Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Absolwentka - praca po 1 CV

28.03.06, 14:05
    Przydarzył mi się cud, czy co? W lutym skończyłam studia ekonomiczne.
    Przypadkiem zajrzałam do uczelnianego Biura Kariery po parę papierków, na
    tablicy ogłoszeń znalazłam ogłoszenie o wakacie dla samodzielnego pracownika
    biurowego, napisałam CV tego samego dnia, obejrzałam stronę firmy i napisałam
    list motywacyjny i wysłałam mailem do firmy. Tydzień później zaproszenie na
    rozmowę, rozmowa bardzo miła z kierownikiem działu, tylko
    pytania "politycznie poprawne", żadnych osobistych, test ze znajomości języka
    i "dziękujemy serdecznie za poświęcony czas, zadzwonimy do Pani". Po 4 dniach
    telefon w sprawie spotkania z jeszcze ważniejszym szefem - przemiły starszy
    pan, rozmawialiśmy już bardziej konkretnie o warunkach zatrudnienia. Jedyne
    pytanie, które mnie zdziwiło, to o znak zodiaku na początku rozmowy, ale
    potem mój rozmówca powiedział, że pyta tylko po to by rozluźnić kandydata ;-)
    Znowu "oddzwonimy do Pani" i wczoraj telefon, że uprzejmie mnie zapraszają na
    podpisanie umowy w przyszły poniedziałek. 3 miesiące umowa na okres próbny,
    potem umowa o pracę. Za razie za 1800 brutto, po 3 miesiącach podwyżka.

Odpowiedziałam na jedno jedyne ogłoszenie i 100% sukcesu. Cud?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ;) Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:16
        A dalszy ciąg powinien brzmieć; 'A potem sie obudziłam', albo jeszcze tak: po
        dwóch miesiącach dostałam pierwsza podwyżkę, po kolejnych dwóch awans. Po pół
        roku kolejny przy czym boss zapytał, i co Pani mi odpowie?, a ja mu na to:
        dziękuję!, a on - tylko tyle???
        A ja mu wtedy: dziękuję...tato;)

A poważnie, to prawie cud, powinnaś grać w totolotka, może w ogóle nie będziesz
        potrzebować pracować, z takim fartem:)
      • zerya Re: Absolwentka - praca po 1 CV 28.03.06, 14:17
        gratulacje!
        i powodzenia!!
        PS.: mnie też udało się zaraz po studiach dostać po pierwszej rozmowie pracę w
        zawodzie :)
        • Gość: niezle:) Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.kom / *.os1.kn.pl 28.03.06, 14:23
          Takie BAJKI TO TYLKO HeyaH OPOWIADA:)
      • Gość: maggie Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:39
        rzeczywiscie cud!!!
      • korkix78 Re: Absolwentka - praca po 1 CV 28.03.06, 14:51
        Cud :)
        • Gość: ralph Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.plusgsm.pl 28.03.06, 16:59
          no to wyglada na to z emiałas szczescie albo inaczej odpowiednia osoba znalazła
          sie w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu i spotkała równie odpowiednia
          osobę ;)
          w jakim to mieście?
          • kista1 Re: Absolwentka - praca po 1 CV 28.03.06, 17:10
            w Chorzowie.
            A dodatkowym smaczkiem jest to, że jestem młodą mężatką - wpisałam stan cywilny
            do CV (ślub pół roku temu) i pracodawca miał prawo spodziewać się, że może
            zaciążę w najbliższej przyszłości. Nie mam takiego zamiaru, ale kto wie, jak
            się życie ułoży.
            Naprawdę, sama nie mogę w to uwierzyć. Chodzę po domu i cieszę się jak
            głupia...
            • Gość: Kościelny Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.pl / *.pronets.pl 28.03.06, 17:49
              Idż do Kościoła i podziękuj Marii Pannie i nie zapomnij dać na tacę , tylko
              pomiętaj ma być banknot!!
            • avionetka82 Re: Absolwentka - praca po 1 CV 28.03.06, 19:56
              Gratuluję. Ja co prawda studia kończę dopiero w tym roku, a pracy szukałam kilka
              lat po maturze, ale tez znalazłam, zarabiam całkiem nieźle jak na warunki
              lokalne. Pozwodzenia!
            • Gość: Adrian Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.03.06, 21:00
              Gratulacje. Czasami tak się naprawdę zdarza :)
      • Gość: Andzia Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.hyperion.pl / *.c31.msk.pl 29.03.06, 09:17
        To nie cud!!! Tak się zdarza. Jestem tego żywym przykładem. Swoją pracę w dużej
        korporacji dostałam będąc na 5 roku Politechniki a konkretnie na 10 semestrze.
        Zwróciłam się o praktyki w obawie, że przytłoczy mnie nadmiar wolnego czasu.
        Zaproponowano mi pracę na stałe z pensją 4.000 brutto.Miałam pewne obawy, czy
        podołam ale dałam radę.Zwalniano mnie na uczelnię raz w tygodniu na seminaria.
        Pracę dyplomową napisałam, obroniłam w 1 terminie. Zaznaczę, że nigdy nigdzie
        nie pracowałam, nawet w czasie wakacji. Było to moje pierwsze w życiu CV.
        Pozdrawiam
        • port_folio Re: Absolwentka - praca po 1 CV 03.04.06, 10:18
          W jakiej korporacji? Ja tez chce :D
        • Gość: zazdrosny Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:25
          rzeczywiście to nie cud

poprostu tych 5 lat nie spędziłeś na balowaniu studiując sobie spokojnie,
          bezstresowo np. na politologii, itp. itd.

gratuluję !
      • Gość: byl Re: Absolwentka - praca po 1 CV IP: *.s3group.com.pl 03.04.06, 13:02
        A coz niby ma w tym byc cudownego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka