napisać (na priva) jak potoczyły się Twoje dalsze losy. Co stało się alternatywa z której jesteś zadowolony. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Luke Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:15 Dzięki za miłe słowa. Szukając pracy po studiach wcale nie stresowałem sie kolejnymi spotkaniami tylko starałem się podchodzic do nich na luzie. (To jest chyba dobra metoda ;)) Dlatego moja opinia o ING jest pozytywna mimo niepowodzenia. Wiedziałem ze w końcu znajde sobie prace ktora mnie bedzie interesowac i z której bede zadowolony. Udało mi sie ją znalezc w branzy finansowej a konkretniej to na rynku kapitałowym a nie stricte w bankowości detalicznej o której poczatkowo myslałem. Tak wiec zajmuje sie na codzien giełdą :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groove Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 15:47 dzieki wam za szczegółowe info. pozdrawiam serdecznie. aplikacje własnie złozyłem Odpowiedz Link Zgłoś
paczatkujacy Re: Program rozwoju kadr menedzerskich ING 04.04.06, 15:10 A wiecie cos moze o podobnym programie w Citibanku?? tzn atmosfera, zarobki i jakie stanowiska oferuja po zakonczeniu programu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uno Moi drodzy, kiedy następna rekrutacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:57 To chyba już jakoś za chwilę? Odpowiedz Link Zgłoś