nikosik 12.03.06, 14:28 ile się dostaje? Nie orientuje się. A nie chcę, aby ktoś robił mnie w bambuko:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Ile za artykuł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:12 Jaki? Określ temat, źródło i "wielkość" zleceniodawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle7 Re: Ile za artykuł? 12.03.06, 18:11 Np techniczny ? Albo o pracy zagranice wielkosc 160 tys. tak pi razy drzwi napiszcie.Ile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJ Re: Ile za artykuł? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.03.06, 00:24 Ale o co chodzi? Chcesz coś napisać do gazety? W tej syt. raczej się wycenia indywidualnie, nie na metry. Góra określa liczbę punktów za dany materiał, a sekretarka te punkty potem przelicza na zety (bo rzadko 1 pkt = 1 zet). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: Ile za artykuł? 13.03.06, 23:06 Moja siostra będąc studentką za recenzję spektaklu teatralnego do gazety branżowej otrzymywała 70 zł na rękę. Wielkość artukułu od 0,5 strony A4 do 2/3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: Ile za artykuł? IP: *.torun.mm.pl 13.03.06, 23:25 zależy... Za niedużą notatkę do dziennika regionalnego dostawałam od 30 do 70 zł (30 za mały wypierdkowy tekst gdzieś na końcu gazety). Znajomy za duży naukowy tekst do Dużego Formatu (jak jeszcze takie tam publikowali...) dostawał koło 500 zł o ile dobrze pamiętam. Koleżanka od "Twojego Stylu" dostaje koło 1000 zł za artykuł. "Odra" zapłaciła chyba koło 800 zł za tekst. Zależy od typu i wielkości tekstu, gazety, jej zasięgu, nakładu, strony, na jakiej tekst się ukaże i wielu innych czynników. Odpowiedz Link Zgłoś